.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΚΕΪ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΙΔΑ: ΛΙ ΓΙΝ-ΧΕ


Περισσότερες από δέκα χιλιάδες υπογραφές έχει κατορθώσει να μαζέψει μέχρι στιγμής η κινέζικη γκέι οργάνωση Τον-γίου (που σημαίνει "κοινή γλώσσα") που εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την αναγνώριση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας. Στόχος των διοργανωτών είναι να τους επιτραπεί να καταθέσουν το ψήφισμά τους στο ετήσιο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος που ξεκινάει σε λίγες μέρες στο Πεκίνο. Προς το παρόν οι υπογραφές εκτίθενται δημόσια στο Λάλα μπαρ, το μεγαλύτερο λεσβιακό μπαρ της κινεζικής πρωτεύουσας. Και αν αναρωτιέστε, λάλα σημαίνει λεσβία στη μανδαρίνικη διάλεκτο.

Με αυτόν τον τρόπο το γκέι κίνημα στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου που μόλις ξεκινάει τα πρώτα, νηπιάκά του βήματα αποτίει τον δικό του φόρο τιμής στη Λι Γιν-Χε. 56 χρονών σήμερα η κ. Λι είναι κοινωνιολόγος και σεξολόγος με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει επιλεγεί από την εφημερίδα Asia Times ως ένα από τα 50 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Κίνα αυτή τη στιγμή. Η κ. Λι συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τα νομοσχέδια πριν κατατεθούν στο κοινοβούλιο της χώρας. Για τρεις συνέχόμενες χρονιές -από το 2003 ως το 2006- η κ. Λι πρότεινε στην επιτροπή νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει η ίδια για την αναγνώριση των γάμων ατομων του ίδιου φύλου στην Κίνα. Το 2007 ανακοίνωσε μέσα από το μπλογκ της ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει την προσπάθεια. Σύμφωνα με την ίδια τα μέλη της επίτροπης άρχισαν να δέχονται αφόρητες πιέσεις από υψηλά ιστάμενους της κινεζικής ιεραρχίας ώστε να πάψουν να ασχολούνται με το ζήτημα.

Στο μεταξύ και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Αυγούστου, υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι η κινεζική ηγεσία υιοθετεί ολοένα και σκληρότερη στάση απέναντι σε όσους θεωρεί ότι με τη διαφορετικότητά τους απειλούν το μοντέλο της κοινωνικής "αρμονίας" που η ίδια προσπαθεί να επιβάλλει με στρατιωτικές μεθόδους. Οι πληροφορίες προέρχονται από τον δόκτορα Γουάν Γιαν-Χάι που γνωρίζει από πρώτο χέρι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν συμμορφώνονται με το καθεστώς. Το 1994 έχασε τη θέση του στο Υπουργείο Υγείας λόγω της συμμετοχής του σε εκστρατείες ενημέρωσης για το AIDS και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Το 2002 συνελήφθη όταν αποκάλυψε το σκάνδαλο του μολυσμένου αίματος από το οποίο υπολογίζεται ότι προσβλήθηκαν από τον ιό HIV ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε 23 επαρχίες της Κίνας. Οι διεθνείς αντιδράσεις οδήγησαν στην απελευθέρωσή του ένα μήνα αργότερα. Το 2006 συνελήφθη και πάλι όταν κατηγόρησε τις κινεζικές αρχές ότι "κοιμούνται" ενώ η επιδημία μαίνεται στην Κίνα. Στη δική του περίπτωση οι αρχές ξύπνησαν από το λήθαργό τους και αποφάσισαν απλά να απαγορεύσουν διεθνές συνέδριο που είχε διοργανώσει για το θέμα στο Πεκίνο με τη συμμετοχή οργανώσεων από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δόκτορα Γουάν, εδώ και ένα μήνα οι κινεζικές αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση "αρετής" με στόχο τους ομοφυλόφιλους της Κίνας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν αρχίσει να διεκδικούν το δικό τους μερίδιο ελευθερίας και κάνουν την παρουσία τους όλο και πιο έντονη στη νυχτερινή ζωή του Πεκίνου και της Σαγκάης. Στις 9 Μαρτίου η δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο Destination, το μεγαλύτερο γκέι κλαμπ του Πεκίνου το οποίο διέταξαν να κλείσει με την κατηγορία του "συνωστισμού". Την ίδια βραδιά η αστυνομία στη Σαγκάη έκανε ακριβώς το ίδιο στο κλαμπ Pink Home. Και στις δύο περιπτώσεις οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, αφού πρώτα άφησαν τους δυτικούς θαμώνες των δύο κλαμπ να αποχωρήσουν ώστε να αποφύγουν τυχόν διπλωματικό επεισόδιο.

