.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΣΚΥΛΑΣ ΣΧΟΛΗ

Σήμερα θα γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω και θα απολαύσουμε ευλαβικά την πρώτη διδάξασα total uber bitch για να θυμούνται οι (πολύ) παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τα δοξασμένα χνάρια της. Το 1941 η Warner μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό έργο της Λίλιαν Χέλμαν Μικρές Αλεπούδες σε σκηνοθεσία Γούλιαμ Γουάιλερ (ο μετέπειτα σκηνοθέτης του Μπεν Χουρ) με πρωταγωνίστρια την Μπέτι Ντέιβις. Στην ταινία η Ντέιβις υποδύεται την Αυτής Μοχθηρότητα Ρετζίνα Γκίντενς που συνωμοτώντας με τα δυο της αδέλφια δεν θα αφήσει κανένα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά της για χρήμα και απόλυτη εξουσία.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια πόλη του αμερικάνικου Νότου μετά τον εμφύλιο και το μεγάλο αγκάθι στη ζωή της Ρετζίνα είναι ο καρδιοπαθής άντρας της Οράτιος (τον οποίο υποδύεται ο Χέρμπερτ Μάρσαλ) που αρνείται να της δώσει τα κεφάλαια που χρειάζονται για να πραγματοποιήσει το μεγάλο κόλπο. Στο πρώτο μέρος της σκηνής , η Ρετζίνα έρχεται σε ρήξη με τον αδελφό της που απειλεί ότι θα προχωρήσουν χωρίς αυτήν αν δεν μπορέσει να βρει τα χρήματα. Στο 4:10 ξεκινάει ο απίστευτος διάλογος στη σκάλα της έπαυλης, με τη Ρετζίνα και τον αντρούλη της κυριολεκτικά να ξεσκίζουν τις σάρκες τους. Όπως πάντα βέβαια η γυναίκα που κάνει την Τασσώ Καββαδία να μοιάζει με σκυλίτσα σαλονιού έχει τον τελευταίο λόγο. Κάτω από το βιντεάκι μπορείτε να παρακολουθήσετε τους υπότιτλους :-)



Ηorace: It's a great day when you and Ben cross swords, I've been waiting for it for years. So they found out they don't need you. So you won't have your millions after all.

Regina: You hate to see anybody live now, dont you? You hate to think that I'm going to be alive and have what I want.

H: You think that was my reason?

R: Yes. Because you're going to die, and you know you're going to die.

H: Well, maybe it's easy for the dying to be honest. I'm sick of you, sick of this house, sick of my life with you. I'm sick of your brothers and their dirty tricks to make a dime. There must be better ways of getting rich than building sweatshops and pound them bones of a town to make dividends for you to spend. You'll rip the town you and your brothers. You'll rip the country you and your kind if they let you. But not me. I'll die my own way. And I'll do it without making the world any worse. I'll leave that to you.

R: I hope you die. I hope you die soon. I'll be waiting for you to die!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὄντως, εἶναι θεά! :-)

toymaker είπε...

Απλά αξεπέραστη...
Συμφωνώ και επαυξάνω.

If...ιγένεια είπε...

Μαμάκα...

revqueer είπε...

Κοινώς 'Τράβα Ψόφα!'

guerrero7,62 είπε...

ΘΕΑ!!!σιγουρα θα μοιραζομαστε κοινο dna...

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Τι ταινιάρα κι αυτή!!!

To Μπρίκι είπε...

καλά μου θύμισες κάτι εποχές που δεν έχανα τέτοιες ταινίες με τίποτα..;-)

sikia είπε...

Θεά, θεά, αλλά άμα την έχεις αφεντικό σου, πεθερά ή γειτόνισα, δε σε σώζει τίποτε....

Ανώνυμος είπε...

Οπως θα έλεγαν και οι Αγγλοι: "You cunt!"

Και καλά αυτός ήταν καρδιοπαθής και θα έπαιρνε την αριστερή βαλβίδα στο χέρι, τους μαύρους μόνο για τα χωράφια τους είχαν; Θα μου πεις, η περίπτωσή της παραήταν "βαρέα κι ανθυγιεινά"...

Αραχνομουνίασις!

APSOY είπε...

Τι γλυκιάαααααα ρε συυυυ! :)

gay super hero είπε...

gordon, toymaker, pavlos, briki

Και να σκεφτείτε ότι ήταν η μόνη σταρ της εποχής που δέχτηκε να παίξει το ρόλο μιας μέγαιρας όταν όλες οι άλλες θεωρούσαν ότι θα βλάψει την καριέρα τους.

ifigeneia, revqueer, sykia

Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας!

reactor

Όταν ένας άντρας πατάει επί πτωμάτων λέμε ότι έχει αρχίδια. όταν μια γυναίκα κάνει το ίδιο, λέμε ότι είναι αγάμητη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

guerrero

Πάνω που το κλείσαμε αυτό το ζήτημα, πετάς ένα ΘΕΑ και με αποτελειώνεις. Με βλέπω στο επόμενο Ιντερσίτυ :-)

apsoy

Μόνο γλυκιά; Μέλι στάζει ο στόμας της :-)

Ανώνυμος είπε...

"Όταν ένας άντρας πατάει επί πτωμάτων λέμε ότι έχει αρχίδια."

