.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

H AΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΘΗΝΑΙ


Μετά από ένα μήνα χωρίς καμία πληροφόρηση για το θέμα των πολιτικών γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, η οργάνωση ΟΛΚΕ εξέδωσε προχθές μία ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Συνασπισμό επειδή τελικά δεν βρέθηκαν δήμαρχοι πρόθυμοι να τελέσουν τους συγκεκριμένους γάμους. Στην ανακοίνωση ο Συνασπισμός εγκαλείται γιατί σε ανακοίνωσή του στις 14 Μαρτίου υποστήριζε "...τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς μάλιστα πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων».

Για την ιστορία όμως την επικείμενη τέλεση γάμων ζευγαριών του ίδιου φύλου δεν είχε ανακοινώσει ο Συνασπισμός. Την ανακοίνωση είχε κάνει η ίδια η οργάνωση ΟΛΚΕ στις 13 Μαρτίου. Τότε ο δήμαρχος Καισαριανής είχε δηλώσει ότι ναι μεν δεν έχει πρόβλημα να προχωρήσει, εφόσον όμως υπάρχει θετική γνωμάτευση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Και ο Συνασπισμός στην περίφημη ανακοίνωσή του στις 14 Μαρτίου είχε καταλήξει με την εξής μπηχτή:

"Θεωρούμε παρόλα αυτά, ότι οι περαιτέρω πρωτοβουλίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα και με τις δημαρχιακές αρχές προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. "

Το ερώτημα είναι βεβαίως για ποιο λόγο κάποιοι έσπευσαν να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις και τηλεοπτικές θριαμβολογίες για ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να έχουν προηγουμένως τη δέσμευση εκείνων των δημόσιων λειτουργών που είναι απαραίτητοι για να προχωρήσει το εγχείρημα.

Δεν είναι στην πρόθεσή μου να αθωώσω τον Συνασπισμό ή οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Δεν μας χρειάζονται μόνο αυτοί, τους χρειαζόμαστε και εμείς. Το να προσπαθούμε να "εκθέσουμε" ένα κοινοβουλευτικό κόμμα προεξοφλώντας ότι θα μας παντρέψουν χωρίς καν να έχουμε εξασφαλίσει προηγουμένως τη συναίνεσή τους, το να προσπαθούμε να τους σύρουμε στην υποστήριξη των θέσεών μας μέσω εκβιαστικών ανακοινώσεων, απλά δεν είναι η ενδεδειγμένη πρακτική για να εξασφαλίσουμε πολύτιμους συμμάχους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να προωθήσουμε τα θέματά μας χρειάζεται σκληρή και κοπιαστική δουλειά σε όλα τα μέτωπα. Και ότι χρειάζεται να προσεγγίσουμε ανθρώπους από όλους τους χώρους και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Κάτι που προϋποθέτει σχέσεις που χτίζονται για να μπορούν να αντέξουν στο χρόνο.

Για να καταλάβετε το εξαιρετικά βλαβερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αντιγράφω από την απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνασπισμός εχθές:

"Ο Συνασπισμός έχει παλέψει και θα συνεχίζει να παλεύει για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, με τα μέσα και τους τρόπους που κάθε φορά ο ίδιος κρίνει ότι βοηθάνε την προσπάθεια, χωρίς ερασιτεχνισμούς και κραυγές, χωρίς να μας ενδιαφέρει να βρούμε τρόπους να βγαίνουμε στα κανάλια"

Δυστυχώς δεκαετίες διακρίσεων και κοινωνικής περιφρόνησης δεν πρόκειται να σβηστούν σε μια νύχτα επειδή ανακαλύψαμε κάποιο νομικό "παραθυράκι", ούτε μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο οποιοσδήποτε δικαστής ή δήμαρχος θα γίνει ο από μηχανής θεός που θα λύσει τα ζητήματά μας. Δυστυχώς ο γάμος αποδεικνύεται ένα πυροτέχνημα για τις τηλεοράσεις χωρίς καμία ουσιαστική μελέτη και προπαρασκευή. Δυστυχώς δικαιώνομαι όταν έγραφα ότι ο μόνος γάμος που θα δούμε θα είναι στο TV Τιγκλόν.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να υποχρεώσει τους δημάρχους που έχει στηρίξει να κάνουν οτιδήποτε που ενδεχομένως θα βλάψει την επανεκλογή τους στις συντηρητικές μικρές κοινωνίες. Αλλά και σε περίπτωση που οι γάμοι είχαν γίνει και προσβληθεί νομικά, ποιες ήταν ρεαλιστικά οι πιθανότητες επιτυχίας; Πως μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι ο ο οποιοσδήποτε εγχώριος δικαστής θα ήθελε να παίξει το ρόλο του νομοθέτη, στηριζόμενος σε μία αμφιλεγόμενη διατύπωση του νόμου για τον πολιτικό γάμο και αγνοώντας το γεγονός ότι ολόκληρο το ελληνικό οικογενειακό δίκαιο στηρίζεται στην ετερότητα φύλου μεταξύ των συζύγων; Όσο για τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι γνωστό ότι ουδέποτε έχουν υποχρεώσει κάποιο κράτος να κατοχυρώσει νομικά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου -πόσο μάλλον τον πολιτικό γάμο-και ότι οι όποιες θετικές τους αποφάσεις (για την υιοθεσία, για τις συντάξεις κτλ) αναφέρονται σε χώρες όπου ήδη υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης.

Ουσιαστικά δηλαδή θα ζητούσαμε από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια να εκδώσουν μία επαναστατική απόφαση χωρίς νομικό προηγούμενο με τον κίνδυνο τελικά να καταλήξουμε είτε σε μία αρνητική απόφαση που θα μας πάει πίσω δεκαετίες, είτε σε μία απόφαση που το ελληνικό κράτος ουδέποτε θα εφαρμόσει όπως έχει συμβεί με τόσες δικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν (βλέπε εκτροπή του Αχελώου, παράνομες χωματερές κτλ). Ευτυχώς η επιπολαιότητα όσων αποφάσισαν να ανοίξουν το ζήτημα με αυτόν τον τρόπο ήταν τόσο μεγάλη που το θέμα έληξε πολύ πριν καταλήξει σε δικαστικό Βατερλώ.

