.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ

Αθλητές, χορευτές και τηλεοπτικά celebrities πετάνε τα ρούχα τους για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για να ευαισθητοποιήσουν τον αντρικό πληθυσμό σχετικά με τον καρκίνο των όρχεων και τη σημασία της αυτοεξέτασης που μπορεί να σώσει ζωές!

cancer2 cancer3 cancer1 cancer4 cancer5cancer6cancer7cancer8 cancer9 cancer10

Ο καρκίνος των όρχεων είναι εξαιρετικά σπάνιος, πρόκειται όμως για την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στους άντρες ηλικίας 15 με 45. Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν όσοι έχουν ιστορικό του συγκεκριμένου καρκίνου στην οικογένειά τους ή όσοι γεννήθηκαν με κρυψορχία. Για τη θεραπεία της νόσου είναι εξαιρετικά σημαντική η έγκαιρη διάγνωση μέσω της ψηλάφησης που πρέπει να κάνει ο καθένας από μας τακτικά μετά από ένα ζεστό μπάνιο, όταν το όσχεο είναι μαλακό και χαλαρό. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε εξοικειωμένοι με το μέγεθος και το σχήμα των όρχεων ώστε να μπορούμε να αναγνωρίσουμε οποιαδήποτε διαφοροποίηση οπότε και πρέπει να απευθυνθούμε σε γιατρό. Ακόμα κι αν βρούμε κάποιο “γρομπαλάκι” καλό είναι να μην πανικοβαλλόμαστε αφού τις περισσότερες φορές δεν οφείλεται σε όγκο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία της ψηλάφησης μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ενώ μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε και ένα σχετικό βίντεο.

8 σχόλια:

Το Λαγωνικό είπε...

Σωστή καμπάνια και εξίσου καλή η ανάρτηση για ένα θέμα που είναι (γαμώ τη βλακεία μας!!) κοινωνικό ταμπού παγκοσμίως.
Όσο εύκολα μιλάνε οι άντρες μεταξύ τους για σεξ και γκόμενες/γκόμενους, τόσο δύσκολα μιλούν ανοικτά για τις παθήσεις των γεννητικών οργάνων τους γενικά και ειδικότερα για τον καρκίνο των όρχεων.
Οι γυναίκες (πάλι καλά) είναι πιο χαλαρές και πιο "μπροστά" σε τέτοια ζητήματα.

Unknown είπε...

Είναι μια μορφή που θεραπεύεται 100%.
Εχει κάνει γνωστός μου, και ήταν 28 χρονών. Τώρα ποια παντρεμένος με 2 παιδιά. Πολύ σημαντικό όλο αυτό που έγραψες γιατί όλοι αμελούμε.

mahler76 είπε...

άλλη μια καμπάνια για τα λιγούρια ντουλαπίστριες της πολιτικής ορθότητας.

Hfaistiwnas είπε...

χμ..

Το Λαγωνικό είπε...

Γατούλη πες μας τώρα ότι τα τεκνά στις αφίσες της καμπάνιας σε αφήνουν αδιάφορο.... να τρελλαθούμε εντελώς πια.
Το ωραίο και το sexy "τραβάει" το μάτι να το προσέξεις, πως να το κάνουμε δηλαδή;;

gay super hero είπε...

Αυτό που βρίσκω εγώ ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη καμπάνια πέρα από το μήνυμά της για το ταμπού του καρκίνου, είναι ότι δεν προβάλλει ως πρότυπα ανδρισμού μόνο αθλητές από σπορ όπως το ποδόσφαιρο ή το ράγκμπι αλλά και χορευτές, πατινέρ κτλ.

Νομίζω ότι αυτό είναι που τη διαφοροποιεί από άλλες αντίστοιχες καμπάνιες :-)

Leviathan είπε...

poli kali i kampania! kai oi fotografies exairetikis ais8itikis...pera apo to kalo tis enimerosis fisika! filia!

g for george είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση και δεν κρύβω ότι είμαι από αυτούς που ανέκαθεν έκαναν ψηλάφηση. Εφόσον είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί, καλό είναι να δίνουμε σημασία.