.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΟΤΑΚΙ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η πραγματική ιστορία του 16χρονου Ντέιβ που έπεφτε καθημερινά θύμα ομοφοβικού τραμπουκισμού εκ μέρους των συμμαθητών του και είδε δύο χρόνια της μαθητικής του ζωής να μετατρέπονται σε κολαστήριο,  σόκαρε την ολλανδική κοινή γνώμη που θέλει να επαίρεται για την πρόοδό της σε ζητήματα ανεκτικότητας. Αν και δεν μπορούμε να διακρίνουμε το πρόσωπό του, στο φιλμάκι που θα δείτε υποτιτλισμένο στα αγγλικά πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Είναι μέρος μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το ζήτημα της σχολικής ομοφοβίας   που ανέλαβε ο ολλανδός Συνήγορος του Παιδιού   και έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Κι αν αναρωτιέστε ποιες δράσεις έχει αναλάβει για το ίδιο ζήτημα ο έλληνας Συνήγορος του Παιδιού, φτάνει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εδώ. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε για τα παιδιά των Ρομά. Για τα παιδιά των μουσουλμάνων της Θράκης. Για τα παιδιά με αναπηρίες και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Για τα ορφανά παιδιά των χωριών S.O.S. Για τα ασυνόδευτα παιδιά που καταλήγουν σε κέντρα “φιλοξενίας” για μετανάστες στη Λέσβο.

Πέρα όμως από κάποιες γενικόλογες και αόριστες διακηρύξεις κατά της “σχολικής βίας”, δεν πρόκειται να διαβάσετε το παραμικρό για τους ανήλικους που υποφέρουν στο σχολείο -ή και στο σπίτι τους- εξαιτίας της διαφορετικότητας στην προσωπική και σεξουαλική τους έκφραση.



2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Πολύ καλή..
εδώ δεν κάνουν κάν τον κόπο..

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα θα έπρεπε να γίνει καμπάνια κατά της ομοφοβίας όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα πανεπιστήμια.Δεν νομίζω βέβαια ότι υπάρχει θέμα σωματικής βίας εναντίον γκέι φοιτητών,ωστόσο υπάρχει γενικά ένα κλίμα αποθαρρυντικό,ιδίως στις σχολές όπου η πλειοψηφία είναι αγόρια.