Μία εβδομάδα αργότερα η αστυνομία οργάνωσε επιδρομή σε πάρκο του ανατολικού Πεκίνου προχωρώντας στη σύλληψη 40 ατόμων, ενώ 70 άτομα συνελήφθησαν σε τέσσερις σάουνες τις κινεζικής πρωτεύουσας οι οποίες επίσης έκλεισαν με διαταγή των αρχών. Σε όλες τις περιπτώσεις μοναδικός στόχος της αστυνομίας φαίνεται να είναι η τρομοκράτηση των συλληφθέντων. Χωρίς να τους απαγγέλονται συγκεκριμένες κατηγορίες παραμένουν στο κρατητήριο έως και 30 ώρες πριν απελευθερωθούν, ενώ η αστυνομία καταγράφει τα στοιχεία τους και τους φωτογραφίζει για το αρχείο της. Λιγότερο τυχεροί είναι οι υπάλληλοι στις σάουνες οι οποίοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παραμένουν υπό κράτηση. Από τα δίχτυα της αστυνομίας δεν φαίνεται να έχουν ξεφύγει ούτε όσοι αποφεύγουν τις νυχτερινές διαδρομές, αναζητώντας ερωτικούς συντρόφους πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους: άλλα 80 άτομα παγιδεύτηκαν μέσω γκέι chat rooms και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν από τις αρχές την κατηγορία της "εκπόρνευσης".

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο -που από ό,τι φαίνεται δεν έχει κάποιο σημαντικότερο πρόβλημα να λύσει- κλείνει την πόρτα σε όσους γκέι και λεσβίες από το εξωτερικό (και κυρίως τις ΗΠΑ) επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα από τα χιλιάδες έκθετα παιδιά που δημιουργεί η υποχρεωτική για όλες τις οικογένειες πολιτική του ενός παιδιού. Έως τώρα οι γκέι και οι λεσβίες που επιθυμούσαν να υιοθετήσουν έκαναν τα χαρτιά τους ο καθένας ξεχωριστά, δηλώνοντας ανύπαντροι. Από εδώ και στο εξής οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα δέχονται αιτήσεις παρά μόνο από παντρεμένα αντρόγυνα με μοναδικό σκοπό να σταματήσουν ακριβώς αυτές τις υιοθεσίες. Για την κινέζικη κυβέρνηση τα χιλιάδες κοριτσάκια που εγκαταλείπονται κάθε χρόνο από παραδοσιακά ζευγάρια που προτιμούν αρσενικό απόγονο είναι προτιμότερο να μεγαλώσουν σε κάποιο από τα άθλια ορφανοτροφεία της χώρας παρά με δύο ανθρώπους που θα έκαναν το παν για να μεγαλώσουν ένα εγκαταλελειμένο παιδί! Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 13 χιλιάδες παιδιά από την Κίνα υιοθετούνται στο εξωτερικό.

Τέλος κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τους επικεφαλής των κυβερνήσεων όλου του κόσμου ώστε να μην παραστούν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Θιβέτ που στοίχισαν τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, αλλά και τις διαμαρτυρίες και τις δεκάδες συλλήψεις που συνόδευσαν τη διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας στην Αθήνα, το Παρίσι, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο. Παρά τις αντιδράσεις η κινεζική κυβέρνηση επιμένει να συμπεριλάβει δρομολόγιο της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας το Θιβέτ που ο κινεζικός στρατός προσάρτησε δια της βίας το 1949, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες τη φλόγα κατά την επεισοδιακή διαδρομή της στις δυτικές πρωτεύουσες συνόδευαν κινέζοι ασφαλίτες (!) Ήδη η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τις εκδηλώσεις, ενώ και ο πρόεδρος της Γαλλίας το σκέφτεται σοβαρά.

Ελπίζω και η ελληνική πολιτική ηγεσία να μην επιδείξει τα ίδια χρεοκοπημένα αντανακλαστικά που την οδήγησαν στη λογοκρισία των ακτιβιστών από την κρατική τηλεόραση για να μη χαλάσει η σούπα της χλαμυδοτελετής στα καμμένα της Ολυμπίας. Ελπίζω να θεωρούμε την προσβολή και την πολιτική εκμετάλλευση της φλόγας σημαντικότερη υπόθεση από την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην αχανή κινεζική αγορά.

