.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

BAREBACK ΚΑΙ ΞΕΡΟΣ…

no-bareback-

Πριν από ένα χρόνο έγραφα εδώ “Ας ελπίσουμε ότι το bareback είναι μόδα της περασμένης δεκαετίας και θα περάσει – όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο….” Και πριν από ένα μήνα ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον και επίσημα στις δέκα χώρες της Ευρώπης με τα περισσότερα κρούσματα HIV στον γκέι πληθυσμό. Από ό,τι φαίνεται όμως, η δεκαετία μπορεί να έχει αλλάξει αλλά κάποιοι αρνούνται πεισματικά να βάλουν μυαλό.

Ο λόγος για το φεστιβάλ πορνό που διοργανώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα και παρουσίασε ανάμεσα σε άλλα την πρώτη γκέι πορνοταινία ελληνικής παραγωγής – μια ταινία όπου όλες οι σκηνές ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές είχαν γυριστεί χωρίς προφυλακτικό. Σαν να μην έφτανε αυτό, την ταινία ακολούθησε μια ζωντανή παράσταση όπου πορνοστάρ από το εξωτερικό επιδόθηκαν “συναινετικά” –όπως αναφέρει το πρόγραμμα του φεστιβάλ- σε ζωντανό σεξ πάνω στη σκηνή, και πάλι χωρίς καμία προφύλαξη. Λες και “συναινετικά” κολλάς λιγότερο…

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο σκηνοθέτης υπερασπίστηκε την ταινία λέγοντας ότι ήθελε να δείξει κάτι “κοντά στην πραγματικότητα” και ότι ο καθένας “είναι ελεύθερος να κάνει τις προσωπικές του επιλογές”. Άσχετα αν πριν λίγες μέρες ο ίδιος χαρακτήριζε το γύρισμα μιας ελληνικής γκέι πορνοταινίας ως “πολιτική πράξη” – που σημαίνει ότι πέρα από τις “προσωπικές επιλογές” πρέπει να υπήρχε στο μυαλό του και κάποιο κοινωνικό “μήνυμα”. Το ακόμα πιο τραγελαφικό είναι ότι η δήλωση προέρχεται από συνέντευξη σε ιστοσελίδα οργάνωσης οροθετικών (!) η οποία (άγνωστο για ποιο λόγο) αποφάσισε να προβάλλει τόσο τον ίδιο όσο και την ταινία του….

Κάπου αλλού προσθέτει ότι αυτό που κάνει είναι “μεταπορνό: μια απελευθέρωση από τα δεσμά και τους κανόνες που έχει επιβάλει η πορνό εμπορική βιομηχανία” – αγνοώντας προφανώς ότι οι bareback ταινίες όχι μόνο “απελευθέρωση” δεν προσφέρουν, αλλά αντίθετα γυρίζονται σε όλο τον κόσμο με το τσουβάλι ακριβώς επειδή πουλάνε. Μήπως πριν από οποιαδήποτε “απελευθέρωση” και “διαφήμιση” της ανεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς αυτό που προέχει είναι να αποκτήσουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτά που προβάλλουμε δημόσια;

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που στη Γαλλία “τρέχει” μια μεγάλη κινητοποίηση με σκοπό να σταματήσουν να γυρίζονται ταινίες χωρίς προφυλακτικά. Σε μια εποχή που οι αμερικανικές αρχές επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα σε εταιρείες πορνό μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα οροθετικών πορνοστάρ στην Καλιφόρνια. Και που διάσημοι πρωταγωνιστές ταινιών πορνό όπως ο François Sagat ενώνουν τις φωνές τους δηλώνοντας ότι αρνούνται να γυρίσουν σκηνές χωρίς προφυλακτικό – όπως στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μας αφορούν τελικά όλα αυτά; ‘Η μήπως όχι;



36 σχόλια:

erva_cidreira είπε...

Αλλά η πραγματική αποκάλυψη του φεστιβάλ είναι η πρώτη ελληνική γκέι πορνογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ευαγγελίδη (τον σεναριογράφο της ταινίας Στρέλλα). Αυτή είναι η ταινία με την οποία επιτέλους θα ξεκινήσει η απενεχοποίηση της πορνογραφίας στην χώρα μας.

