.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

ΟΜΗΡΟΥ ΑΦΡΟΔΥΣΣΕΙΑ

Μετά από την ευγενική πρόσκληση του φίλτατου Παύλου, το σημερινό μου ποστ με τίτλο "Ομήρου Αφροδύσσεια" δημοσιεύεται στο μπλογκ "Αυτός, αυτός και τα μυστήρια" :-)


(Πλέον μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο και εδώ, μάζί με τα σχετικά σχόλια που είχαν δημοσιευθεί τότε στο μπλογκ του Παύλου)«Άνδρα μοι έννεπε μούσα πολύτροπος»

(«Άντρας μου έγνεφε μουσάτος, πολύτριχος»)

‘Όταν οι νεαροί, αναψοκοκκινισμένοι Τρωαδίτες είδαν τους μπρατσωμένους, τριχωτούς και ηλιοκαμένους ημίθεους και ήρωες των Αχαιών να μπουκάρουν από το ξύλινο καγκουρό του βασιλιά της Τήλου Οδυσσέα, κόντεψαν να κλάσουν κουβαρίστρες με τη σκέψη της σφαγής και της λεηλασίας που τους περίμενε – η ιδέα του βιασμού όμως ξαφνικά έπαψε να τους είναι και τόσο δυσάρεστη. Βλέπετε εδώ και δέκα χρόνια το θεοκρατικό καθεστώς της Τροίας τους είχε κλεισμένους μέσα στα τείχη, είχε διακόψει τις dsl συνδέσεις με τα στρατεύματα των Αχαιών και είχε απαγορεύσει δια ροπάλου τις νυχτερινές τσάρκες στα κοντινά δασάκια. Στη θέα όμως αυτών των παλίκαρων όλες οι καταπιεσμένες ορμές των πολιορκημένων βγήκαν στην επιφάνεια και πλέον τίποτα δεν μπορούσε να τις σταματήσει. Νιώθοντας στην ατμόσφαιρα τον άσβεστο πόθο και τη βασανιστική προσμονή των τεκνών της Τροίας, ο αρχηγός των Αχαιών ανακοίνωσε ότι δεν μπήκαν στην Τροία για να κάνουν πόλεμο αλλά ελληνικό έρωτα. Όσο κι αν έκραζε ο ξενέρωτος μητροπολίτης της Τροίας Χαμουρόσιος ότι αυτά είναι βίτσια και ανωμαλίες που θα τους βγάλουν κατευθείαν στην κόλαση, τα άβγαλτα αλλά τρυφερά και άτριχα οπίσθια των Τρωαδιτών ξεσήκωσαν στο άψε-σβήσε όλες τις αθάνατες ελληνικές συνήθειες – από το σουβλάκι καλαμάκι μέχρι το πάρτι με ούζα και από το δροσιστικό φραπόγαλο μέχρι το πλακωτό!Ακολούθησε ένα 15ήμερο όργιο κατά τη διάρκεια του οποίου γράφτηκαν οι πιο χρυσές σελίδες της ελληνοτρωαδικής φιλίας (μη βλέπετε που δεν υπήρχε τότε ο Νταλάρας να κάνει συναυλία στα κατεχόμενα - μπορεί ο Όμηρος σήμερα να είναι παντελώς άγνωστος, αλλά εκείνη την εποχή ήταν η πρώτη φίρμα στις πίστες). Όπως θα έλεγε όμως και ο Χαμουρόσιος το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο θεός – έτσι κάπως και ο ήρωας μας ο Οδυσσέας μετά από 15 μέρες άρχισε να βαριέται τα ατελείωτα τρενάκια, τα 69 ενωμένα εργοστάσια και τη στάση κουτάλι με τα πύρκαυλα τεκνά της Τροίας και αποφάσισε ότι ήταν καιρός να σαλπάρει σε αναζήτηση νέων σεξουαλικών εμπειριών. Στους ναύτες του ανακοίνωσε ότι επιτέλους μετά από δέκα χρόνια θα γύριζαν στην Τήλο. Στη σκέψη όμως ότι εκεί τον περίμενε η στρίτζα και αραχνομούνα σύζυγός του Πηνελόπη, αποφάσισε να παρατείνει όσο μπορούσε το ταξίδι της επιστροφής του και να επωφεληθεί οργανώνοντας μια τουρνέ σεξοτουρισμού σε όλη τη Μεσόγειο. Ήταν ένα σεξουαλικό έπος που έμελλε να γράψει ιστορία!

