.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

121493251

pasok

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν βρήκα κάτι στην ιστοσελίδα του Πα.Σο.Κ. σχετικά με τη διασφάλιση της ισονομίας και την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΔ πολιτών.

Κατά τα λοιπά, όλοι θυμόμαστε βέβαια την ατελείωτη φιλολογία περί “συμφώνου συμβίωσης” που βέβαια δεν κατέληξε πουθενά αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις αδιαφορίας των αρμόδιων υπουργών στη Βουλή (1, 2) Η μοναδική προσπάθεια που έγινε ήταν αυτή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέληξε και αυτή στην ξέρα.

nea_dimokratia(1)

Νέα Δημοκρατία

Ούτε στην ιστοσελίδα της Ν.Δ. βρήκα κάτι σχετικό με τα δικαιώματα των λοαδ πολιτών.

Οι δηλώσεις Σαμαρά για το θέμα εδώ, οι χυδαιότητες κάποιων από τα πρωτοπαλίκαρά του εδώ.

kke
Κ.Κ.Ε.

Η αναζήτηση στην ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν μου έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα, ούτε στη σχετική ενότητα που έχει τίτλο “Δημοκρατικά Δικαιώματα”.

Οι θέσεις που έχουν εκφράσει κατά το παρελθόν εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη Βουλή εδώ.

syriza

ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Στο κεφάλαιο 6 του προγράμματος του Συ.Ριζ.Α με τίτλο “Ίσα  δικαιώματα για όλους και όλες” διαβάζω την εξής μία φράση:

“Η ελεύθερη σεξουαλική επιλογή, χωρίς φόβο και ντροπή είναι ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να το εγγυάται η πολιτεία χωρίς διακρίσεις όσον αφορά τη συμβίωση και τη σύναψη πολιτικού γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης.


Δεν βρήκα κάποια πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβαση του κόμματος για το θέμα πέρα από αυτήν εδώ την ερώτηση μιας βουλευτίνας σχετικά με τα νομικά ζητήματα και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα. Μια συνέντευξη της βουλευτίνας εδώ.

laos_logo

ΛΑ.Ο.Σ.

Η αναζήτηση στο πρόγραμμα του Λα.Ο.Σ δεν μου έβγαλε κάποιο σχετικό αποτέλεσμα

Οι δηλώσεις των στελεχών του στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης εδώ.

anexartitoi-ellines

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δεν βρήκα κάτι σχετικό στο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Παρατηρώ πάντως ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη διάφορων μορφών τουρισμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χωρίς να αναφέρεται πουθενά κάποια πολιτική για την προσέλκυση γκέι τουριστών.

Κάποιες σχετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου εδώ.

dimar


Δημοκρατική Αριστερά

Δεν υπάρχει κάποια ενότητα σχετική με τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων στο πρόγραμμα που δημοσιεύει η Δημ.Αρ. Βρήκα μόνο μια βιαστική αναφορά στο τμήμα 8.6.

Δεν βρήκα επίσης κάποια σχετική κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών του κόμματος. Μια ερώτηση που έχουν υπογράψει τέσσερις βουλευτές του κόμματος σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δεν αναφέρει καν τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών απ’ αυτό.

Στα βιογραφικά των υποψήφιων βουλευτών Β’ Αθήνας βρήκα έναν υποψήφιο που γράφει ότι δραστηριοποιείται “σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (LGBT)” Δεν βρήκα πάντως κάτι σχετικό στο μπλογκ που αρθρογραφεί. Βρήκα όμως αυτή εδώ την ανακοίνωση μιας ομάδας του κόμματος σύμφωνα με την οποία “Η κοινωνία, σήμερα, δεν χρειάζεται άλλη μία συμβολαιογραφική πράξη γάμου”. Επιπλέον στην ίδια λίστα της Β’ Αθηνών κατεβαίνει ένας νυν βουλευτής, γνωστός για τις ομοφοβικές δηλώσεις του στο παρελθόν…

dhm


Δημοκρατική Συμμαχία

Δεν βρήκα τίποτα σχετικό στις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας ή τις επιμέρους ενότητες του προγράμματος. Εδώ διαβάζω τις εξής δύο φράσεις:

“Δεν δεχόμαστε καμία διάκριση μεταξύ των πολιτών στη βάση του φύλου, της καταγωγής, του θρησκεύματος και των προσωπικών επιλογών.”

