.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΕΪ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ενθαρρυντικά νέα για τη χώρα μας εν μέσω κρίσης περιλαμβάνει η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τους προορισμούς που σκέφτονται να επισκεφτούν οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες την επόμενη τριετία. Αν και απουσίαζε από τη λίστα πέρσι, η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος την ένατη θέση σε μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν μέσω του Ίντερνετ 100 χιλιάδες άτομα από 24 χώρες του κόσμου. Τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιάσει η OutNow Consulting -εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών μάρκετινγκ σχετικά με το ΛΟΑΔ καταναλωτικό κοινό- στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market που θα γίνει σε δυο μήνες στο Λονδίνο. Η εταιρεία υπολογίζει ότι οι γκέι και οι λεσβίες αποτελούν το 6% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και ξοδεύουν περισσότερα από 140 δις δολάρια σε τουριστικές υπηρεσίες κάθε χρόνο!

Όπως ίσως θυμάστε η Ελλάδα απουσίαζε από τη σχετική λίστα πέρσι, γεγονός που οι υπεύθυνοι της εταιρείας απέδιδαν τότε στο κλίμα προκατάληψης που επικρατεί στη χώρα, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη διεθνή κοινή γνώμη. Όπως ξέρουμε τίποτα τέτοιο δεν έγινε – αντίθετα το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στο εξωτερικό συνεχίστηκε, πιο πρόσφατα σχετικά με τις εξακριβωμένες ή μη καταγγελίες για ομοφοβικού χαρακτήρα νεοναζιστικές επιθέσεις. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η γοητεία που ασκεί ο πολιτισμός, η ιστορία και τα φυσικά κάλλη της Ελλάδας στους ομοφυλόφιλους επισκέπτες είναι διαχρονική ανεξάρτητα από την εκάστοτε αρνητική επικαιρότητα, ενδεχομένως και σε συνδυασμό με τις προσδοκίες τους για φτηνότερες υπηρεσίες λόγω κρίσης.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, αυτή είναι η λίστα με τις δέκα χώρες που σκέφτονται να επισκεφτούν οι γκέι τουρίστες την επόμενη τριετία. Έξι από τις δέκα βρίσκονται στην Ευρώπη, τρεις στην Αμερική και μία στον Ειρηνικό:


1. Γαλλία

gay paris1

2. Ηνωμένο Βασίλειο

drag queen elizabeth3


3. Ηνωμένες Πολιτείες

brokeback mountain2


4. Ιταλία

david michelangelo

5. Ισπανία

gay spain1

6. Αυστραλία

gay australia3

7. Γερμανία

gay germany

8. Καναδάς

gay canada2

9. Ελλάδα

greek god3

greek god2

10. Αργεντινή

gay tango1


Από την άλλη, η λίστα με τις είκοσι πόλεις που έχουν στα υπόψη τους οι γκέι τουρίστες για την επόμενη τριετία έχει αρκετές διαφοροποιήσεις, καθώς στο τοπ-10 πλασάρονται μόνο τρεις ευρωπαϊκές, ενώ αντίθετα συναντάμε μητροπόλεις χωρών που δεν βρίσκονται στη λίστα από πάνω όπως η Βραζιλία, η Ιαπωνία και η Ολλανδία. Όπως φαντάζεστε η Αθήνα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των 20 παγκοσμίως, καταφέρνει όμως να βρεθεί στη δέκατη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις! Μεγάλη επιτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι μια πόλη όπως το Τελ-Αβίβ που -σε αντίθεση με την Αθήνα- ξοδεύει εκατομμύρια διαφήμισης σε γκέι έντυπα και εκδηλώσεις βρίσκεται επίσης εκτός 20άδας διεθνώς και μόλις στην ένατη θέση ανάμεσα στις πόλεις της Ασίας. Αλλά και μεγάλη αποτυχία αν σκεφτoύμε ότι η πρωτεύουσα δεν μπορεί να επωφεληθεί από την τουριστική εικόνα της χώρας…

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δέκα πόλεις του κόσμου που δηλώνουν ότι θέλουν να επισκεφτούν περισσότερο οι γκέι και οι λεσβίες που συμμετείχαν στην έρευνα. Τρεις ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις (η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και η Ρώμη) βρίσκονται στις θέσεις 11-20.

1. Νέα Υόρκη

gay new york2

2. Ρίο ντε Τζανέιρο

gay brazil10

3. Σίδνεϊ

4. Λονδίνο

5. Σαν Φρανσίσκο

gay san francisco

6. Παρίσι

gay paris2


7. Μπουένος Άιρες

8. Τόκιο

tokyo pride

9. Άμστερνταμ

10. Λος Άντζελες



Περί διακοπών ο λόγος ακόμα, μια που αρχίζουμε να μαζευόμαστε σιγά-σιγά Γελαστούλης Εσείς ποια χώρα ή πόλη του εξωτερικού θα επιλέγατε να επισκεφτείτε αν σας δινόταν η ευκαιρία;



8 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τώρα να σου πω ότι δεν ξέρω ποιά θα ήθελα πρώτη.. πολλες πάντως! Σικελία και Νότια Ιταλία σίγουρα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΚΑΙ ΕΞΗΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕ'Ι'ΡΟ!!!

turigr είπε...

Να κι ένα καλό, μέσα στα τόσα αρνητικά που μας κατακλύζουν τον τελευταίο καιρό. Το θέμα είναι κατά πόσον οι ιθύνοντες είναι ικανοί να αντιληφθούν πόσο θετικό είναι όλο αυτό και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστα βελτιώσουν στα επόμενα χρόνια τη θέση κατάταξης της χώρας μας.
Όσο για την πόλη προορισμού, πάντα ήθελα να επισκεφτώ το Τόκυο!

gay super hero είπε...

Τί ρωτάς, δεν είναι ικανοί. Νά ναι καλά οι παραλίες και τα κορμιά, αρχαία και σύγχρονα :-Ρ

Από Ευρώπη θα ήθελα να πάω Κωνσταντινούπολη που δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Εκτός Ευρώπης θα έλεγα Αυστραλία και Τανζανία-Κένυα. Αν και φοβάμαι ότι σε λίγο τα μόνα ταξιδάκια που θα προγραμματίζουμε θα είναι με βίζα μετανάστη...

Αν κρίνω πάντως από τις φετινές μου αποδράσεις (πασχαλινές και καλοκαιρινές) δεν έχουν άδικο που ψηφίζουν την Ελλάδα :-)

GEIGREEK είπε...

το δικό σου άρθρο μ'αρέσει πιο πολύ από το δικό μου! χιχι

gay super hero είπε...

Ε είπα να βάλω μερικές φώτος για να το εμπεδώσουμε καλύτερα :-Ρ

xomeritis είπε...

Μογγολία και σίγουρα Αυστραλία. Κι αν είναι μια χώρα που μου αρέσει, έχω επισκεφτεί πολλές φορές και θα μπορούσα να ζήσω εκτός Ελλάδας, και στην οποία δεν θα μου έλειπε η Ελλάδα (έχει σημασία αυτό) είναι το Μεξικό.

Ξενικός είπε...

εκτός Ελλάδας;
στη Μεγάλη Ελλάδα!
Ξενικός