.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΗΝΩ (ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ)

Τώρα που κατάφερα να σας τραβήξω την προσοχή (ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από ένα παλιότερο σχόλιο του Hfaistiwna :-) πάμε μια βόλτα στον γκέι πλανήτη για την καθιερωμένη σύντομη ενημέρωση!

Αν έχετε αδυναμία στις ρομαντικές ιστορίες με πρωταγωνιστές νόστιμα φανταράκια, πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε αυτό το κλιπάκι από την ιατρική σειρά Grey's Anatomy - φροντίστε όμως να έχετε πρόχειρα και μερικά χαρτομάντιλα!



Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν το περασμένο Σάββατο σε όλες τις πόλεις της Αμερικής διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατάργηση των γάμων στην Καλιφόρνια. Εγώ πάλι θα ευχόμουν όλη αυτή η κινητοποίηση να είχε γίνει πριν το δημοψήφισμα. Παρακάτω σας έχω μερικά από τα πιο πετυχημένα συνθήματα των διαδηλωτών.

Η τραγουδίστρια Pink συμμετέχει στη διαδήλωση του Λος Άντζελες. Παρά τη μεγάλη ζέστη, 12 χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους στην πόλη των Αγγέλων.


"Θέλετε τους φόρους μου; Θέλω τα δικαιώματά μου!"

"Θα με πήγαιναν οι μορμόνοι αν είχα τρεις γυναίκες;"

Γάμος στο Brokeback


Τί είχες Γιάννη - τί είχα πάντα. Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια συνθήματα το 1984 και σήμερα. Πότε θα αλλάξει κάτι;


"Μόλις κατάργησα τα δικαιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Χριστούλης θα είναι περήφανος για μένα!"


Οδηγό ασφαλείας 36 σελίδων για όσους αναζητούν ερωτικούς συντρόφους σε υπαίθριους χώρους (κοινώς ψωνιστήρι) κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στη Γαλλία η οργάνωση SOS-Ομοφοβία. Το πρόβλημα έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο καθώς μία ομοφοβική επίθεση αναφέρεται στη Γαλλία κάθε τρεις μέρες. Συνολικά 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σαν αποτέλεσμα τέτοιων επιθέσεων τα τελευταία έξι χρόνια. Σύμφωνα με την οργάνωση οι ομοφυλόφιλοι γίνονται στόχος είτε για λόγους παθολογικού μίσους, είτε γιατί πολλοί κακοποιοί τους θεωρούν "εύκολα θύματα". Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι το 16% των επιθέσεων μίσους έχουν στόχο τους ομοφυλόφιλους - συνολικά το 2007 καταγράφηκαν 2.700 τέτοια περιστατικά. Στην Ελλάδα βέβαια δεν μετράμε τίποτα γιατί έχουμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε.


Τα ομοφοβικά εγκλήματα δεν προξενούν καμία εντύπωση όταν υπάρχουν πολιτικοί που παρέχουν δημόσια κάλυψη σε όλους τους ομοφοβικούς. Σάλο προκάλεσε γάλλος γερουσιαστής που δήλωσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης "Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε την παιδοφιλία, όταν στα σχολεία διδάσκουμε στα παιδιά μας για την ομοφυλοφιλία". Στο μεταξύ ο γαλλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε πρόστιμο €3.000 που είχε επιβληθεί σε άλλον συντηρητικό βουλευτή ο οποίος δήλωσε ότι "η ομοφυλοφιλία είναι κατώτερη από την ετεροφυλοφιλία". Το δικαστήριο έκρινε ότι η παρέμβασή του δεν ήταν προσβλητική αλλά καλύπτεται από την ελευθερία του λόγου. Τρεις οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του, ένας 42χρονος αμερικανός θεραπεύτηκε εντελώς από τον ιό HIV μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών από δότη που έχει ανοσία στον ιό! Υπολογίζεται ότι ένας στους 1000 ανθρώπους έχει φυσική ανοσία απέναντι στο AIDS. Oι γιατροί προειδοποιούν πάντως ότι η περίπτωση πρέπει να μελετηθεί και ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να υποσχεθούν άμεση θεραπεία σε κανένα φορέα.


