.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ


" Βέβαιο όμως πρέπει να θεωρηθεί ότι ο Αλέξανδρος σπούδαζε στη Μίεζα μαζί με τον ωραίο Ηφαιστίωνα που το άγαλμά του -χαμένο πια- έπλασε ο Λύσιππος. Ο Ηφαιστίων που είχε ανατραφεί από μικρός μαζί του έγινε για τον Αλέξανδρο «άλλος εγώ» (τον ορισμό αυτό του πολύ επιστήθιου φίλου έδωσε λίγες δεκαετίες αργότερα ο Ζήνων ο Κιτιεύς). Και έμεινε ως το θάνατό του -προανάκρουσμα του θανάτου του πιο αγαπημένου του φίλου- σχεδόν αδιάκοπα, όσο οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν έπεβαλλαν περιοδικές απομακρύνσεις, πλάι του ως αρχηγός των «σωματοφυλάκων» και ύστερα της πιο εκλεκτής «Ιππαρχίας» των εταίρων (της «Ηφαιστίωνος Χιλιαρχίας» όπως ονομάστηκε μετά το θάνατό του).

Εκεί στη Μίεζα πίστεψαν οι δυο τους κάποιες ώρες που στους «υποσκίους περιπάτους» έγινε η φιλία τους έκσταση- πως ήταν η επανεσάρκωση του Αχιλλέα και του Πάτροκλου. "

Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών, 1980. Τόμος Δ', σελ.15
Συντάκτες του τόμου (μεταξύ άλλων): Κων/νος Τσάτσος, Παν. Κανελλόπουλος, Κων/νος Δεσποτόπουλος



" Ο Αλέξανδρος περιφρονούσε τις ηδονές των γυναικών σε τέτοιο βαθμό που η μητέρα του Ολυμπιαδα φοβόταν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει απογόνους. "

Κουίντος Κούρτιος Ρούφος (ρωμαίος ιστορικός του 1ου αιώνα μ.Χ), Η Ιστορία του Αλέξανδρου του Μέγα.

" Ο Ιερώνυμος στις επιστολές του γράφει ότι σύμφωνα με το Θεόφραστο ο Αλέξανδρος δεν είχε μεγάλη έφεση στα αφροδίσια. Η Ολυμπιάδα και ο Φίλιππος το γνώριζαν πολύ καλά αυτό και έστειλαν τη θεσσαλή εταίρα Καλλίξεινα, μια πανέμορφη γυναίκα, να πλαγιάσει μαζί του. Φοβόντουσαν ότι μπορεί να είναι γυναικωτός (ευλαβούντο γαρ μη γυννίς ειη) και η Ολυμπιάδα τον ικέτευε να συνουσιαστεί με την Καλλίξεινα. "

Αθηναίος o Ναυκράτιος (λόγιος του 2ου αιώνα μ.Χ), Δειπνοσοφισταί. Ο Ιερώνυμος ήταν ιστορικός και προστατευόμενος του Ευμένη, γραμματέα του Αλέξανδρου. Ο Θεόφραστος ήταν μαθητής του Αριστοτέλη και διάδοχός του στο Λύκειο των Αθηνών.

" Ο Αλέξανδρος πρόσφερε στεφάνι στον τάφο του Αχιλλέα και ο Ηφαιστίων στον τάφο του Πάτροκλου, υπαινισσόμενος ότι και αυτός ήταν ερώμενος του Αλέξανδρου όπως και ο Πάτροκλος ήταν του Αχιλλέα. "

Κλαύδιος Αιλιανός (ρωμαίος ιστορικός του 3ου αιώνα μ.Χ), Ποικίλη Ιστορία

" Και μου λένε ότι άρχισες να μιμήσε τις συνήθειες των κατακτημένων περσών, ότι άρχισες να φοράς τα ρούχα των βασιλιάδων τους και ζητούσες από τους ελεύθερους μακεδόνες να σε προσκυνούν σύμφωνα με τα περσικά έθιμα! Όσο για τους αγώνες που διοργάνωνες και τους σοφούς που έριχνες στα κλουβιά με τα λιοντάρια και την υπερβολική σου αγάπη για τον Ηφαιστίωνα, όσο λιγότερα πω τόσο το καλύτερο. "

Ο Φίλιππος απευθύνεται στον Αλέξανδρο στους Νεκρικούς Διαλόγους του Λουκιανού, κεφάλαιο 14 (2ος αιώνας μ.Χ.)