Με το που σάλπαραν από την Τροία, η πρώτη στάση των γενναίων Τηλιακών ήταν στη χώρα των Κικόνων που πήραν αυτό το όνομα από τη Μαντόνα Τσικόνε. Με αυτό τον τρόπο οι Κίκονες ήθελαν να τιμήσουν τη γνωστή θεά του Ολύμπου που αποφάσισε μετά από 25 χρόνια καριέρας να τους τιμήσει επιτέλους και να δώσει μία και μοναδική συναυλία στην πατρίδα τους. Δυστυχώς όταν έφτασε ο Οδυσσέας με τους άντρες του, οι Κίκονες δεν ήταν σεξουαλικά διαθέσιμοι καθώς είχαν στηθεί όλοι σε ατελείωτες ουρές έξω από τα εκδοτήρια για τη συναυλία της θεάς, βριζόντουσαν χυδαία και τραβούσε η μία τα εξτένσιον της αλληνής. Καθώς λοιπόν δεν υπήρχε κανένα ερωτικό ενδιαφέρον εκεί εκτός από τα απίθανα σεξουαλικά βρομόλογα στη γλώσσα των Κικόνων και τις τσιφτετελοειδείς φιγούρες των ευλύγιστων θαυμαστών της θεάς στα καταγώγια της Κικονίας, ο Οδυσσέας και οι άντρες του αποφάσισαν να σαλπάρουν και πάλι.

Μια θύελλα τους βγάζει από την πορεία τους και καταλήγουν στην ακτή της Αφρικής, κάτι που τους προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό καθώς ήταν γνωστό σε όλη τη Μεσόγειο πόσο προικισμένοι είναι οι κάτοικοι αυτής της ηπείρου. Ήταν όμως τέτοια η γκαντεμιά του Οδυσσέα (ένας από τους κωπηλάτες στο πλοίο του ήταν ο Μητσοτάκων, μακρινός πρόγονος του Μητσοτάκη) που οι Τηλιακοί έπεσαν πάνω στον πιο μουρόχαυλο λαό της Αφρικής, τους Λωτοφάγους! Για να καταλάβετε, οι Λωτοφάγοι όλη μέρα έπιναν μπάφο και την άκουγαν μασουλώντας ένα μαγικό μανιτάρι. Όσο και αν προσπάθησε ο Οδυσσέας να τους ποτίσει στα κρυφά με το μπλε χάπι της θεάς Αφροδίτης, τα τεράστια εργαλεία των Λωτοφάγων παρέμεναν ατάραχα και συνέχιζαν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Αν νομίζατε όμως ότι η γκαντεμιά συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ταξιδιού και ότι ο Οδυσσέας επέστρεψε άπραγος στην αγκαλιά της Πηνελόπης, είσαστε γελασμένοι. Εκεί που ο ήρωας μας άρχισε να αναπολεί με νοσταλγία τα πάντα ετοιμοπόλεμα τεκνάκια της Τροίας, σκάει μύτη στο κατάστρωμα ο από μηχανής θεός των ανέμων Παίολος και του παραδίδει ένα ασκί με όλους τους ανέμους κλείνοντάς του τσαχπίνικα το μάτι. Πολυμήχανος όπως ήταν ο Οδυσσέας μπήκε αμέσως στο νόημα. Ανοίγοντας το ασκί προκαλεί μια πρωτοφανή θαλασσοταραχή που στέλνει επιτέλους τον Μητσοτάκωνα για μπουρμπουλήθρες στον πάτο της θάλασσας.