Απόσπασμα από το δελτίο τύπου του φεστιβάλ που φρόντισαν να αναδημοσιεύσουν, περήφανα - όπως πάντα - υποθέτω, όλες οι επιχορηγούμενες από το ΚΕΕΛΠΝΟ "ακτιβιστικές" ιστοσελίδες, οι γνωστές και ως συγκοινωνούντα δοχεία.
Πέρα, λοιπόν, από τις όποιες απόψεις, λέμε τώρα, του σκηνοθέτη και τις πρακτικές των πρωταγωνιστών της ταινίας, το πραγματικό πρόβλημα που τίθεται είναι αν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα πρέπει να συνεχίζουν να κατευθύνονται αδιαφανώς και υπό καθεστώς διαπλοκής σε ΜΚΟ και ιστοσελίδες που διαφημίζουν το μη ασφαλές σεξ.
Κατά τα άλλα με τα κόκκινα κορδελάκια, τα κεριά και τα "κάνε το τεστ" θεωρούν όλοι αυτοί/ές ότι ξεμπέρδεψαν με τις υποχρεώσεις τους και μπορούν πλέον ανενόχλητοι να αφοσιωθούν στο επιλεκτικό outing ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντά τους.

gay super hero είπε...

@ erva cidreira

'Ετσι όπως τα γράφεις είναι δυστυχώς...

Με έναν αστερίσκο όμως: ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι μια ιστοσελίδα με ΛΟΑΔ θεματολογία δεν λαμβάνει απολύτως καμία ενίσχυση από το Κέντρο Ελέγχου-Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ή οπουδήποτε αλλού και πάλι αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να προβάλει/επαινεί/διαφημίζει μα bareback ταινία σε μία εποχή ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

erva_cidreira είπε...

Ας θεωρήσουμε ότι υπάρχει όντως "ελευθερία λόγου" στη χώρα μας και όλες οι απόψεις, ακόμη και οι πιο παράλογες ή βλαπτικές, έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται δημοσίως.
Παραμένει το ερώτημα: οι κρατικά (αδιαφανώς) επιχορηγούμενες ιστοσελίδες με σκοπό (ή πρόσχημα) την ενημέρωση σχετικά με το HIV/AIDS δικαιούνται βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει απέναντι στο ΚΕΕΛΠΝΟ να διαφημίζουν πορνοταινίες και σόου που προβάλλουν και "απενοχοποιούν" το μη ασφαλές σεξ;
Νομίζω ότι επί του θέματος χρειάζεται μια ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων των εμπλεκομένων. Θα υπάρξει;

gay super hero είπε...

Αν κάποιος σκηνοθέτης ή κάποια ιστοσελίδα πολιτικολογώντας ασύστολα περί "απενεχοποίησης" και "απελευθέρωσης" προβάλει επικίνδυνες και βλαβερές για το σύνολο συμπεριφορές και μάλιστα επενδύοντάς τες με τη φαντασιακή αίγλη της πορνογραφίας ή -ακόμα χειρότερα- συνδέοντας αυτες τις συμπεριφορές με το αίτημα της "ρεαλιστικής" απεικόνισης, τότε, εφόσον υπάρχει γκέι κοινότητα που σέβεται τον εαυτό της, θα πρέπει να καταγγελθεί ακόμα και όταν λειτουργεί με αμιγώς εμπορικά κριτήρια. Ακόμα και στην Καλιφόρνια το επιχείρημα της ελευθερίας του λόγου όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα έχει αρχίσει να ξεφτίζει.

Ως προς το αίτημα της διαφάνειας το οποίο πολύ σωστά θέτεις, αυτό θα πρέπει να είναι αμφίδρομο. Πέρα από τις ΜΚΟ και τις διάφορες ιστοσελίδες-παρακλάδια τους, είναι υποχρέωση και των δημόσιων φορέων να ενημερώνουν τους φορολογούμενους σχετικά με το ποιους ενισχύουν, με πόσα, για ποιο σκοπό κτλ.

George Tsitiridis είπε...

