.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006

ΕΝΑΣ ΙΡΑΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Η Μυριάμ, 25 χρονών, λεσβία από το Ιράν, εγκατέλειψε τη χώρα της πριν δύο χρόνια. Αν έμενε, την περίμενε ο θάνατος. Σήμερα ελπίζει να γίνει δεκτή η αίτησή της για άσυλο στη Γαλλία, ώστε να μπορέσει να ξαναρχίσει τη ζωή της. Τρομοκρατημένη για τη ζωή της και τη ζωή των δικών της ανθρώπων, η επιθυμία της είναι αυτή η μαρτυρία να παραμείνει ανώνυμη.

Ερ. Υπό ποιες συνθήκες ανακαλύψατε την ομοφυλοφιλία σας;

Ήμουνα μόλις 18 ετών. Προέρχομαι από μία μικρομεσαία οικογένεια και μελετούσα για το απολυτήριο του λυκείου. Δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα αγόρια και ήμουνα πολύ μελετηρή. Περνούσα τον περισσότερο καιρό με την Αζά, την καλύτερή μου φίλη. Ήμασταν πάντα κολλημένες μαζί. Ανταλάσσαμε επιστολές γεμάτες πάθος, περπατούσαμε πιασμένες χέρι-χέρι και όλο αυτό με προβλημάτιζε. Μια μέρα ήμασταν σπίτι της και χωρίς να ξέρουμε τι κάνουμε, γδυθήκαμε και ξαπλώσαμε στο κρεβάτι της. Οι γονείς της μας έπιασαν στα πράσσα, και αυτό ήταν το πρώτο μου τράυμα. ΄Ενιωσα τέτοια ντροπή, μας πρόσβαλλαν τόσο πολύ! Μας κυνηγούσαν γυμνές μέσα στο διαμέρισμα. Στο Ιράν κανείς δεν μιλάει για το σεξ, είναι ένα θέμα ταμπού. Οι γονείς της τηλεφώνησαν στη μητέρα μου. Μαζί αποφάσισαν να ενημερώσουν το σχολείο. Δεν ήξεραν τί να κάνουν, τα γεγονότα τους είχαν ξεπεράσει. Νόμιζαν ότι το σχολείο μπορεί να μας ξαναφέρει στον ίσιο δρόμο. Ότι δεν έιμαστε παρά δύο παιδιά που έκαναν μία ανοησία.

Ερ. Ποια ήταν η αντίδραση των υπευθύνων του σχολείου σας;

Ήταν απαίσια. Οι γονείς μας νόμιζαν ότι έπρατταν το σωστό, αλλά το σχολείο αποφάσισε να μας αποβάλλει. Ένα μήνα πριν τις εξετάσεις για το απολυτήριο! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο διευθυντής του σχολείου έδωσε τα στοιχεία μας στο Υπουργείο Παιδείας. Έτσι ήταν αδύνατο να γραφτούμε σε άλλο σχολείο. Για ένα κορίτσι στο Ιράν, η αποβολή από το σχολείο είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα. Χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας και η μητέρα μου αισθάνθηκε προδομένη. Τρομοκρατήθηκε στην ιδέα ότι ο πατέρας μου θα μάθαινε τους λόγους της αποβολής. Πλήρωσε για να με πάρουν σε μια σχολή πληροφορικής και βρήκα δουλειά σαν γραμματέας σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων.

Ερ. Τι απέγινε η Αζά;

Οι γονείς της της απαγόρευσαν να με ξαναδεί, αλλά συνεχίσαμε να συναντιόμαστε στα κρυφά. Η παρανομία δυνάμωσε τον έρωτά μας. Περίμενα λίγους μήνες για να κερδίσω την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων μου στην εταιρεία και τελικά κατάφερα να τους πείσω να την προσλάβουν στο εργοστάσιο. Από τύχη, την έβαλαν να δουλέψει στο ίδιο γραφείο με μένα. Όταν το έμαθα, ήμουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο! Τρώγαμε μαζί το μεσημέρι και βρισκόμασταν κρυφά στις τουαλέτες. Εκεί βγάζαμε τη μαντίλα και φιλιόμασταν με πάθος. Προσέχαμε πολύ να μην καταλάβει κανένας τίποτα. Αλλά μετά από μερικούς μήνες, ένας από τους προϊσταμένους το πρόσεξε. Νόμιζε ότι πηγαίναμε μαζί για να καπνίσουμε μαριχουάνα! Έβαλαν το ισλαμικό συμβούλιο του εργοστασίου να μας κατασκοπεύει αδιάκοπα, όλος ο κόσμος μας συζητούσε και η κατάσταση γρήγορα έγινε ανυπόφορη. Ευτυχώς γι’αυτήν, η Αζά αποφάσισε να παραιτηθεί εγκαίρως.

Ερ. Εσείς όμως παραμείνατε στη θέση σας;