Για να το γιορτάσει ο Οδυσσέας κλείνει εισιτήρια για το υπερωκεάνιο drag-show των τρανσέξουαλ Σειρήνων που μιμούνται με απαράμιλλη επιτυχία τις θεές του Ολύμπου ερμηνεύοντας όλα τα μεγάλα σουξέ τους και σκορπώντας τον ενθουσιασμό στο πλήρωμα. Στη συνέχεια γνωρίζουν τη μάγισσα του role-playing Κίρκη που τους ντύνει όλους με γουρουνοστολές και τους βάζει να την ικανοποιούν ενώ κυλιούνται στις λάσπες. Δεν λείπουν βέβαια και τα απρόοπτα όταν σε ένα όργιο με τους Κύκλωπες, το κοντάρι του Οδυσσέα αστοχεί και καταλήγει στο μάτι του Πολύφημου με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του ομοφοβικού θεού Ποσειδώνα. Στα ανοιχτά της Μυτιλήνης πέφτουν πάνω στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη που αντιδρώντας στο φαλλοκρατικό κατεστημένο της αρχαίας ελληνικής ναυτιλίας έχουν στείλει άκλαυτους πολλούς μουστακαλήδες καπεταναίους – αλλά την τελευταία στιγμή τους σώζει από τα νύχια τους η μάχιμη τζιβιτζιλού θεά Αθηνά.

Μετά από μια ιδιαίτερα ευχάριστη παραμονή στο νησί της dominatrix θεογκόμενας Καλυψώς που τον μυεί στα μυστικά του spanking, στους δονητές και την ποδολαγνεία, έχει έρθει δυστυχώς η ώρα που ο Οδυσσέας θα πρέπει να επιστρέψει στην οικογενειακή θαλπωρή της στρίγγλας Πηνελόπης. Φτάνοντας στην Τήλο μαθαίνει ότι όσο έλειπε η αχώνευτη έπλεκε όλη μέρα φριχτές σωβρακοφανέλες και άθλιες κουρελούδες στον αργαλειό της και ότι τον περίμενε τόσα χρόνια για να τον εκδικηθεί. «Τόσοι νταβραντισμένοι προικοθήρες μνηστήρες έχουν κατσικωθεί μέσα στο παλάτι κι εγώ ακόμα να μην μπορώ να ξεφορτωθώ την παγομούνα;» σκέφτεται ο Οδυσσέας αλλά εκείνη τη στιγμή περνάει από μπροστά του όλο νάζι ένα μανάρι με μελαχρινές μπούκλες, μπούτια τσιμέντο και στήθος μάρμαρο και ο ήρωας μας χάνει το φως του. Φανταστείτε την απογοήτευσή του όταν το μανάρι τον αναγνωρίζει και τον φωνάζει «πατέρα»!

Είναι ο Τηλέμαχος που έχει μεγαλώσει πια όσο καιρό ο Οδυσσέας έλειπε στα ξένα και του διηγείται πόσο στενάζουν οι Τηλιακοί κάτω από το ζυγό της μέγαιρας Πηνελόπης. Βλέπετε η λεγάμενη έχει κλείσει όλες τις σάουνες και τα sex-shop και το κρατικό κανάλι της Τήλου παίζει όλη μέρα ψαλμούς και λιτανείες. «Ε αυτό πάει πολύ!» ξεσπάει ο Οδυσσέας καθώς μπουκάρει στο παλάτι. Με το που βλέπει μπροστά του τη μαντάμ Ντεκάβλ, δεν χάνει χρόνο και οργανώνει στο φτερό ένα απίστευτο όργιο με τους μνηστήρες που δοκιμάζουν ένας ένας με τη σειρά το περίφημο τόξο του. «Τώρα τι έχεις να πεις;» της φωνάζει εξαντλημένος από τον σεξουαλικό του άθλο. «Ξέρεις Οδυσσέα δεν είμαι τόσο απάρτου όσο με θέλει ο ‘Όμηρος. Υπήρξαν κι άλλοι εκτός από σένα. Ο Τηλέμαχος δεν είναι γιος σου» του απαντάει η Πηνελόπη κι ένα χαμόγελο χαιρεκακίας έχει διαγραφεί στο πρόσωπό της – αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ.