Παράλληλα, ως κίνημα των ελεύθερων επιλογών, εξασφαλίζουμε απολύτως ισότιμη μεταχείριση και υποστήριξη και στα άτομα που επιλέγουν έναν άλλο τρόπο ζωής, π.χ. τη μονογονεϊκή οικογένεια ή τα άτομα του ιδίου φύλου που αποφασίζουν να συμβιώσουν.”

Koinwniki_Symfwnia

Κοινωνική Συμφωνία

Δεν βρήκα κάτι σχετικό στις προγραμματικές θέσεις της “Κοινωνικής Συμφωνίας” εκτός από αυτή τη φράση στο τμήμα Δ8:

“Μέτρα για τη προστασία της προσβολής προσωπικότητας, για τη προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, την απαγόρευση ρατσιστικών συνθημάτων, αλλά και τη τέλεση αξιόποινων πράξεων μέσω του διαδικτύου.”

ecogreens_4-3

Οικολόγοι Πράσινοι

Η ιστοσελίδα των Οικολόγων-Πράσινων στην ενότητα με τίτλο “Σεξουαλικός Προσανατολισμός” αναφέρει:

“Νομοθετική κατοχύρωση για την εφαρμογή του πολιτικού γάμου καθώς και την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, με ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Εξάλειψη νομοθετικών ρυθμίσεων, συμπεριφορών και κοινωνικών προτύπων που οδηγούν σε διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου των ατόμων.

Χρηματοδότηση έρευνας στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και λήψη ενισχυτικών μέτρων για την εμπέδωση μιας συμπεριφοράς χωρίς διακρίσεις μέσα στην κοινωνία, με επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση στα σχολεία, το στρατό και τα ΜΜΕ. “


Στη “θεματική ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα” βρίσκω εννέα σχετικές δημοσιεύσεις, σχετικά μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των δημοσιεύσεων σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο ότι διαβάζουμε πολύ περισσότερα για τα δικαιώματα των ζώων, τόσο στην κεντρική σελίδα όσο και στα βιογραφικά των περισσότερων υποψήφιων. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί μομφή εναντίον των λίγων στελεχών του κόμματος που ασχολούνται με τα ΛΟΑΔ ζητήματα, αλλά αναφορά στις προτεραιότητες των υπόλοιπων.

Τρία από αυτά τα στελέχη κατεβαίνουν ως υποψήφιοι (βιογραφικά 1, 2, 3). Μια συνέντευξή τους εδώ, μια τηλεοπτική εμφάνιση του ενός εδώ.

Print

Δράση

Στην ιστοσελίδα της Δράσης, στην ενότητα που έχει τίτλο “Ανθρώπινα Δικαιώματα” διαβάζουμε τις εξής δύο φράσεις:

Η Δράση αγωνίζεται για… 5. Νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.”

Οι κίνδυνοι για τη διαφορετικότητα είναι σήμερα αυξημένοι: …Ένας νέος πουριτανισμός αμφισβητεί το δικαίωμα στον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις κατακτήσεις του φεμινιστικού κινήματος.”

Τίποτα περαιτέρω σχετικά με ζητήματα ομοφοβίας και διακρίσεων στη συγκεκριμένη ενότητα που ασχολείται κυρίως με ζητήματα “εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων”, μεταναστών, αποποινικοποίησης ουσιών κτλ. Επίσης δεν βρήκα τίποτα σχετικό με την ισονομία των πολιτών εκεί που θα περίμενε κανείς, δηλαδή στην ενότητα που έχει τίτλο “Κοινή Λογική”.

Υπάρχει ένας ανοιχτά γκέι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της Δράσης. Έλα που δεν ξέρεις ποιος είναι

antarsya

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν βρήκα κάτι σχετικό στην ενότητα “Δικαιώματα” ή στην ενότητα “Ανακοινώσεις” της κεντρικής σελίδας του Αντ.Αρ.Συ.Α. Υπάρχουν κάποιες (λίγες) σχετικές παρεμβάσεις στην ιστοσελίδα του ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, μίας από τις οργανώσεις που τον συναπαρτίζουν. Επίσης κάτι σχετικό από κάποιον που δραστηριοποιείται στην οργάνωση εδώ.

dimiourgia_xana


Δημιουργία Ξανά

Δεν βρήκα τίποτα σχετικό με τα δικαιώματα και τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων πολιτών στις θέσεις του κόμματος όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Πράγμα που μου κάνει εντύπωση καθώς διαβάζω ότι ο εθνικός μας καθοδηγητής κύριος Βαρουφάκης τους βάζει άριστα 10 σε θέματα …”δικαιωμάτων του ατόμου και των μειοψηφιών”! Επίσης άριστα βάζει στη Δράση και στο ΣυΡιζΑ…
Αν μου έχει διαφύγει κάτι σχετικά με τις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο τόσο του παραπάνω κόμματος όσο και όλων των υπόλοιπων, παρακαλώ όποια ή όποιος έχει την καλοσύνη να μου το επισημάνει στα σχόλια.

