.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΓΛΩΣΣΟΦΙΛΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ήταν ένα φιλί που έκανε το γύρο του κόσμου. Μόλις είκοσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο βετεράνος Πολ Σόουλς πετυχαίνει το ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης χαρίζοντας στη Manchester United την πολυπόθητη νίκη απέναντι στους αιώνιους αντιπάλους της Manchester City – και στον εαυτό του ένα παθιασμένο φιλί στο στόμα από τον αρχηγό της ομάδας Γκάρι Νέβιλ.

neville-scholes
Ο αγγλικός τύπος δεν έχασε την ευκαιρία να αποκαλέσει “φιλί της ζωής” το τέρμα που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες των “κόκκινων’ για το φετινό τίτλο του αγγλικού πρωταθλήματος. Αλλά για τους δημοσιογράφους της Guardian ένα φιλί δεν είναι ποτέ απλά ένα φιλί:

“Πρόκειται για μια χειρονομία που μπορεί να αποδειχτεί εμβληματική. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που θεωρούμε ότι πρέπει να παρέχει πρότυπα στην αγγλική νεολαία, εμφανίζει το μοναδικό φαινόμενο να μην υπάρχει ούτε ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος παίκτης στις τάξεις του.”

“Ίσως ο Νέβιλ να μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά. Μπορεί να είναι παντρεμένος με γυναίκα και πατέρας δυο παιδιών αλλά αν αυτός ο αχαλίνωτος, φανατικός παράφρων θεωρεί ότι ο μοναδικός τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματά του είναι να ρουφήξει τη γλώσσα ενός κοκκινομάλλη μαντράχαλου, ίσως εδώ υπάρχει ένα μήνυμα για όλους. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα το Pride του Μάντσεστερ να τον καλέσει ως επίτιμο προσκεκλημένο.”

Ό,τι και να λένε βέβαια οι δημοσιογράφοι, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ρουφηχτά φιλιά στα γήπεδα…

371911 737624 8558898

Στο μεταξύ στην άλλη πλευρά της Μάγχης, τέσσερις ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος (η Παρί-Σεν-Ζερμέν, η Οζέρ, η Νίς και η Σεντ-Ετιέν) συμφώνησαν να υπογράψουν από κοινού μια “Χάρτα εναντίον της Ομοφοβίας στα Γήπεδα”. Οι τέσσερις ομάδες συμφώνησαν να αντιμετωπίζουν την ομοφοβία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζουν τις υπόλοιπες ρατσιστικές διακρίσεις, να πάρουν μέτρα ενάντια στις ομοφοβικές προσβολές και επιθέσεις και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη στήριξη των ομοφυλόφιλων αθλητών.

Επειδή όμως και οι συμβολικές κινήσεις έχουν σημασία, τώρα που τα συμφώνησαν όλα αυτά θα θέλαμε να δούμε και τους δικούς τους παίκτες να σφραγίζουν τη συμφωνία με ένα φιλί :-)

13 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Κάπου το πήρε το μάτι μου!!!
Χάθηκες εσύ!!!!

sCaTterBraiN είπε...

στου bear (την πρώτη φωτό). αλλά ναι, χάθηκες. καλή επιστροφή λοιπόν!
:-)

Unknown είπε...

Μια χαρά γιατί όχι; το είχα κάνει κι εγώ ποστ.
Πολύ καλά έκαναν τα παιδιά.
Παρεπιπτόντως η μάντσεστερ είναι η δεύτερη αγαπημένη μου ομάδα στην ευρώπη.
Αλήθεια που χάθηκες εσυ; έτσι είπαμε; τουλάχιστον πέρναγες καλά; φιλάκια

gay super hero είπε...

@ bear

Σοβαρά;

Ρόμπα έγινα, lol :-)

Sorry bearούλη....

g for george είπε...

Μουτσμουτσμουτσμουτς!

Unknown είπε...

Τι λες μωρέ που έγινες ρόμπα. Έλεος.
Σιγά. Απλά το έκανα πρώτος γιατί διαβάζω αθλητικές.
Βλέπεις εχω λόξα με το ποδόσφαιρο και το είδα αμέσως.
Κάπου πήρε το αυτί μου ότι θα τους ζητήσουν απολογία. Δεν ξέρω αν αληθεύει.
Φιλάκια πολλά.

nikos είπε...

Μα τι λέτε τώρα αγαπητέ. Σ'αυτή τη χώρα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι άντρακλες... ;)

Ethan Raynolds είπε...

Να γράφεις πιο συχνά μην χάνεσαι!!!Nice post...Μου την σπάει που πολύ το θεωρούν καθαρά στρ8 σπορ!Τέσπα...Μην ξεχυλώνω το ποστ.

SK είπε...

Το είχα βάλει κι εγώ στο facebook την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε. Τέτοια φωτογραφία αξίζει μεγάλη προβολή :-)

ProFyLaKtiKo είπε...

Και σε άλλα με υγεία ;-)

gay super hero είπε...

@ SK

Για ποιο λόγο; Εγώ νόμιζα ότι στην Αμερική το ποδόσφαιρο θεωρείται έτσι κι αλλιώς "αδελφίστικο" σπορ :-Ρ

THANOS είπε...

ποιο γήπεδο... εδώ στο νοσοκομείο πάει να σε φιλήσει η γριά, κι εκεί που δίνεις μάγουλο σου πετά ένα ρουφηχτό στο στόμα

SK είπε...

Μισοαστεαία, και ως ένα βαθμό, ναι :-)
Σημειωτέον πως το ποδόσφαιρο είναι το πλέον δημοφιλές σπορ στην Αμερική στην παιδική ηλικία. Για πολλούς και χιλιοαναλυθέντες λόγους το ενδιαφέρον χάνεται όταν τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από την upper middle class των δύο ακτών, στην οποία έχει αξιοπρεπή δημοφιλία.
Πάντως αργά αλλά σταθερά το ενδιαφέρον μεγαλώνει, τόσο για δημογραφικούς (όλο και περισσότεροι λατίνο κάτοικοι) όσο και για άλλους λόγους.
Όσον αφορά το facebook μου, η πλειοψηφία των φίλων μου είναι ή γκέι ή αμερικάνοι που τους αρέσει το ποδόσφαιρο ή μη-αμερικάνοι!