" Αν θέλεις να γίνεις καλός καγαθός, πέτα το στέμμα που έχεις στο κεφάλι σου και έλα σε μας. Αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να το κάνεις γιατί σε κυβερνούν οι μηροί του Ηφαιστίωνα. "

Διογένης ο Σινωπεύς (κυνικός φιλόσοφος του 4ου αιώνα π.Χ), Επιστολές

" Ο βασιλιάς Αλέξανδρος αγαπούσε τόσο τα αγόρια που έχανε τα λογικά του (φιλόπαις δ’ην εκμανώς). Όπως μας λέει ο Δικαίαρχος του άρεσε τόσο πολύ ο ευνούχος Βαγόας που έσκυψε και τον φίλησε μπροστά σε όλος τους άντρες του. Και όταν όλοι άρχισαν να φωνάζουν και να χειροκροτούν, με μεγάλη προθυμία έσκυψε και τον ξαναφίλησε. Και σύμφωνα με τον Καρύστιο ο Χάρων από τη Χαλκίδα είχε μαζί του ένα πανέμορφο αγόρι που του ήταν απόλυτα αφοσιωμένο. Σε μια γιορτή που είχε διοργανώσει ο Κρατερός ο Αλέξανδρος θαύμασε την ομορφιά του αγοριού. Ο Χάρων ζήτησε από το αγορι να πλησιάσει και να φιλήσει τον Αλέξανδρο. «Όχι» είπε ο βασιλιάς. «Αυτό θα προκαλέσει σε σένα μεγαλύτερο πόνο από την απόλαυση που θα χαρίσει σε μένα» "

Αθηναίος o Ναυκράτιος, Δειπνοσοφισταί

" Ο Ηφαιστίων ήταν αυτός που από όλους τους φίλους του είχε εγκρίνει περισσότερο την υιοθέτηση των περσικών εθίμων και μιμήθηκε τον Αλέξανδρο σε αυτό. Αντίθετα ο Κρατερός συνέχισε να τηρεί τα μακεδονικά έθιμα. Γι’αυτό και ο Αλέξανδρος ανέθεσε στον Ηφαιστίωνα στις σχέσεις του με τους βαρβάρους και τον Κρατερό στις σχέσεις του με τους έλληνες. Στον Ηφαιστίωνα έδειχνε τη μεγαλύτερη αγάπη (εφίλει μάλιστα) και τον αποκαλούσε φιλαλέξανδρο. Στον Κρατερό έδειχνε τον περισσότερο σεβασμό και τον αποκαλούσε φιλοβασιλέα. Αλλά οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά και πολλές φορές ερχόντουσαν σε σύγκρουση ακόμα και μπροστά στους στρατιώτες. "


" Ο Αλέξανδρος ήταν εξαιρετικά αγνός και ευγενής στις σχέσεις του με το άλλο φύλο και έδειχνε μεγάλο σεβασμό στο θεσμό του γάμου. ‘Ελεγε ότι δύο πράγματα του θυμίζουν ότι είναι άνθρωπος και όχι θεός: ο ύπνος και η πράξη της αναπαραγωγής - σαν να πίστευε ότι και τα δύο τα προκαλούσε η αδυναμια της ανθρώπινης φύσης. "


" Το πένθος του Αλέξανδρου για τον Ηφαιστίωνα ξεπέρασε κάθε λογικό όριο. ‘Εβαλε να σταυρώσουν το γιατρό που τον είχε αναλάβει. Διέταξε τους στρατιώτες να κόψουν τη χαίτη και την ουρά όλων των αλόγων του ιππικού ως ένδειξη πένθους και να γκρεμίσουν τα τείχη όλων των γειτονικών πόλεων. Αμέσως μετά, χωρίς λόγο, εισέβαλε στη χώρα των Κασσιτών και τους σφάγιασε όλους. "

Λούκιος Μέστριος Πλούταρχος (έλληνας ιστορικός του 1ου αιώνα μ.Χ), Βίοι Παράλληλοι