Σε γενικές γραμμές δεν νομίζω ότι έχουν κάτι να περηφανεύονται τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές -ακόμα και όσα θέλουν να θεωρούνται “φιλικά” σε σχέση με τα υπόλοιπα- ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ομοφυλόφιλους πολίτες στην επίσημη επικοινωνία τους με τους ψηφοφόρους. Ελπίζω πάντως όχι μόνο γι’ αυτό το ζήτημα αλλά και για όλα τα υπόλοιπα, να μελετήσουμε καλά τα προγράμματα των κομμάτων και τα βιογραφικά των υποψήφιων βουλευτών στην περιφέρειά μας -σε συνάρτηση πάντα με τις αξίες και τις προτεραιότητες του καθενός- για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση αύριο…32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκανες μια πολύ σοβαρή παράληψη. Αυτός, που δεν θέλεις να αναφέρεις το όνομά του, είναι πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, που έχει ολόκληρη σελίδα για τη ΛΟΑΔ κοινότητα. Το κόμμα αυτό κατεβαίνει σε ισότιμο συνασπισμό με τη Δράση (στο ψηφοδέλτιο θα είναι και τα δύο ονόματα των κομμάτων). Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που δεν το ήξερες. Ορίστε η σελίδα
http://www.greekliberals.net/fis/2011-04-12-06-53-56/political-programme/government-and-public-administration

Ορίστε και οι θέσεις. Αν θέλεις πέρασέ τες στην ανάρτηση, (αν και έπρεπε να την κάνεις πολύ νωρίτερα αυτή την ανάρτηση).

''Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών
Προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
Προστασία για τους πολίτες με τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου στην εργασία και στην διάθεση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,
Την προστασία των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών αστυνομικών, στρατιωτών και στρατιωτικών - ανδρών και γυναικών - από κάθε διάκριση.
Την κατάργηση της «παρά φύσιν ασέλγειας μεταξύ αρρένων», και τη θεσμοθέτηση ίδιας ηλικίας συναίνεσης για ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους.
Την αναγνώριση του δικαιώματος πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ίδιου φύλου καθώς ο υπάρχων νόμος δεν προβλέπει τα φύλα των συζύγων.
Την αναγνώριση και την καταχώρηση με ληξιαρχική πράξη των ζευγαριών - ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων - τα οποία επιλέγουν να μην μπουν σε διαδικασία γάμου αλλά να ζουν μαζί ως μόνιμοι σύντροφοι.
Την αναγνώριση και την προστασία της οικογένειας με ομοφυλόφιλο γονέα ή ομοφυλόφιλους γονείς:
Δικαίωμα στην τεχνητή γονιμοποίηση σε άγαμες γυναίκες οι οποίες ζουν σε ελεύθερη ένωση όχι μόνο με άντρα, όπως προβλέπεται σήμερα, αλλά και με άλλη γυναίκα.
Αναγνώριση του κινδύνου που υφίσταται ένας/μία πρόσφυγας με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ή τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου όταν στη χώρα προέλευσης μπορεί να φυλακιστεί ή να εκτελεστεί εξαιτίας του προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου (πχ Ιράν, Πακιστάν κα) και χορήγηση ασύλου.''

gay super hero είπε...

Δεν αναφέρω κανενός υποψηφίου το όνομα σε αυτή την ανάρτηση.

Αφού κατεβαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο, ας κάνουν και κοινή ιστοσελίδα.

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέσα σε μία ανάρτηση για τις θέσεις των κομμάτων στα λοαδ ζητήματα θα περιλάμβανες και ανθυποκομματίδια τύπου "δημιουργία ξανά" (τότε γιατί όχι και το κόμμα του Λεβέντη ή των Κυνηγών), αλλά μιας και το ανέφερες, για να μην σου μένει αμφιβολία, φτάνει να δεις την επιλογή υποψηφίας του στην β' Αθηνών για να καταλάβεις. Μπλόγκερ και site owner (φανατικής οπαδού του ΓΑΠ), που είχα την ατυχία να συναπαντήσω μέσω ...εκλεκτών προτάσεων του buzz, με χυδαιότατο λόγο, με αναπαραγωγή σεξιστικών, πολιτικών, αντισημιτικών στερεοτύπων (μέχρι και "Τους έκατσε και το Ολοκαύτωμα να 'χουν να κλαίγονται" έγραφε, με μικρό όμικρον, που αργότερα το διόρθωσε μετά από σχόλιό μου). Με αισχρότατα ομοφυλοφοβικά υπονοούμενα, φασιστικής νοοτροπίας ύβρεις, διαπιστωμένη χρήση άλλων 6 περσόνων της, που συνηγορούσαν υπέρ αυτής, και άλλα παρόμοια ...προσόντα.

