.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΕΛ ΚΑΖΟ

GAY SUPER HERO εναντίον COBDEN : Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ

Ορισμένοι από σας ίσως έχετε παρακολουθήσει τις τελευταίες εβδομάδες την τιτάνια ιδεολογική διαμάχη που μαίνεται ανάμεσα σε δύο κατά τα άλλα παγκοσμίως άγνωστους μπλόγκερς, τον Gay Super Hero και τον φίλτατο Cobden. Με αυτόν τον ύπουλο τρόπο, οι δύο ιστολόγοι προσπαθούν να ερεθίσουν το αναγνωστικό κοινό καθώς είναι σαφές ότι, αφενός τα ερωτικά τους θέλγητρα έχουν αρχίσει να φθίνουν προ πολλού και αφετέρου έχουν πλακωθεί με όλους τους υπόλοιπους μπλόγκερ για τα πολιτικά, οπότε έχουν καταλήξει να πιστεύουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Οι δύο μπλόγκερ υπερασπίζονται με πάθος τις θέσεις τους, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Συγκεκριμένα:

# Ο Gay Super Hero εκπροσωπεί την Αριστερά της Σαμπάνιας. Ίνδαλμά του είναι η Κάρλα Μπρούνι γιατί πολεμάει το σύστημα από μέσα.

# Ο Cobden εκπροσωπεί τη Δεξιά της Ακολασίας. Ίνδαλμά του είναι ο Χιου Χέφνερ, μόνο που αντί για κουνέλες θα προτιμούσε να περιστοιχίζεται από λαδωμένους μπρατσαράδες κούνελους.

Η συνεχιζόμενη διαμάχη υπολογίζεται ότι θα έχει κοσμογονικές συνέπειες στον κόσμο του Ίντερνετ, προκαλώντας στους υπόλοιπους μπλόγκερ που παρακολουθούν τη διαμάχη με ανοιχτό το στόμα (καθώς αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν οτιδήποτε άλλο) τσουνάμι χασμουρητών και εκκωφαντικό κλαυσίγελο. Ανάμεσα στα καυτά topics πάνω στα οποία οι δύο απεγνωσμένοι μπλόγκερ διαστάυρωσαν τα ξίφη τους, σίγουρα τα παρακάτω θα μας μείνουν αξέχαστα:
  • Είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ το μεγαλύτερο Gay Icon στην ιστορία της ομοφυλοφιλίας; Ποιος συνδυασμός τσάντας και αξεσουάρ ενίσχυσε σε τέτοιο βαθμό την απήχηση της Σιδηράς Κυρίας στο γκέι εκλογικό σώμα; (για το θέμα ζητήθηκε και η άποψη του Κωνσταντίνου Κασπίρη, ενώ ο Λάκης Γαβαλάς αρνήθηκε να συνεργαστεί αφιλοκερδώς) Τι φορολογικά κίνητρα ψηφίστηκαν επί πρωθυπουργίας της για τα dark rooms και τις σάουνες; Αληθεύει ότι το ημερολόγιο με τις καυτές πόζες της Maggie έχει τσακίσει σε πωλήσεις την Εθνική ομάδα ράγκμπι της Γαλλίας;
  • Σε μία ριζοσπαστική του τοποθέτηση ο Cobden εισηγήθηκε να προστεθούν στη στάνταρ εξάρτυση για μια επιτυχημένη εξόρμηση στο Ζάππειο πέρα από το ενυδατικό lip-gloss με γέυση πορτοκάλι και τα προφυλακτικά Trojan (τις ιδεολογικές διαμάχες πολλοί εμίσησαν αλλά την κονόμα από τη γκρίζα διαφήμιση κανείς), στολές παραλλαγής, ημιαυτόματα Ούζι, φυσεκλίκια και χειροβομβίδες. Τα παραπάνω προτείνει ως μέτρο πρόληψης εγκλημάτων με θύματα αθώους ομοφυλόφιλους. Ο Gay Super Hero αντέδρασε σφόδρα, θεωρώντας ότι ο περίπατος στο Ζάππειο με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση ενέχει τον κίνδυνο να μετατραπεί το κλασικό ψωνιστήρι σε σαφάρι εξόντωσης ομοφοβικών, αποσπώντας μας από το ζητούμενο και ρίχνοντας κατακόρυφα το ηθικό των γκέι ανταρτών.