" Μετά τη μάχη της Ισσού ο Αλέξανδρος μπήκε μαζί με τον Ηφαιστίωνα στη σκηνή που κρατούσαν τις γυναίκες και τις κόρες του Δαρείου. Καθώς ήταν ντυμένοι με τα ίδια ρούχα, η μητέρα του Δαρείου έπεσε να προσκυνήσει τον Ηφαιστίωνα που ήταν ο ψηλότερος από τους δύο. Όταν ένας από τους ακολούθους της την τράβηξε στην άκρη και της έδειξε ποιος ήταν πραγματικά ο Αλέξανδρος, εκείνη ντράπηκε τόσο που ζήτησε να αποσυρθεί. Αλλά ο βασιλιάς της απάντησε πως δεν έκανε κάποιο λάθος αφού ο Ηφαιστίωνας είναι κι αυτός Αλέξανδρος. "

Λούκιος Φλάβιος Αρριανός (ιστορικός του 2ου αιώνα μ.Χ), Αλεξάνδρου Ανάβασις

" Κάποιοι ιστορικοί θεωρούν ότι όσα είπε και έκανε ο Αλέξανδρος τον καιρό του υπερβολικού του πένθους για τον άνθρωπο που αγαπούσε περισσότερο από κάθε τί άλλο στον κόσμο είναι απόδειξη του μεγαλείου του. Άλλοι θεωρούν ότι τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανένα βασιλιά, πόσο μάλλον στον Αλέξανδρο. Κάποιοι λένε ότι ρίχτηκε πάνω στο σώμα του νεκρού συντρόφου του και έμεινε εκεί όλη την ημέρα θρηνώντας απαρηγόρητος. Και ότι δεν δεχοταν να τον αποχωριστεί μέχρι που οι εταίροι αναγκάστηκαν να τον τραβήξουν από τη σορό με τη βία. 'Αλλοι λένε ότι για να τιμήσει το νεκρό έκοψε τα μαλλιά του, κι αυτό δεν μου φαίνεται απίθανο αφού από μικρό παιδί ήθελε να συναγωνιστεί τον Αχιλλέα....


Όλοι όμως συμφωνούν για τα παρακάτω: για τρεις μέρες μετά το θάνατο του Ηφαιστίωνα ο Αλέξανδρος δεν έβαλε μπουκιά στο στόμα του και παραμέλησε εντελώς την εμφάνισή του. Έμενε όλη μέρα ξαπλωμένος στο έδαφος κλαίγοντας γοερά ή θρηνώντας σιωπηλά. Διέταξε να ετοιμαστεί στη Βαβυλώνα μια πυρά τόσο μεγάλη που κόστισε 10 χιλιάδες τάλαντα και κήρυξε δημόσιο πένθος σε όλες τις επαρχίες των βαρβάρων. Προς τιμή του νεκρού διοργάνωσε μουσικούς και αθλητικούς αγώνες με τη συμμετοχή 3.000 αθλητών. Και ήταν οι ίδιοι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες που συνόδευσαν την κηδεία του Αλέξανδρου. "

Λούκιος Φλάβιος Αρριανός, Αλεξάνδρου Ανάβασις

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

MΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Είναι η ιστορία δύο αντρών που μοιράζονται το ίδιο κελί. Δύο αντρών που τον περασμένο Αύγουστο ενώθηκαν με τα δεσμά ενός ....συμφώνου συμβίωσης. Οι δύο άντρες - ένας σαραντάρης και ένας εξηντάρης- γνωρίστηκαν σε μια φυλακή της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Εφόσον κρατούνται στην ίδια φυλακή πληρούν τον όρο που θέτει η γαλλική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δύο άτομα πρέπει να δηλώνουν "κοινό τόπο κατοικίας" αν θέλουν να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης! Η ιστορία τους έγινε πρώτο θέμα στη Γαλλία όταν πριν από δύο εβδομάδες η εφημερίδα Sud Ouest αποκάλυψε μία υπόθεση που μοιάζει μοναδική στα γαλλικά σωφρονιστικά χρονικά.

