.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

“ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ”: ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Σχετικό με το θέμα που συζητούσαμε τις προάλλες για τον εθελοντισμό και την κοινωνική δράση είναι το πολύ όμορφο και συγκινητικό βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Η GetUp! (“Σήκω από τον καναπέ!” θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε) είναι μια οργάνωση άμεσης δημοκρατίας από την Αυστραλία με 587 χιλιάδες μέλη, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της. Ανάμεσα στα ψηφίσματα που προωθεί για συλλογή υπογραφών είναι η οικονομική δικαιοσύνη, περιβαλλοντικά θέματα όπως η διάσωση του μεγάλου κοραλλιογενούς υφάλου αλλά και κοινωνικά όπως ο γάμος για τα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Κι επειδή εκεί κάτω οι πολιτικοποιημένοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για την Caretta-Caretta αλλά και για τα δικαιώματα των συμπολιτών τους, ετοίμασαν ένα βίντεο που παρακολουθεί τις χαρές και τις αγωνίες ενός ζευγαριού μέσα από τα μάτια του ενός από τους δύο. Από τη γνωριμία τους σε ένα πλοίο και το πρώτο ραντεβού μέχρι… Δεν  το αποκαλύπτω, θα το δείτε μόνοι σας! Τίτλος: “It’s time”. Ευχαριστώ το φίλο που μου το έστειλε.

Το βίντεο κατάφερε να γίνει φαινόμενο στο YouTube ξεπερνώντας τις 1 εκατομμύριο επισκέψεις μέσα σε τρεις μέρες! Η οργάνωση θέλει τώρα να το προβάλλει και στην τηλεόραση εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το γάμο που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος. Μια ψηφοφορία από την οποία θα εξαρτηθεί η στάση των κυβερνητικών βουλευτών όταν το θέμα έρθει στη Βουλή…



20 σχόλια:

gay super hero είπε...

Πάντως αν γονάτιζε αυτός μπροστά μου ....κι εγώ ναι θα έλεγα! :-Ρ

Hfaistiwnas είπε...

Ε και εγώ.. αχαχαχαχαχαα!
Αχχχχ

Leviathan είπε...

Υπέροχο πραγματικά... :) :) απ´ ότι φαίνεται πολλά ναι θα έπεφταν :) καλό μεσημέρι :)

Unknown είπε...

Ναι είναι καιρός...αλλά στην Ελλάδα όπως πάντα, έχουμε καιρό ακόμη μπροστά μας...

Υπέροχο το βίντεο και το γεγονός ότι δεν προέρχεται από μια αμιγώς LGBTQ οργάνωση, δίνοντας και το μήνυμα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να μας αφορούν όλους και όλες και όχι μόνο τους/τις "άμεσα" ενδιαφερόμενους/ες.

gay super hero είπε...

@ act-HIV-ist

Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι προέρχεται από μια μη-ΛΟΑΔ οργάνωση και παρόλα αυτά χρησιμοποιούν σαν παράδειγμα τη σχέση μεταξύ δύο αντρών και όχι δύο γυναίκες που θα ήταν ίσως "ευκολότερο" να περάσει ως εικόνα στο πλατύ κοινό.

Από την άλλη το ότι απευθύνονται στο πλατύ κοινό δημιουργεί και μια "αυτοσυγκράτηση" π.χ. δεν φαίνεται στο βίντεο να συναναστρέφονται καθόλου με άλλους γκέι, στο τέλος αντί να φιληθούν όπως θα ήταν φυσικό, απλά αγκαλιάζονται κτλ.

tovenito είπε...

πολύ όμορφο βιντεάκι! ευχαριστούμε που μας το κοινοποίησες!

dimitris.be είπε...

Υπέροχο και το βίντεο και η προσπάθεια. Η πραγματικότητα όμως είναι άκρως καταθλιπτική. Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω... Μόλις άκουσα από ένα φίλο μου Ισπανό ότι ένα από τα κύρια μελήματα (λες και δεν έχουν άλλα προβλήματα) της νέας σούπερ συντηριτικής κυβέρνησης στην Ισπανία είνα να "επανεξετάσει" τον νόμο για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου γιατί "προσβάλλει το νόημα του γάμου και της οικογένειας". Κάτι που ήδη πού είναι πραγματικότητα και δικαίωμα στην Ισπανία εδω και χρόνια. Τι να πει κανείς.

Unknown είπε...

Ναι έχεις δίκιο, είναι φανερό ότι πρόκειται για μια "στρέιτ" ματιά πάνω στο θέμα με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Εγώ επισήμανα ότι είναι θετικό σαν πρωτοβουλία αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χωράει κριτική σε σχέση με τον τρόπο που γίνεται.

gay super hero είπε...

@ dimitris.be

Έχω την εντύπωση ότι στην Ισπανία δεν θα θυσιάσουν το γάμο αλλά τις αμβλώσεις. Η νέα κυβέρνηση έχει μεγάλη πλειοψηφία και σίγουρα θα θελήσει να κάνει ένα "δωράκι" στην εκκλησία και τους συντηρητικούς. Ίδωμεν...