Α) του Cobden, γιατί μόλις βλέπει γιρλάντα αισθάνεται και πάλι παιδί κι έτσι ξεχνάει την πραγματική του ηλικία

Β) του Gay Super Hero που σχεδιάζει να επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον καπιταλισμό ανατινάζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και αντικαθιστώντας το με έναν υπερμεγέθη φαλλό.

Γ) της Μοιραράκη γιατί είναι η περίοδος που ξεπουλάει τα αρκουδοτόμαρα, ενώ κάθε σπίτι παραγγέλνει και από μία μοσχαροκεφαλή ταράνδου για το καθιστικό.

Προκειμένου να επιλυθούν επιτέλους τα παραπάνω καυτά ζητήματα που ταλανίζουν τη γκέι κοινότητα, ο Gay Super Hero προτείνει τη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στους δύο υποψήφιους το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του 'Ιντερνετ. Για συντονιστή του debate προτείνω τον Revqueer ο οποίος συμφωνεί με τις απόψεις μου και θα αφαιρεί δημοκρατικότατα το λόγο από τον συνομιλητή μου όποτε με στριμώχνει. Ως δεύτερο συντονιστή προτείνω τον Mad ο οποίος, με τις αδιάκοπες παλινδρομήσεις των καλοσμιλεμένων του γλουτών ανάμεσα στον ακτιβισμό και την ελληνορθοδοξία, θα αναλάβει να ζαλίσει τόσο τον Cobden ώστε -ως άλλη Σαλώμη- να μου παραδώσει την κεφαλή του επί πίνακι. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Wrong Guy ενώ το σχολιασμό για το δελτίο του Σταρ ο Ethan. Στο διάλειμμα οι Poon.Tang.Dee και Moody Girl θα ερμηνεύσουν τη νέα folk/indie επιτυχία τους "Ο Γάτος του Οζ", ενώ φαντασμαγορικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Apsoy! ως επικεφαλής των μπαλέτων του Ελληνικού Στρατού.

13 σχόλια:

revqueer είπε...

Δέχομαι και είναι τιμή μου να συμμετέχω σε τέτοιο κοσμοϊστορικό χαπενινγκ!

(Ειλικρινά, εσας τους δυο σας απολαμβάνω πολύ όταν μονομαχείτε! Δεν είναι υπέροχο πράγμα το blogging?)

cobden είπε...

Με απολύτη πίστη στην ορθότητα των ιδεών μου, αποδέχομαι την πρόσκληση σε μονομαχία, αγαπητέ,πλην όμως αριστερέ,Gay Super Hero!Kαι επειδή έχεις εκφραστεί επανειλημένως εναντίον της οπλοκατοχής, φαντάζομαι θα προσέλθεις άοπλος στη μονομαχία!
Θα αρχίσω όμως με δύο ενστάσεις επί της διαδικασίας:Πρώτον,εσύ με τη φωτογραφία της Σεγκολέν και εγώ με τη φωτογραφία του ασχημομούρη Σαρκοζί???Δεύτερον, κριτής ο Revqueer, αυτός ο απολογητής του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού, με εμφάνιση Τζο Νταλεσάντρο(δεν το ξεχνώ,revqueer) και με (πάντα κόκκινο) εσώρουχο Aussiebum???
Η παρηγοριά μου είναι πως βλέπω να αποδίδει η απεγνωσμένη μου προσπάθεια να προσελκύσω αναγνώστες στο μπλόγκ μου!Μέχρι πριν λίγο καιρό το μπλόγκ παράπαιε(ήταν το πρώτο μπλόγκ με αρνητικό αριθμό σχολίων), μέχρι που αποφάσισα να γράψω ότι πιο προκλητικό μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους!
Για αρχή και για να ανάψουν τα αίματα:Για τη Μάγκι θέλω απλά να προσθέσω κάτι που είπε ένας ιδεολογικός της αντίπαλος, ο αγαπημένος σου Φρανσουά Μιτεράν :"Έχει το στόμα της Μέριλιν Μονρόε και τα μάτια του Καλιγούλα!"

revqueer είπε...