Το καλό με τα λάθη είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από αυτά. Αυτή τη στιμή η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που θα εφαρμόσει ένα σύμφωνο συμβίωσης αποκλειστικά για ετερόφυλα ζευγάρια. Είναι η χρυσή ευκαιρία να εκθέσουμε την κυβέρνηση για τη στάση της τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Και για αυτό η συνδρομή των οργανώσεων με τις διασυνδέσεις που έχουν με αντίστοιχες οργανώσεις του εξωτερικού μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου και να είχες πρόθεση να αθωώσεις τον συνασπισμό..

Hfaistiwnas είπε...

Πυροτέχνημα συμφωνώ.... τίποτα άλλο!
Καλησπέρα!

gay super hero είπε...

@ anonymous

Μην προσπαθείς να πας αλλού τη συζήτηση. Οι παλινωδίες των πολιτικών δεν συγχωρούν τον οποιοδήποτε ερασιτεχνισμό.

g for george είπε...

Δεν είχα δει ποτέ το θέμα από αυτήν την πλευρά. Πίστευα ότι υπήρχε κάποιου είδους συνεργασία, γι'αυτό είχε προχωρήσει στα ΜΜΕ το θέμα του γάμου. Αλλά απ'ό,τι καταλαβαίνω, μόνο στο μυαλό μας είχαμε την συνεργασία.

Και τώρα τι;

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο μέρος του κείμενου σου είναι εκεί που δεν θες να πας.
Μια χούφτα άνθρωποι είναι που παλεύουν. Πάλι αυτοί φταίνε;
Δεν ξέρω ποιοι είμαστε εμείς/εσείς/αυτοί. Ξέρω πως υπάρχουν κομματόσκυλα τριγύρω μου.

gay super hero είπε...

Ανώνυμε όσοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες και όχι μονίμως να ψάχνουν αποδιοπομπιαίους τράγους στην κοινότητα που δεν τους στηρίζει όσο πρέπει ή στα κόμματα που δεν έχουν σταθερή στάση. Αν είναι μία χούφτα όπως λες, είναι στο χέρι τους να ζητήσουν βοήθεια και να αναζητήσουν ερείσματα μέσα στην κοινότητα. Δεν είναι υποχρεωμένη η κοινότητα να ψάξει να τους βρει.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου δεν με ενδιαφέρουν. Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει εκτεθεί. Αντιθέτως, σε σχέση με όσα έγραφα στις 4 Απριλίου έχω δικαιωθεί δυστυχώς.

Dr_MAD είπε...

Και κάποιος γνωστός μου ακόμα δεν έχει μπει facebook για να προμοτάρει το γκρουπ της κίνησης με τίτλο "Greek Bloggers Against Discrimination" (μπηχτή)

Κάνε έναν λογαριασμό ό,τι νά'ναι και γίνε admin. Εγώ δε μπορώ να κάνω τπτ άλλο. Πενηντακάτι μέλη κατάφερα να κάνω μόνο από δικούς μου γνωστούς.

Κατά τα άλλα, αυτά που περιγράφεις ήταν αναμενόμενα. Οι τύποι του Συνασπισμού είναι ο ορισμός του καιροσκοπισμού (βλέπε φαινόμενο Τσίπρα, γάμο του και πτώση ποσοστών του)

cobden είπε...

To έγραψα και στο μπλογκ του Thomas Xomeritis, και , κάτα σύμπτωση, πρόκειται για μια απάντηση που έδωσα σε σενά, GSH, όταν συζητούσαμε περί Τσίπρα,πριν από 2 μήνες περίπου:
"Αυτές οι προτάσεις κοινωνικού φιλελευθερισμού, είναι δευτερεύοντα για την ελληνική Αριστερά.Είδατε ποτέ να διοργανώνουν διαδηλώσεις για να νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομοφυλοφίλων ή για να έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται οι Τούρκοι της Θράκης?Ασε που πολλές φορές κάνουν πίσω και σε αυτά τα θέματα!(Νομίζω πως στο "Απέναντι Πεζοδρόμιο" είχε ενα πόστ για τον Αλαβάνο που τα μάσησε στο θέμα του gay γάμου και της υιοθεσίας).Η ελληνική Αριστερά βγαίνει στο δρόμο μόνο για να εκφράσει τον αθεράπευτο κρατισμό της στην οικονομία,(και να σταματήσει οποιαδήποτε δειλή μεταρρύθμιση πάει να γίνει),να υπερασπίσει τις συντεχνίες του Δημοσίου Τομέα και να διατρανώσει τον πρωτόγονο αντιαμερικανισμό της(που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από την απόλυτα δικαιολογημένη κριτικη στην εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης).Είδικα ο Τσίπρας ανήκει στην γραμμή Αλαβάνου, οπότε θα ολοκληρώσει την νεοκομμουνιστική μετάλλαξη του Συνασπισμού(ώστε να θυμίζει ακόμη περισσότερο ΚΚΕ,γι αυτό σκύλιασε η Αλέκα!).Οπότε κρατισμός και αντιαμερικανισμός θα κυριαρχήσουν ακόμη περισσότερο στην ατζέντα της Αριστεράς!Τα υπόλοιπα θα είναι απλά συνοδευτικά του μενού!"

Kαι φυσικά αυτό δεν αθωώνει τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της ΟΛΚΕ και την απόλυτη ταύτιση της με τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

hotel iris είπε...

