.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΑΝΤΟΝΑ: ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

27 Σεπτεμβρίου στις 21:15 το βράδυ: η Μadonna καταφθάνει με αυτοκίνητο στο Ολυμπιακό Στάδιο


Ακριβώς πέντε λεπτά αργότερα το σόου θα ξεκινήσει με το Candy Shop



Απίστευτο και όμως αληθινό: η καλύτερη στιγμή σε όλη τη συναυλία ήταν μια μπαλάντα. "The devil wouldn't recognise you"



H κυρία ξεσηκώνει τα πλήθη: "Ούα ούα!"



Ευχαριστώ τον αδελφό μου για τη βιντεοσκόπηση και τον τρελογιατρό Mad που ήταν η καλύτερη παρέα που θα μπορούσα να ευχηθώ για τη συναυλία! Και βέβαια εκείνο το δαιμόνιο κορίτσι που κατάφερε να μας βρει εισιτήρια ;-)

Οι εντυπώσεις μου από τη συναυλία:

-Νομίζω ότι το σόου που παρακολούθησα από αισθητικής άποψης ήταν πολύ κατώτερο σε σχέση σε όσα έχουμε δει σε dvd από προηγούμενες τουρνέ της και τα άπειρα βιντεο-κλιπ που έχει κάνει κατά καιρούς. Οι χορογραφίες εξαντλήθηκαν σε μαθήματα χιπ-χοπ και αερόμπικ και όσο για τα κοστούμια τι να πει κανείς; Ειδικά το look "Old School" με το κόκκινο σορτσάκι και τις επιγονατίδες απλά δεν σηκώνει κανένα σχολιασμό.

-Καταλαβαίνω βέβαια ότι όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για τους φανατικούς της Αρένας Α που βρέθηκαν σε τόσο στενή επαφή με το απόλυτο είδωλο. Ακόμα και λόξιγκας να έπιανε τη Μαντόνα σε ολόκληρη τη συναυλία, ευχαριστημένοι θά φευγαν. Επειδή όμως σε κανέναν δεν περισσεύουν τα ευρώπουλα ούτε η ταλαιπωρία που φάγαμε μέχρι να εξασφαλίσουμε τα εισιτήρια, εγώ επιλέγω να είμαι πιο αυστηρός.


-Ως προς το σόου την παράσταση έκλεψε μάλλον η τεχνολογία: η κυλινδρική βιντεο-οθόνη που κατέβηκε στη σκηνή, οι τέσσερις στήλες που τη διέσχιζαν στο 4 minutes, η λευκή Μπέντλεϊ.

-Φωνητικά τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά, ειδικά στα σημεία που συμμετείχε στη χορογραφία και όλο το βάρος σήκωναν οι δεύτερες φωνές. Αλλά όχι μόνο: το αγαπημένο μου Borderline δολοφονήθηκε εν ψυχρώ χωρίς τη δικαιολογία της περίπλοκης χορογραφίας.

-Εξαιρετικό και πολύ ξεσηκωτικό το τσιγγάνικο La Isla Bonita αλλά υπάρχει κανείς που δεν το έχει δει ήδη χιλιάδες φορές από τη συναυλία του Live-8; Η μεγαλύτερη απογοήτευση της βραδιάς ήταν σίγουρα το Hung Up, ένα από τα (πολλά) κομμάτια που επέλεξε ατυχώς να το ερμηνεύσει μόνη μπροστά στο μικρόφωνο με μία ηλεκτρική κιθάρα (χωρίς καλώδιο φυσικά). Μιλάμε για τη μεγαλύτερη χορευτική επιτυχία των τελευταίων χρόνων που σίγουρα άξιζε αντίστοιχης αντιμετώπισης από το team των χορογράφων της.


-Από την άποψη της οργάνωσης τα πάντα κύλησαν ρολόι: δεν μας πήρε πάνω από δέκα λεπτά για να κάτσουμε στις θέσεις μας και παρά την κοσμοσυρροή στις αποβάθρες μετά τη συναυλία μέσα σε ένα μισάωρο είχαμε επιβιβαστεί στο τρένο.