«Και δεν το λες τόση ώρα ευλογημένη;». Ο πολυμήχανος ήρωας δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του και ανακοινώνει στο πλήθος που ζητωκραυγάζει ότι η Τήλος πρόκειται να γίνει το πρώτο νησί της αρχαιότητας που θα επιτρέψει τον γκέι γάμο!Όπως όλα τα καλά ελληνικά έργα, έτσι και το έπος της Αφροδύσσειας δεν μπορεί παρά να κλείσει με κουφέτα. Ο Οδυσσέας παντρεύτηκε τον Τηλέμαχο, οι μνηστήρες παντρεύτηκαν μεταξύ τους – μέχρι και η Πηνελόπη βρήκε μια ξινισμένη δούλα για να γηροκομήσουν η μία την άλλη πάνω από τον αργαλειό. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

THE END1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια
Aντώνης, 11 July 2008 02:46

Ομολογουμένως επικό και υπέροχο!


revqueer, 11 July 2008 09:44

Μ' αρέσει που αγχωνόσουν κιόλας!Χαμουρόσιος
Παίολος
Μαντάμ Ντεκάβλ
Μητσοτάκωνας
LOL!Καλημέρα!Hfaistiwnas, 11 July 2008 09:56

Καλημέρα!!Με έσκασες καημένε! Παντρεύτηκαν τα παιδιά τελικά μπράβο! Φίρμα στις πίστες ο Όμηρος, κάτι σαν Φοίβος, έγραφε τραγουδάκια λίγο παρατραβηγμένα βέβαια εώς τεράστια. Θυμάμαι πάταγο είχε κάνει και το "Ιλιάς", για έναν πόλεμο, που γινόταν του οργίου το κάγκελο!! Τζιβιτζιλού η Αθηνά;;; Ντροπή...

ΥΓ. Αύριο αλλάζω θρησκεία, γυρνάω στο Δωδεκάθεο... όσοι πιστοί προσέλθετε!!!Ωραία η ιστορία G super Hero μου!!!

@Παύλο, μετακόμιση ε; Με το καλό να πας στο νέο σπότι!!!! Και με το καλό να ξαναγυρίσεις εδώ στη γειτονιά!!!

Jimmy Rose, 11 July 2008 10:13

@ pavlos: με το καλό να ξεκουραστείς και να επιστρέψεις - έστω και από άλλο μετερίζι - ανανεωμένος. υ.γ. υπάρχουν και οι φορητές συνδέσεις, που σου επιτρέπουν να συνδέεσαι ασχέτως τηλεφωνικής γραμμής...

@ gay super hero: είμαι σίγουρος ότι μετά από χρόνια (πολλά χρόνια), όταν ο κόσμος στην χώρα μας πάψει να είναι κολλημένος και συντηρητικός η εκδοχή αυτή της (αφρ)οδύσσειας θα διδάσκεται στα σχολεία...Καλημέρα.


Strahd, 11 July 2008 10:24

Aυτές είναι επικες ιστορίες!! Και τι ονόματα... Πολύ σικ. :P Εύγε. Τύφλα να έχει ο Όμηρος :)Kαλημέρα.

x-oyranoy, 11 July 2008 13:18

Kατι μου λεει πως εαν σε ειχα δασκαλο στο δημοτικο η Ιστορια θα ητανε το αγαπημενο μου μαθημα.One Big DJ, 11 July 2008 14:22

@ paylos - Aναμένουμε την επιστροφή σου! Έτσι κι αλλιώς εμείς θα τα πούμε από κοντά! Μην κλείσεις αυτό το θεάρεστο blog!