Προσωπικά το κείμενο σου με βρίσκει
απόλυτα σύμφωνο.
Στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνω τι προσπάθησε να κάνει με αυτό το δελτίο η ΟΛΚΕ.
Τη στιγμή που αναζητούμε πολιτικούς συμμάχους δεν μπορούμε να ανοίγουμε καινούργια μέτωπα ιδιαίτερα όταν μοιάζει να είναι φανερή η διαχειριστική ανεπάρκεια της συγκεκριμένης ομάδας.
Παρόλα αυτά αισθάνομαι πως η χρονική συγκυρία είναι ακατάλληλη για την αντιμετώπιση των όποιων ιδεολογικών διαφορών μας, όταν μάλιστα cobden από ελάχιστους φιλελεύθερους είδα να αναρτούν στο blog τους το κείμενο για την καμπάνια κατά της διάκρισης.
Δυστυχώς στην ελλάδα το να είσαι ομοφυλόφιλος ή να προασπίζεσαι την ελευθερία της επιλογής εξακολουθεί να είναι ταμπού όσο και φιλελεύθερος να νομίζει τελικά κάποιος πως είναι…
Ας μη προσωποποιούμε επιτέλους τις ιδεολογικές αντιθέσεις των κομμάτων, καθώς είναι φανερό πως τα κόμματα κάνουν ότι καλύτερο για το δικός τους χώρο και το ίδιο θα πρέπει να πράξουμε και εμείς αν εντέλει θιγόμαστε σε προσωπικό και αξιακό επίπεδο και αν φυσικά μας ενδιαφέρει.
Το θεωρώ πραγματικά γελοίο την ώρα που θα ΄πρεπε να αντιμετωπίζουμε ως αρραγές μέτωπο τις εξελίξεις που μας τοποθετούν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας να αναλωνόμαστε στο ποιος είναι ο μάγκας και στο ποιος είναι ο βλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Η κίνηση της ΟΛΚΕ να ξεσκεπάσει την υποκρισία του ΣΥΝ, τη στιγμή αυτή ήταν απαράιτητη και ύπεύθυνη.

Ο ΣΥΝ μας έλεγε τα τελευταία δύο χρόνια πως "η τέλεση πολιτικού γάμου με το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι δυνατή και γιά ζευγάρια ομοφύλων". Οταν εκλήθη να το κάνει μας λέει πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτεοιο!

Η ΟΛΚΕ γνωρίζει πολύ καλά πως μετά την άρνηση της κυβέρνωσης της ΝΔ να ερμηνεύσει αυθεντικά το νόμο 1250/82 περί πολιτικού γάμου και γιά ζευγάρια του ίδιου φύλου, ο δρόμος είναι μόνο δικστικός.

Το μόνο που ζήτησε από το δειλό ΣΥΝ, ήταν η διευκόλυνση γιά την έναρξη της διαδικασίας. Ο ΣΥΝ απέδειξε τις προθέσεις του, και ή διαδικασία συνεχίζεται. Βεβαίως η ΟΛΚΕ έχει αρχίσει τη δικαστική διαδικασία και χωρίς τις υπερπροσφορές του ΣΥΝ, και τις συνεχίζει.

Σε λίγες μέρες, η προσπάθεια γιά την κατάρτηση ενός σύγχρονου νόμου γιά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα δειξει στη Βουλή των Ελλήνων, την πραγματική βούληση των κομμάτων

Ναυτίλος είπε...

Τα λές πολύ σωστά. Δεν μπορώ παρά μονάχα να συμφωνήσω. :-)

gay super hero είπε...

Ανώνυμε ομολογουμένως δεν γνώριζα ότι στόχος μας είναι να ξεσκεπάσουμε την υποκρισία του οποιουδήποτε. Νόμιζα ότι στόχος μας είναι να αποκτήσουμε δικαιώματα.

Χαίρομαι όμως που ξεσκεπάσαμε επιτέλους τους εχθρούς μας. Καιρός τώρα να αναζητήσουμε και συμμάχους.

Κώστας είπε...

gay super hero είναι από τις ελάχιστες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου.

Συμφωνώ ότι ίσως υπάρχουν λάθη, ευθύνες και ερασιτεχνισμός από την πλευρά των ακτιβιστών. Συμφωνώ ότι κακώς ταυτίστηκαν και στήριξαν όλη τους την διεκδίκηση σε ένα κόμμα. Συμφωνώ και στο ότι παραμέλησαν το θέμα του σύμφωνου συμβίωσης και τα έδωσαν όλα στον πολιτικό γάμο.

Διαφωνώ όμως στα ελαφρυντικά που δίνεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Ο κουμπάρος το ΄σκασε
ΜΑΤΑΙΩΣ περίμεναν τον Αλέκο Αλαβάνο την Πέμπτη το απόγευμα στην παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση που κυκλοφορεί πλέον στο εμπόριο. Δεν παρέστη, αλλά έστειλε μήνυμα. Η δικαιολογία περί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια δεν ευσταθεί: η Βουλή είχε τελειώσει στις τρεις το απόγευμα, ενώ η παρουσίαση ήταν το βράδυ. Μάλλον ο «συνωστισμός» στη Σμύρνη δεν ταιριάζει με διψήφιες δημοσκοπήσεις.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ με τον ΣΥΝ τα έχει βάλει και η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος, εν συντομία ΟΛΚΕ. Γιατί; Διότι καταγγέλλει την υπαναχώρηση της Κουμουνδούρου στο θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων.
Όλα αυτά ενώ είχε υπάρξει μακρά συνεργασία στο θέμα του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάει στη «γιορτή υπερηφάνειας» στην Πλατεία Κλαυθμώνος τον Ιούνιο του 2006 όπου, ωραία και γενναία, είχε υποστηρίξει ότι ο πολιτικός γάμος καλύπτεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Γίνεται επίσης λόγος από το μέλος της ΟΛΚΕ Γρηγόρη Βαλλιανάτο ότι η Κουμουνδούρου είχε δώσει διαβεβαιώσεις πως οι δήμαρχοι Λεκανοπεδίου του ΣΥΝ θα τελούσαν τους πρώτους γάμους ομοφυλοφίλων. Τι να πω; Είτε ισχύει ό,τι και με τη Ρεπούση και οι του ΣΥΝ δεν θέλουν να τρομάξουν τα ευρύτερα στρώματα που έχουν προσελκύσει. Είτε- τι να πω;- ο κουμπάρος το ΄σκασε.

