.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

stagona

Η παραπάνω αφίσα είναι έργο των φοιτητικών ΛΟΑΔ οργανώσεων της γαλλικής πρωτεύουσας σε συνεργασία με το δήμο του Παρισιού. Έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας (17 Μαϊου) προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία σχετικά με τη βία της γελοιοποίησης που υφίστανται καθημερινά οι ομοφυλόφιλοι. Μια μορφή τραμπουκισμού που πολύ συχνά περνάει “υπόγεια” με τη χρήση των κατάλληλων εκφράσεων σε άσχετες στιγμές. Εκφράσεις  που καθόλου “ξεκάρφωτες” δεν είναι αλλά αντίθετα στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτό να εκδηλώσουν τη διαφορετικότητά τους.

Θα καταντήσω κλισέ αν γράψω για ακόμα μια φορά ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοιες ευαισθησίες τις γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Πολλοί θα σπεύσουν να υπερασπιστούν την “ελευθερία της έκφρασης” των τραμπούκων που δήθεν δεν αντέχουν να καταπιέζονται από την “πολιτική ορθότητα”. Αναφέρονται βέβαια μονόπλευρα στην “ελευθερία” των ισχυρών καθώς η πλειοψηφία έχει όλη τη δύναμη με το μέρος της, ενώ η μειοψηφία δεν έχει καν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της (γιατί αν το κάνει ουσιαστικά παραδέχεται αυτό για το οποίο την “κατηγορούν”).

Κάποιοι άλλοι -ακτιβιστές αυτή τη φορά- μας παροτρύνουν να χρησιμοποιούμε κι εμείς αυτές τις λέξεις για να περιγράφουμε τον εαυτό μας ώστε με αυτό τον τρόπο να “εξουδετερώσουμε” την αρνητική σημασία τους. Ουσιαστικά αυτό που μας λένε είναι να δώσουμε κι εμείς το πράσινο φως στους τραμπούκους να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις σαν όπλα εναντίον μας. Ακόμα και οι λίγοι ετεροφυλόφιλοι (και τα ΜΜΕ) που μέχρι τώρα “τηρούν τα προσχήματα” θα αισθανθούν ελεύθεροι να ξεσαλώσουν σε βάρος των ομοφυλόφιλων. “Αφού λέτε μόνοι σας ότι είστε π%&στηδες γιατί διαμαρτύρεστε αν σας αποκαλούμε κι εμείς έτσι;”

image

Και πάμε τώρα σε μια ακόμα πονεμένη ιστορία – τους λεγόμενους “προοδευτικούς” “καλλιτέχνες”. Αν και δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με τηλεοπτικά και διαδικτυακά υπο-προϊόντα,  δεν μπορώ να παραβλέψω την τεράστια δύναμη που έχουν και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούν προκειμένου να απενοχοποιήσουν τον εκφοβισμό και την εχθρότητα σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Σήμερα θα ασχοληθώ με τη συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Κανάκης του “Ράδιο-Αρβύλα” στους Schooligans,  το μαθητικό περιοδικό της Ελευθεροτυπίας.

Όλα ξεκινάνε όμορφα και “προοδευτικά”. Ο κ. Κανάκης μας διαβεβαιώνει για το πόσο  ανοιχτόμυαλος είναι με το γνωστό και δοκιμασμένο τρόπο: δηλώνει τη συμπάθεια που τρέφει για τους μετανάστες και την αντιπάθειά του προς την Εκκλησία και τους παπάδες:

“Στην Ελλάδα είμαστε όλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι με το ζόρι. Δεν μας δόθηκε ποτέ η επιλογή. Με το που γεννηθήκαμε, μας βαφτίσανε και μας μάθανε ότι αυτή είναι η θρησκεία σου, πάει και τελείωσε. Για μένα αυτό δεν έχει αξία….Είμαι κατά της επιβολής της θρησκείας και κατά όλων αυτών που χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να χειραγωγούν τον κόσμο.”
“Έχει δίκιο ο Καρατζαφέρης όταν λέει «όχι άλλοι λαθρομετανάστες». Θα έπρεπε η υπόθεση της μετανάστευσης να έχει οργανωθεί σωστά….Αλλά αυτό το μήνυμα θα έπρεπε να το στέλνεις με αγάπη για τους μετανάστες. Τότε θα το σεβόμουνα.”