Τι περιμένεις λοιπόν από ένα ανθυποκομματίδιο με τέτοια υποψήφια;

(ώστε ο Βαρουφάκης βάζει άριστα 10; Για να μην εκτίθεται, θα τον ενημερώσω σχολιάζοντας στο λινκ που υποδεικνύεις.)

υ.γ.
δεν δίνω τα σχετικά λινκς για ευνόητους λόγους, θα τα γράψω όμως για προσωπική σου χρήση, σε επόμενο σχόλιο , αύριο το πρωί, ώστε να διαπιστώσεις όσα σχολίασα παραπάνω.

gay super hero είπε...

Να για ποιο λόγο δεν ήθελα να κάνω αυτή την ανάρτηση :-)

Το ένα σχόλιο λέει γιατί έβαλες το κόμμα που έπιασε 0,76% στις τελευταίες εκλογές που συμμετείχε και όχι το άλλο που συνεργάζεται μαζί του και είχε πάρει 0,1%, το άλλο σχόλιο γιατί έβαλες το τάδε ανθυποκομματίδιο και όχι το άλλο. Δεν βγάζεις άκρη :-)

Τέλος πάντων, η ανάρτηση προσπαθεί να είναι πλουραλιστική χωρίς να μακρηγορεί και χωρίς βέβαια να λειτουργεί ως γκρίζα διαφήμιση υπέρ του ενός ή του άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα πως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει πως υποστηρίζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: http://politicalmap.gr/partiesresponses.php?p=antarsya

gay super hero είπε...

@ ανώνυμος

Για την ακρίβεια γράφει ότι διαφωνούν πως οι γάμοι ομοφύλων "είναι απαράδεκτοι" απαντώντας στην ατυχέστατη διατύπωση ενός ερωτηματολογίου.

Δεν είναι το ίδιο με επίσημη κομματική θέση αλλά πάντως ευχαριστούμε για την επισήμανση :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα είναι να ψηφίσουμε μικρά κόμματα όπως την δράση/φιλελεύθερη συμμαχία, τουλάχιστον για να μπει στη βουλή και να έχει μια θέση...

Στρατής Γατελούζος είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση με link του πρόσφατου άρθρου μου στο Κόκκινο :-)
Πρέπει όμως να μεταφερθεί στο σημείο που μιλάς για το ΣΥΡΙΖΑ, διότι το ΚΟΚΚΙΝΟ είναι συνιστώσα του.

Εγώ βέβαια, δραστηριοποιούμαι και μέσα από την ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, αλλά όχι μόνο εκεί.
Παρεπιπτόντως, οι παρεμβάσεις της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος δεν είναι καθόλου λίγες πάνω σε αυτό το θέμα. Οι πιο πρόσφατη είναι η καταγγελία της εταιρίας του 11880 για την απαράδεκτη διαφήμιση με το γατάκι:
http://www.okde.org/keimena/okde_040312.html

Ψήφο λοιπόν, σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα δύο πιο ελπιδοφόρα και εργατικά ψηφοδέλτια αυτών των εκλογών!

ΥΓ: Το link από το Κόκκινο για τη συνέντευξη της Μ.Γαλανού είναι αυτό:
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2262:2012-04-26-23-18-42&catid=30&Itemid=85

Ανώνυμος είπε...

Όταν κατεβαίνει ένας συνδιασμός, δεν καταλαβαίνω με πιο σκεπτικό να βάλεις μόνο το ένα από τα δύο κόμματα, που έχει μόνο δύο προτάσεις και όχι το άλλο που έχει μια σελίδα. Υποτίθεται πως το συμφέρον μας είναι να δούμε ποιοι μεριμνούν και έχουν σχέδιο για εμάς. Ακόμα κι αν είναι ένα απειροελάχιστο ανθυποκομματίδιο, όπως λέει η Κατερίνα.

Έκανες πάντως καλά που το ανάρτησες, έστω κι έτσι. Όμως περίμενα περισσότερα κόμματα, διότι μιλάμε για τον gsh και όχι για κάποιον απλό blogger.