@ act-HIV-ist

Δεν είναι κριτική, απλά διαπίστωση. Όπως και νά χει δεν παύει να είναι πολύ τρυφέρο και συγκινητικό.

Ξενικός είπε...

συγκινητικό!
το μέλλον μας...
Ξενικός

xomeritis είπε...

Εξαιρετικό από το πιο αληθινά!

Ανώνυμος είπε...

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, ως οπαδός του φιλελευθερισμού, υποστηρίζει ότι ο καθένας μπορεί να ζει όπως θέλει, ώστε να είναι ευτυχισμένος. Μπείτε στην ιστοσελίδα της και δείτε όλες τις θέσεις της για τους ομοφυλόφιλους στα ατομικά δικαιώματα. Είναι κάτι που δεν το έχω δει πουθενά αλλού.
http://www.greekliberals.net
Mια πρόταση που δεν θα έκανε κακό να την εξετάσουμε όλοι μας.

gay super hero είπε...

@ anonymous

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφημίζουν την ανεκτικότητά τους για τους δικούς τους λόγους, αλλά άμα ξύσεις λίγο την επιφάνεια τα πράγματα είναι λιγότερο ενθαρρυντικά.

Σε παραπέμπω σχετικά στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα και εμείς δεν είμαστε Ισραήλ.

Επίσης σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις κάτι από κόμματα που δεν μας συμπεριλαμβάνουν καν στο πρόγραμμά τους και μας έχουν τελείως ξεγραμμένους.

Sylvester είπε...

@ Anonymous

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε θέματα υπεράσπισης των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ:

1. Πχ η θέση της για την ρητορική μίσους:

http://www.greekliberals.net/fis/2011-04-12-06-43-48/-mainmenu-285/785

Δηλαδή, για την ΦΣ, ναι μεν έχω δικαίωμα να είμαι gay και να παντρευτώ τον σύντροφο μου, αλλά έχει δικαίωμα και το παπαδαριό, ο Πλεύρης, ο Ψωμιάδης, ο Γεωργιάδης κλπ να επιδίδονται σε ομοφοβικά παραληρήματα!!!!
Πραγματικά απορώ πως μπορεί να γίνει «πολιτισμένη αντιπαράθεση» με ανθρώπους σαν τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, ή τον μπαμπά Πλεύρη! Εδώ η μόνη λύση είναι τα ποινικά δικαστήρια!


2. Στο συνέδριο της ΦΣ συμμετείχε και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής του Γερμανικού Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP):

http://www.greekliberals.net/fis/2011-04-12-06-43-48/-mainmenu-285/824-fourth-congress

Αυτός ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ το “Buitenweg Report” – Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 2 Απριλίου 2009 για πρόταση επέκτασης της οδηγίας της ίσης μεταχείρισης για λόγους θρησκείας, πιστεύω, ηλικίας, ή σεξουαλικού προσανατολισμού:
grsamsa.blogspot.com/2009/09/2008-2009.html

Δηλαδή, για την ΦΣ, ναι μεν έχω δικαίωμα να είμαι ανοιχτά gay, αλλά έχει δικαίωμα και κάθε επιχείρηση να απολύσει ή να αρνηθεί να προσλάβει κάποιον εξαιτίας του ερωτικού του προσανατολισμού!!!!

gay super hero είπε...

Έιναι σεβαστές οι απόψεις τόσο του ανώνυμου σχολιαστή/τριας όσο και του/της Sylvester, αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουν λίγο από το θέμα της παρούσας ανάρτησης.

Οπότε θα παρακαλούσα να περιοριστούμε σε αυτό :-)

Sylvester είπε...

OK, έχεις δικιο GSH! Στο βιντεάκι λοιπόν...Είναι θετικό που δείχνει ένα ζευγάρι με mainstream τρόπο ζωής, πριν αποκαλύψει ότι αυτό τυχαίνει να είναι του ίδιου φύλου, για να δείξει στο ευρύ κοινό πως (αντίθετα με τα ομοφοβικά στερεότυπα) τα ομόφυλα ζευγάρια δεν διαφέρουν απο τα ετερόφυλα.
Αν και είμαι λίγο μικρός για γάμο, μάλλον η απάντηση μου θα ήταν I DO! I DO! :p

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη GSH αλλά με προκαλεί ο Sylvester. Δηλαδή Sylvester θέλεις να μας πεις ότι τώρα δεν επιτρέπεται να σε βρίζει ο Άδωνης και ο Πλεύρης και ότι δεν ψηφίζεις ΦΣ για να μην επιτραπεί..!

Alexandros Biohazardous είπε...

Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ βίντεο μου έφτιαξε τη μέρα πραγματικά!Πολλά μπράβο στην προσπάθεια που κάνουν εκεί,down under ;) .Άντε και στα δικά μας!!(και προσωπικά αλλά και πανελλαδικά για τα δικαιώματα των gay!)

Ανώνυμος είπε...

Ναι, πραγματικά υπέροχο Βίντεο. Μπράβο στους δημιουργούς του. Μακάρι να λειτουργήσει η εκστρατεία