.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΑΤΡΑΧΙ

Ποτέ μου δεν τον χώνευα τούτον - και μόλις έμαθα γιατί.


Αν δεν θυμάστε περί τίνος πρόκειται -και μεταξύ μας δεν σας αδικώ- μιλάμε για "τον καλλιτέχνη που κάποτε λεγόταν Prince" (σιγά καλή μου μην σου φύγει κάνας πόντος). Πρόκειται για εκείνο τον τύπο με τη χαριτωμένη φάτσα του ασβού - η μοναδική του διάφορα με το συμπαθές τετράποδο είναι ότι ο Prince μάλλον σκούζει πιο εκνευριστικά. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν μεσουρανούσε στην μουσική σκηνή της δεκαετίας του 80 καθώς οι ειδήμονες της εποχής τον είχαν ανακηρύξει σε συμπαντική μουσική μεγαλοφυία! Τώρα πώς γίνεται οι ίδιοι ειδήμονες να μην έχουν σκίσει τα πτυχία τους όταν το μοναδικό πράγμα που έχει μείνει από την περίφημη καριέρα του είναι δυο λουσομπινεδιάρικα '80s χιτάκια τα οποία όλοι προσπαθούμε απεγνωσμένα να ξεχάσουμε (όπως εκείνο που έλεγε για κάτι γκόμενες στο Μπουρνάζι που φόρεσαν ένα ζευγάρι βάτες και νόμιζαν ότι έγιναν η Αλέξις από τη Δυναστεία) θα σας γελάσω. Στο κάτω κάτω δεν είναι εκεί το θέμα μας.

Για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας μιλάμε για το ίδιο άτομο που για να περάσει το 1 και 60 κυκλοφορεί μονίμως με δωδεκάποντα τακούνια και που για να κατεβάσει τα σκουπίδια κάθε πρωί επιστρατεύει πέντε μακιγιέρ, τρεις κομμώτριες και μία αλλήθωρη μανικιουρίστα. Επειδή όμως το πολύ ξάσιμο της τρίχας φαίνεται ότι τελικά επηρεάζει τον φλοιό του εγκεφάλου, κάτι πήγε στραβά στην πορεία και πριν από επτά χρόνια ο straight-acting καλλιτέχνης μας αποφάσισε να προσχωρήσει στους μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ως εδώ καλά θα μου πείτε. Ουδέν το μεμπτόν. Έλα μου ντε όμως που πρόσφατα ένας δημοσιογράφος αποφάσισε να του κάνει μερικές ερωτήσεις για τις θρησκευτικές και άλλες του πεποιθήσεις. Συγκεκριμένα τον ρώτησε για τον γάμο των γκέι. "Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν ότι ο κάθένας πρέπει να κάνει ότι θέλει" απαντά η Αυτού Υψηλότης ο Πρίγκηψ. "Οι γκέι να παντρεύονται και όλα αυτά. Αλλά δεν έχουν δίκιο. Ο Θεός ήρθε στη Γη και είδε τους ανθρώπους να τον χώνουν όπου βρούν και να το κάνουν με όποιον βρούν και αποφάσισε να κάνει ένα ξεκαθάρισμα. Ο Θεός είπε: Αρκετά!" [ Θά θελα μόνο νά μουν από μια μεριά για να δω πως πετάριζε η βλεφαρίδα κάτω από το eyeliner όταν έλεγε "Αρκετά!" ] Δηλαδή σοβαρά τώρα αυτός θεωρεί ότι αν ήταν στα Σόδομα θα την είχε γλιτώσει ;;;;;


Αν λοιπόν σας είχε φάει η περιέργεια πού ακριβώς βρίσκουν το κοινό τους όλες αυτές οι καινούριες λατρείες και αιρέσεις, τώρα πρέπει να σας έχει λυθεί. Φαίνεται ότι όλοι οι τσαρλατάνοι και οι απατεώνες έχουν μυριστεί τί φοβερό χρυσωρυχείο είναι οι κάθε λογής κρυφές και πλέον κολυμπάνε στο χρήμα. Γιατί αν νομίζατε ότι την κρυπτο-ομοφυλοφιλία και την ομοφοβία τις εκμεταλλεύονται μόνο τα γνωστά σε όλους μας παραδοσιακά δόγματα όπως οι καθολικοί, οι ορθόδοξοι, οι ευαγγελιστές, οι μουσουλμάνοι κτλ, κάνετε λάθος!