Καταρχήν να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λέτε.
Θέλω βέβαια να τονίσω ότι
Κάνεις δεν ήξερε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η ταινία έχει σεξ χωρίς προφυλακτικό και το ίδιο και το σόου και μάλιστα με υποστήριξη΄του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δεν ανακοινώθηκε παρά μόνο την ώρα της προβολής απο τον σκηνοθέτη.
Αυτό το λέω ότι απαραίτητα για να δικαιολογηθώ αλλά γιατί είναι και αλήθεια.
Πιαστήκαμε και λιγάκι στον ύπνο.
Δεν πιστεύω πως αν γνωρίζαμε κάτι για το θέμα θα ανεβάζαμε οποιαδήποτε ανάρτηση.
Σχετικά με τις ομάδες και τις Μ.Κ.Ο
έχουμε ενημερώσει προσωπικά όλους
και ειμαι πάρα πολύ περίεργος τι θα γίνει. Το κάναμε μεγάλο θέμα με τον Αντρέα Ιωαννίδη μίλησε με τους διοργανωτές του φεστιβάλ και με όλες τις ομάδες.
Για να δούμε αντιδράσεις γιατί προς το παρόν πολυ σιωπή έπεσε.
Τώρα σχετικά με τους πρωταγωνιστές θα τους κάνω πολλές ερωτήσεις γιατί ειμαι περίεργος για αυτην τους την επιλογή σκέφτομαι να τους κάνω μια κοινή συνέντευξη.

Ανδρέας Ιωαννίδης είπε...

Αγαπητοί φίλοι σε όσα λέτε παραπάνω έχετε απόλυτο δίκαιο. Σχετικά με τις χορηγίες επικοινωνίας του SCREW και του GayWorld.gr δηλώνουμε ανοιχτά Mea Culpa.

Αν γνωρίζαμε εξ αρχής ότι θα υπήρχαν τα παραπάνω bearback σκηνικά δεν θα ήμασταν χορηγοί επικοινωνίας.
Καταλαβαίνω τον θυμό σας και υποσχόμαστε ότι τις επόμενες φορές θα είμαστε πολύ πιο προσεχτικοί.

Εκ μέρους του GayWorld.gr
και του περιοδικού SCREW
Ιωαννίδης Ανδρέας

Κάλαθο είπε...

Εσύ το φώναξες ?
Με πρόλαβες η αλήθεια έιναι !

ProFyLaKtiKo είπε...

Τα χουμε ξαναπεί, αλλά υπάρχουν όντως πολλοί άνθρωποι γύρω μας που έχουν κάνει (ή θα έκαναν) σεξ χωρίς προφ. ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω περιμένουν έστω για να φοβηθούν, έστω και αν δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τις συνέπειες...

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Δεν ήξερα ότι το ίδιο το φεστιβάλ είχε την "υποστήριξη του ΚΕΕΛΠΝΟ" όπως γράφεις. Στη σελίδα Χορηγοί 2011 δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα. 'Αρα δεν πρόκειται για μια καθαρά "εμπορική" εκδήλωση. 'Ολο και κάτι μαθαίνουμε τελικά...

Και εντάξει, εγώ να δεχτώ ότι δεν ήξεραν για την ταινία. Για το "bareback gay sex performance" που αναφερόταν κανονικά στο πρόγραμμα του φεστιβάλ με bold γράμματα, δεν γνώριζαν;

Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι ότι τελικά με αυτή την ανάρτηση προσφέρω στους παραγωγούς της ταινίας αυτό που επεδίωκαν από την αρχή: τζάμπα διαφήμιση...

erva_cidreira είπε...

Μπα, το πιο πιθανό είναι να προσφέρεις σε κάποιους από τους επιχορηγούμενους την ευκαιρία να επιχειρήσουν να ξαναμοιράσουν την πίτα σε λιγότερα κομμάτια αυτή τη φορά, αλλά με την ίδια αδιαφάνεια και διαπλοκή.

Unknown είπε...

Κανονικά πρέπει να ακολουθηθεί ο δρόμος της Γαλλίας. Πρόστιμα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Μία παραδοχή λάθους και μία έκφραση συγγνώμης ίσως έχουν αξία σε εξομολογητήρια εκκλησιών για να συχωρεθούν οι αμαρτίες μας. Όταν όμως έχουν να κάνουν με οδυνηρές συνέπειες, έτσι όπως αποδεικνύεται από τα νούμερα των κρουσμάτων στην Ελλάδα, επιτρέψτε μου να μετρώ και να καταγγέλω τις παραδοχές και τις συγγνώμες, ως υποκριτική, αναγκαστική, έστω, φιλοτιμία. Πολύ περισσότερο που οσάκις υπεύθυνοι μπλόγκερς έβαζαν θέματα που είχαν να κάνουν με ανεύθυνες έως επικίνδυνες ενέργειες ή μεθοδεύσεις, αντιμετώπιζαν, στην καλύτερη περίπτωση, ειρωνείες και στην χειρότερη - και πιο συνηθισμένη -, προσωπικές επιθέσεις, e-προπηλακισμούς και ψευδείς καταγγελίες περί ανταγωνισμού στην διεκδίκηση κρατικώς επιχορηγούμενων οργανώσεων/συγκοινωνούντων δοχείων.

