.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


Στην ομιλία που εκφώνησε μετά τη νίκη του στις χτεσινές προεδρικές εκλογές με ποσοστό 53% ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τα εξής:

"Αν υπάρχει κανείς που συνεχίζει να αμφιβάλλει ότι η Αμερική είναι μια χώρα όπου τα πάντα είναι δυνατά, που αναρωτιέται ακόμα αν το όραμα των πατέρων του έθνους μας παραμένει ζωντανό, που συνεχίζει να αμφισβητεί τις δυνατότητες της Δημοκρατίας μας, απόψε έχει λάβει την απάντησή του.

Την απάντηση του την έδωσαν νέοι και ηλικιωμένοι, πλούσιοι και φτωχοί, δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι, μαύροι, λευκοί, λατίνοι, γηγενείς, ασιάτες, ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι, αρτιμελείς και πολίτες με ειδικές ανάγκες - όλοι αυτοί οι αμερικανοί που έστειλαν μήνυμα στον πλανήτη ότι πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς είμαστε και θα παραμείνουμε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής."

Η 'Οπρα Γουίνφρεϊ δήλωσε με τη σειρά της ότι "οι αμερικανοί έπραξαν το σωστό". Αλήθεια;

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο 95% των εκλογικών τμημάτων της Καλιφόρνιας το 52% ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης του γάμου ζευγαριών του ίδιου φύλου με τροποποίηση του συντάγματος. Υπενθυμίζεται ότι 11 χιλιάδες ζευγάρια έχουν ήδη παντρευτεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύνολο 10 εκατομμύριων πολιτών που ψήφισαν στην Καλιφόρνια, ο κ. Ομπάμα έλαβε 6,1 εκατομμύρια ψήφους. Κατά των διακρίσεων στον γάμο ψήφισαν μόλις 4,8 εκατομμύρια. Δηλαδή η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ του Ομπάμα και αυτούς που ψήφισαν κατά των διακρίσεων μετριέται σε 1,3 εκατομμύριο ψήφους!

Επιπλέον αντίστοιχη συνταγματική τροποποίηση υπερψηφίστηκε στη Φλώριδα (με ποσοστό 62%) και την Αριζόνα (με ποσοστό 56%). Στο Άρκανσο το 57% των ψηφοφόρων αποφάσισε να απαγορεύσει την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια.

Χαιρόμαστε ειλικρινά που ο νέος πρόεδρος μας θυμήθηκε στην ομιλία του. Δυστυχώς όμως οι ομοφυλόφιλοι πολίτες σήμερα -όπως παλιότερα οι σκουρόχρωμοι πολίτες του πρώην δουλοκτητικού Νότου- έχουν κάθε λόγο να αμφισβητούν "τις δυνατότητες της Δημοκρατίας".

Για την ιστορία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 81% των ομοφυλόφιλων πολιτών συμμετείχαν και αυτοί στον θρίαμβο της Δημοκρατίας τιμώντας με την ψήφο τους τον Μπαράκ Ομπάμα. Η ανάμνηση αυτής της ιστορικής ημέρας δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται για πάντα στο μυαλό τους από μια γερή δόση πικρίας.

20 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

οκ λοιπόν.. όπως είπες θα παραμείνουν ΗΠΑ..

Και τους είχα για πρωτοπόρους..

gay super hero είπε...

Δεν το είπα εγώ. Ο Ομπάμα το είπε :-)

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αυτό είναι που λέμε Δημοκρατία δύο ταχυτήτων!

Κώστας είπε...

Κρίμα..

Hfaistiwnas είπε...

Ε αυτός.. τα ίδια shit θα είναι..

cobden είπε...

Απ'ότι ξέρεις, μου αρέσει να κλονίζω τις "πολιτικά ορθές" βεβαιότητες σου, οπότε ρίξε μια ματιά εδώ (http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2008/11/proposition-8-e.html): Οι λευκοί εναντίον της Prop8, οι μαύροι υπέρ, οι Ισπανόφωνοι μοιρασμένοι...

gay super hero είπε...