ΠΗΓΗ:
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080412&nid=8159718&sn=&spid=896

Αν αυτό δεν αναδεικνύει γενικότερο καιροσκοπισμό και στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο στρογγυλεμένες απόψεις για να μη δυσαρεστήσει τους νέους ψηφοφόρους του, τότε δεν ξέρω τι άλλο θα έπρεπε να κάνει για να πούμε κάτι τέτοιο.

Διαφωνώ λοιπόν μαζί σου και θεωρώ ότι πολύ καλά έκανε η ΟΛΚΕ (και η κάθε ΟΛΚΕ που θα ήταν στη θέση τους) και εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση.

Για μένα τα λέει όλα αυτό που διάβασα σε άλλο μπλογκ:

"Διερωτώμαι ποιός θα μπορούσε να υπερασπίζεαι ένα κόμμα που επι δύο χρόνια επιμένει να λέει πως "με το υπέρχον νομικό πλαίσιο, είναι δυνατόν να γίνει πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων", και όταν καλείται να τον κάνει, λέει πως δεν είπε ποτέ ότι θά κάνει τέτοιο γάμο, και ότι δεν είναι κόμμα συγκεντρωτικού τύπου ώστε να επιβάλλει στους δημάρχους του το τι να κάνουν."

ΞΕΦΤΙΛΑ

Τέλος, όπως σου έχω ξαναπεί, υπερεκτιμάς το φόβο της κυβέρνησης για ενδεχόμενο ρεζίλεμα στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα για τον αποκλεισμό μας από το Σύμφωνο συμβίωσης.

Μια κυβέρνηση που δε ντράπηκε να κάνει αλχημείες με το εκλογοδικείο για να βάλει το θείο του πρωθυπουργού στη βουλή και καταδικάστηκε χθες στην Ευρώπη:

"Η Ελλάδα καταδικάστηκε ομόφωνα για παραβίαση του δικαιώματος συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές και υποχρεώνεται να καταβάλει στους τρεις βουλευτές που έχασαν την έδρα τους και προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μεγάλα χρηματικά ποσά."
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=51086688,65202912,71659616,39593184

..πιστεύεις ότι θα ιδρώσει το αυτί της;

Εννοείται ότι εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην περάσει σε αυτή του τη μορφή το σχέδιο νόμου για τη συμβίωση, αλλά παράλληλα να ετοιμαζόμαστε και για προσφυγές εναντίον του, όπου κατά τη γνώμη μου είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες δικαίωσης μας σε σχέση με αντίστοιχο δικαστικό αγώνα για τον πολιτικό γάμο. Άλλωστε όπως έγραψες κι εσύ "οι όποιες θετικές αποφάσεις των ευρωπαικών δικαστηρίων αναφέρονται σε χώρες όπου ήδη υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης."

Συγνώμη για το σεντόνι!

Κώστας είπε...

Ανώνυμε σχολιαστή, από τον τρόπο που απαντάς δίνεις την εντύπωση ότι είσαι μέλος της ΟΛΚΕ.

Αν αυτό είναι αλήθεια, θα ήθελα να σε ρωτήσω, όταν κάνετε λόγο για αναζήτηση συμμαχιών σε άλλους πολιτικούς χώρους τι ακριβώς εννοείτε;

Γνωρίζω ότι έχετε θέσει τα αιτήματα σας στον υπουργό δικαιοσύνης και ότι υπάρχει διάλογος ΟΛΚΕ - κυβέρνησης. Αυτό είναι θετικό αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής και γνωστή άρα μάλλον δεν αναφέρεστε σε αυτήν.

Για το ΚΚΕ, τα λόγια είναι περιττά, θεωρούν ακόμα την ομοφυλοφιλία διαστροφή των πλουσίων και τα αιτήματα μας μη σημαντικά για να ασχοληθούν.

Άρα τι μένει; Το πασόκ. Το πασόκ έχει ετοιμάσει σχέδιο νόμου για την ελεύθερη συμβίωση ανεξαρτήτως φύλου, στη βάση της οποίας όμως δεν επιτρέπονται υιοθεσίες. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο από το τίποτα της ΝΔ και του ΚΚΕ και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει από τη μεριά σας προσπάθεια προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ; Θα ζητήσετε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη βουλή να αντιπροτείνουν - αν είναι δυνατό από κοινού - σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει όλα τα ζευγάρια;

Γνώμη μου είναι πώς σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθείτε.

Κλείνοντας, δε θεωρώ κακή τη δημοσιότητα, ούτε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, η ορατότητα είναι κάτι που χρόνια τώρα παλεύαμε να αποκτήσουμε, αλλά νομίζω ότι σημαντικότερες τώρα είναι οι κινήσεις που θα γίνουν πίσω από τις κάμερες...

gay super hero είπε...

Κώστα δεν προσπαθώ να βγάλω κανέναν λάδι. Αλλά να μην μπερδεύουμε τι είχε δηλώσει ότι θα έκανε ο Τσίπρας το 2006 σε περίπτωση που είχε εκλεγεί δήμαρχος με τις πάγιες θέσεις του Συνασπισμού. Ο Τσίπρας δεν εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων και προφανώς ο δήμαρχος της Καισαριανής δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από την υπόσχεση που είχε δώσει τότε ο Τσίπρας.

Ο Συνασπισμός ως κόμμα υποστήριξε με επίσημη ανακοίνωση το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο μόλις τον Νοέμβριο του 2007 μετά τον σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση Ψαριανού. Και η εντύπωσή μου είναι ότι αναγκάστηκε να δηλώσει ότι υποστηρίζει την πραγματοποίηση γάμων με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μόνο μετά την ανακοίνωση της ΟΛΚΕ στις 13 Μαρτίου. Όπως φαίνεται το ανακοίνωσαν χωρίς προηγουμένως να έχουν σοβαρές διαβουλεύσεις μαζί τους με σκοπό να τους εκθέσουν. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν, αλλά όπως είδες ο ανώνυμος γράφει ότι στόχος ήταν να ξεσκεπάσουν την υποκρισία του Συνασπισμού.