Εκείνο, επομένως, που οφείλουν, είναι να ζητήσουν συγγνώμην από τους μπλόγκερς που δέχθηκαν τις αήθεις επιθέσεις. Από αυτούς που συμμετέχουν στην παρούσα συζήτηση, τουλάχιστον. Από το κοινό που παρέσυραν δεν έχει κανένα νόημα να ζητούν συγγνώμην μιας και το μήνυμα της gay-πορνό ταινίας, για σεξ χωρίς προφύλαξη, πέρασε. Οι συντελεστές της ταινίας πρέπει να είναι ικανοποιημένοι όσο και ευγνώμονες για την βοήθεια που τους παρασχέθηκε προκειμένου να περάσουν το μήνυμά τους σε περισσότερους ανθρώπους. Όσο αφορά δε στην ανευθυνότητά τους, καμμία έκπληξη από τη μεριά μου. Αλήθεια, πολύ θα ήθελα να γράψω καθαρά όσους χαρακτηρισμούς έχω στο μυαλό μου γι αυτούς, αλλά προτιμώ να αυτολογοκριθώ.

Κι επειδή δεν θέλω να θεωρείται η παρέμβασή μου ως εισβολή σε "ξένο" χώρο, ας ξεκαθαρίσω πως όσο πέφτουν στην αντίληψή μου δημόσιες συζητήσεις για κοινωνικοπολιτικά θέματα με συνέπειες που αφορούν σε όλους μας, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα το κάνω. Το θεωρώ παρέμβαση πολιτισμού και όχι εισβολή.

Στο δε συγκεκριμένο θέμα έχω κι ένα λόγο παραπάνω για να ευαισθητοποιούμαι: κάποιοι άνθρωποι τρέξαμε, κοπιάσαμε και δώσαμε από τον προσωπικό χρόνο μας χωρίς να εμπλέκουμε τα επαγγελματικά μας με την κοινωνική μας δραστηριότητα, χωρίς να ζητάμε χρηματική βοήθεια για ό,τι κάναμε - τα βγάζαμε πέρα με δικές μας συνεισφορές -, και χωρίς να υπογράφουμε γραμμάτια για το μέλλον. Μόνη μας έννοια το μέγα πρόβλημα και η ενημέρωση. Έτσι δεν θλίβομαι μόνον αλλά και εξοργίζομαι που 23 χρόνια μετά την πρώτη μας προσπάθεια, διαβάζω την σημερινή ανάρτηση του gay super hero σχετικώς με την "πρόοδο" που σημειώνεται βοηθούντων και των ακτιβιστών ενός χώρου που, κατά το παρελθόν έκλαψε πολλά θύματα, και σήμερα - βοηθούσης της επιστήμης -μετρά πολλούς ασθενείς που ταλαιπωρούνται.

George Tsitiridis είπε...

pantos oi ithopoioi tis tainias apantoun gia ola afta kai sindoma tha ta diavasete
tora sxetika me to programma exo na po
oti eno dothikan oi xorigies epikoinonias ktl ktl ktl
kai oloi anartisame to programma
vgike i anakoinosi gia to show
oso gia tin tainia os tin provoli kaneis then iksere tipota..
sto mellon xreiazete prosoxi
apo osous theloun na perasoun ena allo minima

oloi oi alloi as kanoun oti theloun..

George Tsitiridis είπε...

des tin afisa tou porn festival
einai ypostiriktis to keelpno...

ti tha pei afto then ksero

gay super hero είπε...

@ Κατερίνα σ-Μ

Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα "εισβολής". Μακάρι ολόκληρη η κοινωνία να παρακολουθεί θέματα που τελικά την αφορούν στο σύνολό της - χωρίς βέβαια να προσπαθεί να "κηδεμονεύσει" τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Γιατί υπάρχουν και τέτοιες προσπάθειες δυστυχώς...

gay super hero είπε...

@ bear

Πριν φτάσουμε στα πρόστιμα, εγώ αναρωτιέμαι πως σκοπεύουν να παρέμβουν στο θέμα οι διάφορες οργανώσεις οροθετικών, για ποιο λόγο μία από αυτές διαφημίζει την ταινία στην ιστοσελίδα της παίρνοντας συνέντευξη από το σκηνοθέτη και ποια είναι η επίσημη θέση των διαφόρων οργανώσεων απέναντι στην πολιτική χορηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η οποία από ό,τι μαθαίνουμε τώρα περιλαμβάνει και θεάματα με σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Μια που πρόσφατα μίλησες στην ίδια ιστοσελίδα για το ίδιο θέμα, αναρωτιέμαι αν μπορείς να μας βοηθήσεις.