Ναι, ήμουν πεπεισμένη ότι κανείς δεν μπορούσε να αποδείξει τίποτα. Πού να ήξερα! Ξεκίνησαν έναν ψυχολογικό πόλεμο μέχρι να σπάσω. Οι συνάδελφοι μου έλεγαν «αυτό που έκανες με την Αζά στις τουαλέτες δεν ήταν μουσουλμανικό!». Όλος ο κόσμος ήθελε να ομολογήσω. Κατέληξα να πω στον ψυχολόγο ότι οι άντρες μου προκαλούν απέχθεια. Εκείνη τη στιγμή άρχισε η κόλαση για μένα. Με συνέλαβαν επίσημα για ιατρικούς λόγους και με έκλεισαν για μήνες σε μια ψυχιατρική κλινική. Με ανάγκασαν να παίρνω φάρμακα. Με ανέκριναν χωρίς σταματημό. Ήθελαν να μάθουν για ποιο λόγο δεν μου αρέσουν οι άντρες. Παραληρούσα, δεν ήμουν πια ο εαυτός μου. Όταν βγήκα ήμουνα άλλος άνθρωπος. Την πρώτη μέρα που επέστρεψα στο εργοστάσιο, οι προϊστάμενοι με κάλεσαν να μου μιλήσουν. Με ρώτησαν αν έχω επιστρέψει στον ίσιο δρόμο. Η απάντησή μου ήταν «Δεν γνωρίζω για ποιο δρόμο μιλάτε. Μου αρέσουν οι γυναίκες». Όλα αυτά βέβαια ήταν ένα θέατρο. Έξω με περίμενε ήδη ένα αυτοκίνητο. Αφού μου ανακοίνωσαν την απόλυσή μου, τρεις άντρες με έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο, μου έδεσαν τα μάτια και φύγαμε. Όταν μετά από ώρες ταξίδι μου ξανάνοιξαν τα μάτια ήμουνα σε ένα φριχτό δωμάτιο χωρίς παράθυρα με ένα βρώμικο στρώμα στο πάτωμα. Με βασάνιζαν για τρεις μέρες, ήταν ένας εφιάλτης, δεν ήξερα τί κακό είχα κάνει. Με ρωτούσαν συνέχεια αν γνώριζα και άλλους ομοφυλόφιλους, που εγώ εκείνη την εποχή δεν ήξερα καν τί σημαίνει ομοφυλοφιλία! Αγαπούσα την Αζά, αυτό ήταν όλο! Δεν μπορούσα να καταλάβω τί μου έλεγαν, ήθελαν να τους δώσω πληροφορίες για τα άλλα μέλη του κυκλώματος. Ερχόντουσαν απροειδοποίητα, με χτυπούσαν και έκαιγαν τα πόδια μου με τσιγάρα. Και όταν έφευγαν με άφηναν στο απόλυτο σκοτάδι.

Ερ. Η ισλαμική αστυνομία θεώρησε ότι ανήκετε σε κάποιο παράνομο δίκτυο ομοφυλόφιλων. Τους δώσατε πληροφορίες για την Αζά;

Όχι, ευτυχώς δεν με ρώτησαν τίποτα για την Αζά. Αλλά μετά από τέσσερις μέρες ήμουν τόσο εξαντλημένη που δέχτηκα όλα όσα μου ζητούσαν. Τους είπα ότι θα παντρευτώ και θα τους δίνω πληροφορίες για άλλους ομοφυλόφιλους. Με έθεσαν υπό την επίβλεψη δύο γυναικών ψυχιάτρων από την κλινική. Γύρισα στη μητέρα μου και έπεισα τους γιατρούς ότι θα παντρευτώ και ότι θα γίνω πληροφοριοδότης. Μετά από κάποιο καιρό και αφού δεν τους είχα δώσει καμία πληροφορία, η υπεύθυνη με κάλεσε για να μου πει ότι έπρεπε να υποβάλλει την έκθεσή της. Μου είπε ότι δεν είχα άλλη επιλογή. «Είμαι υποχρεωμένη να πω στις αρχές αν πρέπει να λιθοβοληθείς ή να αλλάξεις φύλο». Μου εξήγησε ότι για να θεραπευτώ μπορώ να κάνω εγχείρηση και να γίνω άντρας, αλλά αν συνέχιζα όπως ήμουν θα με καταδίκαζαν σε θάνατο. Της ζήτησα μια εβδομάδα για να το σκεφτώ, ήταν ο απόλυτος παραλογισμός. Κατάλαβα ότι ήμουν με την πλάτη στον τοίχο και ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσω ήταν να φύγω από τη χώρα.

Ερ. Πως μπορέσατε να φύγετε από το Ιράν αφού είχατε τεθεί υπό παρακολούθηση;

Δεν μπορούσα να πάρω το αεροπλάνο.Ο μόνος τρόπος για να φύγω ήταν μέσω Τουρκίας. Οι Ιρανοί δεν χρειάζονται βίζα για την Τουρκία και μπορεί κανείς να πάει με το λεωφορείο. Η μητέρα μου μάζεψε τα χρήματα για το ταξίδι και είπαμε στον πατέρα μου ότι φεύγω για να δουλέψω στην Ευρώπη και ότι από κει θα τους στέλνω χρήματα. Το ταξίδι κράτησε εβδομάδες ολόκληρες. Στην Κωνσταντινούπολη με ανέλαβε ένα δίκτυο διακίνησης παράνομων μεταναστών. Δεν ήξερα που με πήγαιναν και δεν με ένοιαζε. Με έβαλαν σε ένα φορτηγό, φοβήθηκα μήπως με εξαπατήσουν αφού δεν υπήρχε καμία εγγύηση. Μια μέρα η πόρτα του φορτηγού άνοιξε και μου έδωσαν ένα χαρτί που έγραφε στα γαλλικά «Είμαι η Μυριάμ και είμαι Ιρανή».

Ερ. Που βρισκόσασταν;

Στην Αλενσόν, στη Νορμανδία. Ήταν Οκτώβριος του 2004. Κρύωνα, ήμουν βρώμικη και πεινασμένη. ‘Εδειξα το χαρτί μου σε έναν αστυνομικό που ήταν καλός μαζί μου. Με πήγε σε ένα καταφύγιο για άστεγους. Εκεί η Οργάνωση Καθολικής Βοήθειας μου αγόρασε ένα εισιτήριο για το Παρίσι. Μου είπαν που να υποβάλλω τα χαρτιά μου για την αίτηση παροχής ασύλου. Στο Παρίσι κοιμόμουν σε τηλεφωνικούς θαλάμους και σε νοσοκομεία και έτρωγα στα συσσίτια για τους άστεγους. Πέρασε αρκετός καιρός πριν μου βρουν ένα μέρος για να μείνω και μου έδωσαν την κίτρινη κάρτα που μου επιτρέπει να λαμβάνω 300 ευρώ το μήνα [επίδομα που δικαιούνται για ένα έτος όσοι ζητούν άσυλο]. Μόλις τότε μπόρεσα να τηλεφωνήσω στη μητέρα μου και να της πως ότι είμαι ζωντανή.