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να πιέσουμε τον Τσίπρα να μετακινήσει το κόμμα του κοντύτερα στις θέσεις που ο ίδιος είχε εκφράσει στις δημοτικές εκλογές. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να το πετύχουμε.

Επίσης έχεις δίκιο ότι δεν είναι απαραίτητο να ιδρώσει το αφτί κανενός στην κυβέρνηση αν υπάρξουν αντιδράσεις στην Ευρώπη. Αλλά δεν βλέπω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε στην παρούσα φάση. Φυσικά συμφωνώ απόλυτα με το να καταφύγουμε στα δικαστήρια εφόσον ο νόμος περάσει ως έχει στη Βουλή. Πρώτα όμως να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Και καλά ο Συνασπισμός. Εδώ στα κανάλια έλεγαν ότι υπάρχουν "δεκάδες δήμαρχοι" που περιμένουν στην ουρά πώς και πώς για να τελέσουν πολιτικό γάμο ομοφύλων. Προφανώς από άλλα κόμματα. Με αυτούς τι κάνει η ΟΛΚΕ; Θα τους αφήσει να περιμένουν; Γιατί δεν έχουν ήδη τελεστεί αυτοί οι γάμοι των άλλων δημάρχων, από τη στιγμή που ξεσκεπάστηκε ο ΣΥΝ;

g for george είπε...

Αυτό που λέει ο ανώνυμος είναι αλήθεια. Είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι πού) ότι ακόμη και δήμαρχοι νεοδημοκράτες ήταν έτοιμοι να τελέσουν πολιτικό γάμο ιδίου φύλου. Με όλους αυτούς τι παίζει;

Δεν ξέρω τι γίνεται, πια. Έχω κουραστεί, έχω μπερδευτεί. Πίστευα πως όλες αυτές οι κινήσεις που βλέπαμε από τον προηγούμενο μήνα, ήταν κινήσεις μελετημένες, σοβαρές, που είχαν βάση. Τελικά πάλι του κεφαλιού τους έκαναν; Και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα: Είχαν συμφωνήσει ΣΥΝ και ΟΛΚΕ να τελεστεί πολιτικός γάμος σε δικό τους δήμαρχο, ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

Τελικά οι μόνοι που συμφωνούσαν με τον πολιτικό γάμο ή το σύμφωνο συμβίωσης, ήταν αυτοί που ανάρτησαν το κείμενο διαμαρτυρίας, μου φαίνεται.

Κώστας είπε...

Παιδιά μην τα ρίχνουμε όλα στις οργανώσεις, πλίζ... μου φαίνεται πολύ άδικο... σε τελική ανάλυση αν νομίζουμε ότι εμείς θα τα καταφέρουμε καλύτερα να κάνουμε δική μας οργάνωση και να αρχίσουμε να μιλάμε με κόμματα, κυβερνήσεις, δημοσιογράφους...
...εύκολο; Όχι! Γι' αυτό ΝΑΙ στην κριτική αλλά όχι στους αφορισμούς...

Equilibrium είπε...

Ας μην κομματικοποιούμε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας τόσο έντονα, δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες... Μόνο πυροτεχνήματα!

Κρίμα όμως, είχα ήδη παραγγείλει μπομπονιέρες :PPP

φιλί!

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω απόσπασμα από ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του Συνασπισμού που δημοσιεύτηκε στις 15/3/2008 στο site www.gayworld.gr

"Σε αυτά τα πλαίσια, το Τμήμα Δικαιωμάτων υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς, μάλιστα, πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων."

Τα συμπεράσματα δικά σας.

gay super hero είπε...

Ανώνυμε το απόσπασμα που μας παραθέτεις είναι από την ανακοίνωση της 14 Μαρτίου. Και πιο κάτω γράφει:

"Θεωρούμε παρόλα αυτά, ότι οι περαιτέρω πρωτοβουλίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα και με τις δημαρχιακές αρχές προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. "

Να μην επαναλαμβανόμαστε.

Βάσσια είπε...

Hero η ανάλυση σου είναι πολύ σοβαρή και σωστή.

Τίποτα δεν έχει αποκτηθεί με φωνές και φούσκες.

Η καλή πρόθεση, δυστυχώς δεν είναι ικανή από μόνη της να επιφέρει θεσμικές και κοινωνικές αλλαγές.

Πρέπει πρώτα να υπάρχει γόνιμο έδαφος.
Στην ελληνική κοινωνία αρχίζει να μαλακώνει, πιστεύω.

Όσον αφορά στον Συνασπισμό και τις δηλώσεις, καλό είναι που ένα κόμμα εκεφέρει λόγο προοδευτικό.
Μένει να αποδειχθεί ότι όταν έρθει η στιγμή να γίνει πράξη θα είναι παρών.

Καλησπέρα :-)

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω τα εξ αμάξης για το συνασπισμό. Ειλικρινά είναι το κόμμα που έχει ακούσει τα περισσότερα από την γκέι κοινότητα. Ούτε Πασοκ (αν κ έρχεται δεύτερο), ουτε νδ κ σχεδόν ποτέ κκε. Πάντα για όλα θα φταίει ο Σύριζα.

Μετά από όλα όσα έχουν ακούσει απορώ που συνεχίζουν και μας στηρίζουν. Εγώ ένα έχω να πω. Ας αγκαλιάσουμε πρώτα εμείς, ως γκέι που διεκδικούμε κάτι καλύτερο, ορισμένους πολιτικούς χώρους. Ας δείξουμε σ'αυτούς τους χώρους πως η βοήθεια είναι αμοιβαία. Κ όχι να φοβερίζουμε και να εξευτιλίζουμε με κάθε ευκαιρία τους λίγους συμμάχους μας.

Άλλωστε μεταξύ μας παιδιά γκει ψήφος οργανωμένη στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα. Αν μπέιτε σε ένα τσατ ρουμ σε περίοδο εκλογών όλοι νδ και πασόκ (ανάλογα με το μέσο και το τι ψήφιζε ο μπαμπάς) είναι. Ο μέσος γκέι στην Ελλάδα δεν έχει πολιτική σκέψη ως γκέι. Όποτε εμείς οι λίγοι που ψηφίζουμε συνειδητά, που γνωρίζουμε και λαμβάνουμε υπόψιν μας τις θέσεις των κομμάτων απέναντι στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ας μην σπεύδουμε να ξεφτιλίζουμε σε εφημερίδες και περιοδικά τους λίγους συμμάχους μας.