George Tsitiridis είπε...

fisika i efthini ton kratikon foreon einai megaliteri....
opos kai ton m.k.o
oi idiotes tin douleia tous ekanan stin teliki analisi..

gia na doume tora oi m.k.o kai oi maxitikoi blogers ti tha kanoun ...me to thema..
na sto po ego
tipota

xomeritis είπε...

Πισωγλέντη ενδιαφέρουσα η λέξη που χρησιμοποιείς στη φράση "pantos oi ithopoioi tis tainias apantoun gia ola afta..."

Ηθοποιοί.

Ταιριάζει, κάπως ειρωνικά. Σκέψου το.

Προσωπικά, δεν έχω καμμία διάθεση να διαβάσω τίποτα περισσότερο. Διάβασα ήδη αρκετά.

George Tsitiridis είπε...

gia mena pali i apopsi tous sxetika me to osa lexthikan kai i apopsi tou skinotheti me endiaferei.,...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ επιτέλους έχω να πω πως καποιοι έχουν αρχίσει και μιλάνε στην Ελλάδα εναντίον των εκτρωμάτων που παρουσιάζονται σαν απελευθερωτικός ακτιβισμός ή μετα-κουλτούρα, κυρίως από την γνωστή επιχειρηματία του χώρου.

Και χαίρομαι που η αντίδραση στο συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται από άτομα οπως ο gay super hero ή ο evra που εγώ πάντα θα τους σηκώνω το καπέλο γιατί όχι μόνο κάνουν ό,τι κάνουν χωρίς να περιμένουν λεφτά ή αναγνώριση, αλλά γιατί έχουν αρχίδια. Για μένα αυτός είναι πραγματικός ακτιβισμός.

Η ένστασή μου είναι μία. Αφορά την διοργανώτρια του φεστιβάλ. Απορώ γιατί οι αντιδράσεις τώρα όταν στο πρώτο φεστιβάλ της φεμινίστριας, λεσβίας και λοιπά κυρίας, η βραδυά straight πορνό συνοδευόταν από ρωσίδες κολ-γκερλ που σύρθηκαν στη λιοσίων από κολόμπαρα προς τέρψιν των θεατών. Τότε θυμάμαι το μοναδικό κράξιμο είχε πέσει από την ελευθεροτυπία.
Γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα όταν σε τηλεοπτική συνέντευξη η συγκεκριμένη κυρία είχε αναφέρει το διαβόητο πλέον "καλύτερα να είναι gay ο γιος σου παρά ναρκωμανής".
Όταν δήλωνε σε συνέντευξη για τα teddy awards 2008 πως δώσαν το βραβείο σε ένα τραβέστι που ούτε το πουλί του δεν είχε κόψει.


Το πρόβλημα δεν είναι η χορηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν 2-3 επιχειρηματίες στον gay ελληνικό χώρο, αυτόκλητοι σωτήρες, που βγάζουν χρήμα από τους έλληνες γκει, και πάνω σ'αυτό το βωμό είναι λογικό να μην χωρά καμία παιδεία, ηθική, πολιτική συμπεριφορά. Αυτοί θα υπάρχουν πάντα. Όταν δεν υπάρχει κώδικας τιμής, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Κάτι λέει όμως για όλους μας, όταν έχουμε αφήσει την συγκεκριμένη κυρία, να διοργανώνει το Gay Athens Film Festival. Εμείς έπρεπε να είμασταν εκεί. Κι όταν λέω εμείς, εννοώ όλους εμάς που αντιδρούμε με τη χορηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο πορνο φεστιβάλ. Κ η επιχειρηματίας έπρεπε να είναι απέναντί μας, να διοργανώνει πορνο φεστιβαλ με bareback, call girls ή ό,τι άλλο της σφυρίξαν πως πουλάει.

Όταν όμως τη μια μέρα είσαι αγοραπωλητής gay lifestyle και την άλλη το ίδιο πρόσωπο είναι η ακτιβίστρια που διοργανώνει το outview, τότε φίλοι σορρυ δεν φταίει αυτή αν τα τσέπωσε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή το ΚΕΕΛΠΝΟ που αποφάσισε να της τα σκάσει. Φταίμε εμείς που δεν έχουμε απομονώσει, συστηματικά, αυτά τα άτομα.