Cobden μήπως κομίζεις γλάυκας εις Αθήνας; Μήπως εγώ δεν το είχα γράψει αυτό εδώ;

http://gayrightsgreece.blogspot.com/2008_10_01_archive.html

Αυτό ακριβώς δεν γράφω και σήμερα; Ότι δηλαδή κάποιοι θριαμβολογούν για τα δικά τους δικαιώματα και μιλούν για ιστορική νίκη της δημοκρατίας εναντίον των διακρίσεων την ίδια στιγμή που αφαιρούν δικαιώματα από άλλους;

ProFyLaKtiKo είπε...

δεν κατάλαβα ποτέ γιατί κάποιοι βλέπουν τον ομπάμα σαν ελευθερωτή, σα λυτρωτή, σα το μεσία, σαν δεν ξέρω και γω πως αλλιώς τον αποκαλούν, τουλάχιστον στο θέμα των διακρίσεων κτλ

δε λέω μπορεί να μην κάνει πόλεμο στο ιράν, μπορεί να μην αποτελειώσει την οικονομία τους αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι στο πεδίο αυτό..

και ναι, στενοχωρήθηκα με την prop8 στην califronia

cobden είπε...

Σχώρα με, gsh!Δεν το θυμόμουν και σε αδίκησα!:pp

ProFyLaKtiKo είπε...

και τι, δε θα τσακωθείτε άλλο?

g for george είπε...

Πραγματικά με πήρε από κάτω, με αυτό το νέο. Ξέρεις, προάγγελος...

gay super hero είπε...

@ cobden

Εσύ να με συγχωρείς για τον εκνευρισμό μου :-)

Είδες που δεν με διαβάζεις τόσο προσεκτικά όσο σε διαβάζω εγώ;-)

Τομ Σόγιερ είπε...

Δηλαδή με το δημοψήφισμα, μπορούν να γίνουν τα πάντα..? Δεν μπορεί να επέμβει κάποιος, όταν οι αποφάσεις του δημοψηφίσματος έχουν να κάνουν με αντιδημοκρατικές ενέργειες ή κατάργηση της ισονομίας..?

Έβλεπα πριν, στις ειδήσεις του ALTER, που είχαν θέμα για το σύμφωνο συμβίωσης και ήταν εκεί και η Βλάμη. Και παρατήρησα πως μέχρι και ο Βαρεμένος και ο Παυλόπουλος, ήταν υπέρ του συμφώνου για εμάς. Ήταν εκεί, βέβαια και ένας ηλίθιος κυνικός, που με έκανε τούρμπο.....

Αλλά κρίμα δεν είναι, τώρα που πανε να προχωρήσουν λίγο τα πράγματα, να πηγαίνουμε 100 βήματα πίσω..? Όταν βλέπει αυτά η Ελλάδα, πώς να προχωρήσει?
Εύχομαι να καούνε στην κόλαση αυτοί που φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν....

(Παρεμπιπτώντος, η Βλάμη δεν μου πολυγεμίζει το μάτι, ως ομιλήτρια, στις συζητήσεις. Της λείπει η φλόγα από μέσα της. Μήπως ήρθε η ώρα να βγουν καινούρια πρόσωπα? Εσύ, ας πούμε? Γιατί όχι..?)

ProFyLaKtiKo είπε...

vote for gay super hero!

gay super hero είπε...

@ tom sawyer

Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να γίνει πρακτικά είναι προσφυγή στο ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο. Το οποίο όμως έχει συντηρητική πλειοψηφία και είναι αμφίβολο αν θα εχτεί να εξετάσει ένα τόσο εκρηκτικό πολιτικό ζήτημα (οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιες υποθέσεις θεωρούν ότι ανήκουν στη δικαιοδοσία τους).

