.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Aπό το καινούριο τεύχος του 10% επιλέγω σήμερα να αναδημοσιεύσω το editorial του Λύο Καλοβυρνά το οποίο απαντάει στις απαράδεκτα ρατσιστικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος βουλευτή του Συνασπισμού και ραδιοφωνικού παραγωγού του Best radio Γρηγόρη Ψαριανού.


" Για να πας μπροστά στην Ελλάδα πρέπει να τον παίρνεις.

Από φασιστόμουτρα τύπου Χριστόδουλου περιμένεις ν’ ακούσεις ρατσιστικά σχόλια για τους γκέι. Όταν όμως ακούς υποτίθεται προοδευτικούς ανθρώπους να παπαγαλίζουν τις αβασάνιστες στερεοτυπικές εικόνες για τους γκέι, όσο να ’ναι αγανακτείς περισσότερο.

«Αν δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο…» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, νεοεκλεγείς βουλευτής του Συνασπισμού. Και το πιστεύει. Εμπεδώνει τον μύθο ότι υπάρχει γκέι μαφία, που προωθεί μόνο τα δικά της παιδιά αναξιοκρατικά σε βάρος των κακόμοιρων στρέιτ που αγωνίζονται αλλά δεν προκόβουν επειδή δεν κάθονται να τους γαμήσουν οι γκέι.

Χμ, γι’ αυτό λοιπόν σχεδόν όλοι οι γκέι και οι λεσβίες που γνωρίζω εγώ κρύβονται στον χώρο εργασίας τους. Επειδή τρέμουν μην τους ανακαλύψει η γκέι μαφία και τους προωθήσει σε καλοπληρωμένες θέσεις. Γι’ αυτό όλοι οι γκέι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και λοιποί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους. Επειδή αν δήλωναν με παρρησία ότι είναι ομοφυλόφιλοι θα σκαρφάλωναν πάρα πολύ γρήγορα στην ιεραρχία και θα ήταν αντιαισθητικό.

Στη γυάλα που ζει ο κ. Ψαριανός οι γκέι περνάμε τέλεια, έχουμε τις καλύτερες δουλειές, αλληλοβοηθιόμαστε (μη γελάτε, παρακαλώ) και απαυτώνουμε κι όποιον φουκαρά στρέιτ προσπαθεί να δει άσπρη μέρα με το σπαθί του. Κύριε Ψαριανέ, πού κάνω αίτηση για να μετοικήσω κι εγώ στη δική σας βερσιόν της πραγματικότητας;

Το ότι κάποιοι γκέι βοηθούν άλλους γκέι φυσικά ισχύει, όπως ισχύει ότι οι Μανιάτες βοηθούν άλλους Μανιάτες, οι Σερραίοι άλλους συντοπίτες τους, ο τάδε μάγκας την γκόμενά του, ο μπαμπάς τα παιδιά του, η θεία τ’ ανίψια της και ούτω καθεξής. Ο νεποτισμός είναι σήμα κατατεθέν όλης της Ελλάδας, όχι μόνο των γκέι.

Αν θελήσετε να ξυπνήσετε από τη φαντασίωσή σας, κύριε Ψαριανέ, θα δείτε ότι στους περισσότερους χώρους εργασίας μαύρο φίδι που σ’ έφαγε αν μαθευτεί ότι είσαι γκέι – ειδικά αν υπάρχουν κι άλλοι γκέι στον ίδιο χώρο. Ο λόγος; Όταν εννιά στους δέκα ομοφυλόφιλους είναι κρυφοί (ακόμα κι οι ξεφωνημένες), έτσι και κάποιος παραδεχτεί ότι είναι γκέι πέφτουν όλοι πάνω του να τον φάνε, επειδή τρέμουν μην αποκαλυφθούν κι εκείνοι.

