.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο ΡΙΚΙ ΜΑΡΤΙΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΡΑ: “Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ”

“Ο λόγος που μίλησα τώρα είναι τα παιδιά μου. Τα κρατούσα στην αγκαλιά μου και σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να τα μάθω να λένε ψέματα. Πριν αποφασίσω να γίνω πατέρας είχα ήδη αποδεχτεί αυτό που είμαι και ήμουν χαρούμενος γι’ αυτό.”

“Ο συνεχής βομβαρδισμός με το ερώτημα αν είμαι ή δεν είμαι γκέι με έσπρωχνε πιο μακριά από την αλήθεια. Γιατί ο κόσμος το αντιμετώπιζε με ιδιαίτερα σκανδαλοθηρικό τρόπο. Κορόιδευαν τη σεξουαλικότητά μου. Η αντίδρασή μου ήταν “Δεν θέλω να είμαι αυτό το πράγμα. Το απορρίπτω. Μισώ τον εαυτό μου.” Γι’ αυτό και επιμένω: όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος δεν πρέπει να τον πιέζουμε να αποκαλυφθεί. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια επιδημία τραμπουκισμών σε βάρος ομοφυλόφιλων παιδιών. Παιδιά που οδηγούνται στην αυτοκτονία επειδή κάποιοι τους βγάζουν από την ντουλάπα με το ζόρι. Αυτό είναι φριχτό. Για να είναι έτοιμος κάποιος πρέπει να περάσει από μία πνευματική διαδικασία ώστε να μπορέσει τελικά να αποδεχτεί τον εαυτό του. Και όταν τα καταφέρνει, αισθάνεται υπέροχα!”

[Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους “απαιτούν” από τα δημόσια πρόσωπα να αποκαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους αφού προηγουμένως τα έχουν στοχοποιήσει μέσω της κατινιάς, της κακοήθειας και του κουτσομπολιού.]

“Η μητέρα μου με ρώτησε; “Είσαι ερωτευμένος αγόρι μου;” Ναι είμαι μαμά. “Είσαι ερωτευμένος με άντρα;” Ναι μαμά, με έναν άντρα. “Σε αγαπώ. Μην ανησυχείς. Αγκάλιασέ με.” Αυτό έγινε όταν ήμουν 20-21. Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να επεξεργαστεί την πληροφορία και μετά ξέσπασε “Τι θα απογίνει το παιδί μου;” Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν ήταν έτοιμοι τότε. Και δυστυχώς πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σήμερα.”

Για πολλά χρόνια με έκαναν να πιστεύω ότι αυτά που αισθανόμουν ήταν λάθος. Ότι ήταν αμαρτία. Γι αυτό και προσπαθούσα να τα αρνηθώ όσο μπορούσα. Υπήρξαν εποχές που θεωρούσα ότι είμαι “χαλασμένος”. Ότι δεν αξίζω τίποτα. Και δυστυχώς πολλά δεκαεπτάχρονα παιδιά περνάνε ακριβώς το ίδιο σήμερα. Υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν όλη τους τη ζωή τους έτσι.”

“Ναι, ένιωσα πάθος με γυναίκες. Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος γκέι άντρας που είχε τέτοιες εμπειρίες με γυναίκες. Δεν θα πω ψέματα στις γυναίκες που ήμασταν μαζί ότι δεν πέρασα καταπληκτικά κοντά τους. Δεν είμαι αμφιφυλόφιλος. Είμαι γκέι. Για πολλά χρόνια νόμιζα ότι ήμουν αμφιφυλόφιλος. Ήμουν μπερδεμένος. Όταν ήμουν με μια γυναίκα τα πάντα ήταν τέλεια. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ο κόσμος λάτρευε να με βλέπει με γυναίκες. Και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω.”

Είμαι σε μια υπέροχη σχέση. Τα πράγματα συμβαίνουν εκεί που δεν τα περιμένεις. Δεν έψαχνα σχέση, ήμουν μια χαρά μόνος. Και ξαφνικά βρίσκεται κάποιος που με κάνει να αισθανθώ πράγματα. Και πρέπει να πω ότι αγαπάει τα παιδιά μου. Και τα παιδιά μου τον αγαπούν κι αυτά.”

[Αν κατέβουν τα βίντεο από το YouTube μπορείτε να δείτε αποσπάσματα εδώ]

8 σχόλια:

{.πavλος.} είπε...

poly wraio interview :)

Hfaistiwnas είπε...

Παράδειγμα προς μίμηση..

g for george είπε...

Πραγματικά πολύ ωραία συνέντευξη και συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει.

Neverlandean είπε...

1) Σόρι κορίτσια αλλά έχουμε τα πιο ωραία αγόρια!

2) Σόρι κορίτσια αλλά όσο μεγαλώνουμε τόσο ομορφαίνουμε!

3) Σόρι αλλά πόσο βλαμμένη είναι η κΌπρα όταν τον κοροϊδεύει; :/

George Tsitiridis είπε...

to thema einai na min xrisimopoioume to ena i to allo akro kata pos mas volevei...
oute to outing me tin via voithaei
alla oute na eisai 80 eton kai na les oti then eisai etoimos..

sCaTterBraiN είπε...

κι εγώ θα συμφωνήσω με τον ρίκυ.
:-)
καλημέρα!

cypriotguy είπε...

den mporw na dw ta video..

gay super hero είπε...

Τα κατέβασαν από το YouTube...