.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

AΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΑΠΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Συγκλονισμένη είναι η Πορτογαλία μετά την άγρια δολοφονία μιας εμβληματικής φιγούρας του γκέι κινήματος στη χώρα. Το γυμνό σώμα του 65χρονου δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιαστή Κάρλος Κάστρο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στον 34ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου Intercontinental στη Νέα Υόρκη να κολυμπάει σε μια λίμνη αίματος. Το κρανίο του ήταν διαλυμένο και ο δράστης τον είχε ευνουχίσει μετά θάνατον.

carlos castro - renato seabra
Η αστυνομία δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να φτάσει στο δράστη: ο 20χρονος Ρενάτο Σεάμπρα, μοντέλο και εραστής του Κάστρο, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Bellevue όπου είχε καταφύγει για τις πρώτες βοήθειες λόγω τραυματισμών στο πρόσωπο και τα χέρια. Ο δράστης ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κάστρο χτυπώντας τον στο κεφάλι με ένα φορητό υπολογιστή ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα τιρμπουσόν για να τον ευνουχίσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πρόσωπο του θύματος βρέθηκε αποτύπωμα από το παπούτσι του δράστη, ενώ ο ίδιος στην κατάθεσή του εκμυστηρεύθηκε ότι ήθελε “να απαλλάξει τον Κάστρο από το δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας”.

Παρά το γεγονός ότι θύμα και δράστης ήταν ζευγάρι από τον περασμένο Μάιο, ο Σεάμπρα αρνήθηκε στην κατάθεσή του ότι είχαν σχέση ενώ ο ίδιος διαβεβαίωνε την οικογένεια και τους φίλους του ότι είναι ετεροφυλόφιλος. Επισκέφτηκαν μαζί τη Νέα Υόρκη για την Πρωτοχρονιά και έβγαιναν τακτικά με ένα ζευγάρι φίλων. Σύμφωνα με το Λουίς Πιρές, φίλο του Κάστρο και αρχισυντάκτη της εφημερίδας LusoAmericano “όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν καλά μεταξύ τους. Υπήρξαν κάποια καβγαδάκια αλλά τίποτα που να προμηνύει ένα τέτοιο έγκλημα”.

carlos-castro
Ο Κάρλος Κάστρο υπήρξε διάσημη τηλεοπτική φιγούρα στην Πορτογαλία. Γεννημένος στην Αγκόλα, ασχολήθηκε με την ποίηση πριν καταπιαστεί με τη δημοσιογραφία. Κατά τη διάρκεια της 35χρονης καριέρας του υπήρξε ρεπόρτερ, χρονογράφος της κοσμικής ζωής, προσωπικότητα του πορτογαλικού τζετ-σετ, διοργανωτής εκδηλώσεων όπως ο “χορός των τραβεστί” και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Ανοιχτά γκέι ο ίδιος, ήταν γνωστός για τις δημόσιες παρεμβάσεις του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

renata_seabra_facebook
Ο Ρενάτο Σεάμπρα έγινε γνωστός στην πατρίδα του του ως φιναλίστ του τηλεοπτικού ριάλιτι “Κυνηγώντας το ‘Ονειρο”. Αν και δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει, η θέση του στον τελικό του εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με γνωστό πρακτορείο μόντελινγκ. Αυτή τη στιγμή τελεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι καβγάδες του με τον Κάστρο είχαν συχνά οικονομικά κίνητρα, ενώ φίλοι του θύματος τον κατηγορούν ότι τον πλησίασε προσπαθώντας να επωφεληθεί από τις γνωριμίες του στο χώρο της μόδας και του θεάματος.

Η είδηση είναι διπλά τραγική για τους γκέι της Πορτογαλίας αφού έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά τη νομική αναγνώριση του γάμου για τα ζευγάρια ίδιου φύλου στην οποία προχώρησε η πορτογαλική κυβέρνηση.

[via]



11 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τι σχέση έχει η νομική αναγνώριση του γάμου; Τέτοια εγκλήματα συμβαίνουν γενικά..

gay super hero είπε...

Απλά είναι ακόμα πιο τραγικό όταν τέτοια γεγονότα συμπίπτουν με μια τέτοια επέτειο...

Hfaistiwnas είπε...

Ναι είναι δεν αντιλέγω.. λυπάμαι για τον άνθρωπο.. αλλά δεν πρέπει να ήταν στα καλά του το μοντέλο..

stereocage είπε...

Θυμίζει έντονα τη περίπτωση Versace που δολοφονήθηκε απο το μοντέλο Andrew Cunanan.
Δε θέλω να κάνω διακρίσεις αλλά με τα χρόνια έχω καταλήξει ότι όταν μιλάμε για gay σχέσεις ανδρών υπάρχει αυξημένη πιθανότητα βίας ακόμα και ακραίας όπως στη περίπτωση αυτή.

Κατα μια έννοια ωστόσο είναι λογικό δεδομένου οτι πάντα οι όποιες σχέσεις μεταξύ 2 ανδρών είναι πιο "στα κόκκινα" από ότι μεταξύ 2 γυναικών ή άνδρα-γυναικάς.