Και οι δύο είναι καταδικασμένοι σε βαριές ποινές. Από τότε που η εφημερίδα αποκάλυψε την ιστορία τους τρέμουν τις αντιδράσεις των υπόλοιπων κρατουμένων. Φοβούνται μήπως οι αρχές της φυλακής προσπαθήσουν να τους βάλουν σε χωριστά κελιά. Η πτέρυγα στην οποία κρατούνται είναι πάντως αρκετά ήρεμη. Σύμφωνα με ένα δεσμοφύλακα οι ίδιοι είναι αρκετά ανεξάρτητοι και δεν δημιουργούν προβλήματα. Στην πτέρυγά τους τα περισσότερα κελιά είναι ατομικά, αλλά εδώ και πολύ καιρό έχουν ζητήσει από τη διοίκηση της φυλακής να μοιράζονται το ίδιο κελί και δεν το έβαλαν κάτω μέχρι να το πετύχουν.

Η κατάστασή τους προκαλεί πάντως τις αντιδράσεις των υπόλοιπων κρατουμένων. "Εμένα δεν με αφήνουν ούτε να πιάσω το χέρι της γυναίκας μου όταν με επισκέπτεται και αυτούς τους αφήνουν να κοιμούνται μαζί; Γιατί να μην μας αντιμετωπίζουν όλους με τον ίδιο τρόπο;" αναρωτιέται ένας ετεροφυλόφιλος κρατούμενος. Ο οποίος βέβαια όταν μιλάει για "διακρίσεις" ξεχνάει το στιγματισμό αλλά και τον κίνδυνο της σεξουαλικής κακοποίησης -και όχι μόνο- που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι στη φυλακή.

Η υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο και το ζήτημα των σεξουαλικών σχέσεων πίσω από τα σίδερα. Αυτές συνεχίζουν να αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα, στην πράξη όμως οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια ενώ δεν παραλείπουν να μοιράζουν και προφυλακτικά στους κρατούμενους για τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών. Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Γαλλία ανάμεσα σε 410 κρατούμενους, το 21% δήλωσε ότι είχε ομοφυλοφιλικές επαφές.


Από καθαρή σύμπτωση, με το ίδιο θέμα ασχολείται η ταινία I Love You Phillip Morris που προβλήθηκε για πρώτη φορά προχτές στο φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία -που οι σκηνοθέτες της χαρακτηρίζουν "κωμικό δράμα"- αφηγείται την ιστορία ενός γκέι απατεώνα που ερωτεύεται ένα συγκρατούμενό του στη φυλακή. Παρά το ότι πρωταγωνιστές είναι ο Τζιμ Κάρεϊ και ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, μέχρι πρότινος η ταινία κινδύνευε να μην προβληθεί καθόλου στις αμερικάνικες αίθουσες και να βγει κατευθείαν σε dvd! Αιτία μια καυτή σεξουαλική σκηνή το πρώτο δεκάλεπτο της ταινίας που έκανε πολλούς διανομείς να τη θεωρήσουν εισπρακτικά ριψοκίνδυνη.

Στο I Love You Phillip Morris o Τζιμ Κάρεϊ υποδύεται τον Στίβεν Ράσελ, έναν αστυνομικό - πρότυπο οικογενειάρχη που παράλληλα διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άντρες. Ένα ατύχημα θα τον κάνει να αναθεωρήσει τη στάση του για τη ζωή και να ζήσει ανοιχτά τη σεξουαλικότητά του. Θα τον στρέψει όμως και στην παρανομία με αποτέλεσμα να αρχίσει να μπαινοβγαίνει στις φυλακές! Εκεί θα γνωρίσει τον Φίλιπ Μόρις, έναν έυθραυστο νεαρό τον οποίο και ερωτεύεται.

Πάντως από το τρέιλερ που θα δείτε παρακάτω δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο η ταινία αντιμετωπίζει το θέμα "με εξυπνάδα, χιούμορ και ευαισθησία" όπως ισχυρίζεται ο πρωταγωνιστής της ή επιλέγει το δρόμο της εύκολης γελοιοποίησης με στόχο το ετεροφυλοφιλικό κοινό. Εγώ πάντως τις μούτες του Τζίμ Κάρεϊ δεν τις εμπιστεύομαι για τίποτα....


Κυριακή 17 Μαΐου 2009

17 ΜΑΪΟΥ 2009 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ

Ο Μανουέλ ήταν 19 χρονών. Οι γονείς του τον αγαπούσαν. Οι φίλοι του τον αγαπούσαν. 'Ολος ο κόσμος τον αγαπούσε. 'Η σχεδόν....

Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ



Την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας και την ίδια ημέρα που η Ρωσία φιλοξενούσε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, 40 διαδηλωτές που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν παρέλαση Gay Pride συνελήφθησαν από την αστυνομία στο κέντρο της Μόσχας. Ούτε μία από τις 25 χώρες που συμμετείχαν δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών της παρέλασης για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού.



Για την ιστορία, η Νορβηγία κέρδισε απόλυτα δίκαια ένα διαγωνισμό που σημαδέυτηκε από την τεράστια ερμηνεία της Patricia Kaas για τη Γαλλία.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΟΙ ΠΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΓΚΕΪ ΑΝΤΡΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Γενναίοι στρατηλάτες, λαμπροί ηγεμόνες, ευαίσθητοι καλλιτέχνες, πρωτοπόροι επιστήμονες. 'Ολοι γνωρίζουμε πόσοι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες έχουν διαπρέψει ως μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. Λογικό και αναμενόμενο λοιπόν ορισμένοι από αυτούς να έχουν πρωταγωνιστήσει και σε κάποιες από τις πιο σκοτεινές σελίδες της. Απάνθρωπα κτήνη ή θύματα της ομοφοβικής κοινωνίας στην οποία έζησαν; Τα συμπεράσματα είναι δικά σας!

Ίππαρχος Τύραννος της αρχαίας Αθήνας μαζί με τον αδελφό του Ιππία, o 'Ιππαρχος προσπάθησε να κλέψει τον νεάρό και αριστοκρατικό Αρμόδιο μέσα από την αγκαλιά του εραστή του Αριστογείτονα . Όταν όμως ο Aρμόδιος αρνήθηκε να ενδώσει στις ανήθικες προτάσεις του, ο Ίππαρχος δεν δίστασε να συκοφαντήσει την αδελφή του διαδίδοντας ότι δεν ήταν αρκετά παρθένα για να συμμετέχει στην πομπή των Παναθηναίων. Τέτοια φαρμακόγλωσσα! Για να ξεπλύνει την ντροπή το θιγμένο ζευγάρι δολοφόνησε τον Ίππαρχο κατά τη διάρκεια της πομπής. Παρόλο που κανείς από τους δυο τους δεν είχε καλό τέλος (ο Αρμόδιος σκοτώθηκε επί τόπου από τους μπράβους του Ιππία και ο Αριστογείτων βασανίστηκε μέχρι θανάτου) έμειναν για πάντα στη μνήμη των δημοκρατικών αθηναίων ως οι "Τυραννοκτόνοι".

Αυτοκράτορας Νέρων 'Οσο η Ρώμη καιγόταν εκείνος έπαιζε το βιολάκι του. Ευνούχισε ένα αγόρι (το Σπόρο) και στη συνέχεια τον παντρεύτηκε σε μια λαμπρή τελετή με πλουμιστό νυφικό και την μπάντα της Ρώμης να παιανίζει. Ανάγκασε το διάσημο φιλόσοφο και δάσκαλό του Σενέκα να αυτοκτονήσει. 'Εκλεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σπατάλησε τον κρατικό προϋπολογισμό σε όργια και θεάματα στην αρένα. Σκότωσε τον ετεροθαλή αδελφό του (για να του φάει το θρόνο) αλλά και την ίδια του τη μητέρα (την Αγριππίνα) επειδή αντιδρούσε στο γάμο του με την εξώλης και προώλης Ποππαία. Την ίδια του τη μανούλα! Δηλαδή πόσο πιο κακιασμένος μπορεί να γίνει κανείς;

Πάπας Παύλος Β' Ο ποντίφικας που πολέμησε όσο λίγοι τους ουμανιστές λόγιους της Αναγέννησης είχε και αυτός τις αδυναμίες του: 'Οπως και ο Νέρωνας σπατάλησε κι αυτός τεράστια ποσά από τον κρατικό κορβανά σε λούσα και πανηγύρια. Ήταν τόσο έκφυλος και διεστραμμένος που έβαζε τη φρουρά του να συλλαμβάνει τα καλύτερα τεκνά της Ρώμης γιατί του άρεσε να παρακολουθεί την ώρα που τα βασάνιζαν! Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι την ώρα που έβγαζε τα μάτια του με μπρατσωμένο νεαρό. Οι διάδοχοί του βρήκαν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Παύλου Β' τέτοιο πλούτο από κοσμήματα και συνολάκια υψηλής ραπτικής που ένας από αυτούς του έβγαλε το παρατσούκλι "Κυρία του Ελέους".