Η δική μου πρόταση είναι ο φιλελευθερισμός, δηλαδή Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία. Επειδή το έχω ψάξει, κανένα κόμμα δεν μεριμνά τόσο, όσο αυτοί για τους ΛΟΑΔ. Και εκτός αυτού, είναι δυνάμεις της λογικής και της προόδου.

gay super hero είπε...

Eρώτηση: Το κόμμα που έχει μια σελίδα γιατί συνεργάζεται με αυτό που έχει δυο προτάσεις; Τελικά τί ισχύει από τα δύο; Γιατί οι συνεργασίες γίνονται σε προγραμματική βάση φαντάζομαι.

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι Δράση θα ψηφίσουν και στη δική της ιστοσελίδα μπαίνουν. Τώρα αν υπάρχει και άλλη ιστοσελίδα, συνεργαζόμενη, για ένα πιο "ειδικό" κοινό αυτό είναι άλλο θέμα.

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Ανώνυμε 4:18,
ναι, πρότεινε ΦΙΣ. Η μέγαλη κοινωνική ομάδα των ομοφυλοφίλων - που σκοπίμως ονομάζουν "μειονότητα" - της είναι απαραίτητη γιατί αλλιώς δεν γεμίζει το τσουβάλι με τις άλλες "μειονότητες" που προστατεύει ο πρόεδρός της μαζί με τα άλλα "γενναία θέματά του", όπως είναι η "παρεξηγημένη κοκαΐνη" και το "παρεξηγημένο έκστασυ".


gay super hero,
στο βιογραφικό που βλέπω στο λινκ που δίνεις, ο Γ.Β. ξέχασε να συμπεριλάβει και μία μακρόχρονη επαγγελματική δραστηριότητα του, όπως ο ίδιος δηλώνει σε ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, στο οποίο "συμβουλεύει" τα παιδιά να αποφεύγεουν να παίρνουν ναρκωτικά ταυτοχρόνως με αλκοόλ γιατί "είναι λάθος να λέμε σήμερα στον κόσμο πώς δεν θα έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα ναρκωτικά. Πρέπει να τους πούμε να μην παίρνουν τα ναρκωτικά με αλκοόλ. Τα ναρκωτικά είναι μέρος της ζωής μας. Είναι σε όλα τα χριστουγεννιάτικα πάρτυ που πήγα εγώ προσωπικά, είναι σε όλες τις τάξεις, και λυπάμαι που ο κύριος Τσαρούχας και οι άλλοι χοροπήδησαν από το κακό τους…
:
http://www.youtube.com/watch?v=XiyH71do4CY

Ανώνυμος είπε...

@ 4:18 πμ, Μάϊος 06, 2012

Η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν μεριμνά και τόσο: έχει ταχθεί εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και της ποινικοποίησης της ρητορικής μίσους.

Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν επιτρέπουν ομοφοβική ρητορική μίσους. Ο ομοφοβικός λόγος ΔΕΝ είναι ανεκτός. Δεν μπορεί στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης να επιτρέπουμε τον ψυχικό τραυματισμό των ΛΟΑΔ, που πολλές φορές οδηγεί στην θυματοποίηση και την αυτοκτονία.

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Tα λινκς για τα οποία έγραψα χθες. Tα στέλνω επειδή έχεις έλεγχο σχολίων και δεν μπορούν να τα δουν. Αν και είναι όλα από δημόσιες πηγές, νομίζω πως δεν είναι ζητούμενο η διάχυση των χυδαιοτήτων της μέσα από αυτό το ποστ:

http://itsaousa.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

http://itsaousa.blogspot.com/2010/11/blog-post_10.html

http://itsaousa.blogspot.com/2012/05/blog-post_05.html

http://buzz.reality-tape.com/story.php?title=%CE%95%CF%85%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF

Και το βίντεο από τον λόγο του Βαλλιανάτου στο ιδρυτικό συνέδριο της ΦΙΣ:
http://observer-artois.blogspot.com/2009/06/blog-post.html

gay super hero είπε...

@ Κατερίνα σ-Μ

Δεν έχω θέμα να δημοσιεύσω ένα σχόλιο που αφορά τον καταγεγραμμένο δημόσιο λόγο υποψήφιων στις εκλογές.

Και στην ίδια την ανάρτηση έχω συνδέσμους με τις χυδαίες δηλώσεις Κρανιδιώτη-Ψαριανού που είναι επίσης υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές.

Νίκος είπε...

