.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

H ΛΟΑΔ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS PRIDE 2010

pride 002pride 003pride004-1pride 005pride 007 Η Ευσταθία τραγουδάει στο Athens Pride

pride 008 Vegas και Σάγια

pride009-1 Χρήστος Χατζηνάσιος

pride 012-1 Η πλατεία Κλαυθμώνος σημαιοστολισμένη

pride 016pride 026pride022-1 Έλενα Παπαρίζου

Περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά φέτος αφού ο καιρός συνεργάστηκε και μετά τη βροχή που έκανε μούσκεμα τα πρωινά συλλαλητήρια των συνδικαλιστών, ο ήλιος επέστρεψε περήφανος κι αυτός στον αττικό ουρανό. Από τη φετινή γιορτή θα κρατήσω το νιόπαντρο αντρόγυνο που φωτογραφιζόταν στη Σταδίου με γαμπριάτικο κοστούμι και νυφικό ανάμεσα στις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του πολύχρωμου πλήθους και τα λόγια της Έλενας Παπαρίζου “Ήρθα εδώ για να βρεθώ με τους φίλους μου. Δεν γιορτάζουμε κάτι που είναι “διαφορετικό”. Γιορτάζουμε κάτι που είναι νορμάλ.”

Και του χρόνου εύχομαι τα νιόπαντρα ζευγάρια που θα φωτογραφίζονται στη Σταδίου να μην είναι μόνο αντρόγυνα :-)

17 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο σου. Αν και δεν ήρθα λόγω δουλειάς πήρα μια εικόνα από το μπλογκ σου. Καλημέρα.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Ωραίες οι φωτό!
Κάποιοι κάθονται πίσω από την Παπαρίζου σε σειρά, τι κάνουν;

g for george είπε...

Ίδωμεν.

sCaTterBraiN είπε...

για να δούμε! του χρόνου θα έρθω κι εγώ, μετάνιωσα που τελευταία στιγμή πήγα σπίτι...
:-)
καλημέρα!

gay super hero είπε...

@ Hfaistiwnas

Ήταν το μπαλέτο. Aν κοιτάξεις προσεκτικά στη δεύτερη φωτογραφία θα δεις ότι μετά από λίγο έβγαλαν και τις μπλούζες τους :-Ρ

orck είπε...

Τι και αν γινονται αυτες οι εκδηλωσεις; Στις φωτογραφιες θολωσες τα προσωπα μην τυχον και αναγνωριστει κανεις και μαγαριστει ο ανδρισμος του. Athens shame ειναι αυτο οχι pride.

gay super hero είπε...

@ orck

Όπως καταλαβαίνεις τα πρόσωπα τα θόλωσα γιατί κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τα προσωπικά του δεδομένα στο ίντερνετ επειδή κάποιος άλλος το αποφάσισε.

Νομίζω ότι είναι θέμα στοιχειώδους δεοντολογίας και όχι "ντροπής" όπως γράφεις.

sCaTterBraiN είπε...

συμφωνώ κι εγώ μαζί σου στο τελευταίο σχόλιο (κι εγώ όταν βγάζω φωτογραφίες, από οπουδήποτε, θολώνω τα πρόσωπα - δεν έχει να κάνει με περηφάνια ή ντροπή).

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν συμφωνώ ούτε εγώ με το θόλωμα των προσώπων.
Γίνεται σε δημόσιο χώρο και δεν είναι προσωπική στιγμή πχ.κάποιος στα λιμανάκια γυμνός.

Είναι εκδήλωση, δημόσια και νόμιμη, οπότε δεοντολογικά είσαι καλυμένος γιατί δημοσιεύεις φωτογραφίες απ'την εκδήλωση, δεν επικεντρώθηκες να προβάλλεις ένα προσωπο απ'το πλήθος και να το σχολιάζεις ή γράφεις τα στοιχεία του.
Αμα ποστάρεις δηλαδή φωτογραφία από τη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Σύνταγμα καλύπτεις και εκεί τα πρόσωπα;

gay super hero είπε...

@ anonymous

Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ορισμένοι από διάφορα "ακτιβιστικά" sites έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύουν φωτογραφίες λουόμενων στα Λιμανάκια. Να με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν λέγεται "άποψη". Λέγεται αλητεία.

Η εικόνα του οποιουδήποτε ανήκει στον ίδιο. Δεν ανήκει σε μένα και δεν έχω κανένα δικαίωμα να τη χρησιμοποιώ χωρίς τη συναίνεσή του. Ούτε μπορώ να φακελώνω τα πολιτικά φρονήματα και τις εκδηλώσεις στις οποίες επιλέγει κάποιος να συμμετέχει.

Αναρωτιέμαι κατά πόσο θα λέγατε το ίδιο αν η αστυνομία αποφάσιζε να δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα πρόσωπα των διαδηλωτών από κάμερες.

gay super hero είπε...

Kαι για να ευθυμήσουμε λίγο δείτε κι αυτό το βιντεάκι με την καταδρομική επίθεση της κ. Λουκά ενάντιον του Pride

:-)

Ανώνυμος είπε...

Φορεσα uber κιτρινη μπλουζα να τραβηξω τα βλεματα, αλλα και παλι τιποτα ρε γαμωτο. Του χρονου θα βγαλω τα μεμε [που δεν εχω] οξω σαν την Ελενα για να δημοσιευτω. Αμαν :P

mr.f είπε...

Thanks for the photos :D

Ελπίζω του χρόνου να παρευρεθώ :-)

Azurat (Κ.Παναγιώτης) είπε...

απλά τέλεια ήταν παιδιά! δεν μπορώ να το πιστέψω πως πρέπει να περιμένω ένα χρόνο τώρα :P

mahler76 είπε...

σε μια οποιαδήποτε άσχετη εκδήλωση δεν θα θόλωνες τα πρόσωπα. Ας έχουμε το θάρρος να παραδεχόμαστε τα αυτονόητα. Θέλουμε ακόμη πολύ δρόμο για να νοιώσουμε πραγματικά Proud.

gay super hero είπε...

@ mahler76

Θέλεις να πεις ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να μπορούμε να δηλώσουμε ανοιχτά την ταυτότητά μας χωρίς να φοβόμαστε για τις πιθανές οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές συνέπειες. Για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά κάποιοι άλλοι που μας τις επιβάλλουν με το ζόρι. Ας μην επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα λοιπόν.

Και για να τελειώνουμε: υπάρχουν άλλα sites (τα αυτοαποκαλούμενα "ακτιβιστικά") που δημοσιεύουν φάτσα-φόρα τις φωτογραφίες όσων συμμετέχουν στο Pride (το ξέρω γιατί πέρσι είχαν δημοσιεύσει και τη δική μου) ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν αναδημοσιεύσει και φωτογραφίες λουόμενων τραβηγμένες με τηλεφακό στα Λιμανάκια.

'Οποιος θέλει λοιπόν να κόψει φάτσες και να τις φυλάξει στο αρχείο του για μελλοντική χρήση μπορεί να πάει εκεί.

dimitris είπε...

Συμφωνώ μαζί σου άπόλυτα. Εντελώς σαχλά κι ανώφελα αυτά τα σχόλια για τα πρόσωπα, ο πολύς κόσμος αγνοεί τη νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων και το τι σχετικό ισχύει στο διαδύκτιο και γράφει το κοντό του και το μακρύ του...
Στο ζουμί τώρα, πολύ ωραίες οι φωτό ευχαριστούμε κι συγχαρητήρια σ αυτούς που τόλμησαν ακόμη μια φορά!