27 σχόλια:

cobden είπε...

α)Δεν θα είμουν και τόσο ενθουσιώδης με μια κυρία που συμμετέχει στη "συμβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τα νομοσχέδια πριν κατατεθούν στο κοινοβούλιο της χώρας".Οπότε, μέρος του συστήματος η κυρία Λι Γιν-Χε. Θα με ενδιέφερε η γνώμη της για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, την οποία νομιμοποιεί με την παρουσία σε μια τέτοια επιτροπή.Το ότι αγωνίζεται για την αναγνώριση των γάμων ατόμων του ίδιου φύλου ,δεν αρκεί από μόνο του, για να εκφράσουμε το θαυμασμό μας προς τη κυρία Γιν-Χε...Μέχρι εκεί φτάνει η ευαισθησία της?
β)Ωραία τα γράφεις πιο μετά για τις εγκληματικές ενέργειες της κινεζικής κυβέρνησης και συμφωνώ απόλυτα μαζι σου πως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ολυμπιακής φλόγας και της λογοκρισίας των διαδηλωτών ήταν απαράδεκτη!Μόνο εμείς και οι Κινέζοι δεν είδαμε τις διαμαρτυρίες!Απαράδεκτη ήταν και η σιωπή των Ελλήνων πολιτών.Κοίτα τί έγινε στη Γαλλία για το ίδιο θέμα.Στην Ελλάδα, αν ο κακός δεν είναι ο Αμερικάνος, τα επαναστατικά αντανακλαστικά μας είναι τόσο μα τόσο αργα!
γ) Όμως είναι λύση η απομόνωση της Κίνας?Είναι λύση το να διακόψουμε το εμπόριο με αυτή τη χώρα, το να μποϋκοτάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες?Δεν το νομίζω. Τέτοιες πρακτικές θα ισχυροποιήσουν και θα σκληρύνουν το αυταρχικό καθεστώς της χώρας.Κοίτα το παράδειγμα της Κούβας.Αντίθετα, με το σταδιακό άνοιγμα της Κινέζικης οικονομίας τα τελευταία χρόνια, σιγά σιγά έχουν γίνει και κάποια βήματα ώστε να γίνονται κάπως πιο σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα.Καμιά σχέση η σημερινή Κίνα με την Κίνα του Μάο.

gay super hero είπε...

cobden δεν έγραψα τίποτα για διακοπή του εμπορίου, ούτε για μποϊκοτάζ των αγώνων. Απλά ελπίζω να μην αισθανθεί την ανάγκη ο έλληνας πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος της δημοκρατίας να τιμήσουν με την παρουσία τους τις τελετές. Το γράφω γιατί θεωρώ ότι έχει σημασία μια τέτοια απόφαση από τη χώρα που είναι η κοιτίδα των αγώνων και η προηγούμενη χώρα που τους τέλεσε.

Συμφωνώ ότι η κ. Λι δεν ανήκει στους αντιφρονούντες. Είναι όμως το μοναδικό πρόσωπο στην κινεζική ηγεσία που προσπαθεί να προωθήσει μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση των σεξουαλικών μειονοτήτων από την κινεζική κοινωνία. Γι'αυτό και μόνο ο τίτλος της ηρωίδας της ανήκει δικαιωματικά.

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο στην Λι Γιν-Χε. Δεν περίμενα ότι αυτή η χώρα που είναι τόσο μπροστά στην τεχνολογία, να είναι πίσω στα κοινωνικά της. Τόσο έξυπνοι άνθρωποι και να φορούν παροπίδες; Δεν βλέπουν τι επικρατεί στον δυτικό κόσμο; Θέλουν να κρατήσουν αλόβητο τον ανατολικό. Δυστυχώς δεν γίνεται, αργά η γρήγορα θα το καταλάβουν...

Dr_MAD είπε...

tsao tson tsilaaa
[= μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη]

αυτό γίνεται με την ανοχή της κινεζικής κυβέρνησης, γιατί δε θέλουν να πάνε χαμένα τα λεφτουδάκια από τους "χαρούμενους" επισκέπτες. Είναι γνωστή για την ομοφοβία της η Κίνα. Επίσης, το δέκα χιλιάρικα δε μου λέει κάτι ανάμεσα σε δις κόσμου. Εχω άδικο?

