.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

“ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ” Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΡΙΚΙ ΜΑΡΤΙΝ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ

Παραλίγο να ακυρωθεί η συναυλία που είχε προγραμματίσει για σήμερα ο Ρίκι Μάρτιν στην Ονδούρα λόγω των αντιδράσεων θρησκευτικών ομάδων σχετικά με τη σεξουαλικότητα του μεγαλύτερου σταρ της Λατινικής Αμερικής. Οι εκπρόσωποί τους ζήτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα του ανοιχτά γκέι τραγουδιστή εκτιμώντας ότι η διεξαγωγή της συναυλίας “μπορεί να απειλήσει τα χρηστά ήθη της χώρας”. Η Ονδούρα είναι μια μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής ανάμεσα στη Νικαράγουα και τη Γουατεμάλα και έχει πληθυσμό οκτώ εκατομμυρίων.

ricky-martin concert1

Η πρωτεύουσα της Ονδούρας είναι ο 61ος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας του Ρίκι Μάρτιν που ξεκίνησε από το Πουέρτο Ρίκο τον περασμένο Μάρτιο. Οι αντιδράσεις των θρησκευτικών οργανώσεων είχαν σαν αποτέλεσμα το υπουργείο Εσωτερικών να συστήσει “επιτροπή λογοκρισίας” η οποία αποφάσισε να διεξαχθεί τελικά η συναυλία, απαγορεύοντας όμως την είσοδο σε ανήλικους κάτω των 15 ετών προκειμένου να …”προστατευθεί η ψυχική υγεία της νεολαίας” όπως αναφέρει η ανακοίνωση! Και αυτό παρά την παρέμβαση του προέδρου της Ονδούρας που χαρακτήρισε “αποτρόπαια πράξη δυσανεξίας” οποιαδήποτε προσπάθεια να ακυρωθεί η συναυλία αλλά και της γενικής εισαγγελέως της χώρας που προειδοποίησε τις αρχές ότι τυχόν απαγόρευση εισόδου στη χώρα ενός ατόμου εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού αποτελεί αδίκημα με σοβαρές ποινικές συνέπειες.

Δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν ότι συναυλίες συγκροτημάτων που προωθούν τη βία και τη χρήση ναρκωτικών σαν μέρος της “εικόνας” τους ουδέποτε προκάλεσαν αντιδράσεις ανάλογες με αυτές που προκαλεί η εμφάνιση ενός ανοιχτά γκέι τραγουδιστή. Να θυμίσουμε ότι ανάλογα προβλήματα είχε αντιμετωπίσει πέρσι και ο Έλτον Τζον με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μία εμφάνισή του στην Αίγυπτο και να τη γλιτώσει “παρά τρίχα” στο Μαρόκο.

Η πολιτική παρέμβαση των θρησκευτικών ομάδων στην Ονδούρα φανερώνει και μία άλλη διάσταση του προβλήματος: την εξαγωγή του ομοφοβικού “ακτιβισμού” και μεθόδων δημόσιας πίεσης που έχουν σκοπό την πρόκληση κοινωνικού διχασμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των ιεραποστολών αμερικάνων ευαγγελιστών. Οι συγκεκριμένες ομάδες -που δικαιολογούν την παθολογική απέχθεια που τρέφουν για τους ομοφυλόφιλους με αναφορές από τη …Βίβλο- έχουν προσηλυτίσει εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο στην Ονδούρα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί και παλιότερα εδώ.

[via]

10 σχόλια:

Leviathan είπε...

eleos pia...sovarotera mallon provlimata den exoun...ola sto onoma tis neolaias...

kalispera!

Hfaistiwnas είπε...

Δηλ. ο πρόεδρος αγνόησαν τον πρόεδρο και την Εισαγγελέα; Μπράβο..

Ανώνυμος είπε...