@ gay super hero - Σήμερα έβγαλες ασπροπρόσωπο το όνομα σου! Η ταλεντάρα σου είναι αδύνατο να κρυφτεί και κρώζει από μιλιόμετρα! Τι να πρωτοπαρατηρήσω? Τίτλο! Ονοματοπαιγνία? Ποδολαγνία? Και το θεικό...''Με το που σάλπαραν από την Τροία, η πρώτη στάση των γενναίων Τηλιακών ήταν στη χώρα των Κικόνων που πήραν αυτό το όνομα από τη Μαντόνα Τσικόνε.''
ΔΗΛΑΔΗ...Θ Ε Ο Σ!!!MAD, 11 July 2008 14:33

Απίστευτοοοο! χαχαχαχαΚι έλεγα τόσα χρόνια από που μπορεί να βγήκε το "αφροδύσσεια νοσήματα", γιατί την Αφροδίτη την είχα απάρτου παρόλο που ήταν θεο-γκόμενα. Thanx για την ιστορική τεκμηρίωση! χαχαχαΤαλεντάρα είσαι ρε, γιατί δε μας γράφεις και άλλες ραψωδίες όσο καιρό και μας ζαλίζεις με ομοκοινωνικά?PS: Pavlouko εύχομαι καλό κουράγιο στη μετακόμιση τώρα με τη ζέστη. Μακάρι να ήμουν κάτω να έβαζα ένα χεράκι (ένα μπουτάκι.. whatever)tovene592, 11 July 2008 17:42

στη θέση του οδυσσέα θα ζητούσα και τεστ ντι εν έι πάντως.άντε με το καλό και η ιλιάς τώρα!
παύλο λου, καλή μετακόμιση! άλλαξέ το! λολ
από σεπτέμβριο λοιπόν, τα καλύτερα.

gay super hero, 11 July 2008 18:01

@ tovene
Σε πρόλαβα, γιατί η Αλλαξοκωλιάδα βγήκε πριν από την Αφροδύσσεια ;-)Μπορείς να τη διαβάσεις άμα πατήσεις πάνω στο λινκ της τρίτης σειράς ("ξύλινο καγκουρό")

gatti, 11 July 2008 23:50

@gay super hero: Για να παραφράσω την γνωστή διαφήμιση "Ο χωρισμός όπως θα έπρεπε να είναι", αναφωνώ: "Η Οδύσσεια όπως θα έπρεπε να είναι!".Υποκλίνομαι, απλά...ΥΓ. Ακου Παίολος!!! ;-)

@pavlos: Καλή μετακόμιση Παύλο μου, μην μείνεις καιρό χωρίς σύνδεση pls...

Anonymous, 13 July 2008 16:29

Χαχαχα! Το τέλος με εξίταρε πολύ πάντως.... Εγώ ζηλεύω το παιδάκι σου, που προφανώς θα το κοιμίζεις με τέτοιες θεσπέσιες ιστορίες...!!!

turigr, 13 July 2008 23:24

@ παύλος, καλή δύναμη με τη μετακόμιση. Κι εδώ που τα λέμε καλύτερα που δε θα έχεις σύνδεση!

@ gay super hero, είμαι σίγουρος πως αν διάβαζε ο Κακριδής τη μετάφραση που έκανες στο αρχαίο κείμενο, θα έσκιζε τα πτυχία του! Πιστεύω ότι έχει ήδη περάσει στην ιστορία ως κλασική.


g for george, 16 July 2008 00:01

Αχ, μου άρεσε το τέλος!!!!


Αρκούρης, 19 August 2008 06:06

ουφ, ευτυχώς! Χρόνια τώρα έχω ένα προαίσθημα για τον Τηλέμαχο και να που μου βγήκε αληθινό. Και καράτεκνο, ε? ;) Μπράβο, μπράβο!