-H καμπαλομάγισσα το έκανε τελικά το θαύμα της: παρά τα πυκνά μαύρα σύννεφα που σκέπαζαν τον αττικό ουρανό από νωρίς το απόγευμα, οι πρώτες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν πολύ μετά τη συναυλία.

-Και ναι, στην Kylie πέρασα πολύ καλύτερα. Γιατί τελικά το fun είναι στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Η πειθαρχία είναι καλή άμα είσαι γερμανική μεραρχία ;-)


Θα κλείσω με μία τελείως διαφορετική νότα, αλλά αφού τα είχα συνδέσει στο προηγούμενο ποστ οφείλω να σας ενημερώσω: η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από τη Βουλή για την υποστήριξη των διωκόμενων της Τήλου μάλλον δεν υπήρξε ιδιαίτερα πετυχημένη: μετά βίας μέτρησα 70 με 80 άτομα εκ των οποίων μόνο τρεις μπλόγκερ (από όσους γνωρίζω εγώ τουλάχιστον - από ό,τι μου είπε ήταν εκεί και ο Les-Boi αλλά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω). Δυστυχώς αν δεν λάβουμε εμείς τα δικαιώματά μας στα σοβαρα μάλλον δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα το κάνει κάποιος άλλος. Από ό,τι μαθαίνω πάντως η δίκη της Πέμπτης μάλλον πρόκειται να αναβληθεί λόγω απεργίας.

27 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

:)
Καλημέρα Hero! Δεν πήγα στη συναυλία, αλλά το The devil wouldn't recognise you με καθήλωσε και στο σπίτι μέσω youtube, είναι απίθανο...
Για την συγκέντρωση, τι να πω, ελπίζω η επόμενη να είναι πιο θερμή..

toymaker είπε...

As quiet as it is tonight
You'd almost think you were saved
Your eyes are full of surprises
They cannot predict my fate
Waiting underneath the stars
There's something you should know
The angels they surround my heart
Telling me to let you go

I bet he couldn't
I bet he couldn't recognize but I played right into it
Who am I to criticize
Somehow I'll get through it and you won't even realize
Falling through your own disguise

It's like over and over you're pushing me
Right down to the floor
I should just walk away.
Over and over I keep on coming back for more
I play into your fantasy
Now that it's over
You can lie to me right through your smile
I've seen behind your eyes
Now I'm sober, no more intoxicating my mind

Even the devil wouldn't recognize you, I do...

Nikos είπε...

even the devil wouldn't recognize you... I loved it..! Άντε να βγει το DVD!!!!

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
it contains the forbidden erotonomicon

ProFyLaKtiKo είπε...

αχ. ωραία τα βιντεάκια. να δω πότε θα την ξεπεράσουμε αυτή τη συναυλία. συμφωνώ και για τα κοστούμια πάντως. με προβλημάτισες για το χορό.

gay super hero είπε...

@ profylaktiko

Πες μου που διαφωνείς αν θέλεις. Μιλάω πάντα συγκριτικά με τις προηγούμενες τουρνέ.

ProFyLaKtiKo είπε...

@ g.s.h ο προβληματισμός ήταν θετικός. ότι δηλαδή όντως η έμφαση ήταν στα εφέ, στις οθόνες που ξεπρόβαλαν και μετακινούνταν από παντού. απλά και πάλι νομίζω πως η γραία χόρευε απίστευτα. έστω και αυτό το χιπ-χοπ style

gay super hero είπε...

Καλά δεν το συζητώ ότι αυτό που έκανε το έκανε τέλεια. Απλά θα προτιμούσα να κάνει κάτι άλλο.

Cookie Basher είπε...

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα και ειδικά σε αυτό:
"-Και ναι, στην Kylie πέρασα πολύ καλύτερα. Γιατί τελικά το fun είναι στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Η πειθαρχία είναι καλή άμα είσαι γερμανική μεραρχία ;-)"

Αν και ίσως δεν θα έπρεπε να τα συγκρίνουμε, είναι λογικό :)

Dr_MAD είπε...