"Δεν καταλαβαίνω γιατί με παρεξηγήσατε. Έκλαψα γιατί έχασα έναν στενό μου φίλο". Με αυτά τα λόγια ο Στέφαν Πρέτζνερ, διάδοχος του Γιοργκ Χάιντερ στην ηγεσία της αυστριακής ακροδεξιάς προσπάθησε να μπαλώσει τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο ίδιος αμέσως μετά τον θάνατο του μέντορά του. Όπως θα θυμάστε ο Πρέτζνερ είχε παραδεχτεί τότε με δάκρυα στα μάτια ότι είχε δεσμό με τον παντρεμένο πολιτικό. Οι πιέσεις όμως της βάσης του κόμματος που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί για αρχηγό της μια δηλωμένη αδελφή φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς. Με τις κρυφές βέβαια δεν έχουν κανένα πρόβλημα - γιατί πάνω από όλα είμαστε και ανεκτικοί άνθρωποι.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το ζευγάρι σε πιο ευτυχισμένες στιγμές και μετά από εντατικές επισκέψεις στο σολάριουμ. Ο κυριούλης πίσω τους δεν ξέρω ποιος είναι. Κάποιος "επιστήθιος φίλος" θα είναι κι αυτός ;-)


Θα κλείσουμε με τους Gus και Waldo, το πρώτο ζευγάρι γκέι πιγκουίνων στην ιστορία των κόμικς! Δημιούργημα του ιταλού Μάσιμο Φενάτι, οι περιπέτειές τους έχουν ήδη μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες, έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και ήδη βρίσκεται στα σκαριά μια σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές το αγαπημένο (και σούπερ-σέξυ) ζευγάρι! Όταν ο Φενάτι ρωτήθηκε πώς προσεγγίζει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας σε ένα μέσο που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά απάντησε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τις αντιδράσεις τους καθώς "τα παιδιά γεννιούνται χωρίς προκαταλήψεις". Μπορείτε να πάρετε μία γεύση στο βιντεάκι που ακολουθεί!

19 σχόλια:

TheDoc είπε...

Opws Panta to the Point Baggelaki. Endiaferon einai sto spotaki tou Greys Anatomy oti to arrwsto stratiwtaki apofasizei poios menei kai poios bgainei apo to dwmatio tou kai oxi o mpampas! Autos einai o arrwstos.
Prop. 8 :
Ante as apokthsoume civil rights kai meta as diadhlosoume gia to prop. 8
Omofylofiloi Pinguinoi yparxoun!

Unknown είπε...

Είχα σκοπό να σου γράψω διάφορα αλλά έπαθα ΣΟΚ με την φωτογραφία του ζευγαριού από το 1984. Ανάμικτα συναισθήματα για δύο ανθρώπους που παραμένουν τόσα χρόνια μαζί και εξακολουθούν να παλεύουν για το ΙΔΙΟ αναφαίρετο δικαίωμα σα να μην πέρασε μια μέρα. Απίστευτο....

Hfaistiwnas είπε...

Δεν μου θυμίζει τίποτα, το σχόλιο μου!!! χαχαχα!
Το Πινκάκι!!! λολολολ! Just u and your hand!
H φωτό με τους τύπους το 1984 και τώρα, όλα τα λεφτά.. συγκινήθηκα...
Ωραίο ζευγάρι οι Αυστριακοί!!!!
Καλό βράδυ!!!

gay super hero είπε...

Στην προηγούμενη ενημέρωση είχες γράψει για "πρωϊνό μαγκαζίνο"

http://gayrightsgreece.blogspot.com/2008/10/blog-post_21.html

Kαι μένα με συγκίνησαν πολύ οι δύο τύποι που είναι 29 χρόνια μαζί. Από την άλλη τους βλέπεις και λες έχουν φάει μια ζωή να φωνάζουν και αποτέλεσμα κανένα .... Περισσότερο στεναχωρήθηκα παρά συγκινήθηκα.

Οι αυστριακοί καλοί είναι, μόνο που ο ένας είναι στα θυμαράκια ;-)

abravanel είπε...

Χαιρετώ την συμμετοχή της Πινκ. (σαν ομιλητής σε συνέδριο ακούγομαι)

Κρίμα για την prop 8 και κρίμα για αυτά που ακούγονται στην δική μας Βουλή σήμερα.

cobden είπε...