Όλα καλά μέχρι εδώ. Κι ακόμα καλύτερα όταν ξεσπαθώνει εναντίον της συναδέλφου του στην απογευματινή ζώνη του Antenna Τατιάνας Στεφανίδου!
"Θεωρώ πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνει…Με ενοχλεί όταν πάει να ασχοληθεί και με πραγματικά σοβαρά θέματα όπως η θρησκεία, τα ναρκωτικά, η ομοφυλοφιλία και τα προσεγγίζει πάλι με βάση την ίντριγκα, την κόντρα, το κουτσομπολιό. Πιστεύω πως η τηλεόραση θά πρεπε να βοηθάει την κοινωνία να πάει ένα βήμα μπροστά και όχι να την καθηλώνει σε αντιλήψεις όπως η ομοφοβία, οι σεξιστικές συμπεριφορές, η θρησκοληψία, η κατινιά.”

Βέβαια για να μην μας μπαίνουνε ιδέες δεν παραλείπει να μας ενημερώσει για τις δικές του σεξουαλικές προτιμήσεις:
“Α, καλά, στην αρχή κάναμε ραδιόφωνο για να βρούμε γκόμενες. Αυτό εννοείται!”

Παρακάτω όμως τα πράγματα παίρνουν μια τελείως διαφορετική τροπή:
“Μπορεί αύριο μεθαύριο να βγω κι εγώ εκδικητικός. Και να πω «Ρε π%&στη, τόλμησες να πεις για μένα αυτό; Θα σε γ%&ήσω με την εξουσία που έχω» και ν’ αρχίσω να λέω πράγματα που δεν τα πιστεύω.”


Τα πιστεύει ή δεν τα πιστεύει τελικά; Ιδού η απορία. Θα μπορούσε να μας λυθεί ενδεχομένως αν αναζητούσαμε πώς ακριβώς η δική του εκπομπή βοηθάει την κοινωνία “να πάει ένα βήμα μπροστά” και “να μην καθηλώνεται σε αντιλήψεις όπως η ομοφοβία”. Γιατί καλά τα λόγια αλλά ακόμα καλύτερα και τα έργα. Εδώ όμως μάλλον θα απογοητευτούμε. Στις εκπομπές του κ. Κανάκη η εικαζόμενη ομοφυλοφιλία κάποιου μπορεί να γίνει αφορμή για χυδαιότατες επιθέσεις (με τη δικαιολογία βέβαια ότι πρόκειται για “τηλεοπτικό σούργελο” – δηλαδή κάνει την ίδια δουλειά με τους συντελεστές της εκπομπής!),  να αποτελέσει  υλικό για “ξεκαρδιστικά” ανέκδοτα ή  για σκετσάκια  με  “κουνιστούς” σε στυλ Παραβά τη δεκαετία του ‘60  οι οποίοι  επιπλέον ορέγονται ανήλικα αγόρια…


“Μένιο αλήθεια για πες μας, εσύ τι είσαι; Παπούστης;”


Δείτε εδώ με πόσο “ανοιχτόμυαλο” τρόπο το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ταυτίζεται με τη σεξουαλική κακοποίηση των μαθητών…


Εδώ βέβαια  δεν αφήνουμε καμία αμφιβολία στους  ανήλικους που παρακολουθούν την εκπομπή σχετικά με το ποιοι έρωτες (ή ποιες ταινίες) μπορούν να γελοιοποιηθούν χωρίς πρόβλημα. Γιατί “γεννήθηκαν άντρες αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια”

Συμπέρασμα: Ίσως τελικά εκείνο το “ρε π%&στη” να μην ήταν και τόσο “αθώο” ξέσπασμα. Ίσως  με αυτό τον τρόπο -χωρίς να δηλώνουμε ανοιχτά  τι πιστεύουμε- να “κλείνουμε το μάτι” στους ανήλικους μαθητές που θα διαβάσουν τους Schooligans (γιατί ξέρει πολύ καλά σε ποιο έντυπο δίνει συνέντευξη χρησιμοποιώντας αυτό το λεξιλόγιο) σχετικά με το ποιες συμπεριφορές  κατά βάθος δεν θεωρούμε και τόσο “κατακριτέες”. Απενοχοποίηση δια της πλαγίας οδού – και όποιος αντιδράσει τον κατηγορούμε κι από πάνω για έλλειψη χιούμορ και πολιτική ορθότητα…
Το έχουμε ξανακάνει άλλωστε τόσες φορές στις εκπομπές μας…

40 σχόλια:

Elementstv είπε...