Πρόσφατα πολύ δυναμικά έχουν μπει στον χορό της ομοφοβίας και νέες λατρείες όπως η Σαϊεντολογία. Από ό,τι φαίνεται μάλιστα οι υποσχέσεις των σαϊεντολόγων ότι μπορούν να "θεραπεύσουν" την ομοφυλοφιλία εξηγούν σε μεγάλο βαθμό για ποιο λόγο η "εκκλησία" της Σαϊεντολογίας είναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα σε σταρ του Χόλιγουντ με αμφιλεγόμενο σεξουαλικό παρελθόν όπως ο Τομ Κρουζ και ο Τζόν Τραβόλτα. Sτη λίστα των πιστών της Σαϊεντολογίας φέρεται να έχει προστεθεί και ο Will Smith- ενώ σχεδόν ταυτόχρονα μια διαβόητη προαγωγός του Χόλιγουντ αποκάλυπτε ότι ο Σμιθ υπήρξε ένας από τους καλύτερους πελάτες των αρσενικών συνοδών της!

Παρακάτω σας έχω ένα βιντεάκι μιας ομάδας καναδών ακτιβιστών που εκθέτουν τις μεθόδους των σαϊεντολόγων μέσα από τα λόγια πρώην πιστών της και ακτιβιστικές ενέργειες. Τα πρώην μέλη αποκαλύπτουν ότι ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας Ρόν Χάμπαρτ υπήρξε διαβόητος ομοφοβικός και οδήγησε τον ομοφυλόφιλο γιο του στην αυτοκτονία (κάποιες φήμες επιμένουν ότι τον σκότωσε ο ίδιος). Ο Χάμπαρτ θεωρούσε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι "ακάθαρτοι" μπορούν όμως να θεραπευτούν μέσω της μεθόδου της "διανετικής" αν αυξήσουν τα "θήτα" τους (!). Οποιαδήποτε επαφή με "ακάθαρτους", "αθεράπευτους" ομοφυλόφιλους πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να επηρέασει τα "θήτα" κάθε καλού σαϊεντολόγου και να τον οδηγήσει στην καταστροφή!

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε μέλη της σέκτας να μοιράζουν φυλλάδια κατά τη διάρκεια μιας γκέι παρέλασης στο Τορόντο και να έρχονται σε σύγκρουση με τους ακτιβιστές που μοιράζουν φυλλάδια εναντίον της Σαϊεντολογίας. Μία σαϊεντολόγος απειλεί μάλιστα τους ακτιβιστές ότι "μπορεί να μάθει που μένουν". Δεν πρόκειται για κενή απειλή. Τα μέλη της λατρείας θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να καταστρέψουν όποιον τα βάζει μαζί τους (υπάρχουν και σχετικές καταδίκες μελών της οργάνωσης στον Καναδά και τη Γερμανία). Γι' αυτό και οι ιντερνετικές ομάδες που προσπαθούν να τους ξεσκεπάσουν συνήθως λειτουργούν ανώνυμα.






Ετικέτες: Prince, Tom Cruise, Will Smith, γκέι, θρησκεία, αιρέσεις, σαϊεντολογία

25 σχόλια:

Wrong Guy είπε...

ουστ μωρή κακομούτσουνη με την τακούνα!

μάλλον το έκαψε από την πολλή αποτυχία-ναι για την Πρινς μιλάω

g for george είπε...

Νομίζω όλοι όσοι γίνονται μέλη αυτής της σέκτας (θρησκείας;) έχουν το βασικό δείκτη νοημοσύνης που χρειάζεται και έχει ο κοινός άνθρωπος, για να καταλάβουν τι παίζει. Είναι άξιοι της μοίρας τους. Πόσω μάλλον, όταν είναι και γκέι.

Το δε, χειρότερο, όταν ο άλλος είναι και διάσημος, όπου επηρεάζει έτσι αρκετό κόσμο.


Όσον αφορά τώρα, τον Πρινς, όταν ο κυριούλης έβγαζε χοντρά λεφτά φορώντας τρελλά ρούχα, που δεν ήξερες αν ήταν γκέι, μπάι ή στρέητ (καλά, το τρίτο παίζεται) ήταν καλά.

gay super hero είπε...

Τον δείκτη νοημοσύνης τον έχουν. Ζουν όμως και σε μια κοινωνία που τους δημιουργεί τον διακαή πόθο να απαλλαχτούν από την ομοφυλοφιλία τους. Και εκεί πέφτουν δίπλα τους διάφοροι επιτήδειοι και αρχίζουν το ψηστήρι.