Είμαστε ένα πολύ μικρό χωριό η gay κοινότητα στην Ελλάδα, τα pr, τα λεφτά και η μόστρα 2-3 αδίστακτων "ακτιβιστών" μπορουν να κάνουν θαύματα.

ΥΓ: Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσες χορηγίες έχει πάρει ο ραδιοφωνικός σταθμός της εν λόγω κυρίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ τον τελευταίο χρόνο....(και νομίζω πως το τελευταίο αυτό σχόλιο μου εξηγεί και την ανωνυμία μου)

gay super hero είπε...

@ anonymous

Οκ, να ξεκαθαρίσω καταρχάς για τον εαυτό μου ότι δεν είμαι ακτιβιστής. Άλλωστε δεν νομίζω ότι αυτό το κλίμα που περιγράφουμε προσφέρεται για "ακτιβισμούς" - εκτός αν θέλει κανείς να ξεκινήσει επώδυνους συμβιβασμούς και αλισβερίσια με όσους ορίζουν το παιχνίδι. Απλά ανεβάζω εδώ ό,τι θεωρώ ότι μπορεί να είναι χρήσιμο.

Δεύτερον, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά ένα ολόκληρο πλέγμα αδιαφάνειας, ανευθυνότητας και ασυδοσίας. Έχεις δίκιο όταν γράφεις ότι εμείς φταίμε που δεν απομονώσαμε αυτές τις πρακτικές αλλά τις αφήσαμε να αλωνίζουν. Τώρα πια φοβάμαι ότι είναι αργά. 'Οπως έγραψα πιο πάνω κάποιοι πλέον ορίζουν το παιχνίδι.

Για τη συγκεκριμένη έχω να πω ότι αν και δεν εκτιμώ τις επιλογές που κάνει (εγώ είχα γράψει πέρσι για τον τρανς πορνοστάρ που περιέφερε στα κανάλια Β' διαλογής ως νούμερο του τσίρκου), τουλάχιστον δεν έχει μπλέξει με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, οργανώσεις που ασχολούνται με "μειονοτικά προβλήμτα" κτλ. όπως τόσοι και τόσοι άλλοι...

George Tsitiridis είπε...

to mono pou exo na po ston anonymo einai kai afto pou leei o filos
gay super hero
gia alli mia fora mperdevoume ton akrivismo me tous epixirimaties.
ti sxesi exei to ena me to allo.
oi gay epixirimaties kai i maria kai opoioi alloi kanoun tin douleia tous
oute se organoseis einai oute proedroi kai meli kapou einai
oute ta lefta tou kratous trone...
o epixirimaties giati na prepei na logodotisei?
ton plironei to keelpno?

Κωστής Σπηλιώτης είπε...

Υπάρχει και η προσωπική ευθύνη και ο τρόπος που υλοποιείται στη δημόσια σφαίρα, είτε διαδικτυακά, είτε πρόσωπο με πρόσωπο, εγώ έτσι καταλαβαίνω τον (εξαιρετικά ενημερωμένο) ανώνυμο. Πιο απλά, ο καθένας και η καθεμιά μας έχει ένα δείγμα γραφής, πολιτικά και προσωπικά, αν κινείται εδώ και κάποιο καιρό στην πόλη. Επίσης σε κανέναν και καμιά δεν ανήκει η πόλη, απλώς τους παραχωρείται.

Πέραν τούτων των αφαιρετικών, η συζήτηση έχει ανοίξει και γίνεται και μέσα στις οργανώσεις, οι ρυθμοί είναι όμως διαφορετικοί από το να σκεφτείς και να δημοσιεύσεις μια ανάρτηση στο μπλογκ σου (δεν το μειώνω, είναι απλώς άλλοι).

A και αγαπητέ GSH, το ΕΠΣΕ δεν νομίζω ότι είναι και πολύ σχετικό με αυτή τη συζήτηση :-)

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Επιχειρηματίας που διοργανώνει εκδηλώσεις με τη χορηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Δεν ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη. Πολλοί έχουν τα πόδια τους και στις δύο βάρκες. Επιχειρηματικό κέρδος από τη μία, δημόσιες χορηγίες από την άλλη.