Κούκλοι τα φανταράκια!Και πράγματι πολύ καλή η σκηνή!
Το να φας πρόστιμο 3000 ευρώ επειδή απλά εξέφρασες τη γνώμη σου, δε θα το σχολιάσω καν.Φαντάζομαι, πιστεύεις πως η ίδια ποινή πρέπει να επιβλήθει και σε κάποιον ομοφυλόφιλο που θα δηλώσει πως η "η ετεροφυλοφιλία είναι κατώτερη από την ομοφυλοφιλία"...

gay super hero είπε...

@ cobden

Η συγκεκριμένη δήλωση σίγουρα βρίσκεται στα όρια ανάμεσα στην ελευθερία της έκφρασης που πρέπει να προστατεύεται και την υποκίνηση μίσους. Σίγουρα θα είχε περάσει τα όρια αν έλεγε "οι ομοφυλόφιλοι είναι κατώτεροι από τους ετεροφυλόφιλους". Τα δικαστήρια όμως κρίνουν κατά περίπτωση και έτσι πρέπει να συμβαίνει. Από κει και πέρα ένας δημόσιος λειτουργός θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υποστεί χιλιετίες διωγμών και που συνεχίζουν να υφίστανται τη βία στην καθημερινότητά τους.

Ανώνυμος είπε...

Εμ και χαρηκα με τα φανταρακια, αλλα που, φυσικα και ενας επρεπε να ειναι αρρωστος [ειναι και terminally ill, or is he spared?].
Ουστ.

Η φωτο του ζευγαριου ηταν οντως depressing ρε γαμωτο. Τουλαχιστον δεν τα εχουν παρατησει.
Us gays persevere, non? ;)

tovenito είπε...

είπε ο ηφαιστίωνας τέτοιο πράγμα;;;λολ!
ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης της φοβίας ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση άλλων φοβιών γιατρέ μου;

SK είπε...

Ενδιαφέρουσα η ενημέρωσή σου, όπως πάντα, gsh!
 Ένα τέτοιο φαντάρο ψάχνω κι εγώ, πάντως. Πες μου, am I asking too much?

g for george είπε...

Πολύ έχω τσαντιστεί με τα θέματα του ποστ. Από πού να το πιάσω, δηλαδή.

gay super hero είπε...

tovene κι εγώ πιστεύω ότι το σεξ θεραπεύει όλες τις φοβίες ;-)

g for george γι΄αυτό σου έβαλα το μικυ-μάους στο τέλος για να σου φύγει η τσαντίλα :-)

dee θα τις φάμε όλες τις κουφάλες!

g for george είπε...

You know me too well, damn it!

Hfaistiwnas είπε...

χιχιχιχι!!

George Tsitiridis είπε...

μακάρι δια μέσου αυτών που έχουν φυσική ανοσία να βρεθεί ενας τρόπος θεραπείας...!!!
Ωραιες οι ειδήσεις σου όπως πάντα!

hourglass είπε...

Γιαυτό συνεχίζουμε και αγαπάμε grey's anatomy! (αν και τα τελευταία επεισόδια είναι μετριότατα)
Βλέποντας το ζευγάρι του '84 εύχομαι να μη βρεθούμε κι εμείς στην ίδια θέση 24 χρόνια μετά χωρίς να έχουμε κατακτήσει τα δικαιώματά μας...

One Big DJ είπε...

eksairetiko post. kai nai i photo me to zeygari apo to 80 ws twra ..e kopika ligo.

bunnysuicides είπε...

βγήκε ο ομπάμα κ γιορτάζαμε για τη νίκη της δημοκρατίας, οι νίκες των φασιστακίων πέρασαν στα ψιλά. κ όχι μόνο στην καλιφόρνια, σε 2-3πολιτείες απαγορεύτηκε ο γάμος ομοφυλοφίλων,κ σε μία η υιοθεσία.
κ αυτό που με τρελαίνει ακόμα περισσότερο, όταν το έλεγα σε ένα φίλο μου απαντάει: "εντάξει, με δημοψηφίσματα καταργήθηκαν, δημοκρατία έχουμε"!!!!!!!!!

Όναρ είπε...

Μ' αρέσει που είσαι ΠΑΝΤΑ ενημερωμένος και μέσα στα πράγματα..Άρχοντας ο GSH..Άρχοντας..Καλημέρες που υποκλίνονται..