Ανώνυμος είπε...

Gay Super Hero επειδη ειναι πρωι και ειμαι ακομα με την τσιμπλα,γινεται να μην σχολιασω?
Αλλα το διαβασα οοοοοοολο το κειμενο.Αλλα δεν μου βγαινει πρωινιατικα..Gomennasai!

Όναρ είπε...

Μήπως θα μπορούσα να μάθω από που αντλείς τα θέματά σου; Αν θέλεις. Τα βρίσκω τρομερά ενδιαφέροντα και πολλά από αυτά τόσο εξωπραγματικά για την ελληνική πραγματικότητα.. Καλησπέρες εξωγήινες..

phoinix είπε...

μπούμερανγκ τους γύρισαν οι ολυμπιακοί τους κινέζους.
απο το κακό στο χειρότερο πάνε.
εγώ θέλω να μάθω τι θα τους κάνουν τόσους τουρίστες με τόσες απαγορεύσεις..σε μερικά μέρη δε μπορείς ούτε να φωτογραφίσεις.
Όσο για τις υιοθεσίες μου φαίνεται γενικά τραγικό το θέμα.Απο που να το πιάσεις! Που πετάνε τα κορίτσια τους, που μεγαλώνουν άθλια, που το προτιμούν απο το να το μεγαλώσουν gay.
Πραγματικά η κίνα μου φαίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα..
Άσε που άμα βλέπεις το made in china ξέρεις κατα βάθος οτι η παιδική εργασία πάει σύννεφο..

revqueer είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωσή της. Και πολύ στενάχωρα τα όσα λες για όσους παγιδεύονται σε chat rooms ή πάρκα. Απαράδεκτο!

Nikos είπε...

Chinese culture of 2008 sucks.

Cheap Products, cheap people. Cheap lives. gay super hero, your comment wasn´t readable in my blog, please repost it in a way that it is.

Κώστας είπε...

Δυστυχώς δεν περίμενα τίποτα καλύτερο.

hourglass είπε...

Επιτέλους και μια Κινέζα που να αξίζει να ασχοληθείς, μας ζάλισαν πια με την περιβόητη Σου Λι και τα αναβολικά της!

gatti είπε...

Αυτό που μου αρέσει στο μπλογκ σου κι ας μην σχολιάζω συχνά, είναι ότι μαθαίνω καινούργια πράγματα. Για μένα ήταν έκπληξη ακόμα και το ότι υπάρχουν μπαρ ομοφυλόφιλων στην Κίνα. Δεν πίστευα ότι θα τους επέτρεπαν να λειτουργούν.
Μαθαίνω και για τους Κινέζους που δουλεύουν στην Ελλάδα για παράδειγμα, πως νοικιάζουν μεγάλες αποθήκες ή μεγάλα σπίτια και ζουν πολλοί μαζί σαν σε κοινόβιο και κάθε τόσο επιστρέφουν στην Κίνα για να μην προλάβουν να ...συνηθίσουν σε δυτικά μοντέλα και μελαγχολώ.
Τελικά δεν ξέρω μ΄ αυτή τη χώρα αν είναι καλό που ανοίχτηκε προς τα έξω. Και αν ναι, για ποιους είναι καλό; Για την ίδια ή για τον υπόλοιπο κόσμο; Για τους πολίτες της πάντως αμφιβάλλω.
Νομίζω κι εγώ πως οι Ολυμπιακοί που τους περίμεναν πώς και πώς για να αναδείξουν το κινεζικό μοντέλο (όπως το εννοούν οι ίδιοι εν πάση περιπτώσει) θα γυρίσει σε ένα πρωτοφανές μπούμερανγκ. Πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του μποϊκοτάζ των αγώνων της Μόσχας και του Λος Αντζελες. Επίσης, φοβάμαι ότι είναι μία από τις πιο επίφοβες να βαφτεί με αίμα Ολυμπιάδες. Μακάρι να διαψευστώ...

gay super hero είπε...

@ Ηφαίστιο

Μπορεί να είναι πιο πίσω, αλλά μην ξεχνάμε ότι στην Κίνα δεν έχουν πίσω τους το βάρος μιας θρησκείας που απαγορεύει τα πάντα όπως είχαν οι χώρες του δυτικού κόσμου. Νομίζω ότι αν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα πράγματα θα κινηθούν πολύ γρήγορα. ήδη στην Ταϊβάν (που έχει κινεζικό πληθυσμό) οι διακρίσεις σε βάρος των γκέι απαγορεύονται δια νόμου και ο γάμος συζητείται ως επίσημη κυβερνητική πρόταση από το 2003.