Λέτε, δεν λέω. Για να γίνεις μουνόπανο, ανεξαρτήτως φύλου, όλο και κάποια συμπλέγματα κουβαλάς. Το μεγαλύτερο μέρος τους περιστρέφεται γύρω από το φύκι-φύκι εξ' ου και έβγαλα και το πόρισμα. Σίγκμουντ και Κάρλ γωνία(έφυγα φέτα)!!!

Η βλακεία και η αγαμία είναι δεύτερα αδέρφια! Τώρα αν ήταν κάτι άλλο, π.χ έλλειψη στοργής κτλ, γράψε άκυρο!

Aphrodite είπε...

Τς τς τς... ερασιτέχνις... υπάρχει μια Λαίδη Μακβέθ που τρώει την Ντέηβις για πρωϊνό με χανγκόβερ! Κι αν βγάλεις ντοκτορά από αυτήν, ή που... εσώκλειστος Σινούρη, ή που είσαι πλέον cool και με λυμένα μπόλικα (τι να μας πούνε τα απλά πταίσματα για τη ζωή τους τώρα!)...

Χμ, κάπως έτσι εξηγούμαι, κόρη της μάνας μου, ε Super Hero?
;))))

(everything falls into place now!)
;ΡΡΡΡΡΡ

gay super hero είπε...

Να μας γνωρίσεις τη μαμά σου! Το μπλογκ χρειάζεται έναν καλό σπόνσορα κι εγώ από τότε που έφυγε η Μπέτι χρειάζομαι ένα νέο ίνδαλμα ;-)

Aphrodite είπε...

Οχι ρε γμτ! Μoύ'φαγε το σχόλιο!

Εμ, πήγα να γράψω κακία για την Μόδερ ντήαρεστ!

Μισό, να ξανασυγκεντρωθώ...

Aphrodite είπε...

Sneak preview 1...

... and 2!

Ετσι, για να πάρεις μια γεύση του περί τίνος πρόκειται. Να τα γυρίσεις μετά μία από την ανάποδη, να καταλάβεις το dark side και το βάθος του, για να καταλήξεις στο ότι έτσι και στη φέρω για σπόνσορα, σε βλέπω στο μήνα πάνω... στον ίσιο δρόμο (ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!), τόσο ίσιο, τύφλα νά'χει ο κώλος της Πάρις. Και κατόπιν συνεννοήσεως μετά της μητρός σου, με τη νύφη (και το προικώον της) στα σκαλοπάτια σου - και νύφη όπως "Μαρία", όχι "Μάριος"...
:ΡΡΡΡΡΡΡ

Τι, νομίζεις πως κάνω πλάκα? Αν έρθεις να δεις από πού πληκτρολογώ (δεξιά πτέρυγα, βάθος αριστερά) και πόσες αγγράφες έχει η ζακέττα μου, θα καταλάβεις...

Κερνάω και ψυχότροπα, για έξτρα αντοχή όταν είναι στα ντουζένια της!

(πώς τα κατάφερα και δεν τρελλάθηκα? Το εξής πάναπλον όταν έχεις απέναντί σου αντίπαλο με υπεροπλία: τον αφήνεις να νομίζει ότι σε νικάει στην παρτίδα τέννις στο δικό του τερραίν, ξανά και ξανά, και κάποια στιγμή ανεξαρτήτως σκορ, απλώς δεν εμφανίζεσαι στο παιχνίδι- κι όταν εμφανιστείς, κουβαλάς πιόνια και σκακιέρα για να συνεχίσετε από κει που μείνατε... με κάμερες να δώσεις δημόσια συγχαρητήρια για την σκληρή προπόνηση που σου έκανε αυτός ο απίθανος προπονητής -κολύμβησης- που έχεις απέναντί σου, και μόλις σβήσουν οι κάμερες, γδύνεσαι και εμφανίζεται και η στολή του σκι από κάτω... οπότε και μόνο που θα χάσει ψυχραιμία και χρόνο να σε επαναφέρει, σε κάνει άξιο αντίπαλο!)

Νομίζω χαμογελάς που τα διαβάζεις όλα αυτα :))))))))

gay super hero είπε...

Μου κάνει εντύπωση, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, προτιμώ τη μαμά μου


Και ας μου λείπει τέτοια προπόνηση

:-)

Aphrodite είπε...

Λες να προτιμήσω κι εγώ τη μαμά σου τελικά?
:)))))

Χμμμ... και να πετάξω τόση προπόνηση στα σκουπίδια?!

Ειδικά από τη στιγμή που αποφάσισα ότι σταματάει εδώ, με μένα, η προπόνηση, και δεν θα συνεχίσει στην επόμενη γενιά?

χμμμμμμμμμμμμμμ.... χμίζω με σκέψη μεγάλη....

(και ολόκληρη η πτέρυγα που έχουν φτιάξει εδώ μέσα για μένα, ξέρεις, σε στυλ "Κουτρούλης" που λέει και το ανέκδοτο? Τζάμπα να πάει?
:ΡΡΡΡ

Ωχ, σκέψεις, σκέψεις, γράψε καλέ μου κάνα ποστ αλλέγκρο, ξέρεις εσύ - με έχεις γκαζώσει και με την Destroy Athens και ακόμη δεν- να πάρει, δεν!)

Μουάτς!