.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΗ) ΑΓΑΠΗ…

Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Ρωσία και χαρακτηριστικός του τρόπου με τον οποίο οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται έννοιες όπως η δημοκρατία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι ένας καινούριος νόμος που πέρασε πριν από τέσσερις μέρες στην Αγία Πετρούπολη, την πάλαι ποτέ αυτοκρατορική πρωτεύουσα της χώρας. Το κοινοβούλιο της πόλης αποφάσισε με ψήφους 29 υπέρ και μόλις 4 κατά να κηρύξει παράνομη οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση ή ενημέρωση σχετικά με την ομοφυλοφιλία επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε οποιονδήποτε πολίτη ή οργάνωση επιχειρήσει κάτι παρόμοιο και ταυτίζοντας τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων με την …προώθηση της παιδοφιλίας.

censor gay

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση, πολιτική εκδήλωση τύπου Pride ή ακόμα και μπλογκ σαν αυτό που διαβάζετε τώρα θα είναι πλέον εκτός νόμου στη δεύτερη πόλη της Ρωσίας. Οι προθέσεις των νομοθετών έγιναν ολοφάνερες λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου όταν διοργάνωσαν δημόσια διαβούλευση προσκαλώντας αποκλειστικά μέλη εθνικιστικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων, με τους “ειδικούς” να ζητούν την πλήρη απομόνωση των ομοφυλόφιλων και τη δια της βίας “θεραπεία” τους και το κοινό να τους αποκαλεί “ανώμαλους” και “υπάνθρωπους”. Το κλίμα στη Ρωσία είναι τόσο βαρύ που πλέον εκφράζονται φόβοι ότι και η κεντρική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την ιδέα να υιοθετήσει με τη σειρά της μια αντίστοιχη νομοθεσία που θα έχει ισχύ σε ολόκληρη τη χώρα…

Αντιδρώντας σε αυτή την επέλαση του αυταρχισμού, η διεθνής οργάνωση AllOut καλεί σε τουριστικό μποϊκοτάζ της Αγίας Πετρούπολης σε περίπτωση που ο κυβερνήτης της υπογράψει και θέσει σε ισχύ τη νέα νομοθεσία. Για το σκοπό αυτό κυκλοφόρησαν το παρακάτω βίντεο που ντύθηκε μουσικά με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι. Του μεγαλύτερου συνθέτη της Ρωσίας που εξωθήθηκε στην αυτοκτονία όταν αποκαλύφθηκε η ομοφυλοφιλική σχέση που διατηρούσε με νεαρό ευγενή…

Αν θέλετε να υπογράψετε το ψήφισμα που καλεί τον κυβερνήτη της πόλης να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο πηγαίνετε εδώ.

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι βέβαια ότι η Αγία Πετρούπολη ιδρύθηκε και πήρε το όνομά της από τον τσάρο Πέτρο το Μέγα. Έναν αυτοκράτορα που δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για τις άοκνες προσπάθειές του να μετατρέψει τη Ρωσία σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη και τη σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του, αλλά και για την αγάπη του προς το ίδιο φύλο. Στα 40 χρόνια της βασιλείας του ο τσάρος συνδέθηκε με δεκάδες ευνοούμενους, ενώ δύο από αυτούς-ο ελβετός τυχοδιώκτης Φρανσουά Λεφόρ και ο νεαρός και όμορφος ιπποκόμος Αλεξάντερ Μέντσικοφ- έγιναν οι πιο στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του καταλαμβάνοντας τη θέση του αρχιστράτηγου και του αρχηγού του ιππικού αντίστοιχα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.




3 σχόλια:

g for george είπε...

Είναι τραγικό. Και βλέπουμε ότι ο φανατισμός δεν κοιτά θρησκείες.

Και προσωπικά έχω θέσει κανόνα στον εαυτό μου πως δεν επισκέπτομαι και δεν δίνω τα λεφτά μου σε τόσο ομοφοβικές χώρες.

xomeritis είπε...

While Mr. Putin was still celebrating his win, he received a slap in the face from observers from the Organization for Security and Cooperation in Europe. While finding less of the ballot stuffing and other flagrant violations that they said had marred parliamentary elections in December, the observers said Mr. Putin had faced no real competition and unfairly benefited from lavish government spending on his behalf. Mr. Putin received milder responses from the European Union and from the United States, which called for an “independent, credible” investigation of fraud allegations but said it was ready to work with him in his new role.

Ανώνυμος είπε...

signed!

απο το ξυλο που πεφτει καθε χρονο που παει να γινει pride parade δε χρειαζεται κ πολλη φαντασια για να δει κανεις οτι θα εφτανε εκει το θεμα.