Κάπως λάθος τα λες με το pre-show που έδωσα χαχαχα

Πες για το ότι σε έστησα, ότι έτρεχα σαν τον τρελό περνόντας κόκκινα σε άγνωστους δρόμους, ότι έπινα ούζο στη διαδρομή και κόντευα να κοιμηθώ στο τιμόνι από την κούραση, ότι είχες δίπλα σου την Ελλη Κοκκίνου και το χειρότερο... ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΣ ΑΜΕΣΩΣ!

Ειλικρινά συγγνώμη για την παραβατική συμπεριφορά μου εκείνη τη βραδιά. Οντως δε θα μπορούσα να έχω καλύτερη και πιο ανεβαστική παρέα. Στην επόμενη τωρα!

PS. Κι εγώ με τη συναυλία της Kylie είμαι :-D

gay super hero είπε...

@ mad

Κι εσύ είχες δίπλα σου έναν τρελό που είχε πάθει υστερία ότι θα έβγαινε η θεά στη σκηνή πριν προλάβουμε να πάμε στο στάδιο!

Τελικά όμως όλα πήγαν μια χαρά. Και είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις μετά και όλο το μπλογκοκατεστημένο της Αθήνας
:-D

Η επόμενη θα είναι στην Έλλη που όπως το τσέκαρα και από κοντά είναι θεά ;-)

Unknown είπε...

νομίζω φέτο αναμένουμε Βανδή στη σκηνη με αμαξι αντικα -ή τσικυκλο αντικα γιατί οι καιροί είναι δυσκολοι, άσε που στο τρικυκλο θα μπορεί να πει και το βγαίνει η κατερίνα τσαρκα στην Αθηνα μπατη μακρυγιαννη κολωνοοοο- οχι με την αφέλεια οτι δε θα καταλάβουμε την αντιγραφή, αλλα ακριβως γι αυτο

cobden είπε...

"Και ναι, στην Kylie πέρασα πολύ καλύτερα. Γιατί τελικά το fun είναι στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Η πειθαρχία είναι καλή άμα είσαι γερμανική μεραρχία ;-)"

Έγραψες :)

hourglass είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για το "Devil wouldn't recognise you", ειδικά άμα το βλέπεις από το pitch A.. :P

Πάντως σίγουρα στο παρελθόν έχει παρουσιάσει καλύτερες δουλειές τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες, όμως δεν παύει να είναι η Μαντόνα και σε τελική ανάλυση αυτό είναι που μένει.

g for george είπε...

Ποιος μιλάει στο βίντεο; ε;;
τίνος η φωνούλα είναι;;

Πάντως εξακολουθώ να είμαι υπό την επήρεια... και αυτό, παρόλα τα λάθη ή παραλείψεις ή οτιδήποτε άλλο, σημαίνει κάτι!

I f...g love her!

Dr_MAD είπε...

για σκότωμα ήμουν, αλλά anyway

μέχρι και ορθογραφικό έκανα στον πανικό μου να σχολιάσω! χαχαχα

[αυτό για την Ελλη έκλεισε]

gsus είπε...

Πέρα από το ότι έκανες σύνδεση Μαντόνα με τη διαμαρτυρία πάλι [γιατί είμαστε γκέη και πάμε σε όλα τα κλισέ], το γεγονός ότι ένα μπλογκ με τίτλο αναφερόμενο στα δικαιώματα των gay αφιερώνει 10 γραμμές στη διαμαρτυρία αλλά 6 παραγράφους στη συναυλία της Μαντόνα, νομίζω δεν δικαιούται να φέρει τον τίτλο που ευαγγελίζεται.
θα ήθελα πάντως και μια ανάλυση των κοστουμιών της από εσένα. Όλοι οι gay έχουν δικαίωμα να γίνουν Τάσος Ρούσος.

gay super hero είπε...