Το είχα καταλάβει πως μας δουλεύεις ψιλό γαζί! Μα δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες απόψεις στον αιώνα μας! (Απάντηση στο άναμα αιμάτων)

Όσο για το Νταλεσάντρο, θα σε παρακαλέσω να συνεχίσεις να πιστεύεις πως μοιάζουμε σαν ομοζυγωτικοί δίδυμοι.

Αρκούρης είπε...

Αυτό με τον Μοιραράκη με πλήγωσε πολύ...

Δε λυπάστε βρε τα αρκουροτόμαρα??? Ντροπή σας! Και φτου σας!

Hfaistiwnas είπε...

Πότε και που θα λάβει μέρος η μονομαχία; ειδοποιήστε μας! Καλά που δεν ασχολούμαι με πολιτικά...

Dr_MAD είπε...

Υπερήρωα δεν ξεχνώ που με εξεβίασες σε outing και για το λόγο αυτό θα υποστηρίξω τον αντίπαλο cobden. Σα να υποστηρίζω Χίλαρυ θα μου πεις, αλλά η ιδεολογία ιδεολογία.

PS: Μπορώ να κάνω άσχετες ερωτήσεις όπως ο Λιάτσος σε παρελθόν debate? Γιούπι!

Καλό ΠΣΚ :-P

If...ιγένεια είπε...

χαχαχαχ.. Ωραίος..

cobden είπε...

Άφαντος ο έτερος μονομάχος!!!Μήπως το μετάνιωσε???Μεγάλε κριτή Rev-λέγε με και Joe-queer,αν δεν εμφανιστεί μέχρι τις 8 το βράδυ, κερδίζω τον αγώνα αυτοδικαίως!

gay super hero είπε...

Νομίζεις ότι θα με στείλεις στη Μακρόνησο και θα με ξεφορτωθείς ε;;;

J'ai un petit projet pour toi

Θέλω να περιγράψεις το debate για τους άτυχους τηλεθεατές που δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν.

Αντικειμενικά όπως πάντα. Ξέρεις εσυ ;-)

cobden είπε...

