.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

DRAG QUEENS: Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

[Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο της εφημερίδας Athens Voice όπου μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά σχόλια. Όπως μπορείτε να δείτε και στο τέλος της ανάρτησης, το κείμενο βρέθηκε στα τρία δημοφιλέστερα της A.V. την περασμένη εβδομάδα. Σας ευχαριστώ!]

drag queen

 
Drag Queen = Βασίλισσα της Μασκαράτας. Άντρες που μεταμφιέζονται σε γυναίκες -πολύ συχνά διάσημες - για ψυχαγωγικούς λόγους, υπερτονίζοντας τα στοιχεία της θηλυκότητας (μακιγιάζ, βλεφαρίδες, μαλλιά κτλ) πολλές φορές σε βαθμό καρικατούρας. Στα καθ' ημάς στο είδος διαπρέπει ο Τάκης Ζαχαράτος.

Στη Νέα Υόρκη ο Leland Bobbé που δουλεύει ως επαγγελματίας φωτογράφος εδώ και 30 χρόνια, απαθανατίζει με τον φακό του τις βασίλισσες της μεταμφίεσης στη σειρά Half-Drag: Καλλιτέχνιδες με ψευδώνυμα όπως Pusse Couture, Magnolia Applebottom, Jezebel, Heidi Glüm και Fifi DuBois που ποζάρουν ανφάς, έχοντας ολοκληρώσει τη μεταμόρφωση μόνο κατά το ήμισυ. Ο φωτογράφος διευκρινίζει ότι οι φωτογραφίες είναι 100% αυθεντικές και όχι αποτέλεσμα φωτομοντάζ!

drag2  drag4 drag5 drag8 drag3

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σειρά στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη εδώ


Όμως γιατί οι γκέι άντρες λατρεύουν τις ντίβες;

" Σύμφωνα με το συγγραφέα Ντάνιελ Χάρις “στο επίκεντρο των εκδηλώσεων λατρείας δεν βρίσκεται ποτέ η ίδια η ντίβα αλλά το οικουμενικό συναίσθημα του εξοστρακισμού και της ανασφάλειας που έχουν βιώσει όλοι οι ομοφυλόφιλοι άντρες.” Οι γκέι επιλέγουν τις ντίβες ως όχημα για τα όνειρα και τις επιθυμίες τους, ζώντας τη δική τους ζωή μέσα από το αγαπημένο τους είδωλο και τη φαντασίωση ότι οι ίδιοι θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση της:Για τους γκέι το να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ντίβες στη σκηνή είναι το ίδιο με τους ετεροφυλόφιλους που παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα στο ποδόσφαιρο: μπορεί να είναι σπορ “του καναπέ” αλλά απέχει πολύ από το να είναι “κοριτσίστικο” και αναίμακτο. Η εικόνα της ανυπεράσπιστης αλλά αισθησιακής ύπαρξης που με τα θέλγητρα και την πονηριά της καταφέρνει να κάνει τα παλικάρια να σφάζονται στα πόδια της, στην κυριολεξία τσακίζει κόκαλα.

athens voice