.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΚΕΪ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ;

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα νέα κοινωνικά ρεύματα και την καθιέρωση του γάμου για τα ζευγάρια ίδιου φύλου, μια εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων στην Αργεντινή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χτίσει μια ολόκληρη γειτονιά όπου οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να αισθάνονται ότι ζουν σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον. Αν και σπεύδει να προλάβει όσους θα την κατηγορήσουν ότι κάνει διακρίσεις.

gay dads

Η αναγνώριση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια πέρσι τον Ιούλιο φαίνεται να έδωσε ιδέες σε επιχειρηματίες που αναζητούν νέες ευκαιρίες στην αγορά. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η ιδέα είναι να χτίσουν την πρώτη “ιδιωτική συνοικία” που θα απευθύνεται σε γκέι και λεσβιακή πελατεία. Παρόλα αυτά αρνούνται ότι σκοπεύουν να κάνουν διακρίσεις στην επιλογή των αγοραστών. Και διευκρινίζουν: “’Οποιος θέλει μπορεί να μείνει εκεί, δεν είναι αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους.”

Αν η ιδέα της “πριβέ συνοικίας” μας μοιάζει εξωτική, δεν είναι καθόλου για τα μεγάλα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής όπως είναι το Μπουένος Άιρες. Πρόκειται για περιφραγμένες γειτονιές με ιδιωτική αστυνομία και φύλαξη, ιδιωτικά σχολεία, αθλητικές υποδομές κτλ. Άρχισαν να αναπτύσσονται κατά τη δεκαετία του ‘90 ως προστατευμένοι θύλακοι για ευκατάστατους μέσα σε φτωχογειτονιές που μαστίζονται από τη βία και την εγκληματικότητα.

gay neighborhood
Η εταιρεία σκοπεύει να χτίσει γύρω στις εκατό κατοικίες και εξετάζει για αυτό το σκοπό τρεις πιθανές περιοχές, χωρίς ακόμα να έχει καταλήξει σχετικά με το ποια θα επιλέξει. Οι κατασκευαστές διευκρινίζουν ότι το κάθε σπίτι θα χτιστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, ενώ η συνοικία θα περιλαμβάνει μια τεχνητή λίμνη και ένα πολυτελές σπα. Όπως επίσης και φράχτες με συρματοπλέγματα, φυλάκια και κάμερες παρακολούθησης όπως συνηθίζεται σε γειτονιές σαν κι αυτή….

[via]



2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

αααααα να που θα πάω να μείνω!!! Ζητείται συγκάτοικος!!!!

mr.f είπε...

Ακούγεται ωραίο αλλά θέλει προσεκτική σκέψη. Βέβαια για χώρες με υψηλή εγκληματικότητα ακούγεται πιο φυσιολογικό, ειδικά για όσους θέλουν να έχουν παιδιά.