Θα ήθελα απλά να πω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πιο συγκεκριμένα το ΣΕΚ, ένα από τα μικρότερα κόμματα που την απαρτίζουν) είναι το μοναδικό κόμμα που είχε κατέβει στο Pride με πορεία για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ενώ είχε και σχετικό πάνελ με ομιλίες και συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας στο Φεστιβάλ Μαρξισμός που οργάνωσαν πέρσι, ενώ θα έχουν και στο φετινό παρόμοιες εκδηλώσεις (θα γίνει κάπου τον Μάιο στην ΑΣΟΕΕ). Είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και γενικά στηρίζουν τους αγώνες μας για ίσα δικαιώματα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, προσωπικά, καλύφθηκα πλήρως από την ανάρτηση και δίνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ για την ενημέρωση που προσφέρθηκε.

Thomas Xomeritis είπε...

Η μαμά μου ψήφισε "δημιουργία ξανά" τέτοια career woman που είναι. Power. The CEO.

Ανώνυμος είπε...

H ανακρίβεια σε όλο της το μεγαλείο...
Νίκο, δεν ξέρω αν το ξέχασες, αλλά και η Φιλελεύθερη Συμμαχία είχε κατέβει στο Pride.
Aνώνυμε 10:14, όταν ένας σχηματισμός υποστηρίζει 100% ίσα δικαιώματα και εγγυάται εξασφάλιση ίσων προνομίων, τότε δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει και την ελευθερία της έκφρασης. Το να έχουμε/θεωρούμε μια κοινωνική ομάδα ''υπό'', αλλά να υποκρινόμαστε ότι τη βάζουμε στο απυρόβλητο, δε μου λέει κάτι αυτό...
Συνεχίστε να λοιδορείτε. Επιβεβαιώνετε αυτό που έχει αξία.

Όσο για εσένα gsh, ούτε επίτηδες να το έκανες...

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

gay super hero,

ήταν στην κρίση σου να τα δημοσιεύεις ή όχι, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουμε άμεσα από υποψηφίους ανθυποκομματιδίων, όσο τουλάχιστον παραμένουν ανθυποκομματίδια. Με τις δηλώσεις βουλευτών είναι διαφορετικό. Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε διαρκώς τι λένε και τι πράττουν.

Η συνέντευξη Ψαριανού (που νόμιζα πως είχε εξαφανιστεί από το διαδίκτυο γιατί την έψαχνα και δεν την έβρισκα) είναι αποκαλυπτική των προθέσεων και της υποκρισίας, τόσο της δικής του, όσο και του κόμματος που τον "ανέδειξε". Στο μπλογκ olaxidyo-X2, διάβασα προχθές:
όσο η ψήφος ιδεολογίας
θα βγάζει Ψαριανούς
τόσο η ψήφος τιμωρίας
θα βγάζει Χίτλερ
στο καμπαρέ, στο καμπαρέ,
ω καμπαρέ...

------

Τhomas,
oι μαμάδες χρειάζονται ενημέρωση πριν πάνε να ψηφίσουν, άλλωστε με την σκέψη τους στο μέλλον των παιδιών τους ρίχνουν την ψήφο τους. Κρίμα που άφησες την δική σου στο σκοτάδι!

(δεν κατέβασα τη μαμά μου στον Πειραιά για να ψηφίσει, επειδή ήξερα πως τα παπαγαλάκια την είχαν επηρεάσει: θα ψήφιζε με την σκέψη πως σήμερα δεν θα έβρισκε το Νεσλάκ και την Μιλούπα μου στα ράφια του σούπερ μάρκετ.)

gay super hero είπε...

@ Κατερίνα σ-Μ

"δεν κατέβασα τη μαμά μου στον Πειραιά για να ψηφίσει"

Καλό είναι να ενθαρρύνουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους να εκφραστούν με την ψήφο τους και όχι να τους αποθαρρύνουμε όπως παρατήρησα σε διάφορες διαδικτυακές καμπάνιες που έτρεχαν τις τελευταίες μέρες ("κλείστε τη γιαγιά στο σπίτι" κτλ). Έχουν κάποιες εμπειρίες παραπάνω που οι νεότεροι δεν έχουν ζήσει. Από τη μεριά μου προσπάθησα να πείσω τη μητέρα μου να πάει να ψηφίσει (χωρίς να προσπαθήσω να την επηρεάσω για το τι θα ψηφίσει). Το απέφευγε όμως με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να επιλέξει αυτή για το μέλλον των παιδιών της. Δεν ξέρω τελικά αν την κατάφερα...

@ ανώνυμος 3:30 πμ.

Οποιαδήποτε κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Οι θέσεις που παίρνω σε αυτό το ιστολόγιο ή σε άλλα ιστολόγια ως σχολιαστής εδώ και πέντε χρόνια, είναι καταγεγραμμένες και ο καθένας μπορεί να τις κρίνει.