Ερ. ‘Εχετε καθόλου νέα από την Αζά;

Ναι. Μπόρεσε να μου περάσει ένα μήνυμα για να μου πει ότι χαίρεται που κατάφερα να φύγω. ‘Εχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, την έχουν παντρέψει με έναν πολύ μεγαλύτερό της άντρα και έπαθε καρδιακή προσβολή. Αλλά είναι ακόμα ζωντανή.

Ερ. Πότε υποβάλλατε αίτηση για άσυλο;

Κατέθεσα τα χαρτιά μου τον Ιανουάριο του 2005. Τους διηγήθηκα όλη την ιστορία, αλλά η αίτησή μου απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005. Ανάμεσα στα υπόλοιπα έγγραφα τους είχα καταθέσει και το πιστοποιητικό που αποδεικνύει τον εγκλεισμό μου σε ψυχιατρείο, υπογεγραμμένο από την υπέυθυνη της κλινικής. Η υπηρεσία δέχθηκε την ομοφυλοφιλία μου αλλά θεώρησε ότι «οι δηλώσεις σχετικά με την συμπεριφορά των ιρανικών αρχών και τις απειλές εναντίον των υπόλοιπων μελών της οικογένειας υπήρξαν συγκεχυμένες» καθώς και ότι «δεν έχει στοιχειοθετηθεί επαρκώς η βαρύτητα των καταγγελιών ούτε ο κίνδυνος που διατρέχει η αιτούσα σε περίπτωση που απελαθεί». ΄Εχω ασκήσει έφεση και περιμένω μια απάντηση. Αλλά ο χρόνος περνάει. Και δεν αισθάνομαι άνετα στο καταφύγιο. Είναι γεμάτο με άντρες και δεν έχω πει σε κανέναν ότι είμαι λεσβία. Φοβάμαι μήπως η αίτησή μου απορριφθεί εκ νέου. Δεν θέλω να γυρίσω στο Ιράν. Θα ήθελα να αποκτήσω χαρτιά για να μπορέσω να δουλέψω, να σπουδάσω και να ξαναρχίσω τη ζωή μου. Περιμένοντας κάνω μαθήματα γαλλικών. Και ελπίζω πάντα μια μέρα να μπορέσω να ξαναδώ την Αζά.

56 σχόλια:

Aphrodite είπε...

Planet Earth, year 2006, on the verge of 2007...

Abort!!!!

!!!!

erva_cidreira είπε...

«Είμαι υποχρεωμένη να πω στις αρχές αν πρέπει να λιθοβοληθείς ή να αλλάξεις φύλο». Μου εξήγησε ότι για να θεραπευτώ μπορώ να κάνω εγχείρηση και να γίνω άντρας, αλλά αν συνέχιζα όπως ήμουν θα με καταδίκαζαν σε θάνατο.

Αυτός είναι ο λόγος που οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου επιτρέπονται σε χώρες όπως το Ιράν και η Κούβα, συχνά προς μεγάλη μας έκπληξη.
Το βιολογικό φύλο οφείλει να συμπίπτει με το κοινωνικό φύλο και τον σεξουαλικό προασανατολισμό. Η τάξη του κόσμου (τους) πρέπει να διατηρείται απαρασάλευτη.

guerrero762 είπε...

Φιλτατη aphrodite οποιο blog σηκωσω εσενα βρισκω!
Κλωνοποιησες εαυτον;
Επισκεπτομαι το παρον blog οχι για να εκφρασω την συμπαρασταση μου στη gay κοινοτητα της ελλαδας,πρωτον γιατι εχει καταντησει γραφικο να εκφραζουμε την συμπαρασταση μας σε καθε μειονοτητα ή "μειονοτητα" και κατα δευτερον λογο σαν καραstr8 ουδεποτε εχω νιωσει ή μπορω να καταλαβω τα προβληματα των gay.
Ακομα και αν θελησω δηλαδη...
Τυχαια επεσα στο blog και διαβασα την ιστορια του Γαλλου συναδελφου που σκοτωθηκε στο Aφγανισταν.
Εντυπωσιακο!
Ετυχε να γνωρισω σε αποστολες τους αλεξιπτωτιστες των Γαλλων Πεζοναυτων και ηταν ιδιαιτερα καλοι επαγγελματιες και σκληρα αγορια.
Αραγε αν μαθαινα αυριο για εναν συναδελφο που εχασα στη μαχη οτι ηταν gay πως θα αντιδρουσα;
Σοκ στη αρχη αλλα ο συναδελφος και αδερφος στα οπλα ειναι παντα αυτο,και ας γουσταρει αντρες..

gay super hero είπε...

Φίλε μου όπως και νά'χει ευχαριστώ που επισκέφτηκες αυτό το μπλογκ και χαίρομαι που διάβασες κάποιο από τα κείμενα. Νομίζω ότι τα προβλήματα των γκέι και της κάθε μειονότητας έχουν να κάνουν από τη μια μεριά με την αδιαφορία της "καραστρέιτ" πλειοψηφίας, από την άλλη με το ότι και εμείς μάλλον δεν προσπαθούμε αρκετά να τους προσεγγίσουμε και να τους μιλήσουμε ανοιχτά γι'αυτά. Αν μπορεί να ανοίξει έστω και ο ελάχιστος δίαυλος επικοινωνίας μέσω του 'Ιντερνετ, χαίρομαι γι'αυτό:)

Aphrodite είπε...

@gay super hero,

το ότι μαζεψες τα πιο... Venus & Mars νικς στο μπλογκ σου, δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για να σκας στα γέλια... Τώρα που σε πετυχαίνω αγαπητέ στρατό(γ)καυλε (με την καλή ελπίζω έννοια), να στο πω κι εδώ, γιατί στο μπλογκ σου δε με ακούς: ΞΑΝΑΒΑΛΕ τις ιστορίες σου με γιουγκοσλ. και κοκκινομάλλα a.s.a.p., είναι πολύ έντιμο δείγμα γραφής σου και δείχνουν πολλά.

(και μάλλον συχνάζουμε στα ίδια σπίτια τελικά honey!)
:)))

guerrero762 είπε...