Ωραία τα χρόνια της Μακρονήσου,gay super hero...
Aς αρχίσω όμως τη διήγηση...Όλα ξεκίνησαν μια κρύα νύχτα του Δεκέμβρη...Μόλις είχα γυρίσει από τα μαγαζιά,όπου επιδόθηκα σε ένα όργιο χριστουγεννιάτικου καταναλωτισμού!Τα λαμπάκια,τα στολίδια,τα δώρα,η καπιταλιστική ευδαιμονία και το γενικότερο κιτς μου είχαν φτιάξει το κέφι.Αλλά γυρνώντας στο σπίτι, έπεσα πάνω σε ένα προβοκατόρικο, όπως αποδείχτηκε,ποστ του revqueer!Στο εν λόγω ποστ,ο Gay Super Hero,επηρασμένος από το πνεύμα του Σκρουτζ(πόσα κοινά έχει τελικά η πουριτανική Δεξιά με την πουριτανική Αριστερά),έβγαζε τη χολή του ενάντιον της γιορτής των Χριστουγέννων, αποκαλώντας τη αμερικάνικη , καπιταλιστική ,εβραιοσιωνιστική συνωμοσία!Υπήρξα σκληρός μαζί του...Το ομολογώ.Τον αποκάλεσα "δήθεν κουλτουριάρη" και από εκεί ξεκίνησαν όλα!Η αριστερόστροφη εκδικητικότητα του Gay Super Hero,δεν γνώριζε πια όρια!Με μια πρωτόγνωρη επιμονή,άμφισβητούσε κάθε στιγμή τα γραφόμενα μου και υποστήριξε θέσεις που με έβγαζαν από τα ρούχα μου:επιχειρηματολόγησε ανερυθρίαστα για το πόσο γλυκός άνθρωπος είναι η Χίλαρυ Κλίντον(και ευτυχως την χαντάκωσε),αποκάλεσε ανορεξική την Kira Knightley επειδή η κοπέλα παίζει σε δεξιόστροφες ταινίες εποχής,διατύπωσε την άποψη πως η καούκα της Μαντλίν Ολμπραϊτ(ινδαλμα δικό του)είναι πιο gay friendly από την καούκα της Μάργκαρετ Θάτσερ(ίνδαλμα δικό μου),αμφισβήτησε το δικαίωμα μου να οπλοφορώ και να ρίχνω και καμιά μπαλωθιά, αν έρθω στο τσακιρ κέφι,εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις επιδόσεις του Φιντέλ Κάστρο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων(σχεδόν)...Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.Τελευταίο χτύπημα του, ένα μακροσκελές σχόλιο, όπου εξηγεί τους λόγους που κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα τον σημαντικότερο στοχαστή της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Φίλες και φίλοι...Η διαμάχη δεν είναι μεταξύ εμού, και του φίλτατου Gay Super Hero.Είναι διαμάχη μεταξύ του φωτός και του σκότους.Είναι διαμάχη για το ιδιο το μέλλον των παιδιών μας.Θέλουμε να ζήσουμε ,όπως ευαγγελίζομαι έγώ, σε έναν (φορολογικό) παράδεισο τύπου Λίχτενσταϊν,σε μια χώρα όπου η ατομική ελευθερία θα είναι το παν?Ή προτιμάτε την πρόταση του έτερου μονομάχου?Ένα ένα κολαστήριο τύπου Βόρειας Κορέας, με αιώνια πρόεδρο τη Χίλαρυ Κλίντον,Υπουργό Παιδείας τον Αλέξη Τσίπρα,Υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Φιντέλ Κάστρο,υποχρεωτική παρακολούθηση των ταινιών του Ταρκόφσκι, κατάργηση των Χριστουγέννων και κλείσιμο όλων των εμπορικών κέντρων ανα την επικράτεια!Όπως έγραψα σε ένα παλαιότερο σχόλιο μου για μια άλλη διαμάχη που είχε συνταράξει την μπλογκόσφαιρα (Κάντυ vs Eλίζα,περιττό να σας πω ποιά υποστήριξα): "δεν είναι μια απλή διαμάχη!Δείχνει και τι στάση ζωής έχει ο καθένας!Είναι όπως Βενιζελικοί-Αντιβενιζελικοί, Παναθηναϊκος-Ολυμπιακός, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!Όλοι πρέπει να πάρουν θέση!"Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας",όπως είπε σε μια παρόμοια περίπτωση ο George Bush!"

Eυχαριστώ

Wrong Guy είπε...

loipon apo tora skeftomai ti plana tha kano.

panoramika, close up stis stigmes sigkinisis,se faseis entonou thimou, tha kano kontino sta matia toy cobden kai se xronovora logidria toy super hero tha deixno kai ligo to koino.

thelo omos xontri fagomara,na kanoume kali tiletheasi!

revqueer είπε...

Ο ρεβ έλειπε όλη μέρα σήμερα, αλλά τώρα είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Unknown είπε...

κοίτα τώρα σε τι δύσκολη θέση με έχετε βάλει. από τη μια ως έγκυρος δημοσιογράφος (αντιπαρέρχομαι τον υποτιμητικό εξοστρακισμό μου στα δελτία του που-σταρ, αντί να με στευσετε με λόξα και τιμή κεντρικό παρουσιαστή των ειδήσεων του πάντα ποιοτικού Σκάι) θα πρέπει να διατηρήσω ένα καθαρά αντικειμενικό προφάιλ (δεν εννοώ αυτό του gaydar χαζή) ενώ κατά βάθος είμαι ταγμένος στον κεντρώο χώρο. Ας όψεται που μου είστε και οι δύο αγαπητοί για διαφορετικούς λόγους βέβαια......
Αποδέχομαι την πρόσκληση αλλά προτείνω να φέρουμε και πετυχημένα girl bands όπως Pussycat Dolls, Efi Thodi and her chicks, για να χτυπήσουμε καλύτερα νούμερα. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από 65%