.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΓΚΕΪ “ΤΡΩΝΕ ΠΟΡΤΑ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

hamam turc

Καμία αναφορά στις διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό δεν θα περιλαμβάνει το κεφάλαιο του τουρκικού συντάγματος που αναφέρεται στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Και αυτό σε μια περίοδο που η χώρα συνεχίζει να συγκλονίζεται από καταγγελίες για “εγκλήματα τιμής” σε βάρος των ομοφυλόφιλων, όπως αυτή εδώ όπου θύμα φέρεται να είναι ένας 17χρονος και θύτες -όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις- μέλη της οικογένειάς του. Σχετική πρόταση απορρίφθηκε στην τουρκική βουλή από τους εκπροσώπους του ισλαμικού Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης που έχει και την πλειοψηφία.

Την πρόταση το σύνταγμα να προβλέπει ίσα δικαιώματα για όλους ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου κατέθεσαν δύο βουλευτές του κεμαλικού Ρεπουμπλικάνικου Λαϊκού Κόμματος και του φιλο-κουρδικού Κόμματος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Για να πάρουν την απάντηση του εκπροσώπου της συμπολίτευσης ότι το κόμμα του “δεν θεωρεί σωστό να γίνεται αναφορά στους ομοφυλόφιλους είτε στο τουρκικό σύνταγμα,  είτε σε οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη”. Ένας άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης από το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης αντιπρότεινε τη διατύπωση “απαγορεύονται οι διακρίσεις σε βάρος του οποιουδήποτε για οποιονδήποτε λόγο”, μια πρόταση που επίσης απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Οι ισλαμιστές κυβερνούν την Τουρκία από το 2002 με πρωθυπουργό τον Ταγίπ Ερντοάν. Στις περσινές εκλογές έλαβαν το 49% των ψήφων, όμως  δεν διαθέτουν την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή που θα τους επέτρεπε να προχωρήσουν σε συνταγματικές αλλαγές χωρίς τις ψήφους άλλων κομμάτων. Αυτή τη στιγμή ελάχιστες χώρες απαγορεύουν τις διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό στο σύνταγμά τους – ανάμεσά τους η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και το Εκουαδόρ.

[via]



5 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Όλο και πιο πίσω πάνε..

turigr είπε...

Ενώ αντιθέτως στο Σύνταγμα της Ελλάδας γίνεται αναφορά!!!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ξενικός είπε...

όπου ισλάμ, φρούδες ελπίδες...
Ξενικός

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πόσο πίσω παίζει να είναι αυτοί οι άνθρωποι???!!!