Είναι γελοίο να μην έχω διαβάσει τον τελευταίο χρόνο από καμία γκέι οργάνωση μία καταγγελία για τις μεσαιωνικές και ακραία ρατσιστικές θέσεις του ΚΚΕ για την ομοφυλοφιλία ως "αστική ασθένεια", αλλά, την ίδια στιγμή, μόνο μέσα στο 2008, δεν θυμάμαι πόσες καταγγελίες εναντίον του συνασπισμού έχουν υπάρξει. Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που καταφέραμε να συνεννοηθούμε γιά την απάτη ΣΥΝ, ας δούμε τα παρακάτω/

Η δικαστική διαδικασία που έτσι κι αλλιώς θα άρχιζε με το "γάμο" απ τους δήμαρχους του ΣΥΝ, θα αρχίσει άμεσα σε οποιοδήποτε δημαρχείο.

Το απογαλακτισμένο ΛΟΑΤ κίνημα, σύμμαχο έχει μόνο τις συνθήκες της ΕΕ, και τα ευρωπαικά δικαστήρια.

Τα κόμματα χρειάζονται το κίνημά μας και το έχουν πλέον καταλάβει.

Η μάχη γιά τη θέσπιση του νέου συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στη Βουλή χωρίς εξαίρεση γιά ομόφυλα ζευγάρια, όταν αρχίσει θα δείξει τους φοβισμένους φίλους μας.

Η ΟΛΚΕ, και κάθε οργάνωση, εκπροσωπεί τα μέλη της και μόνο, και βέβαια είναι ανοικτή(και προσιτή), σε κάθε είδους σκέψεις και υποδείξεις

gay super hero είπε...

Ανώνυμε αν το πρώτο μας μέλημα είναι να "εκθέσουμε" τον Συνασπισμό, τον Κακλαμάνη ή τον οποιονδήποτε θεωρούμε ότι είναι υποχρεωμένος να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις επιθυμίες μας, τότε είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μόνο "φοβισμένους" φίλους όπως αναφέρεις. Ή ενδεχομένως και καθόλου φίλους.

Επίσης όταν κάποιος αναπτύσσει πολιτική δράση το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" μάλλον δεν είναι επαρκές. Πολιτική δράση σημαίνει βρίσκω τρόπο να ενεργοποιήσω τον κόσμο για τα ζητήματα που τον αφορούν. Αλλιώς δεν έχω πετύχει το στόχο μου και φέρω μερίδιο της ευθύνης γι'αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ήρωα,

Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας ως πολίτες της Ευρωπαικής Ενωσης. Εκθέτουμε όποιον νομίζει πως μας δουλεύει.

Φίλοι μας είναι άνθρωποι λογικοί και θαρραλέοι.

Εδω δεν έχουμε θέμα ενεργοποίησης του κόσμου. Ζητάμε τα αυτονόητα. Εκτός αν διαφωνείς!

divine mitsakos είπε...

μου αρεσει το κειμενο σου, γιατι επιχειρηματολογει και δε λεει λογια του αερα - σε συγχαιρω γι αυτο - χρειαζονται αυτες οι φωνες να ακουγονται

---

εχω ομως καποιες αντιρρησεις σε σχεση με την ευθυνη της ΟΛΚΕ και αυτην του ΣΥΝ
ναι μεν η ΟΛΚΕ "βιαστηκε" να βγει στα καναλια (σε μια χωρα οπου το δικαιο εχει αποτυχει και η δικαιωση περναει απο την ΤΙ-ΒΙ, δεν καταλαβαινω γιατι η ΟΛΚΕ θα ήταν εξαίρεση), αλλα αν δεν το εκανε, λιγοι θα ειχαν μαθει κατι για το θεμα
θεωρω επισης οτι ο ΣΥΝ εχει τη μεγαλυτερη ευθυνη, απο το pride ηδη ξεκινησε να πεταει τα τυρακια του γαμου, δεν χρειαζοταν κατι παραπανω, δυστυχως ψηφακια ήθελε και τα πηρε
εχω υπαρξει μεσα σε αρκετες συζητησεις για τον γαμο, ειχα γνωρισει τα ατομα απο το τμημα δικαιωματων του ΣΥΝ, και σε πληροφορω οτι το κλιμα θριαμβου το δημιουργουσαν και οι ιδιοι
όσα λαθη κι αν κανει η ΟΛΚΕ - που σωστα ειπε ο ανωνυμος, ειναι μια χουφτα ανθρωποι αλλα παλευουν περισσοτερο απο πολλους απο εμας και απο εμενα με το μπλογκακι μου - κι οσο και να φερει μεριδιο ευθυνης, δεν σημαινει πως η απογοητευση απο τον ΣΥΝ δεν ειναι πραγματικοτητα...

gay super hero είπε...

Divine εγώ να τα δεχτώ αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι στις 13 Μαρτίου η ΟΛΚΕ ανακοίνωσε "την άλλη βδομάδα παντρεύονται δύο γυναίκες στην Καισαριανή". Τελεία και παύλα. Οι περισσότεροι το δημοσιεύσαμε αυτούσιο στα μπλογκ μας. Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορώ να ξέρω τι παίχτηκε μεταξύ τους, αλλά άπό ό,τι φαίνεται δεν υπήρξε προηγουμένως καμία σχετική δέσμευση του κόμματος ή κάποιου δημάρχου. Η ανακοίνωση ήταν μέσο δημόσιας πίεσης και δεν έδινε στην κοινή γνώμη την πραγματική εικόνα.

Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής: Πρώτον αν κάποιος θέλει να μπλοφάρει πρέπει να είναι δεινός χαρτοπαίκτης γιατί αλλιώς μένει ταπί και ψύχραιμος. Δεύτερον αν μετά από σχετικές διαβουλεύσεις και χωρίς να παρεμβληθούν δημόσια ανακοινωθέντα καταλήγαμε στο ίδιο αποτέλεσμα (ότι δηλαδή ο Συυνασπισμός θεωρεί νομικά παράτολμη την τέλεση γάμων), μήπως αντ'αυτού θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε την υποστήριξή τους στη Βουλή για το θέμα αντισυνταγματικότητας του συμφώνου συμβίωσης; Γιατί αν κρίνω από την ανταλλαγή ανακοινώσεων αυτή τη στιγμή οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν διακοπεί.

Ανώνυμος είπε...

λέω να κάνουμε μιά ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθούμε.

Αν θέλει κανείς να μπλοφάρει, διαδίδει πως μπορεί να γίνονται γάμοι με το ισχύον νομικό πλαίσιο, (σύμφωνα με το οποίο, πολιτικούς γάμους τελούν οι δήμαρχοι), και όταν έρχεται η ώρα να τους κάνουν, (γιατί ήλπιζαν πως δεν θα έλθει ποτέ), λένε πως ποτέ δεν είπαν πως θα κάνουν γάμους!

Οι πολιτικοί γάμοι στη χώρα θα γίνουν, όταν θα αποφανθεί τελικά το αρμόδιο δικαστήριο, ελληνικό η ευρωπαικό.(Αυτό ισχύει και γιά τους γάμους που "μπορούσαν να κάνουν με το ισχύον νομικό πλαίσιο", και οι δήμαρχοι του ΣΥΝ. Απλά τώρα η διαδικασία θα αρχίσει με δήμαρχο άλλου κόμματος με τον οποίο συνεννοείται η ΟΛΚΕ.

Η συζήτηση στη Βουλή γιά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα γίνει όταν αποφασίσει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο η ΝΔ, και εκεί θα δούμε πόσα απίδια βανει ο σάκκος.

Η ΟΛΚΕ δεν θα διαπραγματευθεί! Τα κόμματα θα δείξουν στην κοινή γνώμη την αντίληψή τους γιά την ισότητα και τις διακρίσεις με βάση και το σεξουαλικό προσανατολισμό, και οι πολίτες θα κρίνουν και θα ψηφίσουν όταν έλθει η ώρα.

Μετά παλι η ΟΛΚΕ στα δικαστήρια, όπως συμβαίνει με κάθε πρόοδο στο θέμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη χώρα μας.

Κώστας είπε...

Ανώνυμε,

ως προς τον πολιτικό γάμο πλέον η συνέχεια είναι μονόδρομος. Δε νομίζω πως θα βρεθεί κανείς να διαφωνήσει μ' αυτά που γράφεις.

Ως προς το σύμφωνο, έγραψες:

"Η συζήτηση στη Βουλή γιά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα γίνει όταν αποφασίσει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο η ΝΔ, και εκεί θα δούμε πόσα απίδια βανει ο σάκκος."

Μέχρι τότε όμως δεν είναι κακό να υπάρχει καμπάνια ενημέρωσης και πίεσης όλων των αρμόδιων φορέων, πολιτικών προσώπων και κομμάτων για το θέμα. Κακό είναι; Και γιατί;

"Η ΟΛΚΕ δεν θα διαπραγματευθεί! Τα κόμματα θα δείξουν στην κοινή γνώμη την αντίληψή τους γιά την ισότητα και τις διακρίσεις με βάση και το σεξουαλικό προσανατολισμό, και οι πολίτες θα κρίνουν και θα ψηφίσουν όταν έλθει η ώρα."

Κατάλαβα.. Καλά κρασιά.. Μου φαίνεται δίκιο έχουν όσοι ασκούν κριτική...

"Μετά παλι η ΟΛΚΕ στα δικαστήρια, όπως συμβαίνει με κάθε πρόοδο στο θέμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη χώρα μας."

Κακώς θεοποιούμε τόσο πολύ τα δικαστήρια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κώστα,

Οποιος ασχολείται με θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου σ αυτή τή χώρα, γνωρίζει πως είναι ο μόνος τρόπος να προωθήσει τις παραβιάσεις (γιατί περί αυτού πρόκειταί), είναι το δικαστήριο των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο Στρασβούργο.

Λέγεται ρεαλισμός όχι θεοποίηση!

gay super hero είπε...

@ Anonymous

Ώστε τώρα βρέθηκε και άλλος δήμαρχος; Ποιος; Και θα ακολουθήσουν δικαστικοί αγώνες. Τους οποίους θα αναλάβουν ποιοι νομικοί;

Αυτούς γιατί δεν τους αποκαλύπτουμε ώστε να ξεσκεπαστούν και αυτοί όταν την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια;

Επίσης ομολογουμένως δεν γνωρίζω καμία πρόοδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα που να προέκυψε από δικαστικές αποφάσεις. Η ψήφος των γυναικών, η αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, ο πολιτικός γάμος και η νομιμοποίηση των αμβλώσεων έγιναν όλα με νομοθετικές ρυθμίσεις και όχι με δικαστικές αποφάσεις. Και υπενθυμίζω ότι ο λόγος που προωθείται νομοθετικά το σύμφωνο συμβίωσης είναι ότι μέχρι τώρα τα δικαστήρια δεν αναγνώριζαν δικαιώματα στην εκτός γάμου συμβίωση.

Δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας υπάρχουν από ευρωπαϊκά δικαστήρια σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και πρόσφατα για τον αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας στη Θράκη, χωρίς καθόλου να έχει ιδρώσει το αφτί των πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι διατηρείται στο ελληνικό Σύνταγμα η απαγόρευση του προσηλυτισμού παρά το γεγονός ότι μας έχει στοιχίσει τόσες καταδίκες.

Ασκώ πολιτική δεν σημαίνει ότι εγώ κατέχω την απόλυτη αλήθεια και όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου. Πολιτική σημαίνει συμμετέχω στη λήψη αποφάσεων και προσπαθώ να επηρεάσω όσο το δυνατόν περισσότερους.