Νικολάι Γιετσόφ Πρωτοπαλίκαρο του Στάλιν κατά τη χειρότερη περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας, ο Γιετσόφ μπόρεσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αντικαταστήσει τον προηγούμενο αρχηγό των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών τον οποίο και εκτέλεσε. Θανατηφόρα αποτελεσματικός, τα επόμενα δύο χρόνια (1936-1938) οδήγησε άλλους 700 χιλιάδες συμπατριώτες του στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν άργησε όμως να το πληρώσει πολύ ακριβά και να έχει την ίδια τύχη με τον προκάτοχό του. Αφού έπεσε και ο ίδιος σε δυσμένεια και μην αντέχοντας τα βασανιστήρια, δέχτηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν και η κατηγορία της ομοφυλοφιλίας αφού από ό,τι φαίνεται διασκέδαζε και σε άλλα λουτρά εκτός από τα λουτρά αίματος!

Ερνστ Ρεμ Ο επικεφαλής των περιβόητων "Ταγμάτων Εφόδου" του ναζισμού πίστευε ότι οι "θηλυπρεπείς" ομοφυλόφιλοι πρέπει να θανατώνονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά οι πιο βαρύμαγκες όπως ο ίδιος ήταν προορισμένοι να γίνουν η ελίτ του νέου γερμανικού έθνους στα πρότυπα των αρχαίων σπαρτιατών και του Ιερού Λόχου της Θήβας. Ο Ρεμ κατάφερε να αποκτήσει τόση δύναμη και επιρροή μέσα στο ναζιστικό κόμμα που ο Χίτλερ αποφάσισε τελικά να τον βγάλει από τη μέση κατά τη "Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών". Αργότερα ο Φίρερ δικαιολόγησε τις ενέργειές του λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο ξερίζωσε "τον καρκίνο της ομοφυλοφιλίας" από το ναζιστικό κόμμα.


Ρόι Κον Δικηγόρος και στενός συνεργάτης του παρανοϊκού γερουσιαστή Τζο Μακάρθι, ο Ρόι Κον πρωταγωνίστησε στην αντικομμουνιστική υστερία που κατέλαβε την Αμερική κατά τη δεκαετία του 50. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά ξεκίνησε και δεύτερο κυνήγι μαγισσών, αυτή τη φορά εναντίον των ομοφυλόφιλων δημόσιων υπαλλήλων τους οποίους θεωρούσε "μαριονέτες των κομμουνιστών", "ευάλωτους σε εκβιασμούς" και "επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια". Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθούν περισσότεροι από 200 άνθρωποι αλλά ο Κον είχε ξεχάσει μια σημαντική λεπτομέρεια: ανήκε και ο ίδιος τους ανθρώπους που καταδίωκε. Πέθανε από Aids το 1986 αλλά επέμενε μέχρι το τέλος ότι έπασχε από καρκίνο.


Δρακουμέλ Από τότε που πήρε πρέφα πόσο καλά περνάνε μεταξύ τους τα Στρουμφάκια στο Στρουμφοχωριό δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή τις απεγνωσμένες προσπάθειες να τα κάνει δικά του. 'Η έστω να τους κόψει τη διασκέδαση αφού ο ίδιος υπήρξε άτυχος στον έρωτα και κατέληξε να γεράσει μόνος μέσα στον πύργο του παρέα με την γκρινιάρα και δύστροπη Ψιψινέλ. Δικαιολογημένα λοιπόν λυσσάει και αφρίζει από τη ζήλια του. Σε κάποια μεταγενέστερα επεισόδια απέκτησε και ένα νεαρό βοηθό που είχε φάει αποβολή από τη σχολή των μάγων. Σύμφωνα με τις σχετικές φήμες, η σχέση τους είναι κάτι περισσότερο από απλά επαγγελματκή.