Σε κάποιες άλλες χώρες ο κ. Ψαριανός θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τα μισαλλόδοξα σχόλιά του. Στη χώρα μας, όπου όλα πάνε τέλεια και οι γκέι έχουμε τις πιο καλοπληρωμένες δουλειές έβερ, ποτέ δεν κινδυνεύουμε να απολυθούμε και στη δουλειά όλοι μας αγαπάνε γιατί έχουμε χιούμορ και ξέρουμε να συνταιριάζουμε τα χρώματα στα ρούχα μας, ο κ. Ψαριανός μπορεί να συνεχίσει να μυξοκλαίει που δεν είναι γκέι και δεν βλέπει προκοπή. Πόσο σας λυπάμαι για το δράμα σας, κύριε Ψαριανέ. "

Όλα τα παραπάνω μπορώ να τα επιβεβαιώσω από τη δική μου προσωπική εμπειρία. Αν και ο ίδιος δεν εργάζομαι στον κλάδο, γνωρίζω αρκετούς νεαρούς γκέι που δουλεύουν στους χώρους των media και του θεάματος. Στους περισσότερους το θέμα της αποκάλυψης των προτιμήσεων τους στο χώρο της εργασίας τους δημιουργεί τρόμο στα όρια της παράνοιας...

Για όσους δεν τις διαβάσατε οι επίμαχες δηλώσεις Ψαριανού είναι οι εξής:

«Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει ο καθένας με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε».

Για την ιστορία πριν από λίγους μήνες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε στο ραδιοσταθμό Best ποινή διακοπής λειτουργίας επειδή ο Ψαριανός χρησιμοποίησε live on air στη μεσημεριανή εκπομπή του τις ακόλουθες λέξεις-εκφράσεις:

όξω μωρή βλάχα, μαλακισμένες, μωρή κότα, και η κότα και ο κότος, γάμα τα, κωλόβλαχοι, κωλομαλάκες, μαλάκα, γαμημένη, καθίκια του κερατά, γάμα το, γελοία υποκείμενα, μαλάκες (4 φορές), ρε πούστη μου (2 φορές), κωλοσυμφέροντα, οι γαμημένοι.

Η ποινή ακόμα δεν έχει εκτελεστεί, ο Best συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά, ο Ψαριανός κέρδισε έδρα στη Βουλή ως ...θύμα λογοκρισίας και η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας....


20 σχόλια:

Impressed Guy είπε...

Τον συγκεκριμένο τύπο (Ψαριανο) δεν τον πήγα ποτέ. Την εκπομπή του δεν την άντεχα ούτε δευτερόλεπτο. Μου κάνει τελείως δήθεν και ψευτοδιανοούμενος. Ωραία τα χώνει στο editorial o Λύο...

Alex A. είπε...

Τώρα φταίω εγώ να πω ότι η ομοφοβία συνήθως θεριεύει σε έδαφος κρυπτομοφυλοφιλίας; Ας ψαχτούν λίγο ορισμένοι...

Neverlandean είπε...

Ομολογώ ότι δεν ήξερα ακριβώς τι είχε παιχτεί και το ποστ σου με κατατόπισε πλήρως. Ευχαριστώ!

Μόλις έλυσα το επαγγελματικό μου πρόβλημα, θα πάω στο "TV stars παρουσιάστε" και θα πω ότι είμαι gay. Δε θα με λατρέψουν;

revqueer είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο Λυο. Αναρωτιέμαι ο Συνασπισμός γιατί τον διάλεξε... και μας το παίζει και 'το κόμμα μας'. Anyway, αυτά πάντως δε πρέπει να ξεχαστούν.

sikia είπε...

Κρίμα που έχει μαζέψει τέτοια άτομα ο Συνασπισμός-αν πραγματικά ήταν προοδευτικό κόμα, θα έπρεπε να τον είχαν αποβάλει από το κόμα μετά από αυτές τις δηλώσεις... τέλος πάντων, εγώ χερούλι μου τους έστειλα ένα εμαιλ σε μια ιστοσελίδα που βρήκα και τους είπα τη γνώμη μου, αλλά δε νομίζω φυσικά να μου απαντήσουν ποτέ....