Μακάρι να δούμε δικαστικούς αγώνες στην απευκταία περίπτωση που περάσει το σύμφωνο διάκρισης. Αλλά μετά τους γάμους που δεν έγιναν στην Καισαριανή νομίζω ότι δικαιούμαι να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς αυτά και άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια.

erva_cidreira είπε...

Ανώνυμος/η: Η ΟΛΚΕ, και κάθε οργάνωση, εκπροσωπεί τα μέλη της και μόνο

Τα οποία μέλη της πόσα είναι παρεμπιπτόντως; Τα περίπου 25 που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές, άντε και άλλα 40 απογοητευμένα και ανενεργά;
Μπορεί έχοντας τέτοια δυναμικότητα μια οργάνωση να δεσμεύει με τις «δράσεις» και τους απερίσκεπτους χειρισμούς της 1.000.0000 έλληνες και ελληνίδες;

Ανώνυμος/η: Μετά πάλι η ΟΛΚΕ στα δικαστήρια

Με τι λεφτά, αλήθεια; Όταν δεν μπορεί καν να νοικιάσει δικά της γραφεία και υποχρεώνεται να φιλοξενείται κάθε δεύτερη Πέμπτη στο «Στέκι Μεταναστών»

Ανώνυμος/η: λέω να κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθούμε.

Θα συμφωνήσω. Ας την κάνουμε για το καλό όλων μας.


Κατά τα άλλα δεν αντιλαμβάνομαι γιατί για κάποιους σχολιαστές οι αστόχαστοι χειρισμοί της ΟΛΚΕ απαλλάσσουν τον Συνασπισμό από τις δικές του ευθύνες στο συγκεκριμένο ζήτημα με όλες τις γνωστές, χρόνιες παλινωδίες του στα όρια της πολιτικής δειλίας.
Κι ας μην αναφερθούμε στον προσβλητικό χαρακτήρα της απαντητικής του επιστολής, ιδιαίτερα στη δεύτερη παράγραφο της.

Ανώνυμος είπε...

Καλή η κουβέντα. Πάμε τώρα γιά δουλειά, γιά νάχουμε να σχολιάζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Οι απαντήσεις στα τελευταία σχόλια απαιτούν χρόνο και χώρο. Εκτιμώ απέραντα τις ιστοσελίδες σας και το έργο που επιτελούν γιά όλους μας.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία.

See you out there

Ανώνυμος είπε...

Ναι, βρε! Μη χαθούμε τώρα που βρεθήκαμε! Να τα πούμε στο Στρασβούργο οπωσδήποτε.

Ή στη δεξίωση μετά το γάμο που θα τελέσει ο άλλος δήμαρχος που έχει σίγουρο η ΟΛΚΕ - δεν μας λέει στο τέλος ποιας εβδομάδας θα γίνει, αλλά θα το μάθουμε από τα κανάλια, τα ίδια που έδιναν την πληροφορία για δεκάδες δημάρχους που περιμένουν να τελέσουν γάμους.

Κι επειδή τότε εμείς μάλλον δεν θα ζούμε, να ξέρεις ότι εκτιμούμε και μεις απέραντα το έργο που επιτελείτε για όλους μας.

Πάντα τέτοια.

Unknown είπε...

Exeis dikio hero, oi xeirismoi prepei na einai pio prosektikoi se kathe periptwsh!Kai pairnw pisw,thn protroph mou na eisai aisidoksos.
Anhkoume se mia meionothta poy den exoume thn polyteleia kai isws kai to dikaiwma,na kanoume lathh!Epimenw oti h enhmerwsh aytwn poy thn dexontai,tha vohthhsei.Eimaste meiopshfia kai oso ki an theloyme na epikrathsei to dikio mas, ayto den tha ginei an then to thelhsoyn mazi me mas kai
oi ypoloipoi logikoi antrwpoi!

Kalhmera :-)

SK είπε...

Τελικά φαίνεται ότι στην Τήλο θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφύλων, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τύπου. Π.χ., μερικά αποσπάσματα από το άρθρο στα σημερινά ΝΕΑ:

Τον ερχόμενο μήνα, στο Δημαρχείο της Τήλου αναμένεται να γίνουν οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος του νησιού Τάσος Αλιφέρης αποδέχτηκε το αίτημα δύο ομοφυλόφιλων ζευγαριών (δύο γυναικών και δύο ανδρών) να τελέσει τους γάμους τους.
Όπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο κ. Αλιφέρης, οι ενδιαφερόμενοι επικοινώνησαν μαζί του και τους εξήγησε ότι «δεν έχει καμιά αντίρρηση για τους γάμους, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει».

Ύστερα και από την επίσημη άρνηση του δημάρχου Καισαριανής, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει θετικός στην πραγματοποίηση του γάμου, τα μέλη της ΟΛΚΕ άρχισαν να επικοινωνούν με δημάρχους άλλων κομμάτων που θα ήταν θετικοί στην τέλεση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Μεταξύ αυτών που δέχτηκαν την πρόταση ήταν ο δήμαρχος της Τήλου ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Νότιου Αιγαίου του κόμματος. Με τον κ. Αλιφέρη επικοινώνησαν στη συνέχεια τα δύο ζευγάρια, από τους οποίους ο δήμαρχος Τήλου ζήτησε να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την τέλεση των πολιτικών γάμων. Έπειτα από λίγες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν στον Δήμο τα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό γεννήσεως, πιστοποιητικό ελευθερογαμίας, υπεύθυνη δήλωση κ.λπ.). προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια που προβλέπεται από τον νόμο. Σημειώνεται ότι το αγγελτήριο γάμου των δύο ομοφυλοφίλων έχει ήδη δημοσιευθεί την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Εποχή».

Ήδη 2 δήμαρχοι από το Λεκανοπέδιο, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη της Ν.Δ., έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν στα δημαρχεία τους πολιτικούς γάμους ομοφυλοφίλων.
Η ακριβής ημερομηνία τέλεσης του πρώτου γάμου δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά, όπως αποκαλύπτει ο κ. Αλιφέρης «προγραμματίζεται για τον ερχόμενο μήνα».