Οπου "στα κόκκινα" βλέπε: ανταγωνισμός, επιθετικότητα, σωματική υπεράσπιση, οριοθέτηση ρόλων και ιεραρχίας, κτλ...

gay super hero είπε...

@ stereocage

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Αντίθετα οι έρευνες δείχνουν ότι τα ομόφυλα ζευγάρια επιδεικνύουν πολύ μικρότερη επιθετικότητα όταν μαλώνουν σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια. (Δες και εδώ)

Φυσικά υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι που είναι θύματα βίαιης συμπεριφοράς με δράστες τους συντρόφους τους, αλλά δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι τα ποσοστά είναι υψηλότερα σε σχέση π.χ. με τις γυναίκες που πέφτουν θύματα οικογενειακής βίας σε μία ετεροφυλόφιλη σχέση.

g for george είπε...

Ο άνθρωπος είναι άρρωστος, απλά. Εκτός κι αν το παίζει μετά τα γεγονότα. Καλύτερα σε μια ψυχιατρική κλινική παρά στην φυλακή.

stereocage είπε...

@gay super hero

Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά εγώ δε μίλησα για ζευγάρια αλλά για gay σχέσεις μεταξύ ανδρών. Ίσως δεν ήμουν σαφής.Εννοούσα περισσότερο σχέσεις μεταξύ ανδρών με σεξουαλικό χαρακτήρα (MSM), αν μπορούμε να φτιάξουμε μια ομπρέλα που να περιλαμβάνει περιπτώσεις όπως πχ του Σεργιανόπουλου ή εκείνου του ελεεινού Σαουδάραβα πρίγκηπα που σκότωσε τον υπηρέτη/σεξουαλικό του σκλάβο.
Όταν μιλάμε για ζευγάρι οι δυναμικές αλλάζουν και προφανώς οι εμπλεκόμενοι είναι πιο συνειδητοποιημένοι.
Κατά τα άλλα δεν θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα αυτός είναι ο κανόνας, το να ναι κανείς ζευγάρι με τον άλλον για να κάνουν σεξ.
Η σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύει νομίζω οτι πολλές φορές η ανδρική ομόφυλη σεξουαλικότητα πυροδοτείτε και από την ανάγκη επιβολής ενός αρσενικού σε έλα άλλο.Και όταν αυτές οι λεπτές ισορροπίες κλονίζονται τότε τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα όμορφα.
Γενικότερα η ανδρική σεξουαλικότητα είναι επενδεδυμένη με πιο σκοτεινά πράγματα από το " να περάσουμε καλά". Και σαφέστατα η πίστα του "2 αρσενικά σε 1 κρεβάτι" είναι πιο edgy από τις άλλες εκδοχές της ίδιας πίστας.(άνδρας-γυναίκα/γυναίκα -γυναίκα)

Το Λαγωνικό είπε...

Όπως και να έχει ο μοντέλος χρειάζεται ψυχιατρείο πρώτα και μετά φυλακή ακόμη και στα καλά του να ήταν πριν το φονικό.

@stereocage
Μπορούμε όμως κάλλιστα να επιχειριματολογήσουμε υπέρ του αντίθετου: Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη λέει η λαϊκή σοφία που σημαίνει ότι ένας άντρας ίσως το σκεφτεί δεύτερη φορά πριν γίνει επιθετικός αν απεναντί του έχει έναν άλλο άντρα παρά μια γυναίκα που γενικώς θεωρείται πιο εύκολο θύμα.

Εν γένει όμως πιστεύω ότι τέτοιες θέσεις είναι υπεραπλουστεύσεις. Καλλούπια δεν υπάρχουν. Η κάθε σχέση μεταξύ ατόμων είναι μοναδική και έχει την δική της ιδιαίτερη δυναμική. Αν κάποιος από τους αναγνώστες έχει στατισικές έρευνες υπέρ της μιάς ή άλλης πλευράς πολύ θα με ενδιέφερε να τις δω.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον g for george.προφανως αφου εκανε οτι εκανε (πολυ κοκα μαλλον,ηρεμα δεν ειναι για χορταση) τωρα παει να επικαλεστει παρανοια ωστε να παει ψυχιατρειο αντι για φυλακη.Αλλωστε ολοι ξερουμε τι συμβαινει σε ομορφα νεα γκει αγορακια στη στενη....

Ανώνυμος είπε...

εμενα μου κανει ξεκαθαρη περιπτωση εσωτερικης ομοφοβιας... το αγορι μισουσε τον εαυτο του γι αυτο που εκανε, παρ ολο που ηθελε ολα οσα του προσεφερε! Και ξεσπασε στο γερο.
Βεβαια ποσο "νορμαλ" μπορει να ειναι η σχεση ενος ασχημου γέρου με ενα ομορφο 20χρονο...αυτα ειναι εμπορικες συμφωνιες! Και η τρελα ειναι τρελα (και η κοκα)

βαβι

someonegay είπε...

"Κυνηγώντας το ‘Ονειρο"
και κυνηγώντας το χρήμα
άφησε πίσω τον ίδιο του τον
εαυτό και στο τέλος τον έχασε.
Το ένα έφερε τ'άλλο και
φτάσαμε στο μοιραίο.