Dr_MAD είπε...

Sikia με το σταυρό στο χέρι άμα πας δε βλέπω φως. Επίσης όσον αφορά τον κο Ψαριανό ένα έχω να πω. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. "Κρύψου..." που τραγουδάει και η σχετική Ραλλία. Όσο για το βρωμοΣΥΝ εγώ τα έχω πει 1000 φορές. Ο Καρατζαφέρης πιο πολύ τους υπολογίζει τους gay χεχε. Η ψευτοστήριξη του Συ.ΡΙΖ.Α. προς τους homos είχε ημερομηνία λήξης. Τη νύχτα των εκλογών. Πρόβατα gay ψηφοφόροι... Από τη μια ψηφίζετε ΣΥΝ μπας και δείτε άσπρη μέρα κι απ'την άλλη σας κάνουν καφροχαβαλέ οι "εκπρόσωποί" σας (οι str8 που του sex των 20 min -μαζί με τα προκαταρτκτικά)

further reading: Υπουργός, Τουρισμού, πετσέτα

If...ιγένεια είπε...

Με κατατόπισες κι εμένα...

ds είπε...

Από τη στιγμή που ο κ. Καλοβυρνάς λέει "ακόμα και οι ξεφωνημένες" γίνεται ο ίδιος ρατσιστής και ομοφοβικός. Εμένα με ενόχλησε περισσότερο το δικό του σχόλιου περισσοτέρο από του κ. Ψαριανού (το οποίο έχει και μια μικρή δόση αλήθειας άλλωστε).

APSOY είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
APSOY είπε...

Τώρα που άρχισα το coming out, θα κάνω και καριέρα!
Γιέιιιιι!

Ανώνυμος είπε...

Καλα μιλαμε I HATE Ψαριανος.
Και πριν καιροοοο που ειχα παει Best με την αδερφη [μου] για να τσιμπησουμε cd που κερδισα, επεσε πανω στην εκπομπη του και τσουπ τον βλεπω μπροστα μου...
Μου'ρθε να του χωσω ενα μπινελικι και να του ριξω και το cd με στυλ τυπου αστερακι-νιντζα.
Ο παπαρας ο κλαψομουνακης, σταδιαλα.
Και τον ακουνε τα μαλακιστηρια και του λενε "ΘΕΟΟΟΟΣΣΣ, ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ"
Βρε αει καντε καμια μεταμοσχευση IQ μπας και σωθητε.

Ουφ.

xipasmenos είπε...

Δεν είναι ο μονος που το πιστευω αυτο, πολλοι έχουν αυτή την ουτοπία στο μυαλο τους για την ομοφυλοφιλικη κοινωνια. Αποψη του είναι. Τωρα γα το αν επρεπε να κλεισει ο best επειδη είπε αυτό ο Ψαριανος δεν συμφωνω, αλλα αν θελει το ΕΣΡ να θεωρείτε αξιοκρατικό θα έπρεπε να μην έχει αντιδράσει ετσι για την εκπομπη της Cyber....
Ελλαδα τι να πεις...

Wrong Guy είπε...

διάβασα μια συνέντευξη του σήμερα στο Θέμα που έλεγε πως δεν τα εννοούσε έτσι και αλλιώς το λανσάρανε τα μίντια.τώρα αλήθεια,δικαιολογίες,ποιος ξέρει;

guerrero7,62 είπε...