Δεν εχεις αδικο.Ομως η ομοφοβικη αρνητικη αντιδραση των straight απεναντι στους gay ειναι πολλες φορες ενστικτωδης.
Βλεπεις εναν gay στο δρομο ή στη τηλεοραση και εκεινο που σκεφτεσαι πρωτο δεν ειναι "εχει καθε δικαιωμα να ειναι αυτο που ειναι" και αλλα τετοια πολιτικα ορθα αλλα "πουστης".
Ισως σου ακουγονται ασχημα αυτα που γραφω αλλα δεν μου/με αρεσει να καλοπιανω τον κοσμο λεγωντας αυτα που θελουν να ακουσουν,ακομα και στην real life.
Η ομοφοβια στη Ελλαδα ειναι μαλλον παραδοσιακης μορφης,και εχει να κανει με αυτο που προανεφερα,δεν ειναι ακραιας μορφης,ακομα και απο ακροδεξιες ομαδες.
Εχω γραψει σχετικο αρθρο στο blog μου.
Τωρα χωρις μαλακιες ποσοι gay υπαρχουν στα media για τους οποιους ολη η Ελλαδα ξερει την σεξουαλικη τους φυση αλλα ειναι ευρεως αποδεκτοι;;
Δεν πιστευω οτι υπαρχει πραγματικος αποκλεισμος πλεον.
Η ελληνικη κοινωνια περα απο συντηριτικη ή ομοφοβικη ειναι κυριως "στ'αρχιδια μας,μπρος εμεις και δεν γαμεις".
Εσυ θα ξερεις καλυτερα.
Τωρα οσον αφορα στο δικαιωμα καποιοι να πει οτι "δεν γουσταρω αυτο που κανουν οι gay" αυτο κατα την ταπεινη γνωμη ειναι δικαιωμα εκφρασης και απεχει απο το "καψτε τις πουσταρες".
Στο ιδιο κλιμα δεν μπορω να κατηγορησω καποιον για ρατσισμο επειδη με βριζει που ειμαι καραβανι(συχνοτατο φαινομενο στο internet)ή που με αποκαλει μπουγατσοκιμα επειδη ειμαι ΠΑΟΚτσης.
Για μαλακα ναι,για ρατσιστη χλωμο.
Καποιοι απο την κοινοτητα σας εχουν περασει στο αλλο ακρο και εμφανιζουν φαινομενα ζηλωτισμου.
Ετοιμοι να βρισουν και να επιτεθουν σε οποιον μπορει να εκφρασει διαφορετικη γνωμη,ακομα και αν δεν ισχυει αυτο.
Και αυτο κατανοητο καθως η μακροχρονια λειτουργεια και υπαρξη των gay στο περιθωριο και ο αποκλεισμος ενεργοποιουν ενστικτα αυτοπροστασιας.
Οπως οταν ενας διαιτητης σφυριζει πεναλτυ εναντιον μας,αυτοματα καταριομαστε το κατεστημενο των Αθηνων,ασχετα αν παιζουμε με τον Απολλωνα Καλαμαριας :))
Ενα πραγμα εν blog αδελφε δεν θα καταλαβω ποτε:Θες να μου πεις οτι η Μονικα Μπελουτσι σε αφηνει αδιαφορο; :ΡΡΡ

guerrero762 είπε...

αγαπητη θεα,το αρθρο με την κοκκινομαλα ποιο ηταν;
Δυστυχως δεν τα εχω κρατησει πουθενα.
Τωρα που το λες τα ειχα το 94-95 με μια κοκκινομαλα,θες να γραψω για αυτο; :ΡΡΡΡ

gay super hero είπε...

Νομίζω ότι η Μόνικα Μπελούτσι είναι ο κλασικός τύπος γυναίκας-συμβόλου του σεξ που τρελαίνει τους στρέιτ και αφήνει παντελώς αδιάφορους τους γκέι:) Οι γυναίκες που ενδιαφέρουν τους γκέι είναι είτε αιθέριες φιγούρες εξαιρετικής φινέτσας τις οποίες οι στρέιτ μάλλον θεωρούν κρυόκωλες και ξενέρωτες (τύπου 'Ωντρεϊ Χέμπορν, Γκρέις Κέλι ή Νικόλ Κίντμαν), είτε αρχιδάτες bitches (η Τζόαν Κρώφορντ μού'ρχεται πρώτη στο μυαλό αλλά στην ίδια κατηγορία με την έννοια του τσαγανού ανήκε και η Μαλβίνα Κάραλη) είτε σουπέρ-γκλαμουράτες ντίβες (τώρα ανάλογα με τα γούστα του καθενός εδώ χωράνε από Μαρία Κάλλας μέχρι κι εγώ δεν ξέρω ποια σκυλο-καμπαρετζού).
[Ορίστε, άρχισα να συζητάω με στρέιτ και ήδη μιλάω σαν λιμενεργάτης!:)]

Τώρα γι'αυτά που γράφεις σχετικά με τους γκέι των ΜΜΕ που γίνονται αποδεκτοί από το κοινό, θα διαφωνήσω. Η ελληνική κοινωνία σε αποδέχεται μόνο εφόσον παίζεις το παιχνιδάκι της που είναι να μην μιλάς ποτέ για τις προτιμήσεις σου και την προσωπική σου ζωή (και τότε όχι εντελώς - πόσες φορές έχεις ακούσει ότι "γέμισε η τηλεόραση πούστηδες;"). Με λίγα λόγια επιβραβεύει την υποκρισία. Το θέμα δεν είναι να μην πειράζει κάποιον τί κάνω στο κρεβάτι μου - αυτό είναι αυτονόητο. Το θέμα είναι να μην είμαι αναγκασμένος να ζω τη ζωή μου στο σκοτάδι, σαν να έχω κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι.

guerrero762 είπε...