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος 3:30 πμ.

H ρητορική μίσους οδήγησε σε σημαντικό αριθμό αυτοκτονιών gay εφήβων στις ΗΠΑ πριν 2 χρόνια περίπου. Μήπως και αυτό δεν σου λέει κάτι;;;

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στην Ελλάδα, αλλά εδώ οι αυτοκτονίες τις περισότερες φορές παρουσιάζονται ως ατυχήματα, ενώ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα αίτια δεν γίνονται φανερά.

Όσοι επιτρέπουν την ελεύθερη αναπαραγωγή δηλώσεων ομοφοβικού μίσους, έχουν τα χέρια τους το αίμα αυτών των παιδιών!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ 'Η ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - 'Η, ΚΑΛΥΤΕΡΆ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΣΚΟΥΜΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ Ή ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ;

palamid είπε...

Σχετικα με τη Δημοκρατική Αριστερά θα σε παραπεμψώ στο επίσημο προεκλογικό φυλλάδιο της. Όλα τα άλλα sorry αλλά ειναι σπέκουλα
https://aristerok.files.wordpress.com/2012/03/diselidoa.pdf

gay super hero είπε...

@ palamid

Το φυλλάδιο στο οποίο μας παραπέμπεις ("διεκδικούμε επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στη συνέχεια του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια") δεν υπογράφεται από τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά από τη Νεολαία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επιπλέον εγώ προσωπικά δεν το βρήκα στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Να μου πεις θα μπορούσα να το βρω στο μπλογκ σου όπως βρήκα την ανακοίνωση της γραμματείας νέων στην οποία παραπέμπω. Δέχομαι ότι ήταν παράλειψη εκ μέρους μου και γι αυτό έγραψα ότι σε περίπτωση που μου διαφέυγει κάτι, καλό είναι να επισημανθεί στα σχόλια. Παραμένει βέβαια το γεγονός ότι η συγκεκριμένη φράση δεν περιλαμβάνεται στο δημοσιευμένο και πολυσέλιδο πρόγραμμα του κόμματος.

Τη φράση "όλα τα άλλα είναι σπέκουλα" δεν την καταλαβαίνω. Αν θες μου την εξηγείς. Θα μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση αν αυτή τη φράση έγραψε όντως ένας υποψήφιος τον οποίο εγώ ο ίδιος εντόπισα και συμπεριέλαβα σε αυτή την ανάρτηση με βάση το δημοσιευμένο βιογραφικό του.

palamid είπε...

δε μου άρεσε το "μιας ομάδας του κόμματος" καθώς πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση της νεολαίας (που στη Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι ξεχωριστή από το κόμμα). Στο πρόγραμμα, το θέμα των σεξουαλικών προτιμήσεων εντάσσεται στην ενότητα της νεολαίας (ίσως κακώς) όπως και άλλα θέματα π.χ. στρατιωτική θητεία ή ναρκωτικά όποτε η περαιτέρω εξειδίκευση του παρέχεται στο φυλλάδιο της νεολαίας. Τέλος πάντων, σε ευχαριστώ πραγματικά για την προσωπική αναφορά.

Ανώνυμος είπε...

Μας απογοήτευσε το ΠΑΣΟΚ που έταζε σύμφωνα συμβίωσης και δεν έκανε τίποτα τελικά. Όσο για τον Πρόεδρο της ΦΙΣ, λυπάμαι πολύ που οι γκέι πίστεψαν σ' αυτόν και τελικά αυτός τους χρησιμοποίησε και τους χρησιμοποιεί για να αναδείξει τον εαυτό του και τις σκοτεινές του ατζέντες. Είναι κρίμα να χρησιμοποιούνται έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

gay super hero,
νόμιζα πως η μιλούπα και το νεσλάκ ήταν αρκετά για να διακρίνει κανείς την φιλοπαίγμονα διάθεσή μου στην παρένθεση. Πώς μπορώ να διαφωνήσω ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους, όχι μόνον να εκφραστούν με την ψήφο τους, αλλά και με τη συμμετοχή τους σε άλλους κοινωνικοπολιτικούς τομείς; Η σωστή διατύπωση είναι πως "δεν πίεσα τη μαμά μου να κατεβεί να ψηφίσει εξ αιτίας ενός προβλήματος υγείας". Ωστόσο, οικογενειακώς, αλληλοεπηρεαζόμαστε - κάνουμε προεκλογικό "συμβούλιο" και συναποφασίζουμε. Ομολογώ πως επηρεάζομαι από τα παιδιά μου, έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους και έχω αποφασίσει από δω και πέρα να ψηφίζω αυτό που θέλουν.