Τα σπαει το ποστ σου! Πραγματικα ετσι ειναι, και δυστυχως οι συγκεκριμενοι εχουν τεραστια επιρροη στους νεους, τρομακτικα τεραστια...

erva_cidreira είπε...

Εκτός από τους "συγκεκριμένους", elementstv, ευθύνη έχουν και οι εντός λοαδ χώρου συνοδοιπόροι τους.
Η γλώσσα δεν (μπορεί να) είναι πεδίο εφαρμογής ψυχοθεραπειών επιπέδου τηλεοπτικών περιοδικών ή δράσης των διαφόρων queer μπαχαλάκηδων.
Κι αυτό οι επιχορηγούμενοι ακτιβιστές κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν.
Ακόμη χειρότερα δε, μέσα από τα έντυπα και τις ιστοσελίδες τους επιτίθενται σε όσους δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους, παρ' όλο που οι ίδιοι στον δημόσιο εκτός "χώρου" λόγο τους, υποκριτικά και προσχηματικά, εμφανίζονται "γλωσσικά ορθοί". Γιατί άραγε;

mahler76 είπε...

μα τι λέει αυτός ο π%&στης ο Κανάκης ΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ. Μυνήσεις σε όσους χρησιμοποιούν την λέξη π%&στης ΤΩΡΑ. Όλοι Ευελπίδων ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ. Μα μας ζήσει η Πολιτική Ορθότητα πρρρρρρρρρρρρρ

mahler76 είπε...

αχαχαχαχα οκ θα πεθάνω τώρα χαχαχαχαχα. Είσαι Θεά αγάπη μου I love you τελικά χαχαχαχα

gay super hero είπε...

@ mahler76

Eκτός από τις μηνύσεις υπάρχει και κάτι που λέγεται "αυτορρύθμιση". Κάτι άλλο που λέγεται "κόσμια και πολιτισμένη συμπεριφορά". Και κάτι ακόμα που λέγεται "Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης" και υποτίθεται ότι έχει για αποστολή του την προστασία των ανηλίκων(λέμε τώρα)

Εκτός αν εσύ θεωρείς ότι οι ανήλικοι είναι επιτρεπτό να εκτίθενται σε αυτό το λεξιλόγιο και μάλιστα τις απογευματινές ώρες.

Επίσης μια που είμαστε όλοι τόσο χαλαροί και άνετοι ας μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο οι ίδιοι άνθρωποι ποτέ δεν χρησιμοποιούν με αντίστοιχο τρόπο ρατσιστικές εκφράσεις και ποτέ δεν προβάλλουν "σατιρικά" σκετσάκια ρατσιστικού χαρακτήρα; Μάλλον πρέπει να γίνουμε κινέζοι ή αφγανοί για να μας σεβαστούν...

Κατά τα λοιπά τα αισθήματα είναι αμοιβαία ;-)

gay super hero είπε...

'Οσο για τις μηνύσεις όλοι ξέρουμε ότι αυτοί που τις ξεκίνησαν κυνηγάνε αποκλειστικά και μόνο τους σκοταδιστές παπάδες και ποτέ τους "προοδευτικούς" σταρ της τηλεοπτικής "σάτιρας".

mahler76 είπε...

οι ανήλικοι βλέπουν μεσημεριανάδικα που είναι ο απόπατος η λέξη π%&στης θα τα ενοχλήσει?? Πάντως οι συγκεκριμένοι παίζουν βράδυ και όχι απόγευμα και μάλιστα σε ώρες που κάθε ανήλικος θα πρέπει να κοιμάται.

erva_cidreira είπε...

Όχι μόνο δεν ασχολούνται με τους "σταρ" της τηλεόρασης, αλλά με μεγάλη προθυμία εμφανίζονται στα γνωστής προοδευτικότητας μεσημεριανάδικα χαριεντιζόμενοι με τις παρουσιάστριες.
Κι ας μην αναφέρω εκείνους/ες που δίνουν αποκλειστικές συνεντεύξεις σε εφημερίδες-στυλοβάτες της ομοφυλοφοβίας.
Άσε δε που και από τις επιλεκτικής στόχευσης μηνύσεις αυτό που συνήθως απομένει είναι η "γκρίζα" διαφήμιση συγκεκριμένων ΜΚΟ -λέμε τώρα-.