@ ηφαίστιο

Και μένα το ίδιο! Να φανταστείς ότι ήταν το μόνο τραγούδι που φώναζα μπράβο(έχω και τον Mad μάρτυρα!)

@ mr.f

Το dvd του X εννοείς; :-Ρ

@ cookie, cobden

Merci messieurs :-)

@ mecomitsos

Τέλικά μάλλον προτιμώ την Μπέντλεϊ ;-)

@ hourglass

Συμφωνώ αλλά γιατί να μην είχε έρθει στο Confessions ρε γμτ;

@ g-spot george

Η φωνούλα είναι του αδελφού μου κυρίως αλλά το Express Yourself το τραγουδάμε ντουέτο :-)

@ mad

Βαρέθηκα το Mea Culpa. Βάλε να παίξει Mea Vulva :-Ρ

@ gsus

Μα αν έγραφα μόνο για τη συγκέντρωση και όχι για τη συναυλία δεν θα είχα τη χαρά να διαβάσω το σχόλιό σου ;-)

Giannis M. είπε...

Hello there!!!Καταρχήν να πω ότι είμαι καραfun εδώ και 23 χρόνια,αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.Πρέπει να βαριόταν πολύ όταν έκανε το concept αυτής της συναυλίας.Τραγούδια και χορογραφίες που τις είχαμε ξαναδεί,tracklist που έδειχνε την απεγνωσμένη προσπάθεια της να ανεβάσει τις πωλήσεις του ''hard candy''και την ίδια κουρασμένη φωνητικά!!!Κοστούμια κιτς που δεν την κολάκευαν καθόλου και ένα ''old school''μέρος που την έκανε να φαίνεται γελοία.Τη σκηνή ειδικά με το σχοινάκι δε θέλω να τη θυμάμαι καθόλου.Θέλω να θυμάμαι όμως την φανταστική εκτέλεση του ''borderline''αν και την άκουγα μετά βίας να τραγουδάει.Θέλω να θυμάμαι τη στιγμή που πήδηξε μέσα από το αυτοκίνητο και βρέθηκε τόσο κοντά μας που μπορούσαμε να την ακουμπήσουμε.Θέλω να θυμάμαι την ταχυπαλμία που είχα δυο λεπτά πριν εμφανιστεί και που όταν την είδα από πολύ κοντά δε μπορούσα να πιστέψω πόσο όμορφη είναι.

gay super hero είπε...

@ giannis m.

Τη φάση με τα σκοινάκια την είχα απωθήσει στο υποσυνείδητό μου και την ανέσυρες! Όπως και πολλές άλλες embarassing στιγμές ( ο θρόνος με τα διαμάντια, εκεί που χόρευε γύρω από το στύλο, τα ανθρωπάκια του Κιθ Χάρινγκ και το περίφημο "σόλο" με την ηλεκτρική κιθάρα χωρίς καλώδιο ;-)

Δεν λέω περισσότερα γιατί καραδοκούν οι μαντονόπληκτοι και ποιος τους ακούει!

ΣΑΥΡΑ είπε...

ναι ασχετο το ξερω, μα ψαχνω καμποση ωρα με το google και δεν βρισκω τι εγινε στην δικη τελικα. μηπως, μηπως αγαπητε μας υπερηρωα ξερεις να μας πεις, παρακαλω?

Ανώνυμος είπε...

