.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

“ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΛΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΓΚΕΪ”

Όταν ο νεαρός Κρις από την Ουαλία τραυματίστηκε σοβαρά στο σβέρκο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης και έπεσε σε κώμα, η οικογένειά του φοβήθηκε ότι η ζωή του θα άλλαζε για πάντα. Σίγουρα όμως δεν περίμεναν την αλλαγή που θα έβλεπαν  όταν τελικά συνήλθε. Μια  ιστορία που δυσκολεύεται να πιστέψει κανείς, μεταδίδεται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και κάνει το γύρο του κόσμου από χτες .

chris-birch

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο 26χρονος ισχυρίζεται ότι όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του ήταν κυριολεκτικά ένας “άλλος άνθρωπος”. Πριν το ατύχημα ζύγιζε 110 κιλά, ήταν αρραβωνιασμένος με μια κοπέλα και ετοιμαζόταν να την παντρευτεί. Δούλευε σε μία τράπεζα και στον ελεύθερο χρόνο του έπαιζε σε μια ερασιτεχνική ομάδα ράγκμπι και τα έπινε με τους φίλους στις παμπ. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ποτέ πριν δεν είχε αισθανθεί την παραμικρή έλξη για άτομα του ίδιου φύλου. Δεν είχε καν έστω και έναν γκέι φίλο.

Μετά το ατύχημα, τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο: ο Κρις ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι πλέον δεν νιώθει την παραμικρή έλξη για τις γυναίκες και ότι “αισθάνεται γκέι”. “Ξαφνικά άρχισα να σιχαίνομαι την προηγούμενη ζωή μου. Δεν μπορούσα πια να τα βρω με τους φίλους μου, σιχαινόμουν τον αθλητισμό και άρχισα να βαριέμαι αφόρητα στη δουλειά μου.”  Παράτησε τη θέση του στην τράπεζα και άρχισε να ασχολείται εντατικά με την εμφάνισή του, ξεκινώντας δίαιτα και γυμναστική. Σήμερα ζυγίζει 70 κιλά, δουλεύει ως κομμωτής και συζεί με το 19χρονο φίλο του. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τη μεταμόρφωσή του: “Το ατύχημα μου βγήκε σε καλό. Σήμερα είμαι περισσότερο ευτυχισμένος από ποτέ.”

Όσο κι αν η ιστορία του ψωμωμένου αθλητή που μεταμορφώθηκε σε γκέι …κομμωτή φαίνεται στερεοτυπικά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των βρετανικών κίτρινων φυλλάδων, οι ειδικοί παραθέτουν αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που είδαν την προσωπικότητά τους να αλλάζει ριζικά μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ιστορίες ανθρώπων που όταν συνήλθαν άρχισαν να μιλούν με διαφορετική προφορά ή ακόμα και σε διαφορετική γλώσσα! Όπως μια έφηβη  από την Κροατία που ξέχασε τελείως τα κροατικά και  άρχισε να μιλάει σε άπταιστα γερμανικά, μια γλώσσα που μελετούσε αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει πριν. Ή ενός άντρα που ανακάλυψε ότι ήταν προικισμένος με απίστευτη δεξιοτεχνία στη ζωγραφική και το σχέδιο χωρίς να έχει δείξει ποτέ ανάλογα δείγματα στο παρελθόν.

Τέτοιες δραματικές αλλαγές μπορεί να έχουν μια ιατρική εξήγηση καθώς κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου η έλλειψη οξυγόνου νεκρώνει κάποια τμήματα του εγκεφάλου. Προκειμένου να τα παρακάμψει, ο οργανισμός ενεργοποιεί κάποια άλλα, τα οποία προηγουμένως μπορεί να “υπολειτουργούσαν”. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο οργάνωσης που ασχολείται με θύματα εγκεφαλικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ομοφυλοφιλικές τάσεις ίσως υπήρχαν λανθάνουσες στο συγκεκριμένο άτομο και το τραυματικό γεγονός λειτούργησε σαν καταλύτης που τις έβγαλε στην επιφάνεια. Γιατί όλα είναι μέσα στο μυαλό μας τελικά…

[via]



10 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας.. είδες τι σου κάνει ένα εγκεφαλικό!!!

Leviathan είπε...

Τι μπορεί να κρύβει το μυαλό κάποιου. Μιλάμε για "μεταμόρφωση"...Καλημέρα!

gay super hero είπε...

Ή μπορεί απλά η ιστορία να είναι μια μεγάλη σαχλαμάρα που γράφει μια φυλλάδα για να πουλήσει. Ίσως το παιδί απλά να χρησιμοποίησε το γεγονός σαν μια αφορμή για να αλλάξει τη ζωή του. Ή αν είμαστε λιγότερο καχύποπτοι, το χτύπημα να τον έκανε απλά να χάσει κάποιες αναστολές που είχε πριν.

Τίποτα δεν αποκλείεται βέβαια - ο ανθρώπινος εγκέφαλος όπως και η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι θαυμαστά και περίπλοκα πράγματα τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα. Φτάνει να μην μπει σε κάποιους η ιδέα να "θεραπεύσουν" τους γκέι με τον ίδιο τρόπο - ένα δυνατό χτύπημα στο σβέρκο...

Καλημέρα :-)

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!!

Το Λαγωνικό είπε...

Καλημέρα

Τη μία μέρα "κάμπια" και την επόμενη "πεταλούδα".
Κι εμένα η ίδια πρώτη σκέψη μου πέρασε από το μυαλό: ο πιτσιρικάς χρησιμοποίησε το ατύχημα ως αφορμή για να αλλάξει τη ζωή του έτσι όπως πραγματικά ήθελε.

Αλλοίμονο βέβαια αν κάποιοι "εφάνταστοι" "επιστήμονες" νομίσουν ότι η διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει και ανάστροφα. Ιδίως εκεί στο Αμέρικα (και αλλού βέβαια) τα κάνουν κάτι τέτοια ακόμα.

g for george είπε...

(με την φωνή της συμπεθέρας από τους Μήτσους)

Αν υποψιαστώ ότι μια μέρα θα ξυπνήσω στρέητ... θα πεθάνωωωω.

aizen999 είπε...

ποτε αμα μας αρεσει καποιος στρειτ τον βαραμε με τη βαριοπουλα και κανουμε το σταυρο μας? :P

Ανώνυμος είπε...

"το χτύπημα να τον έκανε απλά να χάσει κάποιες αναστολές που είχε πριν."
Κάτι τέτοιο νομίζω και εγώ....απλά με το ατύχημα κατάλαβε πως η ζωή είναι λίγη και δεν αξίζει να υποκρίνεται...

dimitris.be είπε...

Άκρως ενδιαφέρον και το τελευταίο επιχείρημα πολύ σημαντικό για την στήριξη του ότι "ομοφιλόφιλος δεν γίνεσαι αλλά γενιέσαι".

Ανώνυμος είπε...

pedia gia na mn pare3igi8i to 8ema.. otn kapios ine kommotis dn ine aparetita gay.. 3ro pollous kommotes pou ine sigoura str8.. apla to grafo gt meriki nomizoun oti kommotis = gay .. :p ego pistevo pos itn mia aformi apenanti stous gonis t.. alla pote dn 3ris ti s epifilassi ena ktipima.. isos me to ktipima na vgike afto p ekrive kla mesa t..
"cypriotguy"