Ανώνυμος είπε...

Eλεος με Κανάκηδες!!Κακομοιριά ,ειρωνία,λεκτική βία,lifestyle και ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!Διάβασε και κάνα βιβλίο Κανάκη μπας και ανακάλυψεις τα εγκλήματα που κάνεις κάθε μέρα κατά της νεολαίας!!!Αλλά ξέχασα φταίνε οι άλλοι πάντα παπάδες,μπάτσοι,οι παπούστηδες το "σύστημα" γενικώς!!Μας το παίζεις αντεξουσιαστής και ροκάς τρομάρα σου!!!Είσαι μακράν χειρότερος από αυτους που "κριτικάρεις" ακόμα και από αυτόν τον Ψωμιάδη!!!!

Tales from the other side of town είπε...

Η απάντηση, δίνεται μάλλον στην αρχή του ποστ σου ήρωα. Μας παραθέτεις μία από τις πολλές καμπάνιες κατά της ομοφυλοφοβίας που έχουν γίνει στην Γαλλία. Ανάλογες καμπάνιες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης γίνονται σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου.
Στην Ελλάδα ποτέ δεν έχει γίνει κάποια καμπάνια με έναν τέτοιο αξιοπρεπή τρόπο, στοχευμένη και με κριτήρια. Ότι έχει γίνει στο παρελθόν ήταν εντελώς αποσπασματικό και μέσα σ' ένα πνεύμα queer μπάχαλου, που ούτε κι ίδιοι καταλαβαίνουν.
Παρατηρούσα τις προάλλες, καμπάνια της Gay Armenia, σε μια χώρα πολύ πιο ομοφυλοφοβική απ' την Ελλάδα, κι όμως βλέπεις μια πολύ καλή καμπάνια η οποία μάλιστα γινόταν με την συμβολή της Βρετανικής Πρεσβείας, στοχευμένη στις διακρίσεις και την λεκτική βία.
Η απάντηση φυσικά δεν είναι οι μηνύσεις, είναι η στοχευμένη με προοπτική δουλειά.

GiaNt είπε...

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ χρησιμοποιώ την λέξη "π%&στης" όταν θέλω να βρίσω κάποιον, εννοώντας τον κακό άνθρωπο και δε το θεωρώ κάτι το κακό. Ή σε σχήματα λόγου τύπου "πεινάω σαν π%&στης" ή "πω ρε π%&στη μου". (Σε εξαιρετικές περιπτώσεις λέω σε ομοφοβικούς "Ο πατέρας σου είναι π%&στάρα" για να τους χτυπήσω εκεί που τους πονάει :-Ρ)

Αυτό που με ενοχλεί όμως και δεν κάνω είναι να χρησιμοποιώ την λέξη υποτιμητικά εννοώντας τον ομοφυλόφιλο. Δυστυχώς όχι μόνο αυτό γίνεται από ένα μεγάλο κομμάτι του προοδευτικού χώρου, αλλά πάμπολλες φορές έχω ακούσει από τα εντός του αναρχικού μπλοκ όπου μετέχω φράσεις τύπου "μωρη λούγκρα, αδερφάρα" ή χειρότερα "είσαι λούγκρα τον παίρνεις από πίσω" κλπ..

Θεωρώ πως πρόκειται για ζήτημα μαλακισμένης ελληνικής νοοτροπίας. Τέτοιου είδους συμπεριφορές καλό θα ήταν αντί να καταδικάζονται/απομονόνονται, να επικρίνονται με σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας.

Αν και δυστυχώς straight (καταριέμαι τη στιγμή που δε γεννήθηκα bi :-P) σκέφτομαι στην επόμενη πορεία που θα ακούσω κάτι τέτοιο να φωνάξω "κι εγώ ρε φίλε gay είμαι, που είναι το πρόβλημα;".

gay super hero είπε...

@giaNt

Τώρα εγώ αυτό το "είμαι χ αλλά θα ευχόμουν να είμαι ψ ή z" δεν το πολυκαταλαβαίνω να σου πω την αλήθεια ΄(ίσως γιατί ποτέ δεν ευχήθηκα να είμαι κάτι άλλο από αυτό που είμαι) αλλά οκ :-)

g for george είπε...