Το "αυτοί οι ίδοι φταίνε" εμένα δεν μου φτάνει. Πώς είναι δυνατόν μια οργάνωση που εμπλέκεται σε σωρεία παράνομων δρασηριοτήτων και εκμετάλλευση ανθρώπων κατ'εξακολούθηση όχι μόνο να είναι υπεράνω του νόμου, αλλά στις ΗΠΑ να αναγνωρίζεται και ως "θρησκεία" με αποτέλεσμα τα έσοδά της να μην φορολογούνται!

Υπάρχει ατομική ευθύνη, υπάρχει όμως και θεσμική ευθύνη. Και όπως γράφω υπάρχουν και κράτη που δεν ανέχονται τέτοιας μορφής δραστηριότητες στο όνομα της θρησκευτικής "ελευθερίας".

Συβίλλα είπε...

Θρησκευτική ελευθερία...

χμ...

πώς λέμε "μαύρο χιόνι"...

mahler76 είπε...

An ο Θεός έκανε str8 τον pRince τότε υπάρχει ελπίδα για όλους εμάς τους ανώμαλους χααχαχαχαχαχαχ

Hfaistiwnas είπε...

Ναι οκ και εγώ την θεραπεύω με με αύξηση του ντό! Ίου! Μα τι κυκλοφορεί εκεί έξω...

Keen On Boys είπε...

Εγώ πιστεύω στον καφε και to τσιγάρο για πρωϊνο... Λέτε να με κάνουν str8?

Καλημέρες :)

mahler76 είπε...

@Keen On Boys
γέρο πρίν της ώρας σου θα σε κάνουν. Άκου καφές και τσιγάρο για πρωινό.

Ανώνυμος είπε...

HAHAHA Σορρυ κιολας, αλλα πανε καλα ρε;
"Οι Σαιντολογοι μας πεταξαν νερο απο τον 6ο οροφο"
και μετα
"Ενας Σαιεντολογος προσπαθει να προκαλεσει βια" επειδη ριχνει μια κωλια σε εναν Ανωνυμο που χορευει ακριβως διπλα του.
Πωωωωωωωωωπωωωωωωωω καταστροφα, που ελεγε και μια ψυχη.
Και μετα κλεισανε το μαγαζακι οι Σαιεντολογοι και κερδισαμε οι Ανωνυμοι.

Χαιντε χαιντεεεε
Επρεπε να το καταλαβω οτι ηταν μουφα απο την μουσικη επενδυση...

No, i'm not cranky.

Ασε που νομιζα με το που ειδα τον τιτλο οτι θα μιλαγαμε για τον Bajevic. :P

cobden είπε...

"Υπάρχει ατομική ευθύνη, υπάρχει όμως και θεσμική ευθύνη. Και όπως γράφω υπάρχουν και κράτη που δεν ανέχονται τέτοιας μορφής δραστηριότητες στο όνομα της θρησκευτικής "ελευθερίας"."

Από εδώ το πήγες, απο εκεί το έφερες, πάλι στην αγαπημένη σου λύση κατέληξες!Την απαγόρευση!Η Σαϊντελογία αποτελεί κίνδυνο, και επειδή μπορεί να μας παρασύρει (εμάς τα ανήλικα), το κράτος οφείλει να μας προστατεύσει και να την απαγορεύσει(όπως στη Γερμανία)

gay super hero είπε...

Δεν λέω να απαγορευτεί για να προστατευτούμε "εμείς τα ανήλικα". Λέω καταρχάς να μην ευνοείται φορολογικά και δέυτερον να απαγορευτεί εφόσον αποδειχτεί σε δικαστήριο ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση (και υπάρχουν πολλά στοιχεία για αυτό, δες http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Snow_White και http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Freakout).

Από ό,τι γνωρίζω και η Μαφία παράνομη οργάνωση είναι, σωστά;

Κώστας είπε...

Δεν ήταν ποτέ πρίγκιπας έτσι κι αλλιώς.

cobden είπε...

Υπερβολές, δεν είναι και τόσο χειρότεροι από άλλες αξιοσέβαστες θρησκείες

"...everything of which Scientology is accused is an exaggerated form of what more "normal" religions do....

Religions appear strange in inverse proportion to their age. Judaism and Catholicism seem normal—or at least not deviant. Mormonism, less than 200 years old, can seem a bit incredible. And Scientology, founded 50 years ago, sounds truly bizarre. To hear from a burning bush 3,000 years ago is not as strange as meeting the Angel Moroni two centuries ago, which is far less strange than having a hack sci-fi writer as your prophet." (http://www.slate.com/id/2171416)

gay super hero είπε...

