.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ ΛΕΜΕ

Ο αγαπητός Cookie Basher ήταν αυτός που μου έδωσε την ιδέα να ασχοληθώ σήμερα με μία από τις πιο αγαπημένες στο γκέι κοινό ταινίες όλων των εποχών. Οι δύο πιο λαμπερές σταρ και uber - bitches της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρώφορντ (τρία όσκαρ συνολικά) χρειάστηκε να περιμένουν δύο δεκαετίες για να πρωταγωνιστήσουν μαζί σε μία ταινία, το περίφημο Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέην του 1962. Στην ταινία η Τζόαν Κρώφορντ υποδύεται την Μπλανς Χάτσον, μια αγαπημένη σταρ του παλιού σινεμά που έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα περίεργο ατύχημα. Τη "στοργική" της φροντίδα έχει αναλάβει η παρηκμασμένη και αλκοολική αδελφή της Μπέιμπι Τζέην Χάτσον (Μπέτι Ντέιβις) που ξεκίνησε ως παιδί-θαύμα η ίδια πριν την επισκιάσει το λαμπερό άστρο της Μπλάνς. Φαντασιώνεται ότι μπορεί να την εκδικηθεί αναβιώνοντας την πεθαμένη καριέρα της, και εν τω μεταξύ κρατάει την Μπλανς ουσιαστικά φυλακισμένη στην έπαυλή τους στο Χόλιγουντ, ρημάζοντας τον τραπεζικό της λογαριασμό και υποβάλλοντάς την σε ανυπόφορα βασανιστήρια πριν η σχέση τους καταλήξει σε ένα τραγικό αλλά ανατρεπτικό τέλος. Πολλά έχουν γραφτεί για τη "σατανική" ερμηνεία της Μπέτι Ντέιβις (η οποία ήταν και υποψήφια για όσκαρ εκείνη τη χρονιά), εμένα όμως μου βγάζει λίγο καρικατούρα. Στον αντίποδα η Τζόαν Κρώφορντ πραγματικά συγκλονίζει με μία ερμηνεία - ρεσιτάλ μαζοχιστικής αξιοπρέπειας!


Στη σκηνή που θα παρακολουθήσετε η Μπέιμπι Τζέην σκασμένη που η ανάπηρη αδελφή της μοιάζει ανόρεχτη, προσπαθεί να την καλοπιάσει με ένα γκουρμέ γεύμα πολλών αστέρων. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ετοιμάζω το μεσημεριανό μου. ;-) Καμιά καλή σαλτσούλα για το έδεσμα ξέρει κανείς;

18 σχόλια:

If...ιγένεια είπε...

Εξαιρετικές ερμηνείες αλλά λίγο κατάθλιψη το όλο σκηνικό..

sikia είπε...

Αχ Παναγίτσα μου, φρικιαστικό!!! Και εγώ έτρωγα σάντουιτς στη δουλειά....

revqueer είπε...

Τη ταιννία τη κατέβασα τη προηγούμενη εβδομάδα! Άψογη!!! Δείτε και το All About Eve!

Neverlandean είπε...

Αυτή είναι πραγματική bitch!!! WOW!

Ρεμπεσκές είπε...

Ενα εχω να δηλωσω...
Πουτανια????ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΛΕΜΕ!!!!
Το αρουρι στανταρ μπορει να μαγειρεφτει οπως η παπια.Εχω αυτο το feeling...Παω να κυνηγησω κανενα στην γειτονια να το φτιαξω για γευμα.Τι στο δια...ολοκληρη ζουγκλα,ενα αρουρι δεν θα βρω?
*Α ρε Σουπερ Χηροου....με εκανες να πνιγω απο τα γελια*

Ανώνυμος είπε...

shocking to say the least! τελικά κρεατάκι έφαγες? :-P

Ανώνυμος είπε...

Όντως καταθλιπτική ταινία, αλλά λόγω του ότι είναι εν πολλοίς over the top, έχει γίνει θύμα παρωδιών σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον δύσκολο να την δεις τελείως straight faced. Κάτι σαν το Mommie Dearest, αν και όχι σε τέτοιο βαθμό βέβαια.