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι λείπει κάτι από αυτή την κοινωνία. Εμείς.
Δεν υπάρχουμε ως κοινότητα. Το της αφίσας που έβαλες, είναι το καλύτερο παράδειγμα.

Hfaistiwnas είπε...

Μ'αρέσει Κωστάκης, πως θα γίνει η γνωριμία;; Λέτε να τον έχει πιασμένο ο Κανάκης που δεν τον πάω και καθόλου τον βλάκα;;;;
Θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει είναι αυτός ο άνθρωπος..

gay super hero είπε...

@ g for george

Eμείς λείπουμε ή κάποιοι αρνούνται να μας ακούσουν;

Πες μου την τελευταία φορά που ασχολήθηκαν με κανονικούς ανθρώπους και όχι με καρικατούρες. Αυτός που έχει τη δύναμη έχει την ευθύνη να κάνει το βήμα, όχι όποιος βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Και κάτι άλλο που δεν πηγαίνει στον g f g. Αρένα δεν θα επιτρέψω να γίνει εδώ μέσα, ούτε χώρος εκφοβισμού και εχθρότητας όπως οι εκπομπές που περιγράφω στην ανάρτηση, ούτε χώρος όπου ο καθένας έρχεται για να χυδαιολογήσει λες και βρίσκεται στην αυλή του νηπιαγωγείου. 'Ολες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες φτάνει να διατυπώνονται με κόσμιο τρόπο.

suncitizen είπε...

Ναι
απλά ξέρεις πόσους γκέι έχω δει να σκέφτονται παρόμοια;
Να κράζουν και να κοροϊδεύουν τους θηλυπρεπής πιστεύοντας ότι το κάνουν επίτειδες;
Και αρκετές φορές, μάλιστα, να είναι και οι ίδιοι θηλυπρεπείς, αλλά να μην το πιστεύουν.
Ξαναλέω, αν δε σεβαστούμε εμείς τον εαυτό μας και τη ζωή μας, μην περιμένεις να μας σεβαστούν οι άσχετοι.

gay super hero είπε...

@ suncitizen

Oι γκέι κάποιες φορες μπορεί να στρέφουν στον εαυτό τους το μίσος που εισπράττουν από τους άλλους. Αντίστοιχα πολλά άτομα αφρικανικής καταγωγής π.χ. καταφεύγουν σε διάφορα μέσα προκειμένου να αποκτήσουν πιο ίσια μαλλιά και πιο ανοιχτή επιδερμίδα, πολλές γυναίκες ταλαιπωρούν το σώμα τους για αισθανθούν πιο ποθητές από τους άντρες κτλ.

Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη ψυχολογική διαδικασία για άτομα που βρίσκονται κοινωνικά σε μειονεκτική θέση. Απορώ που δεν τη γνωρίζεις.

sCaTterBraiN είπε...

η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά είναι δυσδιάκριτο το όριο μεταξύ μιας 'χαλαρής' έκφρασης (π.χ. πολύ συχνά θα πει κάποιος 'πεινάω σαν πούστης' χωρίς να εννοεί τίποτα) και φράσεων που είναι κακόβουλες ή επιθετικές. όταν διάβασα τη συνέντευξη του, θεώρησα ότι μπορεί και να τον είχα παρεξηγήσει. με τα κλιπάκια που ανέβασες θεωρώ ότι τελικά είχα δίκιο που δεν τον πάω καθόλου και ότι στην καλύτερη περίπτωση είναι υποσυνείδητα ομοφοβικός.

gay super hero είπε...

Ε όχι και υποσυνείδητα...

Και το θέμα δεν είναι αν είναι ομοφοβικός. Πολύς κόσμος είναι. Το θέμα είναι με πόσο υποβολιμαίο τρόπο προσπαθεί να το περάσει ενώ κατά τα άλλα θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως "προοδευτικό" και "ανοιχτόμυαλο".

Προσωπικά προτιμώ αυτούς που εκφράζουν το μίσος τους ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Τουλάχιστον δεν είναι υποκριτές.

Unknown είπε...

Ενα έχω να πω. ΕΓΡΑΨΕΣ πάλι με το ποστ σου. Ετσι είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.

ysterografo είπε...

