.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΝΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ένα εξαιρετικά τρυφερό στιγμιότυπο που θα ήταν ρουτίνα για κάθε ετεροφυλόφιλο στρατιώτη, έχει ξεσηκώσει εδώ και λίγες μέρες κύματα συγκίνησης στο διαδίκτυο, συμβολίζοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αμερικάνικη κοινωνία μετά την κατάργηση της νομοθεσίας που απαγόρευε στους γκέι να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό. Μετά από μια αποστολή στο Αφγανιστάν που τους κράτησε μακριά για καιρό, ο λοχίας Μπράντον Μόργκαν επιστρέφει στη βάση των πεζοναυτών στο Κανιόχε της Χαβάης και, με φόντο την αστερόεσσα, χάνεται στην αγκαλιά του αγαπημένου του Ντάλαν Γουόλς...

gay marine

Το στιγμιότυπο δημοσιεύτηκε στη σελίδα των γκέι πεζοναυτών στο Facebook (ναι, υπάρχει και τέτοια) που κατακλύστηκε από επισκέψεις, με 35 χιλιάδες like και πάνω από 9 χιλιάδες σχόλια μέχρι σήμερα! Μην μπορώντας να πιστέψει τέτοια ανταπόκριση, ο νεαρός πεζοναύτης -τυχερός στον πόλεμο αφού μόλις πριν ένα μήνα γλίτωσε από ένα δυστύχημα με ελικόπτερο που στοίχισε τη ζωή σε έξι συναδέλφους του, αλλά τυχερός όπως φαίνεται και στον έρωτα- είχε να κάνει αυτά τα σχόλια και πάλι μέσω Facebook:

“Σε όλους εκείνους που αντέδρασαν θετικά, ο σύντροφός μου κι εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε…Δεν προσπαθούσαμε να γίνουμε διάσημοι ή κάτι τέτοιο. Το κάναμε γιατί μετά από τέσσερα χρόνια γνωριμίας και τρεις αποστολές στο εξωτερικό, μπορέσαμε επιτέλους να πούμε ο ένας στον άλλο αυτό που νιώθουμε. Όσο για αυτούς που δείχνουν το μίσος τους, είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι από ποτέ και για όσους σχολιάζουν με αρνητικό τρόπο τις δημόσιες διαχύσεις με τη στρατιωτική παραλλαγή…ήταν τελετή υποδοχής των στρατιωτών από το μέτωπο – αν οι λοχαγοί, ταγματάρχες και συνταγματάρχες που ήταν γύρω μας δεν νοιάζονται, τότε για ποιο λόγο θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας;”

gay marine1


Το ζευγάρι -που γνώρισε τα περίφημα 15 λεπτά της δημοσιότητας χάρη στο ίντερνετ- μίλησε για το θέμα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Χαβάης. Ο Ντάλαν -καλλιτέχνης στο επάγγελμα όπως μπορείτε να δείτε και στο μπλογκ του- εξηγεί τους λόγους που συμφώνησαν να δημοσιευτεί η φωτογραφία: “Είμαι εξαιρετικά ντροπαλό άτομο και ο μοναδικός λόγος που το κάναμε ήταν η σκέψη ότι αν αυτό μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού που βλέπει έναν πεζοναύτη να ζει ανοιχτά τη ζωή του χωρίς πρόβλημα, αν αυτό μπορεί να του δώσει κουράγιο, τότε αξίζει τον κόπο.” Ο Μπράντον προσθέτει “δεν παλέψαμε για να έχουμε περισσότερα ή καλύτερα δικαιώματα από τους άλλους. Παλέψαμε για να έχουμε ίσα δικαιώματα. Και τώρα τα έχουμε.” Δείτε το βίντεο.


Aπό τη μεριά της, η εκπρόσωπος τύπου του σώματος των πεζοναυτών δήλωσε: "Είναι μια συνηθισμένη φωτογραφία υποδοχής ενός στρατιώτη από το μέτωπο."

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά! Μου έφτιαξαν την μέρα!

g for george είπε...

Ok, θα το πω.. δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη πόζα!

Θεέ μου, έχω αρχίσει και γίνομαι αντιδραστικό στοιχείο.

gay super hero είπε...

Άσε τα παιδιά. Κι εγώ από το μέτωπο λυσσασμένος θα γυρνούσα :-Ρ

Ανώνυμος είπε...

A bit silly, really

Ανώνυμος είπε...

pragmatika ine mia pli orea ikona.. m arese i stasi pou kratise apenanti sta arnitika sxolia.. opios dipote allos 8a mporouse na antidrasi asxima.. "cypriotguy"