Σέσιλ Ρόουντς Ο στυγνός βρετανός αποικιοκράτης είχε και μια πιο ευαίσθητη πλευρά και συγκεκριμένα έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για τα ξανθά πιπίνια της Αρείας φυλής. Και αυτό ήταν κάτι που όπως θα δούμε στιγμάτισε την καριέρα του. Υπήρξε τόσο ψωνισμένος και μεγαλομανής που όταν κήρυξε την ανεξαρτησία της αποικίας του από τη Βρετανία αποφάσισε να της δώσει το όνομά του: Ροδεσία. Επί των ημερών του το μοναδικό δικαίωμα που είχαν οι μάυροι κάτοικοι της Ροδεσίας ήταν να δουλεύουν δωρεάν στις φυτείες και τα ορυχεία των λευκών και γενικώς να ικανοποιούν κάθε τους επιθυμία. Είπαμε, ο ίδιος προτιμούσε τους ξανθούς αλλά φρόντιζε και για τις ανάγκες των άλλων.

'Αντριου Κιουνάναν Πρώην μοντέλο και συνοδός ευκατάστατων κυρίων, το καλοκαίρι του 1997 ο Κιουνάναν σκότωσε μέσα σε τρεις μήνες πέντε πρώην πελάτες του σε πέντε διαφορετκές πόλεις της Αμερικής. 'Εγινε ο νο.1 καταζητούμενος του FBI αλλά η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον συλλαβει πριν βάλει ο ίδιος τέρμα στη ζωή του μέσα σε ένα σκάφος αγκυροβολημένο στον κόλπο του Μαϊάμι. Καθώς άφησε πίσω του ελάχιστα στοιχεία και δεν λήστευε τα θύματά του κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τα κίνητρα της δολοφονικής του μανίας. 'Ολοι γνωρίζουν όμως το πιο διάσημο θύμα του: τον ιταλό σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε που πυροβόλησε και σκότωσε έξω από την έπαυλή του στο Μαϊάμι. Αυτή η πράξη του κάνει τον Κιουνάναν ένοχο για το βαρύτερο έγκλημα που μπορεί να διαπραξει ποτέ ένας γκέι: το έγκλημα κατά της μόδας.

Γιαροσλάβ Καζίνσκι Πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας και δίδυμος αδελφός του σημερινού προέδρου της χώρας. Με το που ανέλαβε την εξουσία έδωσε εντολή στον υπουργό Παιδείας να απαλλάξει όλα τα σχολεία της Πολωνίας από τους ομοφυλόφιλους δασκάλους. Σκοπός του όπως δήλωσε ήταν να να σταματήσει την "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα" καθώς "καμία κοινωνία δεν έχει συμφέρον να αυξήσει τον αριθμό των ομοφυλόφιλων"! Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης αλλά και σκωπτικά σχόλια αντιπάλων του όπως ο πρώην πρόεδρος Λεχ Βαλέσα που δεν παύουν να θυμίζουν με νόημα ότι ο Γιαροσλάβ παραμένει ανύπαντρος και μένει ακόμα στο σπίτι της μητέρας του. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του τύπου, οι πολωνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο ο Γιαροσλάβ έχει μακροχρόνια σχέση με άλλον άντρα.

'Αλαν Τσέιμπερς Αμερικάνος ιερωμένος και πρόεδρος της μεγαλύτερης παραεκκλησιαστικής οργάνωσης της Αμερικής που ασχολείται με τη "θεραπεία" των ομοφυλόφιλων. Μπορεί ο Τσέιμπερς να έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης δυστυχισμένων ανθρώπων στους οποίους υπόσχεται ότι θα θεραπεύσει το "πάθος" τους, θα τους "αλλάξει" και θα τους βάλει στον "ίσιο δρόμο". Ο ίδιος όμως μάλλον δεν αποτελεί το καλύτερο παράδεγμα για την επιτυχία της περίφημης "θεραπείας". Αν και σήμερα είναι παντρεμένος με γυναίκα και τρία παιδιά όπως λέει ο ίδιος, "δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώην ομοφυλόφιλο. Οι ομοφυλοφιλικές επιθυμίες δεν σε αφήνουν τόσο έυκολα, πρέπει να παλεύεις συνέχεια για να μπορέσεις να κυριαρχήσεις πάνω τους". Καλή επιτυχία πάτερ Τσέιμπερς!


Eσείς τί λέτε; Ποιος από τους παραπάνω αξίζει τον τίτλο της Σατανικοτάτης όλων των εποχών;

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΓΥΜΝΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ (+ ΕΝΑ BONUS!)