Σε θυμήθηκα, γιατί πριν λίγο είδα μια ακόμη χειρότερη και πιο χοντροκομμένη συνέχεια αυτών που περιγράφεις. Αφορούσε "βεντέτα" των παρουσιαστών της πρωινής και της βραδινής ζώνης του ΑΝΤ1. Ήταν βαθιά ενοχλητικό. Δεν έχει πια να κάνει με στρέητ και γκέι. Είναι κακόγουστο και προσβλητικό ό,τι και να είσαι.

dardamaniac είπε...

ο αντωνης κανακης εχει κανει εκπομπη στο ραδιο αρβυλα για τα δικαιωματα των Γκει και απειρες φορες εχει αναφερθει μεσο της θεσης του σε αυτα.υποστιριζω οτι το να σταματας να χρησιμοποιεις λεξεις που πιθανον πιστευεις οτι μπορει να προσβληθει ενας γκει ειναι λαικιστικο..τον απομονωνεις ακομα περισσοτερο και τον ξεχωριζεις απο εναν ανθρωπο που απλα του αρεσει να κανει σεξ με αλλους ανθρωπους διαφορετικου φυλου.ο μεγαλυτερος σεξιστης για μενα ειναι αυτος που κατηγορει καποιον οτι ειναι σεξιστης.πονηρα μυαλλα υπαρχουν οχι πονηρες λεξεις,ειναι απλα λεξεις το πως τι λες ειναι προσλητικο

gay super hero είπε...

@ dardamaniac

Ποια εκπομπή ήταν αυτή; Εκείνη με τον παπούστη; :-)

dardamaniac είπε...

ειναι σαν να λες κριμα οταν βλεπεις εναν διανοητηκα αναπηρο.δεν εχει αναγκη την λυπηση σου,δεν εχει τιποτα λιγοτερο απο σενα για να τον λυπηθεις και μην λες "απαγορευμενες" λεξεις μπροστα του γιατι στεναχωριεται.το post ειναι εμετικο

gay super hero είπε...

Ενώ ας πούμε το να κοροϊδεύεις ένα διανοητικά ανάπηρο θα ήταν λιγότερο εμετικό; Σε ρωτάω μια που αποφάσισες να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.

Το να μην καταρρακώνεις κα να μην εξευτελίζεις κάποιον δεν είναι θέμα "λύπησης". Είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

George Tsitiridis είπε...

einai gnosto to poso sexistis einai o kanakis genika
yperoxo to post sou
an ekanes ena gia to pos milane gia tis ginaikes to idio simperasma kai akoma xeirotero tha evgazes.
Alla then ksero an einai i leksi poustis i opoia kanei to kako
i o tropos pou tin les
pos ti les pote tin les kai giati tin les.
Akoma kai ti leksi omofilofilos na elege i omoerotikos o sigekrimenos to minima tha to pernouse...


episis gia alli mia fora me thlipsi mou paratiro..
oti kapoioi psaxnoun kai tin paramikri aformi na tin poun stis organoseis
kai tous aktivistes...

afto pia ksepernaei ta oria tis emonis..

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Και οι γάλλοι που έφτιαξαν την αφίσα που έβαλα πάνω-πάνω ακτιβιστές είναι. Αλλά έχουν ξεκάθαρες θέσεις στο ζήτημα της λεκτικής βίας - δεν βγαίνουν να γράψουν ΛεΠατ όπως κάνουν κάποιοι εδώ. Ούτε βγαίνουν να χαριεντίζονται σε διάφορες σκουπιδοεκπομπές και σκουπιδοεφημερίδες που την επόμενη μέρα βρίζουν τους ομοφυλόφιλους. Ούτε "ξεχνάνε" τα γκέι θέματα για να μιλήσουν για το μεταναστευτικό, το εκκλησιαστικό, την πορνεία, τη μαριχουάνα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ούτε χρησιμοποιούν τα έντυπά τους - όπως κάνουν κάποιοι άλλοι- για να λιβανίζουν συνέχεια τους ετεροφυλόφιλους και να κατηγορούν για την ομοφοβικότητα της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους που είναι δειλοί και δεν βγαίνουν να το "φωνάξουν".

Ο καθένας κρίνεται από τη δουλειά του και τις απόψεις που προωθεί, όχι από τον τίτλο του.