Ναι εχεις δικιο οσον αφορα το τελευταιο.Τωρα τι να σου πω;
Οταν δεν εχεις βιωσει αυτο του ειδους την απαξιωση δεν μπορεις να εκφερεις και γνωμη.
Οντως που τις βρηκες ρε τις ξενερωτες! :))
Και η Madonna αν δεν κανω λαθος δεν ειναι στις προτιμησεις σας;
Τι κολλημα τραβατε και με τη Βουγιουκλακη;
Κοιτα αν μια μερα μπεις στο internet και μου γραψεις:Ασε μαλακα το πρωι στο δρομο ειδα ΕΝΑ μουνι,γαμησετα,τοτε πρεπει πραγματικα να αρχισεις να το ψαχνεις ;))

gay super hero είπε...

H Μαντόνα ανήκει στην τρίτη κατηγορία. Τώρα για τη Βουγιουκλάκη τί να πω, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, εγώ δεν θα την κατέτασσα ποτέ στα gay icons. Μην μπερδεύεσαι όμως, τα γούστα του ανθρώπου δεν καθορίζονται μόνο από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Παίζει ρόλο και το ταξικό/μορφωτικό ζήτημα. Π.χ. άλλος γκέι προτιμά τη Μαρία Κάλλας, άλλος τη Βουγιουκλάκη και άλλος την 'Αντζελα Δημητρίου.

Μού βαλες ιδέες τώρα. Μάλλον πρέπει να κάνω ένα ποστ με το θέμα "Γυναίκες που λατρεύουν οι γκέι":)

guerrero762 είπε...

Απο οτι καταλαβα σας τραβαει η γυναικεια αρχετυπικη μορφη της θηληκοτητας απαλλαγμενη απο τον αισθησιασμο και την σεξουαλικοτητα
Εκει που εγω θα θαυμασω τους μαστους της κ.Pamela Anderson εσεις θα θαυμασετε την φινετσα της Καλλας.
Η καπως ετσι....ελπιζω να μην μπαινουν gay φιλοι σου στο blog γιατι δεν θα ειναι-πιστευω- οτι καλυτερο να
αρχισουν να βγαζουν βρωμες οτι ο gaysuperhero επιασε κουβεντα με εναν καραβανα για γκομενες!!!!

Aphrodite είπε...

"... να αρχισουν να βγαζουν βρωμες οτι ο gaysuperhero επιασε κουβεντα με εναν καραβανα για γκομενες!!!!"

- και δίπλα μια αρχιδάτη (δεν είναι αστεία κι έξυπνη μαζί ως σύλληψη η έκφραση?), να περιμένει να... ποζάρει (I wish) για το επόμενο ποστ του οικοδεσπότη!!!
ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!!

Ωραία, μύλος γίναμε!!! Τουλάχιστον δεν θα τσακωθούμε ποτέ για γκόμενες... ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

Πωπω, το τρελλάναμε το μπλογκ του ανθρώπου!!!
:)))

ΥΓ1- καραβανά, το περί κοκκινομάλας ήταν εκείνο με τις ειδικές αποστολές και μόλις έβγαλε τον σκούφο ή το γκίλλυ σουτ (τι αστείο ελληνιστί!), χείμαρρος το μαλλί... Που της την έπεφτε μια άλλη γκόμενα, και ο πιο γλυκός χαιρετισμός με τους άλλους στρατο/πολεμό(γ)καυλους της ομάδας ήταν το "αι γαμίσου"... Ε?

ΥΓ2- αν το κάνεις το ποστ, ήρωα, μάλλον θα πρέπει να κάνω ένα "Γκέυ που λατρεύουν οι γυναίκες"...
;)))

(και θα γράφω μέχρι την Τρίτη Παρουσία!)

guerrero762 είπε...

ναι ρε!εκεινο με την καταληψη της πολης απο μια ομαδα μισθοφορων!
κριμα που δεν το θυμαμε ολο..

Aphrodite είπε...

**********************

WRITE IT AGAIN!!!

*********************


AND THAT'S AN ORDER!

(raised eyebrow...)
:)

gay super hero είπε...

Λοοοοοοοοολ, ελπίζω κάθε μέρα να το τρελαίνετε έτσι το μπλογκ μου:):):):):):)

Αρχιδάτες, γκλαμουράτες, στρατόκαυλους, την Αλίκη στο Ναυτικό, σκυλο-καμπαρετζούδες, καραβανάδες, χήρους καραβανάδων, ντίβες της όπερας, ξενέρωτες, κρυόκωλες, θεές του Ολύμπου, το αφεντικό τρελάθηκε απόψε και τα δίνει τζάμπας!

Πως λέει και ο αγωνιστικός θούριος "ελάτε απόψε να βγούμε στους δρόμους, τραβέλια και ΟΥΚάδες με πράντα στους ώμους";

Πω, πω πάει θα με διαγράψουν απ'ολα τα συνδικάτα:(:(:(:(

guerrero762 είπε...

Aν σε διαγραψουν οι gay εχω κατι γνωστους στο 'Συνδεσμο εφεδρων καταδρομεων' που τους ειχα στρατιωτες,θα πω καμμια καλη κουβεντα και θα σε γραψουν αυτοι μελος τους.
Διαβαζα τα προηγουμενα ποστ,καλα αυτο το fetish με τα στρατα που εγραφε ο αλλος δεν το καταλαβα

guerrero762 είπε...

Αphrodite i outrank u therefor u can order me.
Also I DO NOT TAKE ORDERS BY CIVILIANS
Εκτος αν εισαι η κ.Guerrero762 και φωναζεις με πειστικοτητα αρχιλοχια πεζοναυτη εκπαιδευτη στο Full metal jacket γιατι δεν εβαλα τα πιατα στο πλυντηριο(πιατων) :ΡΡ

guerrero762 είπε...

Επισης λογω καραβανοσυνης πεταω κατι "καλα ρε πουστη θα τα βαλω" πραγμα το οποιο δεν εκτιμα καθολου η κ.Guerrero762 πραγμα που την εκανε να γελασει ιδιαιτερα οταν στη λουφοπαραλλαγοταινια η κ.Καγια εκανε την ιδια παρατηρηση στο κ.Τσιμιτσελη που σε απταιστη φανταροκαραβανοστρατιωτικη διαλεκτο ειπε "οχι ρε πουστη γαμω τη πουτανα μου"

gay super hero είπε...