@ cobden

Δεν αμφιβάλλω ότι όλες οι θρησκείες έκαναν αυτά και ακόμα χειρότερα όταν ξεκινούσαν. Οι χριστιανοί π.χ κατέστρεφαν ναούς και έργα τέχνης και έκαιγαν ανθρώπους στην πυρά. Ελπίζω να μην θεωρείς ότι πρέπει να αφήσουμε τις νέες λατρείες να κάνουν τα ίδια!

Unknown είπε...

Να κανονίσουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μια διαμαρτυρία στη Βουλή για αυτό το θέμα όπου θα κάψουμε ομοίωμα του Πρινς και θα ζητήσουμε την κατάργηση της σαϊεντολογίας και επ' ευκαιρία την αναγνώριση του συμφώνου και για τα ομόφυλα ζευγάρια, τη μείωση της τιμής της μισόκιλης φρατζόλας και την απαγόρευση εισόδου str8 αντρών στην πουστροπεριοχή υψηλού κινδύνου [από γκάζι ως νταλίκες].
Αλλά να βρούμε μέρα που να μη βρέχει.

gay super hero είπε...

@ gsus

Για τους str8 άντρες ετοιμάζεται ήδη νομοσχέδιο για να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε κάποιον εθνικό δρυμό ως προστατευόμενο είδος. Το θέμα της φρατζόλας δεν με αγγίζει. Εγώ προσωπικά τρώω παντεσπάνι.

gay super hero είπε...

Εγώ βέβαια είχα εισηγηθεί να τους στείλουν στη Μακρόνησο για αναμόρφωση, αλλά δυστυχώς επικράτησαν μετριοπαθέστερες απόψεις.

G Spot Unveiled© είπε...

shock shock shock

oxi, exw sokaristei...den kserw an to katalaves :PP

Dr_MAD είπε...

θεά, όχι απλά πριγκιπέσσα

hourglass είπε...

Ωραίο το ταγεράκι του πρίγκηπα, διακριτικό και δροσερό να σε κρατάει στεγνή και καθαρή όλη μέρα!

toymaker είπε...

Toy ανοίγει τα βιβλία θρησκειολογίας...
Έχουμε και λέμε...
Και στην περίπτωση των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" και της "Σαϊεντολογίας" (Scientology) μιλάμε για σέκτες και σε καμιά περίπτωση για θρησκείες...
Ειδικά και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για επικίνδυνες σέκτες...
"Οι μάρτυρες του Ιεχωβά" έχουν καταδικαστεί άπειρες φορές για προσηλυτισμό... έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου και έχουν πέσει φυσικά έξω...ενώ δεν έχουν διστάσει να αλλοιώσουν και ιστορικά στοιχεία (άσχετα με την αποδοχή ή όχι του Χριστού ως θεανθρώπου, οι ιστορικοί αποδέχονται την ύπαρξη του ως φυσικού προσώπου που σταυρώθηκε... οι μάρτυρες του Ιεχωβά τον παρουσιάζουν σε πάσσαλο καρφωμένο στα χέρια και πόδια και όχι σε σταυρό). Η στάση τους απέναντι στην ομοφυλοφιλία είναι, η αναμενόμενη στάση μιας υπερσυντηρητικής και προσηλυτιστικής σέκτας που στηρίζεται σε αυτόν τον συντηρητισμό...
Η Σαϊεντολογία απλά είναι επικίνδυνη και θα έπρεπε να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο... αν όχι απαγόρευση, αλλά το θέμα είναι αλλού... η οικονομική δύναμη που διαθέτει...

Κάποια στιγμή με είχε σταματήσει ένας μορμόνος να μου μιλήσει... γύρισα και του είπα πως είμαι gay και επειδή είναι ωραίο παιδί θα ήθελα να πάμε για ένα ποτό... Ακόμα τρέχει...

SK είπε...

toymaker, αυτό που έκανες με τον μορμόνο είναι το καλύτερο. Βλέπεις, τουλάχιστον εδώ στις ΗΠΑ, πολλοί από αυτούς είναι και ωραία παιδιά. Corn-fed, all american, clean cut, etc etc....