George Tsitiridis είπε...

an kai then eimai aktivistis tha sou apandiso gia ta kata ti gnomi mou lathi pou kaneis

1. then yparxoun endipa organoseon
oute i olke oute i symraxi oute to somateio trans exei endipo
i loa exei endipo alla then einai omada me nomiki ipostasi
to lisame afto?

gia na miliseis gia tis organoseis prepei na miliseis gia tis theseis tous sta deltia typou kai mono se afta kathara kai ksastera.

to oti epilegei enas na paei se mia ekpompi i na milisei se mia efimerida
PROSOXI san atomo kai san aktivistis
s afto then ftaiei i ekastote organosi.
p.x stin xtesini ekpompi tis tatianas pige o themis san themis omos then elege ekprosopos p.x olke i pride..

opote gia na milisoume se mia sovari vasi

prepei na mou peis paradeigmata
apo deltia typou
kai ekpompes me ekprosopous organoseon

ola ta alla epimeno oti einai prosopiki ksinila apenandi stis organoseis..
alla ok stin ellada zoume
deikse mou 10 ellines na sou deikso 11 proedrous organoseon
oloi nomizoume oti katexoume ta panta
kai oloi oi alloi einai axristoi
ektos kai an einai aggloi galloi portogalloi

gay super hero είπε...

Yπάρχουν και διαδικτυακά έντυπα pisoglendis ;-)

Kαι αυτά τα "πάνε ως άτομα" τα ακούω βερεσέ. Μετά βγαίνουν αυτοί και λένε "είδατε; δεν έχουμε τίποτα με τους γκέι. Τους φωνάζουμε και στις εκπομπές μας".

Δεν έχω καν πρόβλημα που πάνε. 'Έχω πρόβλημα που χαριεντίζονται σαν να μην τρέχει κάστανο.

George Tsitiridis είπε...

για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους υπάρχει ενα διαδικτυακο εντυπο το 10% το οποιο ομως δεν ειναι εντυπο ομοφυλοφιλικης οργάνωσης αλλα
μιας οργάνωσεις που μιλάει για το hiv
η ιδια η σύνθεση με δελτιο τυπου το ξεκαθάρισε αυτο
Μην γενικεύουμε λοιπόν και μιλάμε αοριστα.

Το πάνε σαν ατομα ειτε μας αρεσει ειτε οχι .. ειναι η αληθεια.
Δεν μπορεις να απαγορέψεις σε κανεναν να παει σε οποια εκπομπη θελει
αυτο δεν σημαίνει οτι επειδη ειναι μελος σε μια ομαδα μιλάει γ αυτην η εκ μερους της.

Ας μιλησουμε λοιπον για την ουσία
και ας αφησουμε τα αλλα.
Η ουσία για μενα ειναι οτι δείχνουμε μια εμπάθεια στις ομάδες
γιατι πιστεύουμε οτι αν ειμασταν εμεις θα τα καναμε ολα καλύτερα.
Ειμαστε Ελληνες γεννημένοι αρχηγοι ...

Ethan Raynolds είπε...

Ποτέ δεν συμπαθούσα τον Κανάκη....Χωρίς να έχω κάτι μαζί του, απλά μου φαινόταν ότι γούσταρε πολύ να το παίζει...Γνώμη μου.

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Τώρα τί να σου πω, εγώ μόνο μία εμπειρία έχω με το θέμα των οργανώσεων και το πρόβλημα δεν ήταν ότι όλοι "ήθελαν να γίνουν αρχηγοί" (αντίθετα: κανένας δεν ήθελε, lol)

To πρόβλημα ήταν το καπέλωμα από οργανώσεις εκτός "χώρου".

George Tsitiridis είπε...

ara einai san na mou les oti simfoneis..
kai oti tzampa krazeis kai esi kai opoios krazei tis organoseis
dioti esi evgales apo mia empireia simperasma
kai oi alloi apo kamia empireia...
kai meta milame gia stratigikes
kai gia empathies
kai gia simferonta???
kai na fandasteis oti oute ego eimai se kamia organosi
imoun xronia omos
kai exo na po
kai malista polla
alla then tha krino ena olokliro sistima
kai oles tis mko
apo mia empireia mou
oute apo enan malaka pou mou ekane ti zoi diskoli
eksalou brosta tou ta vriskei ....
alloi proxorane
kai alloi mizeriazoun

mahler
i adedi tha einai 11 i ora ekei
mexri tis 5 pou tha vgei i tamta kai i paparizou tha exoun figei

pistevo oti mallon i paparizou tha kataferei epitelous na vgalei kai tin teleftaia adelfi apo to spiti tis

offshore είπε...