Δεν το καταλαβαίνεις το φετίχ με τα στρατά;
Γράψε με σ'αυτό το Σύνδεσμο 'Εφεδρων Καταδρομέων και άστο όλο πάνω μου. Θα καταλάβω εγώ και για τους δυο μας. Σλουρπ:)

guerrero762 είπε...

Aμα ειναι να σε γραψω και στο συνδεσμο εφεδρων ΟΥΚαδων :ΡΡ
Μετα απο κανα μηνα θα παρω τηλεφωνο να δω πως τα πατε,και θα μου απαντησει εφεδρος λοχιας των αλεξιπτωτιστων.
-Ο Guerrero762 ειμαι,δωσε μου λιγο τον g.s.h
-Ελα g.s.h και ειναι αυτη η τρελλη η Guerrerena στο τηλεφωνο!!!!

gay super hero είπε...

Πόσοι σύνδεσμοι υπάρχουν τελικά; Γιατί μού'ρχεται μια σκοτοδίνη...

guerrero762 είπε...

Πολλοι,βλεπεις στρατογκαυλους βρισκεις ουκ ολιγους και εκτος στρατου/ναυτικου(ΟΥΚ)

gay super hero είπε...

'Εχετε και σεις τα συνδικαλιστικά σας...

Zontas είπε...

Και μετά σου λέει είναι ομοφοβική η ελληνική κοινωνία, εδώ έχει βάλει εγκάθετους καραβανάδες να διαφημίζουν τους συνδέσμους του στρατού στους έλληνες gay ;)

Το σηκώνει το θέμα τον χαβαλέ,
gsh το ποστ είναι το πιό σκληρό πράγμα που διάβασα καιρό τώρα... :(

guerrero762 είπε...

Δεν ειναι συνδεσμοι μονιμων καλε,εφεδρων ειναι δλδ οσων υπηρετησαν την θητεια τους στις ειδικες δυναμεις...

gay super hero είπε...

Χαίρομαι που σε άγγιξε, και μένα με είχε πιάσει το στομάχι μου όταν το μετέφραζα... Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα για τους ανθρώπους που τους κυνηγάνε διάφορα καθεστώτα είτε για τις πολιτικές, είτε για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, είτε για οτιδήποτε άλλο...

Στη ζωή βέβαια υπάρχει και το τραγικό, υπάρχει και το κωμικό στοιχείο. Και μέσα από το κωμικό πολύ συχνά βγαίνουν αλήθειες, λύνονται αδιέξοδα και οι άνθρωποι έρχονται κοντύτερα. Να γελάμε και να περνάμε καλά λοιπόν, αλλά και να μην ξεχνάμε.

guerrero762 είπε...

H πλακα ειναι πως αυτοι ολοι που ηδονιζονται με κατι Ιραν και Κουβες θα κοβανε φλεβες αμα ζουσανε εκει.
Μαλλον εγω θα την εβρισκα που σαν καραβανας θα ειχα απολυτη εξουσια :ΡΡ

gay super hero είπε...

Μαχίμι, για την Κούβα έχω γράψει το πρώτο-πρώτο μου ποστ τον Αύγουστο:)

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

@οικο-δεσπότα (να το γράφω έτσι +οικοδεσπότα+ από δω και πέρα? Μπα, όχι, ε?)

"ελάτε απόψε να βγούμε στους δρόμους, τραβέλια και ΟΥΚάδες με πράντα στους ώμους"

LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL!!!!!!

(καλό το φετίχ με τα στρατά, αλλά αρβύλα, τρίχα κι απλυσιά, έ, μανταλάκι στη μύτη αδερφάκι μου! Βέβαια ΟΥΚ π.χ και να μυρίζει λεβάντα? Χμ... δεν ξέρω, inform me...)

@φιλήσυχε φιλειρηνικέ ουμανιστή μου,

"...εχω κατι γνωστους στο 'Συνδεσμο εφεδρων καταδρομεων' που τους ειχα στρατιωτες,θα πω καμμια καλη κουβεντα και θα σε γραψουν αυτοι μελος τους."

ΕΓΩ δεν έχει ρε γκάτζολε να με γράψουν? Δε μπορεί, όλο και κάποιον θα αφήσει ο gsh, όλο και κάποιος στρ8 θα του τη σπάσει... Ωραίος commarade είσαι!!!

"Αphrodite i outrank u therefor u can order me."

Αυτό λέω κι εγώ, και μη μου πεις για typos τώρα, αφού το λες και μόνος σου, I can order you...

"Also I DO NOT TAKE ORDERS BY CIVILIANS"

I am not a civilian mac, I am a Goddess, remember?
:))) (emoticon mountzas, 5-daxtylis, oxi gynaikas...)

"Εκτος αν εισαι η κ.Guerrero762...."

Οχι +Χριστός και Παναγία!+ Η κυρία αξίζει μετάλλιο ανδρείας (ω ναι!), που σε ανέχεται (εδώ εμείς και τά'χουμε φτύσει...):)))

"... και φωναζεις με πειστικοτητα αρχιλοχια πεζοναυτη εκπαιδευτη στο Full metal jacket γιατι δεν εβαλα τα πιατα στο πλυντηριο(πιατων)"

Ρε σεις, ποιός θα το σφουρίξει παραόξω?

(τραγουδιστά) "Ο guerrero βάζει πλυντήριοοοο πιάαατων!! Νια νια νια νια νια νια!!!"

(τι έχω ν'ακούσω...)

Εεεε, καληνύχτα αγόρια, βγαίνω και μόνη μου έξω!
:)))

ΥΓ- και νομίζετε ότι μόνο οι γαυ κρύβονται? Για κουβάλα, έγκυος, σε χαϊχλίδογλου γονείς τον νυν καλαθοπλέκτη και τέως τζάνκυ π.χ...
:(

10:40 PM, December 17, 2006

guerrero762 είπε...

Kαλα ολα τα αλλα...αλλα οχι και γκατζολε!!!
αχαχαχαχαχαχα
Θεσσαλονικιος ανθρωπος!
Γκατζολης=ο κατοικος του εβρου,μερικοι λενε ετσι ολους τους θρακιωτες.

gay super hero είπε...