dear το οτι για μεγαλη μεριδα str8 αντρων(και γυναικων μην τις ξεχνας αυτες)αποτελειτε κοκκινο πανι δεν εχει να κανει με ιδεολογιες,παρε εναν οποιοδηποτε προοδευτικο και κραξτον δημοσιως για ομοφυλοφιλια,να δεις πως θα γινει εν ριπη οφθαλμου κουγιας..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με καποιον προαλλαλησαντα που αναφερθηκε στην γενικη "παπαρολογια" εκ μερους του ΣΥΡΙΖΑ... νομιζω οτι η πολιτικη της συγκεκριμενης παραταξης αποσκοπει αποκλειστικα και μονο στον προσυλητισμο gay ψηφοφορων! Η Συνασπιστικη αυτη στρατηγικη κανει μπαμ, οχι μονο στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα γενικοτερα ακολουθει το μοτο "οπου μας παει ο ανεμος"... πιστευω ακραδαντα οτι ο Καρατζαφερης μπορει να κανει καλυτερη δουλεια... και μην ασχολειστε με Πλευρηδες και αλλα "ακροδεξια" στοιχεια, αλλα μην ξεχνατε οτι ο Mr President κατεβηκε με ενα πολυσυλλεκτικο ψηφοδελτιο (ας μην ξεχναμε την θεα την Εφαρα τη Σαρρη!)
...απο τον Ψαρα, Ψαρακη πως τον λενε, πιο ικανη θεωρω την ΕΦΗ!
<< η βουλη μας θελει κεφι! >>

Lily είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Φίλος μου Λύο κράζει με το γάντι όσους κράζουν το διαφορετικό!! Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ποστ σου που μου έδεσε την δυνατότητα να ενημερωθώ διότι όπως ίσως ξέρεις το 10% δεν τυπώνετε πλέον και βγαίνει μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Και δεν μπορώ να έχω πρόσβαση διότι μπαίνω στο δίκτυο από την δουλεία στην οποία έχουν βάλει φίλτρο πρόσβασης σε πορνογραφικό υλικό και κάτι άλλες τέτοιες μπούρδες…και μου μπλοκάρει και το 10 % !!!

Χάρηκα ιδιαίτερα που σε βρήκα και σε κάνω εννοείται link στο blog μου να σε βρίσκω και να σε βρίσκουν εύκολα. Να είσαι καλά

Κώστας είπε...

Άψογο το άρθρο.

Τώρα, αν μερικοί βγάζουν ως συμπεράσμα ότι "όλοι είναι το ίδιο" τότε τι να σας πω, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Mpravo file poli kala ta les

kalo neo etos

Sandy Cheeks είπε...

Καλή χρονιά !
Διάβασα το άρθρο σου και μου άρεσε , αλλά και όλη η κουβέντα εδώ.
Είναι κρίμα για όλο τον κόσμο, που αυτός ο κύριος ενώ είναι βουλευτής, λέει δημόσια ψέμματα προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω του και να πουλήσει το ίματζ του.
Γι αυτό βγήκε βουλευτής?

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα πώ κι εγώ την αηδία μου - καλό άρθρο - γενικά έχω θρησκευτικές αναζητήσεις, οπότε το φασιστόμουτρο σε ένα νεκρό ιεράρχη δεν μου πολυκάνει. ειδικά όταν αυτό που είχε πει δεν αφορούσε τα άτομα, αλλά τις πράξεις του (δεν το είπε καν αμαρτία, κουσούρι το είπε - δηλαδή κοίτα τι λένει οι καθολικοί, οι μουτζαχεντίν, οι εβραίοι, οι ινδουιστές κ.α.)

Ψαριανός=μας κάνει πλάκα - ρε υ οδηγεί Φεράρι και μας μιλά για ισότητα - χέσε μας ρε. Αυτή είναι η προοδευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ; Give me a break. Όσο για σένα Παπαρίδη (όπως υπογράφεις-κάτι ξέρεις) ναι ρε ανικανοποίητε προτιμώ να ψηφίζω Άρη και να πηγαίνω Μύκονο - Εσύ ψήφιζε Μεϊμαράκη κι άντε στη Λιβαδιά για σουβλάκια