George Tsitiridis είπε...

gay super hero
ναι υπάρχουν και αυτοί που κάνουν δράσεις και φεστιβάλ με χορηγίες απο κρατικούς φορείς.
εγω απο την μεριά μου προσπαθώ οταν κάνω κάτι να συνεργάζομαι με ομάδες και φορείς αλλά ποτέ στο κομμάτι του χρήματος.
Προτιμώ κάποιος να κάνει κάτι καθαρά επαγγελματικά οταν ειναι στο χώρο και βγάζει κέρδος και να βγάζει χρήματα είτε για να ζήσει είτε για να κάνει δράσεις παρά να δέχεται χορηγίες ..
και ευτυχώς αυτό καταφέραμε να κάνουμε και ελπίζω να συνεχιστεί.
Θέλω ομως να καταλάβουν μερικοί οτι
υπάρχουν και οι επιχειρηματίες και αυτοί κάνουν την δουλειά τους και το μπάρ του Γκαζιού δεν ειναι υποχρεωμένο να κάνει ακτιβισμό οπως και εσυ δεν εισαι υποχρεωμένος να πας εκει για ποτό.
Αλλο λοιπόν η δουλειά και αλλό ο εθελοντισμός και αλλο ο συνδυασμός αυτών κτλ κτλ ..
μην τα βάζουμε ολα σε ενα τσουβάλι.

Ανώνυμος είπε...

pisoglendi,
όσο και να θες να υπερασπιστείς την εν λόγω επιχειρηματία, η οποία με την μία ιδιότητά της κάνει επιχορηγούμενες εκδηλώσεις ενημέρωσης για hiv (τζάμπα διαφήμιση του σταθμού της είναι, γιατί να το χάσει η γυναίκα) και από την άλλη παρουσιάζει με φανφάρες το πρώτο live bareback show (αλήθεια την περυσινή αφίσα του φεστιβάλ τη θυμάται κανείς, αυτή που διατυμπάνιζε ότι το φεστιβάλ προωθεί το ασφαλές σεξ...anyway), το θέμα για το οποίο συζητάμε δεν είναι αν αξίζει η cyber να επιχορηγείται από κρατικούς φορείς ή όχι. Δεν αξίζει και αν είσαι σοβαρός φορέας εξετάζεις τη δράση του ατόμου και τον αποκλείεις από όλες τις χορηγίες σου.

Για μένα το θέμα είναι γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ χορηγεί τη cyber είτε στο πορνο φεστιβάλ της ή σε ακόμα και σε άλλες εκδηλώσεις για δήθεν ενημέρωση κατά του ιού.

Η κοπέλα έχει αποδείξει ότι θα κάνει τα πάντα για τα λεφτά και τη διαφήμιση (και γούστο της). Το θέμα επιμένω είναι ποιός τη στηρίζει.

Ο άλλος είτε είναι εχθρός στις δράσεις σου ή όχι. Δεν οφείλουν να υπάρχουν ενδιάμεσες θολές σχέσεις.

Και για μένα είναι απαράδεκτο το ΚΕΕΛΠΝΟ, το 10percent, οποιοσδήποτε φορέας ασχολείται με hiv να ξαναδιαφημίσει οποιαδήποτε ασχολία της εν λόγω επιχειρηματία. Ακόμα κι όταν δήθεν κόπτεται για την ενημέρωση των γκει.

George Tsitiridis είπε...

kai i fetini afisa oti proothei to asfales sex egrage
koita epixirimata yparxoun kai gia tis dyo plevres
then yperaspizomai tin maria..
alla ton eafto mou san epixirimatia..
an katalaves kala apo to sxolia tonisa oti then prepei na mperdevoume tous epixirimaties me ton aktivismo
kai milisa genika
gia peridiko bar festival ktl ktl

Ανώνυμος είπε...

@pisoglendis & ανδρέας ιωαννιδης από screw και gayworld

αν δεν ξέρατε ,τότε γιατί στο screw ιαννουαρίου στη σελίδα 26 στην παρουσίσαση του porn film festival αναγράφετε με bold γράμματα "το πρώτο εν κοινή συναίνεση bareback gay sex performance on stage" ?

δεν ξέρατε αγγλικά να καταλάβετε τι γράφετε? δεν διαβάζετε το περιοδικό ? ή λέτε ψεύδη τώρα?

δεν ντρέπεστε να μας δουλευετε ψιλό γαζί ?