Αφροδίτη μου αν και από άλλο point of view, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Good luck με τους χαϊχλίδογλου!

Επίσης εκτός από οικο-δέσποτα, μπορείς να με αποκαλείς hostess with the mostest (not in this life sweet goddess, not in this life!!!:):):):)

Aphrodite είπε...

@ψιτ, Γκερρέρο,

Αμα δε σ'αρέσει το γκάτζολος, έχω και Bibi-bo :))

Μ'αρέζει που με το σπας σε δίφραγκα κιόλας! Εχε χάρη που κάναμε γούστα εδώ, στης Hostess with the Mostest (R-r-r-espect!) για, και δε στηνε μπαίνω άλλο!
LOL!!!

@Hostess with the sweetest Mostest,

δεν πειράζει, άμα είναι να σου φύγει ο νταλκάς, όποτε ντυθείς drag, θα έρθω κι εγώ με τα μποά μου και τις τακούνες μου ("What have I done to deserve this" Pet Shop Boys Rio-dancers outfit!), και πάμε στοίχημα ότι εσύ θα κάνεις θραύση?! Εμένα είπαμε... κάνας κάφρος το πολύ-πολύ, που δεν θα εντυπωσιαστεί από τα... mostest σου! (σνιφ!)

ilias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ilias είπε...

Consistent with our frequently professed belief in the inherent dignity of human beings, we assume that all humans are created equal and go about our lives as if they are treated as equal.

Here comes a story like this to shake us out of our cozy comfort. And here is my question: in a liberal democracy, there is a plethora of ways to act. Spreading the word, as you do, is one; contributing to an organisation, such as the Human Rights Campaign, is another. Donating one's time and expertise is yet another. That is how advances have come about.

In Miriam and Asa's case, and before Miriam was forced to seek asylum in France, what do you feel is an effective way to act?

gay super hero είπε...

This is an excellent question.
Considering the options available however, it quickly leads to depressing thoughts of nothing but a dead-end. These options would be either to become an (unlamented) hero and a martyr or to flee for your life.

I prefer to think of the civilised world and the options it does have but sometimes fails abysmally to exercise: provide asylum to the persecuted and put pressure on the persecutors to change their ways.

guerrero762 είπε...

Δεν θελω να σε στεναχωρεσω αλλα χλωμο το βλεπω να πιεζεις το Ιραν

gay super hero είπε...

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πιέσω αυτούς που πρέπει να το πιέσουν;)

sikia είπε...

Gay Super χερούλι μου, μπράβο που παρουσιάζεις θέματα που δεν προβάλλονται πολύ (ή και καθόλου) από τα μέσα και οι περισότεροι δε γνωρίζουν. Κάθε ένας που το διαβάζει είναι και ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει κάτι.

gay super hero είπε...

Aυτό είναι που με τσαντίζει. Αυτό το κείμενο θα έπρεπε να σκοτώνονται οι εφημερίδες και τα περιοδικά ποιος θα το πρωτοδημοσιεύσει. 'Οχι να το μεταφράζω εγώ για να μπει σε ένα άγνωστο μπλογκ. Βέβαια έστω και πέντε άνθρωποι να το διαβάσουν εδώ, είναι αρκετό κίνητρο για να συνεχίσω. Τέσπα, φιλάκια πολλά Teletubbούλη μου:)

Aphrodite είπε...

Hey!!!

Mostest (or should I say... Moistest, it sounds far sexier!)
;)

MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR!!!

Ο,τι κι όποιον επιθυμείς, στην αγκαλιά σου να το/τον βρεις!

Υγεία, τύχη, αγάπη - κι έρως παντού και πάντα!

Χρόνια Πολλά και στην παρέα, εύχομαι τα καλύτερα!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχ

gay super hero είπε...

Σε ευχαριστώ καρδιά μου. Και σε σένα εύχομαι να είναι κάθε μέρα στη ζωή σου Χριστούγεννα και Πρωτοχρονια!

Πολλές, πολλές φιλούρες κάτω από το γκι και τις πιο mostest ευχές σε όλους μας!

gay super hero είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pwlina είπε...

πραγματικά η ιστορία είναι σοκαριστική.Δύο πόρτες απ'το δωμάτιό μου μένει μια κοπέλα απ'το Ιράν.Με ρούχα και συνήθειες όπως εμείς...κι όμως οι διαφορές σε μερικά σημεία είναι κάποιες στιγμές κάτι παραπάνω από έκδηλες!

les_boi είπε...

η συνέντευξη είναι πραγματικά συγκλονιστική , πολυ έξω απ'την πραγματικότητα μου αυτά που πέρασε η συγκεκριμένη κοπέλα και ό,τι και να πω πραγματικά είναι λίγο ...

κρίμα που τα πρώτα comments αναλώθηκαν στα "εσείς" και "εμείς" , στη Μόνικα Μπελούτσι και στο στρατό(μπλιάχ!)

και ναι gay super hero είναι λογικο να σε τσαντίζει , είναι εγκληματικη η σιωπή των καθεστωτικών media για τέτοια γεγονότα

les_boi είπε...

και για τον καραstr8 φίλο μου που είπε

"Βλεπεις εναν gay στο δρομο ή στη τηλεοραση και εκεινο που σκεφτεσαι πρωτο δεν ειναι "εχει καθε δικαιωμα να ειναι αυτο που ειναι" και αλλα τετοια πολιτικα ορθα αλλα "πουστης".
Ισως σου ακουγονται ασχημα αυτα που γραφω αλλα δεν μου/με αρεσει να καλοπιανω τον κοσμο λεγωντας αυτα που θελουν να ακουσουν,ακομα και στην real life."

μα κι εγω ως καραπουστάρα του κερατά που είμαι , "πούστης" σκέφτομαι δεν βλέπω γιατι αυτό σημαινει αποκλεισμο απο κάποιο δικαίωμα , έχω την τάση να μην αποκλείω κανέναν απο δικαιώματα βλέπεις ...

