.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΓΚΕΪ ΓΑΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

H κυβέρνηση του Νεπάλ επιθυμεί να αναπτύξει το “ροζ” τουρισμό οργανώνοντας γκέι γάμους στις πιο ψηλές βουνοκορφές του πλανήτη! Μια πρωτοφανής εξέλιξη για μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία υπήρξε παράνομη μέχρι το 2008.

mountain gays

Δεν πρόκειται για κάποιο ειδικευμένο στην γκέι και λεσβιακή πελατεία γραφείο τουρισμού που επιθυμεί τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να γιορτάζουν τους γάμους τους στην οροσειρά των Ιμαλαϊων. Ο ίδιος ο υπουργός τουρισμού του Νεπάλ δηλώνει σε αγγλική εφημερίδα: “Προσπαθούμε να αλλάξουμε εντελώς αυτή τη χώρα – και θέλουμε να το μάθουν όλοι”. Και να σκεφτεί κανείς μέχρι το Νοέμβριο του 2008 οπότε το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, η ομοφυλοφιλία υπήρξε ποινικά κολάσιμη. Σήμερα η βουλή της χώρας ετοιμάζει νόμο που θα επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου.

Η θεαματική στροφή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Σουνίλ Μπαμπού Παντ τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο βουλευτή της χώρας. Ο Παντ είναι επικεφαλής του “Blue Diamond”, της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα λοαδ δικαιώματα στη χώρα που μετράει σήμερα 120 χιλιάδες μέλη. Ο βουλευτής μιλάει για γάμους στους πρόποδες του Έβερεστ και σαφάρι καβάλα σε ελέφαντες για το μήνα του μέλιτος! “Πολλοί γκέι και λεσβίες ενδιαφέρονται για μια τουριστική εμπειρία που να προσφέρει το στοιχείο της περιπέτειας, του αθλητισμού και της επαφής με την άγρια φύση. Αλλά οι υπόλοιπες χώρες της Ασίας που προσφέρουν κάτι παρόμοιο δεν καλοδέχονται τους γκέι ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν και προβλήματα με το νόμο.”

mountain gays 1

Το Νεπάλ που πρόκειται να διοργανώσει τον Ιούνιο το πρώτο συνέδριο γκέι και λεσβιακού τουρισμού στην ασιατική ήπειρο, ελπίζει να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα από 400 χιλιάδες πέρσι σε ένα εκατομμύριο το 2011…

(via)


Εγώ πάλι ξέρω μια χώρα της Ευρώπης που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και θα μπορούσε να βγάλει δισεκατομμύρια σε τουριστικό συνάλλαγμα αν έκανε έστω και την παραμικρή προσπάθεια να προσελκύσει οργανωμένα την ομοφυλόφιλη πελατεία. Καλά και τα Ιμαλάϊα, αλλά πάω στοίχημα ότι τα ελληνικά νησιά θα φάνταζαν ιδανικά σε πολλούς γκέι που προγραμματίζουν να παντρευτούν…



11 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Πες τα χρυσόστομε!!!!

mahler76 είπε...

να ξεπουληθούμε δηλαδή για λίγα ευρώ κι όχι γιατί θα πιστεύουμε ως κοινωνία στην ισότιμη μεταχείριση των ομοφυλοφίλων?

gay super hero είπε...

To ότι ως κοινωνία δεν το "πιστεύουμε" είναι δεδομένο. Τουλάχιστον ας κάνουμε το σωστό πράγμα για τους λάθος λόγους.

Χώρια που δεν είναι καν λάθος λόγος να θέλει κανείς να είναι επαγγελματίας στον κλάδο του.

mahler76 είπε...

Μωρέ στο συγκεκριμένο θέμα μου κάνει λίγο υποκρισία τι να πώ. Όπως όταν είχα πάει Μύκονο πριν 10 χρόνια και επειδή ίσως πάει με μια φίλη μου νόμιζαν πως είμαι str8 τι να πώ και όλοι οι μαγαζάτορες έφερναν την κουβέντα στις "σιχαμερές αδερφές" άσχετα που αυτές στηρίζουν χρόνια την οικονομία του.

Ανώνυμος είπε...

Έχει ένα δίκιο στο σχόλιό του ο υπερήρωας. Στο κάτω-κάτω ο οργανωμένος gay τουρισμός θα αυξήσει και την ορατότητα των gay στην Ελλάδα (οκ έστω και ως τουρίστες).

Όσο για τους μαγαζάτορες της Μυκόνου που αναφέρει ο mahler μάλλον επρόκειτο για "κρυφαδερφές" που βγάζαν την ξυνήλα τους.

ΤΟ ΛΑΓΩΝΙΚΟ

DiViNe__ είπε...

ας ένιωθε το κοινωνικό σύνολο ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ισότιμοι με τους υπόλοιπους πολίτες, και ας μην γινόντουσαν γάμοι...

gay super hero είπε...

@ divine

Sorry αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό που γράφεις :-)

Aν υπάρχει το ένα, τότε αυτονόητα υπάρχει και το άλλο. Αλλιώς για ποια ισοτιμία μιλάμε;

Unknown είπε...

Το θέμα είναι όλο και ποιο πολλά κράτη να νομιμοποιούν τον γκέι γάμο.
Και η Ελλάδα θα είναι από τις τελευταίες στην λίστα.

sCaTterBraiN είπε...

πολύ πνευστό έπεσε στους γάμους!
;-)
πάντως συμφωνώ με την ιδέα του gsh, μακάρι να είχαν κι άλλοι μυαλό να κυνηγούσαν τα ροζ ευρώ!
(αυτό με το νεπάλ είναι εξακριβωμένο; μου φαίνεται απίστευτο!)
καλημέρα!

gay super hero είπε...

@ scatterbrain

Σου έχω βάλει και το link άμα δεν με πιστεύεις :-)

g for george είπε...

Αισθάνομαι έναν εκνευρισμό.
Όχι με εσένα, βέβαια.