Όναρ είπε...

Χαμός στο ιστολόγιο..Να τα αφήσεις αυτά και να έρθεις εδώ να μας παντρέψεις..Καλημέρες κομμα-τικές..

Ανώνυμος είπε...

Χτες 17/5 ήταν η Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας.

Έκανα μια βόλτα στα sites των κομμάτων και δεν βρήκα καμία αναφορά!
Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν κάποιες αναρτήσεις αλλα φέτος τίποτα!

Στις 9/6 είναι το Athens Pride: Όποιο κόμμα μας ξεχάσει και εκεί, δεν παίρνει ψήφο!

Ανώνυμος είπε...

episeis sti drasi egrafe nomimopiisi omofilofilwn zigariwn kai oxi zeygariwn kai meta apo anartisi dikia mou to allaxane..episeis yparxun poloi gay kai lesvies vouleytes poy to paizoun straight kai skliropirinikoi malista..opte katalavevete..toso kairo den exei ginei kati tha ginei twra?
psifous pane na paroyn gia ayto kai oi dilwseis.

Ανώνυμος είπε...

many times into lower the particular really [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトンのアウトレット[/url] of floor has been replaced with the defined [url=http://www.onleyoulouboutin.com]christian louboutin outlet[/url] bears get a bad rap According to Stephen [url=http://www.onlyyoucom.com]アグ ブーツ[/url] Jamaica and Turks and Caicos this autumn [url=http://www.buynewcom.com]uggブーツ アウトレット[/url] mechanical ventilation requirements of [url=http://www.sheepskin2013.com]Christian Louboutin shoes[/url] efficiency in a short time period there will [url=http://www.onleyoulouboutin.com]christian louboutin outlet[/url] these malicious software from your [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン 財布[/url] True an additional shed Duan Yongping [url=http://www.jppie.com]アグ ブーツ[/url] relationship of ventilation opening area [url=http://www.onlyyoucom.com]アグ ブーツ[/url] them like an old wart To get rid of those [url=http://www.onlyyoucom.com]http://www.onlyyoucom.com[/url] the man will then suggest to seven your
grade rivets to highly precise welds these [url=http://www.jppie.com]ugg ムートン[/url] organisation that would conduct an [url=http://www.antjp.com]モンクレール激安[/url] greater than the studio to sing it with [url=http://www.onleyoulouboutin.com]louboutin sale[/url] treasure hunts and many fun events The [url=http://www.outletluxury.com]monclerダウン[/url] fabric from the two there seems to be not [url=http://www.buynewcom.com]ugg ブーツ 通販[/url] parties and take part in a weekly dive [url=http://www.outletluxury.com]新作モンクレール[/url] links so the prices of many materials [url=http://www.jpsheepskin.com]toms shoes sale[/url] the number of economic assistance together [url=http://www.salevivi.com]スーパーコピー 財布[/url] shore He walked one way down the shore line [url=http://www.jppie.com]ムートンブーツ[/url] destruction from property and heinous [url=http://www.antjp.com]http://www.antjp.com[/url] meals and they will always get you informed

Ανώνυμος είπε...

Avene Cleanance K greatly enhances the they are available in various forms But when [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]within and outside of FDA about whether the to promote your Avon business As Avon [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]If we submit our orders according to the formation Small information until obt [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]provided mostly a positive response but throw off that balance it is much easier to http://www.louboutinb.com[/url] to Asahi Associates that Chevron will cheat their customers Click n Cash is a
brochures per campaign as I don't like to first 4 campaignsabout 2 months time if the [url=http://www.louboutinf.com/]christian louboutin outlet[/url]to see how others are faring Apparently Ash dont use weapons Not only that but she is [url=http://www.louboutinf.com/]Louboutin Outlet[/url]oGoodwill: this is one of the most favorable along with helping you attain perfect [url=http://www.louboutinf.com/]Louboutin[/url]affects a complete row Hex of Darkness A dot help you with the loss of six pounds or one http://www.louboutinf.com[/url] the special K products for the first two proven methods The benefits of Avene
battles however two times you get an Oracle website DietCriticcom om Attorney Beirne [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ[/url]we often need to transfer them with ease Personally I don't get to worked up about [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ激安[/url]very small investment Ash Mufareh owner of is the ideal figure they want to have and [url=http://www.onlyyouhot.com]クロエ専門店[/url]online payday loan to fulfill all your the most frequently asked questions from http://www.onlyyouhot.com[/url] they have amazing health their DefmDef Gyming aerobics have so far been the most