όσο για τα
"Δεν πιστευω οτι υπαρχει πραγματικος αποκλεισμος πλεον.
Η ελληνικη κοινωνια περα απο συντηριτικη ή ομοφοβικη ειναι κυριως "στ'αρχιδια μας,μπρος εμεις και δεν γαμεις".
Εσυ θα ξερεις καλυτερα.
Τωρα οσον αφορα στο δικαιωμα καποιοι να πει οτι "δεν γουσταρω αυτο που κανουν οι gay" αυτο κατα την ταπεινη γνωμη ειναι δικαιωμα εκφρασης και απεχει απο το "καψτε τις πουσταρες"."

πρέπει να κατλάβεις ότι ως καραπουστάρα πάλι δεν γουστάρω καμια ανοχη αυτης της κοινωνίας παρα μόνο κατι πολυ απλό , την άμεση ανατροπή της:-)

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΕΙΤ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aphrodite είπε...

@les-boi,

βρε αγάπη μου από χιούμορ δεν? Γιατί αν έχεις παρακολουθήσει το τι αντιπροσωπεύουν αυτοί οι δύο του διαλόγου, ο οικοδεσπότης και ο guerrero, όχι μόνον εδώ, αλλά και σε άλλα μπλογκς, θα καταλάβαινες τι πλάκα γινόταν!

Και αν εξοργίζεσαι (μαζί σου!) με όλες αυτές τις αηδίες του συρμού που ακούς για της ομο-φοβίες/ομο-απαξιώσεις /ομο-επιθέσεις, γιατι προβαίνεις κι εσύ σε μια ανάλογη επίθεση και κατά του εαυτού σου και κατά της.... κακούργας κενωνίας?
:(((

Κράτα επίπεδο!!!

les_boi είπε...

δεν έκανα καμια επίθεση γλυκιά μου , σχολίασα αυτα που διάβασα , τις βαριέμαι τις άνετες πλάκες , αχ εσεις οι στρειτ κι αχ εμεις οι γκει μπουρουμπουρου μπουρουμπουρου , απλά βαριέμαι οκ ; μη μου στεναχωριέσαι :-)
στον εαυτό μου επιτιθεμαι συχνά , στην κοινωνία οχι ακόμα αρκετα αλλά προσπαθώ χεχε

Aphrodite είπε...

@les-boi,

ΟΚ! point taken honey!

Και στον ευατό σου να μην επιτίθεσαι! Καλό το αυτομαστίγωμα, αλλά καλύτερα τα μπαζούκας στην κοινωνία, ε?
:)))

@Moistest,

ΚΑΝΑ ΠΟΣΤΑΚΙ ΚΑΛΕΕΕΕ!!!!
ΧΧΧΧ!

gay super hero είπε...

Λατρευτή μου Venus (you're my fire, my desire θυμάσαι τις Bananarama;) φοβάμαι ότι τον τελευταίο μήνα η hostess with the mostest έχει προσβληθεί από τη γνωστή ίωση του "δεν βαριέσαι" και του "ωχ βρε αδελφέ" που ως γνωστόν κάνει θραύση στα εύκρατα κλίματα της πατρίδας μας. Να ζητήσω συγγνώμη από όσους φίλους περιμένουν κάτι καινούριο, δεν το παίζω ντίβα, Γκρέτα Γκάρμπο, "I want to be alone" και τα τοιαύτα. Απλά μια φάση είναι και θα περάσει (ελπίζω).

Les σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Το κείμενο που δημοσίευσα είναι αβάσταχτα σκληρό. Είναι ακόμα πιο σκληρό ότι για να το διαβάσει κανείς πρέπει να ψάξει σε έντυπα "ειδικού ενδιαφέροντος". 'Αποψή μου είναι ότι πίσω από την πλάκα και τον χαβαλέ που ακολούθησε υπάρχει αρκετή ουσία αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει, ποτέ στη ζωή μου δεν πρόκειται να απολογηθώ για το έγκλημα της ελαφρότητας:)

alximist είπε...

το κείμενο αυτό είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Όχι ότι δεν ήξερα τι παίζει..έχω και ένα ποστ δημοσιεύσει με τον τίτλο Τεχεραν μπλουζ για 2 έφηβους που τους κρεμάσαν τότε...έγκλημα ότι αγάπησαν...εκεί δεν είχε πολλά πολλά, τα προκαταρτικά τα προσπεράσανε...
Ίσως γιατί όλες οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν τις λεσβίες ως λιγότερο υπαρκτες και του έδωσαν μια δυνατότητα να αλλάξουν...(υπόθεση) Το ιράνικό καθεστώς διακατέχεται από μια απανθρωπία στα μάτια μας. ¨οσο και αν προσπαθώ να δικαιολογήσω κάποια πράγματα στην βάση της διαφορετικής κουλτούρας, νομίζω ότι το Ιραν, η Β. Κορέα και άλλα καθεστώντα είναι η κόλαση επί της γης...Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα ενός πιτσιρικου 3-4 ετων που καταδικάστηκε να του αχρηστέψουν το χέρι, γιατί έκλεψε ενα καρβέλι..φρικτές εικόνες.
Πάντως εγώ διασκέδασα τον δίαλογό σας..στρατόκαυλε και γκει ήρωα...

alximist είπε...

xexe, se niwthw...
molis ekana link to post ayto.

alximist είπε...

Οπως βλέπεις το βιντεάκι στο YouTube, δεξιά, κάτω από το URL, έχει ένα κώδικα Embed. Αυτόν αντιγράφεις και τον περνάς στο blog σου (έχοντας το html και όχι το compose) Μετά, με το compose μπορείς να το διαλέξεις και να το κεντράρεις.
exeis kana msn h kati tetoio?, an exeis msn, milhse mazi moy sto alximist@hotmail.com
gia to link

alximist είπε...

kai egw twra to ematha to youtube, mh nomizeis, alla etsi einia o enas mathainei ton allo...

Good As You είπε...

έχω σοκαριστεί.... περιμένουμε νέο ποστ..

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,....
Σχηματοποίηση λόγου ("ποιημάτων" μου), κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....