Dr_MAD είπε...

To soundtrack είναι μάλλον το ίδιο με του Μπεν Χουρ. Αν παρατηρήσατε παίζει ένα μυστήριο μουσικό χαλί από κάτω. Όσο για την ταινία είναι γενικότερα masterpiece -και όχι μόνο για τους gay- γιατί βασίζεται σε ένα τρομερά έξυπνο/πιασάρικο concept. Ποιος δε θα ήθελε να χαρεί έστω για λίγο τη λάμψη (πέρα από στρασάκια και glitter)?

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Απίστευτη ταινία, με δύο πραγματικές ιέρειες του είδους

Stardustia είπε...

Κι όμως κι όμως...

με αρουραίους και ποντίκια τα έχω βάλει με επιτυχία, είναι μεγάλες αηδίες αλλά είναι θηλαστικά και μπορώ να τα βγάλω πέρα,

αλλά μη με βάλεις να σκοτώσω κατσαρίδα,

αυτό το ανατριχιαστικό... "κριτς"

[Μια φορά ήμασταν στα παρασκήνια του Βεακείου, και παντού υπήρχαν μικρά κόκκινα φτερά και ακουγόταν ένα χσσσσ όποτε μετακινούσαμε κάτι... κοντέψαμε να μείνουμε ομαδικώς...]

ΑΝ λοιπόν ΑΝ ήταν να μου κάνουν τέτοια πλάκα, ε ας ήταν με αρουραίο

Phoebus είπε...

Τόσο καλή και μου ξέφυγε?
Έφυγα τώρα για το video-club να την νοικιάσω!!!
Super Hero, ερχεσαι να τη δούμε μαζί? :-) (and the rest of you guyz)

*C* είπε...

Xaxaxaxaxa, san ti Kakia Magissa gelaei re file xaxaxa thea einai- egrapses!

gay super hero είπε...

Να ρθούμε phoebus αν μου υποσχεθείς ότι θα μου κλείσεις τα μάτια τη στιγμή που θα δείχνει το τρωκτικό :-)

Xαίρομαι που σας αρέσει guys. Δύο πολύ μεγάλες κυρίες μαζί στην οθόνη

Ανώνυμος είπε...

Δεν την εχω δει ποτε.
Γενικα δεν εχω ιδεα απο ταινιες του παλιου καλου αμερικανικου κινηματογραφου, η ανιστοριτη.


Αλλα και γω θα προτιμουσα αρουραιο απο κατσαριδες.

guerrero7,62 είπε...

Ελα ρε πως κανετε ετσι,πριν χρονια στη Θεσσαλονικη,γνωστη κοσμικη ταβερνα(τι ακριβως ειναι η κοσμικη ταβερνα ποτε δεν καταλαβα,σαν να λες trendy ασπρη καλτσα)ηταν γνωστη για τα σουτζουκακια της,τελικα προς μεγαλη φρικη των πελατων που τα μπουκωνοταν αποδειχθηκε πως ο κιμας ηταν σκυλλογατοποντικισιος!!!
Sugar σε μιλαω....

gay super hero είπε...

Στο CNN έβλεπα ένα εστιατόριο στη Σαγκάη που είχε για σπεσιαλιτέ του συνταγές με αρουραίους. Τους ζεματούσαν σε καφτό νερό και μετά τους κρέμαγαν στο ψυγείο σε τσιγκέλια. Μάλιστα το εστιατόριο είχε φίρμα τον Μίκυ Μάους!

guerrero7,62 είπε...

Aμα ειχαν τον Γκαστονε δεν θα ηταν λιγο κουλο;

dunno είπε...

δεν ειμαι gay αλλα η ταινια εξακολουθει να ειναι μια απο τις αγαπημενες μου ολων των εποχων.κι οι δυο κυριες ερμηνευσαν αψογα τον ρολο τους αν και προσωπικη μου συμπαθεια παει στην Bette την οποια θεωρω σε γενικες γραμμες πολυ καλυτερη