επίσης στο περασμενο screw στη στήλη του tsitiridis έχεις τρεις τέσσερις photo του ενός που παίζει στην τσόντα να κανει karaoke και διαφορα και τον λες "αλεξης ο καυ΄λαρος" και "πότε μωρό μου θα γυρίσουμε τσόντα;" από κάτω. άρα γνωριζες πολύ καλά τι εκανε σητν τσόντα κι αν το έκανε bareback. όχι τα ψεύδη που λες τωρα ότι τώρα και καλά τον ρώτησες στη συνέντευξη που πας να διαφημισεισ μέσα από δω.

ελεοοοος

Ανώνυμος είπε...

Έχω εντυπωσιασθεί:

1ον- από το ότι όχι μόνον υπάρχουν κάποιοι που διαβάζουν, και μάλιστα προσεκτικά, το Screw, αλλά επιπλέον θυμούνται μετά τα όσα γράφει

2ον- με τα success stories απλών παιδιών του λαού που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν από το τίποτα να γίνουν υποδειγματικά επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Τι μαθαίνει κανείς...

George Tsitiridis είπε...

sou apanto se ola me ti seira

αν δεν ξέρατε ,τότε γιατί στο screw ιαννουαρίου στη σελίδα 26 στην παρουσίσαση του porn film festival αναγράφετε με bold γράμματα "το πρώτο εν κοινή συναίνεση bareback gay sex performance on stage" ?

i simfonia mas na eimaste xorigoi epikoinonias kai sto screw kai sto gayworld.gr eixe ginei idi kai figourarame pantou otan mathame gia to live show opote eimastan me ti seira mas ypoxreomenoi na kanoume ta aparaitita apo ta simfonithenta..
eipa oti AN iksera oti tha eixe show xoris profilaktiko then tha empaina xorigos epikoinonias alla opos vlepeis mpika kalos i kakos


επίσης στο περασμενο screw στη στήλη του tsitiridis έχεις τρεις τέσσερις photo του ενός που παίζει στην τσόντα να κανει karaoke και διαφορα και τον λες "αλεξης ο καυ΄λαρος" και "πότε μωρό μου θα γυρίσουμε τσόντα;"

then iksera oti paizei stin tainia tou papanagioti evaggelidi kai eidika oti to ekane xoris profilaktiko
then arnithika omos oti ton ksero os atomo os paidi kai oti then ton exoume filoksenisei sto screw.... kai kano ena sxolio oti opos paizeis sto pipis tv kalo tha itan na kaneis mia tsonta.. einai gnosto oti ithele o sigekrimenos na kanei tsonta .. then itan agnosto alla kaneis then iksere oti ekane aftin tin tsonda kai ton tropo pou tin ekane..
alla then tha krino opos kai na exei ti kanane ta paidia dikaioma tous einai kai kala kanane stin teliki
emena ekrina ego kai eipa oti apla then to iksera kai kalo tha itan sto mellon na rotame perissotera pragmata..

ασωτος γιος είπε...

θεωρω τον bare back αποστολη αυτοκτονιας, αυτοι που το κανουν ειναι η φορεις σχιζοφρενεις η χαζες αδερφες
οσον αφορα το φεστιβαλ οπου δεν πηγα γιατι το θεωρω και ξεπερασμενο σα θεσμο, ακουσα ομως για την ταινια και θελω να πω οτι ειδικα σαυτην την εποχη οπου καθε μερα μαθαινουμε κι ενα κρουσμα δε θα πρεπε να περνουν τετοια μηνυματα
δεν κερω καν ποιος ειναι ο ανωνυμος σχολιαστης
αλλα με βρισκει συμφωνο στα περισσοτερα

Ανώνυμος είπε...

Από το GayWorld:

http://www.gayworld.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3892&Itemid=40

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Aπό ΤΟ ΒΗΜΑ:
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

George Tsitiridis είπε...

pantos sigoura then paraitithike gia to porn festival...

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Eννοείται πως όχι. Αυτό δεν είναι καν η κορυφή του παγόβουνου.

'Αλλωστε, σιγα μην ιδρώνει το αυτί τους με κάτι τέτοια...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Πράξεις ευθιξίας που θα μας έκαναν να αισιοδοξούμε γενικότερα για ό,τι συμβαίνει, δεν μου έρχονται στο μυαλό. Πιθανολογώ ότι παραιτήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπαγωγή του ΚΕΕΛΠΝΟ στις διατάξεις των ελλειμματικών ΔΕΚΟ.

Αλλά έτερον, εκάτερον. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ως προς την επιμονή μας να λάβουμε τις απαντήσεις που μας οφείλει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Nα μην ξεχνάμε και το πολυδιαφημισμένο Πρόγραμμα Διαύγεια