Ο δεύτερος στον κόσμο αθλητής στο άλμα επί κοντώ Ρομάν Μενίλ τρέχει γυμνός κραδαίνοντας το μακρύ του κοντάρι στους δρόμους του Παρισιού σε μια προσπάθεια να βρει σπόνσορες. 'Οπως λέει και στο βίντεο, αν τον υποστηρίξετε είναι έτοιμος να σας πάει "στον έβδομο ουρανό" :-)





Κι αν δεν πιστεύετε ότι έτρεξε πράγματι γυμνός, εδώ σας έχω τα πειστήρια.


'Οχι στους δρόμους της μεγαλούπολης αλλά στα όρη και τα βουνά αποφασίζει να τρέξει γυμνός ο δρομέας Νικ Σίμοντς για τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών.





Δεν τα πετάνε μόνο οι διάσημοι αλλά και όσοι θέλουν να γίνουν διάσημοι! Τέσσερις νεαροί εμφανίζονται για να χορέψουν γυμνοί σε σουηδική εκπομπή ανεύρεσης ταλέντων - αλλά την περισσότερη ώρα αντί να χορεύουν προσπαθούν να προστατεύσουν τις απόκρυφες περιοχές από τα "αδιάκριτα βλέμματα" ;-)



Και για το τέλος, 23 νεαροί γκέι και λεσβίες (και μία περήφανη μαμά) αποφάσισαν να ανεβάσουν ένα βίντεο στο YouTube αφιερωμένο με εξαιρετική αγάπη σε όλους τους ομοφοβικούς και με μουσική υπόκρουση το τραγούδι "Fuck You" της Lily Allen! Ονόμασαν το project τους "The Big Fat Gay Collab" και πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι αρκετά χαριτωμένοι - ιδιαίτερα οι δύο τύποι με τις rainbow γρανίτες!




Κι εδώ σας έχω τους στίχους:

Look inside,
Look inside your tiny mind
Now look a bit harder
Cause we're so uninspired,
so sick and tired of all the
hatred you harbor

So you say
It's not okay to be gay
Well I think you're just evil
You're just some racist who
can't tie my laces
Your point of view is medieval

Fuck you (Fuck you)
Fuck you very, very much
Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Fuck you (Fuck You)
Fuck you very, very much
Cause your words don't translate
And it's getting quite late
So please don't stay in touch

Do you get,
Do you get a little kick out of
being slow minded?
You want to be like your father
It's approval your after
Well that's not how you find it

Do you,
Do you really enjoy living a
life that's so hateful?
Cause there's a hole where
your soul should be
You're losing control of it and
it's really distasteful

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΕ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙΣ! ΣΕ ΒΛΕΠΩ!

Η Tina Fiveash γεννήθηκε το 1970 στην Καμπέρα της Αυστραλίας και ασχολείται με τη φωτογραφία και τις δημόσιες εγκαταστάσεις. Ανάμεσα στα άλλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα γκέι φεστιβάλ όπως του Σίδνεϊ και της Γλασκόβης ενώ έχει εκθέσει δυο φορές και στην Κύπρο.

Το 2001 με τη βραβευμένη της σειρά φωτογραφιών Hey Hetero! σατιρίζει έναν κόσμο φτιαγμένο αποκλειστικά για ετεροφυλόφιλους.

Ετεροφυλόφιλε παντρέψου. Εσύ μπορείς!


Ετεροφυλόφιλε μπορείς να το κάνεις και με κλειστά τα μάτια! Χωρίς φόβο! Χωρίς κινδύνους! Χωρίς σκοτούρες!


Ετεροφυλόφιλε κάνε ένα μωρό! Δεν θα σου την πέσει κανείς!


Ετεροφυλόφιλε όταν λένε οικογένεια, εννοούν εσένα!


Γράψου κι εσύ στο κλαμπ της ετεροφυλοφιλίας. Εγγυημένα προνόμια!


Με τη σειρά Stories for Girls φαντασιώνεται απαγορευμένους λεσβιακούς έρωτες με φόντο τη δεκαετία του '50.







Ενώ η σειρά Pet Perversions παρουσιάζει τη σχέση των λεσβιών με τα κατοικίδιά τους...





Και για το τέλος μια φωτογραφία της καλλιτέχνιδας.