Για το άλλο θέμα που έθεσες, νομίζω ότι όλοι οι μπλόγκερ μπορούμε να ασχοληθούμε με τα κοινά αν θέλουμε. Όλοι παραδεχόμαστε όσους βγαίνουν στην τηλεόραση, ασχέτως αν είναι λιγότερο ή περισσότερο καλοί. Αλλά υπάρχουν και πιο αθόρυβοι τρόποι για να βοηθήσει κανείς :-)

hourglass είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω μαζί σου πως δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά επί προεδρίας Ομπάμα στα θέματά μας.

Οι δε εισηγήσεις σήμερα στη Βουλή των ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για το σύμφωνο συμβίωσης ήταν από απογοητευτικές μέχρι εξοργιστικές για τα ομόφυλα ζευγάρια... :(

gsus είπε...

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύνολο 10 εκατομμύριων πολιτών που ψήφισαν στην Καλιφόρνια, ο κ. Ομπάμα έλαβε 6,1 εκατομμύρια ψήφους. Κατά των διακρίσεων στον γάμο ψήφισαν μόλις 4,8 εκατομμύρια. Δηλαδή η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ του Ομπάμα και αυτούς που ψήφισαν κατά των διακρίσεων μετριέται σε 1,3 εκατομμύριο ψήφους!

Μπορείς να επεκταθείς λίγο σε αυτό το συλλογισμό γιατί αδυνατώ να τον καταλάβω; Υπονοείς ότι θα έπρεπε όλοι όσοι ψήφισαν Ομπάμα να ψηφίσουν υποχρεωτικά κατά των διακρίσεων και Μακέιν υπέρ;
Και ότι αυτό υποδηλώνει ότι οι ψηφοφόροι του Ομπάμα δεν είναι τόσο προοδευτικοί όσο θα περίμενες;

gay super hero είπε...

Πριν μια εβδομάδα είχα γράψει

"Από τους πολιτικούς, τόσο ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ όσο και ο υποψήφιος πρόεδρος των δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα έχουν ταχθεί δημόσια κατά της προτεινόμενης αλλαγής του Συντάγματος που θα απαγορεύσει τον γάμο ομοφύλων. Πάντως ούτε ο κ. Σβαρτζενέγκερ ούτε ο κ. Ομπάμα έχουν συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ των γκέι γάμων με δημόσιες εμφανίσεις, διαφημιστικά σποτάκια κτλ. Με δεδομένο το κύρος και την επιρροή που απολαμβάνει ο κ. Ομπάμα μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων και ο κ. Σβαρτζενέγκερ μεταξύ των ρεπουμπλικανών, η αποχή τους σίγουρα κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη μάχη των υποστηρικτών του γάμου"

Αν σκεφτείς πόσο μεγάλη ήταν η προσέλευση των μαύρων ψηφοφόρων οι οποίοι ψήφισαν με ποσοστό 70% εναντίον του γκέι γάμου, καταλαβαίνεις πόσο ο Ομπάμα θα μπορούσε να επηρεάσει με τη στάση του το αποτέλεσμα - αν ήθελε. Και αυτό αποδεικνύεται από την τεράστια διαφορά μεταξύ των ψήφων που συγκέντρωσε ο ίδιος και όσων καταψήφισαν την τροπολογία.

Unknown είπε...

Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι τα απίστευτα χρήματα που δαπανήθηκαν μόνο και μόνο για την στέρηση ενός αναφαίρετου δικαιώματος μιας σημαντικής μερίδας του εκεί πληθυσμού. Ζούμε σε πολύ μαύρες εποχές τελικά.........

SK είπε...

O Schwarzenegger ελπίζει πως το θέμα της Proposition 8 δεν έχει κλίσει οριστικά, και προτρέπει τους αντιπάλους της να επιμείνουν στον αγώνα τους. Άρθρο εδώ.