.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η ΠΙΟ ΓΚΕΪ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

eurovision1
29 Μαϊου O διαγωνισμός που για πολλούς γκέι αποτελεί την πιο παλιά τηλεοπτική τους ανάμνηση υπόσχεται δύο ώρες οικογενειακής διασκέδασης που έχει τόση σημασία ακριβώς επειδή γνωρίζει πως να μην παίρνει σοβαρά τον εαυτό της, και επιπλέον λυσσαλέες διαφωνίες για τα προγνωστικά, χαβαλέ και δηλητηριώδη σχόλια. Ακόμα κι αν οι eurodisco ύμνοι της Αλβανίας και της Ισλανδίας και οι πεταλουδίτσες της Λευκορωσίας είναι υπερβολικά camp για τα γούστα σας, κανείς δεν σας εμποδίζει να χαζέψετε το ευαίσθητο πιπίνι από το Ισραήλ και το μελαχρινό γόη από τη Νορβηγία ή να στοιχηματίσετε με τους φίλους σας ποιον σταρ ταινιών για ενήλικους σας θυμίζει ο καθένας από τους τέσσερις χορευτές του Αλκαίου!

angels in america angelsinamerica2
1 ως 7 Ιουνίου Από ό,τι φαίνεται το Φεστιβάλ Αθηνών θέλει φέτος να συντονιστεί με την επέτειο της ομοφυλόφιλης περηφάνιας και ξεκινάει το πρόγραμμά του με ένα από τα πιο πολυβραβευμένα έργα του σύγχρονου αμερικάνικου θεάτρου. Οι “Άγγελοι στην Αμερική” του Τόνι Κουσνέρ είναι σύμφωνα με το συγγραφέα του “μια γκέι φαντασίωση πάνω στα μεγάλα εθνικά ζητήματα της Αμερικής” και ανεβαίνει στο θέατρο Πειραιώς 260 σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, με τους Χρήστο Λούλη και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο ρόλο ενός ζευγαριού που χωρίζει όταν ο ένας προσβάλλεται από Aids. Παρακάτω ένα απόσπασμα από την τηλεοπτική μεταφορά του έργου (με πρωταγωνιστές τη Μέριλ Στριπ και τον Αλ Πατσίνο) όπου ο Λούις επισκέπτεται τον Πράιορ στο νοσοκομείο την ίδια στιγμή που ο Τζο αποκαλύπτει στη γυναίκα του ότι είναι γκέι…


“A person could theoretically love and maybe many do. But we both know now you can’t…”

elena paparizou
5 Ιουνίου Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Περηφάνιας της Αθήνας Athens Pride ευελπιστεί να κατεβάσει τους αθηναίους στους δρόμους σε μια ατμόσφαιρα γιορτής που δεν ξεχνάει όμως ότι στην Ελλάδα για ακόμα ένα καλοκαίρι τα αυτονόητα παραμένουν διεκδικήσεις και ευσεβείς πόθοι. Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα την εβδομάδα που έρχεται. Προς το παρόν να σας θυμίσω ότι το καλλιτεχνικό κομμάτι έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος ενώ στο Φεστιβάλ θα τραγουδήσει η Τάμτα και σε έκτακτη εμφάνιση η Έλενα Παπαρίζου που έχει ήδη τη σχετική εμπειρία από τα Pride της Σουηδίας. Σίγουρα ένας λόγος να τις αγαπάμε και τις δύο ακόμα περισσότερο :-)

rufus wainwright
5 Ιουνίου Ίσως η χειρότερη περίπτωση κακού συγχρονισμού την εβδομάδα που έρχεται. Το ίδιο βράδυ που η Έλενα θα τραγουδάει για το κοινό του Pride, το Φεστιβάλ Αθηνών αποφάσισε να κλείσει το θέατρο Λυκαβηττού για το Rufus Wainwright. Πέρα από το γεγονός ότι ο 36χρονος είναι ένας από τους ελάχιστους ανοιχτά γκέι καλλιτέχνες στην αμερικάνικη μουσική βιομηχανία, οι μπαρόκ ενορχηστρώσεις του και οι πολυδαίδαλες συνθέσεις του Rufus εμπνέονται με μοναδικό τρόπο από ένα συνδυασμό ερεθισμάτων και εμμονών που συνθέτουν αυτό που αποκαλούμε “ομοερωτική ευαισθησία” – από τα μιούζικαλ και την όπερα μέχρι τους Pet Shop Boys, την Τζούντι Γκάρλαντ και την Εντίθ Πιάφ. Πάρτε ένα μικρό δείγμα από το μαγικό κόσμο του Rufus με το υπέροχο “Going to a Town”.



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οδυσσεας παπασπηλιοπουλος. (και οχι αλλο κωνσταντινο ρηγο). μετα τιμης

gay super hero είπε...

Σε ευχαριστώ. Το διορθώνω αμέσως :-)

Hfaistiwnas είπε...

Καλό ΣΚ!

Ιθάκη-man είπε...

Ουφ, Γιουροβίζιον! Put τον Ισραηλινό κάτω, δικός μου είναι!!! :p

Πολύ γλέντι ρε παιδακι μου :p

sCaTterBraiN είπε...

eurovision θα δω, το ίδιο και angels in america, ίσως πάω και στο pride. παραλίγο να ήταν και τα γενέθλιά μου, χαχαχαχα
καλό σκ!
:-)

Leviathan είπε...

ap ola exei i evdomada! :) :) kalimeraaa!

mahler76 είπε...

Μόνο που τον Ρούφους τον είχε κλείσει το Φεστιβάλ Αθηνών πολύ πριν ανακοινωθεί κάτι για το Pride. Όπως και να έχει πάντως το κοινό των 2 καλλιτεχνών (αν μπορούμε να βάλουμε την μπουζουξού Παπαρίζου σε αυτή την κατηγορία) είναι εντελώς διαφορετικό. Εγώ ευτυχώς δεν έχω δίλημμα. Μου είναι παντελώς αδιάφοροι και οι 2 οπότε θα πάω σπίτι μου χαχα

sebastian είπε...

rufuuuuuuus!! :)