Ennoeitai pos i kylie itan kaliteri..h kylie einai kuria eidika an tin sugkrineis me tin madonna
h madonna kserei poli kala pos na prokalei gi afto einai sto proskinio tosa xronia..ti ennow
sou leei i kuria
tha kano twra to videoclip me to mavro xristo na ginei ligo panikos me tous sintiritikous vlaxo amerikanous
meta den to poutnaeuo pio poli? aaa to erotica einai teliws titlos tha kano tin poutana tha kapniso kai ena tsigaro sto dromo me to mouni eksw kai tha ginei xamos
meta omws gia na kano gero comeback tha to paikso kuria kai tha vgalo to bedtime opou tha paro t arxidia mou
sti sunexia ..mmm na skefto exw antigrapsei cyndi lauper merylin marlen kai oles tis thees xwris na eimai oute mia trixa ap to mouni tous opote twra tha antigrapso kai ti diana tin prigkipisa kai tha vgalo to something to remember
aaaax nan kala afto to vlameno o bush pou ekane ton polemo kai vrika apo kapou na piasto i dusmoiri na ksana prokaleso tous vlaxous simpatriotes mou
ee meta na min antigrapso ligo abba?na antigrapso
meta na mi skotisto ligo gia tin kylie ? ee nai as foresw ena blouzaki me tin kylie
eee kai ti tin britney etsi tha tin afiso as tis rikso kai ena glwssofilo
kale twra pou piga 50 as mou grapsei ena tragoudi o timbaland aaakakakakaka pou pas mwri....
kai afou den poulise as ksanaxrisimopoihsw ekeino to dusmoiro tin britney mipos kai parei kaneis kana eisitirio
mia xara ta xei kataferei pantos
h sunaulia itan kali
alla nai re file i kylie gama kai dernei kai einai i proti gia mena giati den asxolitai me kanenan moni tis vadizei..moni tis kratietai 25 xronia sta pragmata xwris na xreiazetai na prokale oute na glifei kolous se sex books...afta eixa na po!!!kylie eisai k i proti kai kamia den einai san kai sena!!!!!!

Όναρ είπε...

Τί κάνει το αγόρι μου..; Ακόμα περιμένει το Rummi στρωμμένο στο τραπέζι..και μένα και σένα...! Καληνύχτες λεπτών..τεσσάρων & πέντε & έξι..

gay super hero είπε...

@ σαύρα

Από ό,τι γνωρίζω τα δικαστήρια δεν λειτούργησαν Πέμπτη-Παρασκευή λόγω απεργίας. Από Δευτέρα θα γίνει γνωστό αν θα συνεχιστεί η απεργία.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως οι ιστοσελίδες των διαφόρων οργανώσεων που εμπλέκονται στην υπόθεση τηρούν σιγή ιχθύος και δεν μας ενημερώνουν για απολύτως τίποτα. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι, όχι οι μπλόγκερ!

@ anonymous

Lol :-)

Έχοντας παρακολουθήσει και τις δύο συναυλίες, κι εγώ καταλήγω ότι η διαφορά είναι στην έλλειψη class.

@ όναρ

Ψήνεσαι να σε κατατροπόσω λοιπόν; Ετοιμάσου ;-)

Κώστας είπε...

Για μένα η συναυλία της Μαντόνα είναι η καλύτερη που έχω δει. Δε με νοιάζει αν έχει κάνει καλύτερες συναυλίες στο παρελθόν, με ενδιαφέρει ότι σε κανένα άλλο λάιβ δεν έχω εντυπωσιαστεί τόσο πολύ..

Πάντως, συμφωνώ με τα σχόλια για την Kylie!

Yris79 είπε...

Για πρώτη φορά στην ζωή μου περίμενα όρθιος στην ούρα 5 ώρες και έδωσα 110Ε για το εισιτήριο δεν το έχω ξανά κάνει αυτό στην ζωή μου και δεν νομίζω να το ξανά κάνω, ευχόμουνα να μην βρέξει για να μην πάνε όλα αυτά τσάμπα ευτυχώς όμως δεν έβρεξε αλλά απογοητεύτηκα από την επιλογή των τραγουδιών στην συναυλία.
Ένας δίπλα μου με έσπρωχνε επειδή χόρευε και ας ήμουν αγκαλιά με των δικό μου και ένας άλλος κάπνιζε χόρτο και με φλόμωσε, αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν η κυκλική οθόνη. Έχω μια απορία μήπως αυτή η συναυλία ήταν για να προωθήσει τον καινούργιο δίσκο της μήπως;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.