Για την προστασια της ψυχικής υγείας των παιδιών και μαλακιες ρε δεν πανε να γαμηθούνε.
Πολλα απο αυτα τα ομοφοβικά αποβράματα που είναι εναντίον των gay στην πραγματικότητα μας ζηλεύουν. Υπάρχουν άτομα που θα θέλαν να ναι gay. Τι λέτε ρε που θα πάτε να εμποδίσετε τον Ρίκι Μάρτιν! πρέπει να χεις πολλά κότσια για να αποκαλύψεις δημόσια κάτι τέτοιο με τόσο ομοφοβία και ρατσισμό και είσαι και διάσημος!)
Και μην ξεχνάμε εκτός τον Ρίκι υπάρχουν κιάλλοι διάσημοι και καλιττέχνες που είναι ανοιχτοί στην ομοφυλοφιλία τους. πχ.
ο ian mc kellen που παίζει τον μαγκνέτο στους xmen, η ellen degenereds που έχει μεγάλη επιτυχία και δική της εκπομπή και φυσικά την γυναίκα της portia de rossi.
elton john
lady gaga
neil patric harris
scott evans
john travolta
jody foster
jo weil (που παίζει τον όλιβερ στη γερμανική σειρά verbotene liebe με το διάσημο ζευγάρι christian & oliver)
έχει μεγάλη επιτυχία η ιστορία τους.
τον wentworth miller που παίζει τον σκόφιλντ στο prison break και άλλοι πολλοί...φανταστείτε και πόσα άτομα που είναι και δεν έχουν φανερωθεί... η λίστα δεν τελειώνει...
Παιδιά ευτυχώς τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα για μας με τον καιρό και υπάρχουν και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Αν αυτα τα ζώα δεν καταλαβαίνουν...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΡΙΚΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Και μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλοί γκει διάσημοι στην ελλάδα - ηθοποιοί, τραγουδιστές και τα λοιπά που δεν έχουν αποκαλύψει την σεξουαλικότητά τους λόγω της ομοφοβίας που υπάρχει...
βέβαια εδώ στην ελλάδα είμαστε αρκετά πίσω σε κάποια θέματα που μας αφορούν σε σχέση με άλλες χώρες αλλά πάλι καλά που δεν είμαστε ιράν. Υπάρχουν και χειρότερα. Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουν εδω...

Unknown είπε...

Σχετικές δηλώσεις από Ελένη Λουκά έχουμε?
Έκανε παρέμβαση?

xomeritis είπε...

"...μέσω των ιεραποστολών αμερικάνων ευαγγελιστών..."

Τις βλέπεις παντού πλέον αυτές τις εκκλησίες στην Κεντρική Αμερική.

gay super hero είπε...

@ xomeritis

Επίσης έχουν βαθιές τσέπες και -σε αντίθεση με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία- δεν περιορίζονται από το θεσμικό της ρόλο ούτε εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση.

Πρόκειται για μια καινούρια μορφή αποικιοκρατίας που εξάγει ένα διχαστικό πολιτικό μοντέλο σε φτωχές κοινωνίες όπου οι αντιστάσεις είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις ΗΠΑ...

g for george είπε...

Δυστυχώς αυτές οι θρησκευτικές ομάδες όταν δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Αμερική, πάνε σε χώρες όπως της Αφρίκης, πχ, και εκεί τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα.

dimitris.be είπε...

αχ αχ αχ αυτή η εκκλησία.... τι να πει κανείς εκτός από το "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"! ; ; ; ;

Ανώνυμος είπε...

Aντί να ενθαρύνουν τους μικρούς να πάνε και να παραδειγματιστούν από τον Ρίκυ για το θάρρος και την ειλικρίνιά του, τους απαγόρευσαν την είσοδο;

Λοιπόν, ήρθε ο καιρός οι gay να πάψουν να παίρνουν στα αστεία τη μισαλοδοξία των θρησκευτικών ομάδων και να πάψουν να πιστεύουν πως όλη αυτή η υποκουλτούρα είναι απλά μια μύγα που τους ενοχλεί. Χρειαζόμαστε οργανωμένο κίνημα ενάντια στη θρησκεία, γιατί και εδώ στην Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο χριστιανισμός έχει εμφυσήσει στην ελληνική οικογένεια ένα πολύ ισχυρό μίσος για τους gay, το οποίο πρέπει να εξουδετερώσουμε μαζί με τον χριστιανισμό ή την κάθε θρησκεία. Δεν μας φταίει μόνο το παπαδαριό. Αυτοί εκτελούν αυτά που λέει η ''Αγία Γραφή'' για τους ομοφυλόφιλους, τα οποία είναι πολύ σαφή.

Καλώ τους ομοφυλόφιλους να επανεξετάσουν το θέμα της θρησκείας και να ερευνήσουν το τί έχει να πει η επιστήμη για όλη αυτή τη μεγάλη μπούρδα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε στο ελληνικό φόρουμ της αθεϊας.
http://forum.atheia.gr
Ο καθένας μας οφείλει και μπορεί να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα, στην οποία οφείλεται η κατακραυγή, περιθωριοποίηση, αλλά και τα εγκλήματα μίσους κατά των ομοφυλόφιλων.
Καλώ και τον Gay Super Hero να ασχοληθεί αρκετά σθεναρά με το θέμα, καθώς ως έγκυρος, εύγλωττος και μεταδοτικός που είναι, έχει αρκετά μεγάλη επιρροή και ευθύνη απέναντι στο κοινό του.