@ Mad

Είναι όμως μια καλή αρχή. Και όχι δεν θεωρώ ότι η ομοφοβία είναι μεγαλύτερη στην Κίνα από ό,τι αλλού. Διάβασε και την απάντησή μου στο προηγούμενο σχόλιο.

@ Gamei

Μη μου βάζεις γιαπωνέζικους δάχτυλους στο κείμενο για την Κίνα!

@ Onar

Το συγκεκριμένο ποστ ήταν αποτέλεσμα αναζητήσεων στο ίντερνετ εδώ και τρεις βδομάδες περίπου και περιέχει συλλογή πληροφοριών από διάφορες ιστοσελίδες κυρίως γαλλόφωνες (στα αγγλικά βρήκα μόνο το κομμάτι για την υιοθεσία). ήθελα να γράψω κάτι για την Κίνα με αφορμή τα γεγονότα με το Θιβέτ.

@ phoinix, gatti

Δεν νομίζω ότι η Κίνα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και βεβαίως έχουν και αυτοί το δικαίωμα να ανοιχτούν στον υπόλοιπο κόσμο και να αποκτήσουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Βέβαια όλη αυτή η ανάπτυξη μπορεί να επιβαρύνει επικίνδυνα το παγκόσμιο σύστημα. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο οι έλληνες να αποβάλλουμε την αρνητική μας διάθεση απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και να δούμε και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

@ revqueer

Απαράδεκτο, αλλά δεν συμβαίνει μόνο εκεί.

@ mr.F

Δεν νομίζω ότι στην ομοφοβία πρέπει να απαντάμε με σχόλια που μπορούν να εκληφθούν ως ρατσιστικά για τη χώρα που αναφέρονται.

@ kostas

Και εκεί γίνονται κάποια βήματα πάντως.

@ hourglass

Είδες; ήρθε και ταίριαξε γάντι με τη Σου Λι!

Ανώνυμος είπε...

Oi Ellhnes 8a pane gia tous olympiakous agwnes, oxi gia tous kinezous Den einai dikoi tous oi agwnes

Ανώνυμος είπε...

Thelw na katageilw to Pathfinder giati mou fer8ike ratsistika kai ayto alla kai ta zwa pou exoun blog ekei. Mexri twra esvisan 2 fores to blog mou kai malon ayth einai oristikh. Einai a8lioi kai gelioi H aformi einai kapia asteia video apo to youtube opou imigimna agoria xoreyoun Imigimna apo th mesh kai panw enoite

ds είπε...

Είμαι υπέρ του να μπουκοτάρουμε όσο μπορούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε μία χώρα που αγνοεί πλήρως τα αθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα δικαιώματα των ζώων.

Βάσσια είπε...

gsh
Σου εύχομαι Καλή Ανάσταση και να περάσεις όπως επιθυμείς.

:-)

b|a|s|n\i/a είπε...

πάραυτα, εύχομαι καλή ανάσταση! με υγεία και αγάπη. ανάσταση και στα στενά μυαλά όλου του κόσμου. δύσκολο μεν. αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα!

If...ιγένεια είπε...

Καλό πάσχα και καλή ανάσταση με υγεία και αγάπη.. :)

stassa είπε...

Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά!! Ελπίζω να περνάς καλά, αρνάκι κλπ... ή όπως επιθυμείς! :)

Unknown είπε...

Απογοήτευση..... Και αν η Κίνα απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μάλλον... συνορεύει με την Ελλαδίτσα μας σε θέματα ιδεολογίας. Τουλάχιστον εδώ προς το παρόν δεν είχαμε ανάλογα κρόυσματα αστυνόμευσης....

Βάσσια είπε...

Hero που χάθηκες :-)
Καλό μήνα.
:-)

APSOY είπε...

ρε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...
ήμαρτον!!!

Για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε για το άρθρο και την ενημέρωση!!!

g for george είπε...

Οι αναγνώστες απαιτούν νέο ποστ!

Όναρ είπε...

Σε έχασα..ήρωα..είσαι καλεσμένος σε παιχνίδι..

Aphrodite είπε...

Δες κι αυτό εδώ, να σου σηκωθεί η τρίχα εντελώς...

Χριστός Ανέστη, εμείς Αναίσ(θητ)οι?

...

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!