.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΘΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Όσοι από μας παρακολουθούσαν τη σειρά κινουμένων σχεδίων “Φλίνστοουνς” θυμόμαστε τον τσαχπίνη μωβ δινοσαυράκο Ντάινο που ήταν κάτι σαν τον Μπόμπ το Σφουγγαράκη της εποχής του :-) Σύμφωνα όμως με τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως η επιστήμη, μια καινούρια βερσιόν των Φλίνστοουνς δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε ένα γκέι κατοικίδιο: στην προϊστορική εποχή ο Φρεντ μπορούσε κάλλιστα να είναι ζευγάρι με τον Μπάρνεϊ και η Βίλμα με την Μπέτι!

flintstones
Ο παλαιοντολόγος Μάρκος Γκαρσία Ντιάζ και ο σεξολόγος Χαβιέ Ανγκούλο είναι αποφασισμένοι να ρίξουν φως στη σεξουαλική ζωή του παλαιολιθικού ανθρώπου. Η έκθεση που ετοίμασαν περιλαμβάνει συνολικά 15 εκθέματα -πέτρες χαραγμένες με σχέδια καθώς και γλυπτά που βρέθηκαν σε διάφορα σπήλαια της Ευρώπης- και έχει τίτλο “Το Σεξ στην Εποχή του Λίθου”. Πρόκειται να ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου στην Αταπουέρκα της βόρειας Ισπανίας, περιοχή πλούσια σε παλαιοντολογικά ευρήματα.

Μέχρι τώρα οι ερευνητές περιορίζονταν σε αποστειρωμένες περιγραφές. Ένα κλίμα σεμνοτυφίας στην έρευνα είχε σαν αποτέλεσμα να αφήνουν στην άκρη λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν σε όλο της το φάσμα τη σεξουαλική ζωή των πρωτόγονων ανθρώπων. Όλοι έχουμε διαβάσει για τις τροφαντές Αφροδίτες, λίθινα ειδώλια που αποτελούσαν σύμβολο της γυναικείας γονιμότητας. Αν όμως ψάξει κανείς πιο προσεκτικά θα ανακαλύψει έναν κόσμο όπου το σεξ δεν εξυπηρετεί μόνο τη λειτουργία της αναπαραγωγής αλλά έχει σκοπό του την απόλαυση.”

phallus

Τα ευρήματα χρονολογούνται από την ύστερη παλαιολιθική περίοδο όταν οι πρώτοι Homo Sapiens έφτασαν στην Ευρώπη, δηλαδή από 10 ως 35 χιλιάδες χρόνια πριν. Σε αυτά περιλαμβάνονται σκηνές στοματικού έρωτα, αυνανισμού, ηδονοβλεψίας, κτηνοβασίας, αλλά και φαλλικά ομοιώματα από πέτρα ή οστά τα οποία μπορεί να χρησίμευαν ως σεξουαλικά βοηθήματα!

Ένα από τα εκθέματα που σίγουρα πρόκειται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις βρέθηκε στο σπήλαιο Λα Μαρς, κοντά στο Πουατιέ της δυτικής Γαλλίας. Πρόκειται για μια χαραγμένη λίθινη πλάκα που σύμφωνα με τους μελετητές απεικονίζει σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ δύο αντρών. Αν αυτή η ερμηνεία ισχύει πρόκειται για το παλιότερο αντίστοιχο εύρημα οπουδήποτε στον κόσμο.

prehistoric gay sex

Ένα άλλο εύρημα από το Γκένερσντορφ της Ρηνανίας παρουσιάζει δυο γυναικείες μορφές γυμνές και σφιχταγκαλιασμένες. Από ό,τι φαίνεται πρόκειται για μια λεσβιακή σκηνή που χρονολογείται από τη Μαγδαλήνια περίοδο, πριν από 12 χιλιάδες χρόνια περίπου.

lesbian prehistoric sex

Σύμφωνα με έναν αμερικάνο ερευνητή Την εποχή εκείνη μπαίνουν οι βάσεις της ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Γνωρίζουμε ότι ομοφυλοφιλικές επαφές παρατηρούνται σε όλα τα πρωτεύοντα και ειδικά στους μεγάλους πιθήκους που έχουν και την πιο κοντινή συγγένεια με τον άνθρωπο. Η προδιάθεση υπάρχει και αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εξελιγμένα πρωτεύοντα, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.”

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

[via] and [via]



4 σχόλια:

Το Λαγωνικό είπε...

Φοβάται η εξουσία, που τον άνθρωπο σκλαβώνει, τη Μητέρα Φύση γιατί αυτή από μόνη της μπορεί να αποκαλύψει το ψέμα της πρώτης και να μας καταστήσει ελεύθερους.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον απο πανω...

Unknown είπε...

Πάλι έβγαλες φωτογραφίες μου στην φόρα. Θα σε σκοτώσω.
χαχαχαχα

Blog Skepseon είπε...

An elalousan tin alithkia se oulles toutes tis erevnes pou ekamnan mexri simera itan na doume oti polla pramata ipirxan tzai prin anakaliftei o troxos! Tha evoithousan ton kosmo na exelixtei, na mathei, na antilifthei tzai na proxorisei se pollous tomeis!
Oraia na xereis tzai pos anafkan fothkia, alla tzai pos ekamnan sex! Pos itan oi sxeseis tous tote tzai pos exelixtikan simera! En touta ta taboo pou en mas afinoun na doume pio sfairika! Endiaferon post!