.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ GAY ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ

haiti earthquake

"Είχαμε μαζευτεί για τη συνηθισμένη συνάντηση της ομάδας ένα ήρεμο απόγευμα Τρίτης όταν έγινε το κακό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το θόρυβο. Δεν μπορώ να περιγράψω τη φρίκη καθώς η οροφή και το πάτωμα άρχισαν να καταρρέουν και ξεκίνησε το χάος. Δεκατέσσερις νέοι άνθρωποι χάθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι μόνοι που απέμειναν ήταν ο Πωλ που ήταν επικεφαλής της ομάδας και η Στέισι.

Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Φαγητό, τρόφιμα, ρούχα, οτιδήποτε. Ανάψτε ένα κερί για τις ψυχές τους και για τη χώρα μου. Ο Θεός να μας βοηθήσει.”

O πρόεδρος της SEROvie, της μεγαλύτερης οργάνωσης που προσφέρει υποστήριξη σε ομοφυλόφιλους και διαφυλικούς αϊτινούς που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Aids περιγράφει την τραγική θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου και κάνει μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια. Μπορείτε να βοηθήσετε μέσω της International Gay and Lesbian Human Rights Commission. Λεπτομέρειες εδώ.

cruise_ship
Τρεις αμερικάνικες εταιρείες που διοργανώνουν γκέι κρουαζιέρες στην Καραϊβική (οι Atlantis Events, Olivia Cruises και RSVP Vacations) άνοιξαν μια ξεχωριστή ιστοσελίδα σε συνεργασία με τον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό. Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν σαν ενιαίο ποσό ως δωρεές των ΛΟΑΔ πολιτών για το λαό της Αϊτής. Ήδη οι τρείς εταιρείες δηλώνουν ότι δώρισαν $7500 η καθεμία και υπόσχονται δωρεάν κρουαζιέρες σε όποιον υπερβεί αυτό το ποσό. Επιπλέον ένα κρουαζιερόπλοιο της Atlantis σάλπαρε με προμήθειες από το Μαϊάμι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Σε αντίθεση με τον Ερυθρό Σταυρό που ασχολείται με το σύνολο του πληθυσμού, η διεθνής οργάνωση Rainbow World Fund εστιάζει το έργο της πιο συγκεκριμένα στην παροχή βοήθειας προς τους ομοφυλόφιλους και διαφυλικούς πολίτες που συχνά είναι και η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα σε χώρες όπως η Αϊτή. Στην ιστοσελίδα της η οργάνωση ισχυρίζεται ότι το 91% των χρημάτων που συγκεντρώνει πηγαίνει άμεσα στην παροχή προγραμμάτων και υπηρεσιών προς όσες και όσους έχουν άμεση ανάγκη, το 3% σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ το 7% καλύπτει το διοικητικό κόστος. Μπορείτε να την επισκεφτείτε εδώ.

haiti

Επειδή όμως πολύς κόσμος έχει γίνει καχύποπτος σε σχέση με τη δωρεά χρημάτων και το που μπορεί να καταλήγουν, οι κάτοικοι της Αϊτής αυτή τη στιγμή χρειάζονται απεγνωσμένα και φάρμακα που μπορείτε να τους στείλετε απευθείας εφόσον είναι συσκευασμένα και δεν έχουν λήξει. Ειδικά αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια ανάγκη φαρμάκων για οροθετικούς καθώς 200 χιλιάδες άτομα (το 2% του πληθυσμού της χώρας) έχουν προσβληθεί. Όσοι οροθετικοί έχετε φάρμακα που δεν χρειάζεστε είτε γιατί δεν σας πιάνουν είτε γιατί σας πειράζουν, μπορείτε να κανονίσετε την ταχυδρομική αποστολή τους στη διεύθυνση που θα βρείτε εδώ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή όπως μας ενημερώνει στα σχόλια ο Bear η εξαγωγή αντιρετροϊικών χωρίς ειδική άδεια απαγορεύεται στην Ελλάδα, καλύτερα να μην το επιχειρήσετε και να ψάξετε μια αντίστοιχη ελληνική οργάνωση που να κάνει την ίδια δουλειά. Μπορείτε όμως να στείλετε άλλα φάρμακα που δεν χρειάζεστε.

Οι παραπάνω προσπάθειες έχουν ξεκινήσει κυρίως από τις αμερικάνικες γκέι & λεσβιακές οργανώσεις. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά βρίσκονται στην καταστροφή αλλά και το ρόλο που έχουν παίξει οι ΗΠΑ στην ιστορία της Αϊτής. Ελπίζω σύντομα και οι ευρωπαϊκές οργανώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους – ειδικά στη Γαλλία που επίσης έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.




6 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλό όλο αυτό που έγραψες.
Μια παρένθεση φιλαράκο!
Μιας κι έχω γνώση σε αυτά, τα αντιρετροϊκά φάρμακα δηλ φάρμακα για το hiv δεν μπορούν να σταλθούν εκτός χώρας, παρά μόνο με συνοδευτικό έγγραφο από νοσοκομείο όταν πηγαίνει σε ασθενή που ζει ή σπουδάζει στο εξωτερικό και παρακολουθείτε από το νοσοκομείο που υπογράφει το συνοδευτικό έγγραφο.
Αν σταλθούν ασυνόδευτα κατασχέτονται.

Hfaistiwnas είπε...

Καλή κίνηση και μακάρι να πάει καλά!

gay super hero είπε...

@ bear

Οκ, δεν ήξερα ότι απαγορεύεται. Αν και είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πόσο κοστίζουν αυτά τα φάρμακα και ότι στην Ελλάδα παρέχονται στους ασθενείς δωρεάν.

Από την άλλη ποιος πρόκειται να ελέγξει τί περιέχει ένα ταχυδρομικό δέμα; Αλλά έχεις δίκιο που το γράφεις, μην πάει κανείς να κάνει το καλό και βρει και τον μπελά του...

sCaTterBraiN είπε...

εξαιρετική δουλειά. εγώ έχω ενισχύσει μέσω action aid.

π.ε είπε...

Είναι μια τραγωδία με απίστευτες πτυχές αυτή που ζουν οι πληγέντες της Αϊτής...Ολοι οφείλουμε να βοηθήσουμε , όπως μπορούμε.
Ωραιο το ποστ σου , ήρωά μου.
Φιλιά από μια 'εποχή' που πέρασε:)

gay super hero είπε...

@ π.ε.

Πέρασε, αλλά δεν ήταν σωστό να σβήσει και τα ίχνη της.

Σωστά; :-)