.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΓΚΕΪ ΙΕΡΕΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ

Να δείξει επιείκια και να συνυπολογίσει το νεαρό της ηλικίας τους ζήτησε από το δικαστήριο ένας ιερέας στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών για τους έφηβους δράστες που επιτέθηκαν σε αυτόν και το φίλο του σε κεντρικό πάρκο της πόλης. Η παρέμβασή του αιδεσιμότατου  Τζος Νόμπλιτ, πάστορα της εκκλησίας των Μεθοδιστών, εισακούστηκε από το δικαστή που επέβαλλε μειωμένες ποινές στους τρεις νεαρούς αδελφούς. [ Στη φωτογραφία ο αιδεσιμότατος με έναν από τους δράστες και τους γονείς του δράστη.]

noblitt-johnson

Τον Ιούλιο του 2010 οι δράστες, ηλικίας 21, 19 και 17 χρονών αντίστοιχα,  πλησίασαν το ζευγάρι που έκανε πικνίκ στο πάρκο. “Γιατί είστε ξαπλωμένοι στην κουβέρτα; Μήπως είστε γκέι; Θα πρέπει να σας πλακώσουμε γι’ αυτό.”  Λίγο μετά επέστρεψαν με ένα ρόπαλο. Οι δύο άντρες κατάφεραν να τους αποκρούσουν και να καλέσουν την αστυνομία, όμως οι νεαροί είχαν ήδη φωνάξει ενισχύσεις και η επίθεση κατέληξε σε ληστεία υπό την απειλή όπλου. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις και αντιμετώπισε την επίθεση ως έγκλημα μίσους.

Οι δράστες αντιμετώπιζαν ποινή φυλάκισης ως και 20 χρόνια για τις πράξεις τους, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί 10ετής κάθειρξη. Ο Νόμπλιτ δήλωσε στο δικαστήριο ότι ανησυχεί για το μέλλον τους αν καταλήξουν στη φυλακή σε τόσο μικρή ηλικία. “Είμαι γκέι άντρας. Είμαι επίσης ιερέας, αδελφός και θείος. Θέλω να το ξέρετε αυτό. Και θέλω κι εγώ να μάθω περισσότερα για τη ζωή σας. Η καρδιά μου ραγίζει για σας και τις οικογένειές σας. Δεν τρέφω μίσος εναντίον σας. Κατά ένα περίεργο τρόπο, νοιάζομαι για σας.”

Ο δικαστής αποφάσισε τελικά να μη φυλακιστεί ο νεότερος από τα τρία αδέλφια αλλά να τεθεί υπό αστυνομική παρακολούθηση. Από τους δύο μεγαλύτερους ο ένας θα αποφυλακιστεί άμεσα, ενώ ο 21χρονος θα βγει σε εννιά μήνες καθώς στις ποινές τους συνυπολογίστηκε ο χρόνος της προφυλάκισης. Εκκρεμεί ακόμα η  δίκη για τους άλλους τρεις συλληφθέντες. Ο πάστορας έδειξε ανακουφισμένος με την απόφαση: “Τώρα που γνώρισαν έναν ομοφυλόφιλο και τους έδειξε συγχώρεση,  ίσως αυτό να είναι αρκετό. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε την καρδιά έστω και ενός ανθρώπου, αυτό είναι αρκετό.”

Η μητέρα των νεαρών έβαλε τα κλάματα στο δικαστήριο και αγκάλιασε το Νόμπλιτ έξω από την αίθουσα. Τον κάλεσε σπίτι της για να μιλήσει στους γιους της και δήλωσε ότι δεν μεγάλωσε τα παιδιά της να τρέφουν μίσος για τους άλλους. “Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία. Στα μάτια του Θεού είμαστε όλοι ένα. Στην αγκαλιά του Χριστού είμαστε όλοι αδέλφια”  δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους.

[via]



3 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο ο πάστορας.. εγώ δεν θα το λεγα πάντως..

aizen999 είπε...

religion-the accepted madness :P

dimitris.be είπε...

Πολύ ανθρώπινη ιστορία και τραναχτή απόδειξη του: to err is human, but to forgive is DIVINE!