Τη συνέντευξή τους στο ‘Νέμεσις’ Απριλίου τη διάβασες; Οι εκφράσεις τους είναι πιο κόσμιες και μάλιστα τους ρώτησαν τι πιστεύουν για την ‘αντίδραση μιας μερίδας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας που νιώθει πως τα σχόλια για τη σεξουαλικότητα των δημόσιων προσώπων πολλές φορές υποτιμούν τις δικές τους επιλογές.’
Δεν τους παρακολουθώ, όχι τακτικά τουλάχιστον. Θεωρώ πως τα αστεία τους είναι σεξιστικά. Από κει και πέρα, όλοι μας κουβαλάμε μια δόση μαλακίας. Εγώ που προσέχω να μη λέω ανέκδοτα για ομοφυλόφιλους/ες και Εβραίους/ες έχω ξεσκιστεί να λέω ‘ξανθά’ ανέκδοτα. Να σημειωθεί πως είμαι ξανθιά. Go figure

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μένα απο το να διακωμωδείς καταστάσεις που δεν έχεις δικαίωμα ούτε να κρίνει, ούτε να κατακρίνεις.Η εκπομπή αυτή είναι απο αυτές που δεν κάνω κόπο ούτε να δω γιατί σε γενικές γραμμές δεν μου αρέσει η αλαζονική στάση τους ακόμα και σε άτομα που ίσως το αξίζουν.Δηλαδή ποιοί είναι αυτοι; Όσο για την ομοφυλοφιλία αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχθούμε όπως δεχόμαστε στα μουλωχτά κάθε ερωτική ιδιορρυθμία μας που έχουμε ΟΛΟΙ μας την ώρα του σεξ.Γιατί μη γινόμαστε ψεύτες και δεν δεχθούμε οτι στις ιδιαίτερες στιγμές ενός ζευγαριού υπάρχουν καταστάσεις που ίσως σοκάρουν άλλους μα που γι' αυτούς είναι κάτι το αποδεχτό επειδή ακριβώς το δέχονται οι ίδιοι και τους ευχαριστει.Δεν είχα ποτέ σχέσεις με αυτά τα ιδιαίτερα άτομα γιατί δεν έτυχε μέχρι που μπήκα στα μπλογκς.Γνώρισα παιδιά που είναι πραγματικά εξαιρετικά σε ψυχικό κόσμο και δεν θα ήθελα ποτέ να τα πληγώνουν χωρίς να κάνουν προσπάθεια να τα κατανοήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο αναγκαίο προφανώς για τον κύριο Κανάκη να διατυπώνει με αυτό το ύφος την ubber κρεάτινη λεβεντο-Βελιγκέκα υπόστασή του.
'Οπως και να τη δια(φημίσει)σφαλίσει μέσα απο αυτή του τη συνεύτευξη.
Και φυσικά πίσω απο το προσωπείο του παρουσιαστή-δημιογράφου-παοκτζή-με-διπλή-ελεφαντίαση-βαλάνου.

"Μπρουτ - για τον άνδρα"

Ανώνυμος είπε...

αν έχουμε ελευθερία έκφρασης, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί όποια λέξη θέλει και από πότε εσείς οι ομοφυλόφιλοι είστε υπεράνω κριτικής;

Ανώνυμος είπε...

http://www.aixmi.gr/index.php/gamos-omofylofilwn/

ασωτος γιος είπε...

αν και εχω απαντησει ηδη μεσα απο την αναρτηση μου εδω και μερες
δεχομαι την σατυρα απο μια στρεητ παρεα με γυμνασιακο χιουμορ και ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει και να εκφραζεται οπως θελει

Ανώνυμος είπε...

Το ζητημα του αν εχει ο Κανακης ή ο οποιοσδηποτε το δικαιωμα να χρησιμοποιει συγκεκριμενες εκφρασεις ή λεξεις είναι ασχετο καθως, αν δεν κανω λαθως, ο συντακτης το blog δεν έθεσε τετοιο ζητημα.
Το μονο που εκανε ήταν να δειξει την υποκριτικη συμπεριφορα του. Τιποτε αλλο.