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία έπεσα στο blog. Με άλλα συμφωνώ με άλλα διαφωνώ... Σε όσα συμφωνώ δεν έχει λοιπόν σημασία να αναφερθώ. Θα αναφερθώ σε όσα διαφωνώ. Δεν νομίζω πως το παραδάκι κάθε θρησκευτική σέκτα το βγάζει επειδή και καλά μιλάει εναντίον της ομοφυλοφιλίας. Δεν νομίζω πως είναι επικερδής τρόπος αυτός ειδικά στη σημερινή εποχή (και σε ποια ήταν δηλαδή;) Τώρα για την απαγόρευση κάποιας σέκτας, θρησκείας κλπ πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί... Μπορεί να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες ατραπούς αγαπητέ φίλε.
Εκείνο που με πειράζει επίσης είναι η αδυναμία της ομοφυλόφιλης κοινότητας να δεχτεί οποιαδήποτε κριτική και το κόλλημα ταμπελών στυλ "ομοφοβικός", "κρυπτοαδερφή" σε όποιον κριτικάρει μερικά πράγματα. Καμμία μεινότητα, άποψη ή κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής και ούτε σημαίνει πως κάθε μειονότητα έχει ντε και καλά εξ ορισμού δίκιο ή πως είναι καταπιεσμένη. Σε μερικούς κύκλους μάλιστα μπορεί να είναι και ατού το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος.

gay super hero είπε...

@ toymaker

Από ό,τι γνωρίζω προσηλυτισμό ασκούν όλες οι θρησκείες και δεν υπάρχει μεγαλύτερος προσηλυτισμός από αυτόν που ασκεί η ορθόδοξη εκκλησία στους μαθητές των ελληνικών σχολείων. Για τους μορμόνους που βλέπει κανείς στο δρόμο, δεν ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί να κάνω το ίδιο πράγμα! Ορισμένοι είναι λουκουμάκια :-)

@ anonymous

Πίστεψέ με, οι ενοχές που τα διάφορα δόγματα δημιουργούν στους ομοφυλόφιλους αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο προσέλκυσης νέων ανθρώπων που ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να "αλλάξουν" και να μπουν "στον ίσιο δρόμο". Μια βόλτα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της πατρίδας μας μπορεί να σε πείσει. Για τις απαγορεύσεις που γράφεις απάντησα στον cobden πιο πάνω.

Ως προς το θέμα της κριτικής, κανείς δεν μπορεί να κάνει κριτική σε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα που περιέχει το κάθε καρυδιάς καρύδι. Μπορεί βεβαίως κάποιος να ασκήσει πολιτική κριτική στο ομοφυλοφιλικό κίνημα. Δεν βλέπω όμως τί είδους κριτική είναι να λέει κάποιος ότι είμαι "ακάθαρτος" ή ότι πρέπει να με κάψει ο θεός! Αυτό λέγεται απλά ομοφοβία και λυπάμαι αν κάποιοι θέλουν να αρνηθούν ότι υπάρχει σαν φαινόμενο. Δυστυχώς όμως όλοι οι ομοφυλόφιλοι την έχουμε βιώσει στο πετσί μας είτε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, είτε στο σχολείο, την εκκλησία, το στρατό, στο χώρο της δουλειάς μας ή από τα ΜΜΕ. Το να αρνηθούμε τη λέξη δεν σημαίνει ότι αυτή η πραγματικότητα θα πάψει να υφίσταται.

Τέλος έχω βαρεθεί να ακούω ότι δήθεν υπάρχουν χώροι όπου το να είναι κανείς γκέι ή λεσβία αποτελεί προνόμιο. Τέτοιοι επαγγελματικοί χώροι στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν υπάρχουν. Αντίθετα δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για κάποιον που θέλει να κάνει καριέρα στους υποτιθέμενους "φιλικούς" κλάδους (όπως τα ΜΜΕ και ο χώρος του θεάματος) από το να αποκαλυφθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ή μήπως θεωρείς πως είναι τυχαίο ότι αυτοί που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους σε αυτούς τους χώρους μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού;

Ανώνυμος είπε...

Sorry ρε παιδιά αλλά το γεγονός ότι ο Prince είναι ομοφοβικός ή ρατσιστής ή οτιδήποτε δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπήρξε μουσική διάνοια.Επίσης δεν θυμάμαι από πότε η ποιότητα στη μουσική είναι ταυτισμένη με την εμπορική επιτυχία!Ο Prince στα 80'ς πετούσε το ένα αριστούργημα μετά το άλλο,μας αρέσει δε μας αρέσει!