.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ BLOG: GAY NEWS FROM GREECE

greek evzonoi


Αποφάσισα να το ξεκινήσω εδώ και αρκετό καιρό αλλά ουσιαστικά το είχα αμελήσει για μήνες και μόλις τώρα αποφασίζω να το “λανσάρω” και επίσημα. Ο λόγος για το Gay News from Greece, ένα καινούριο ιστολόγιο που έχει σκοπό να ενημερώνει τους ξενόγλωσσους αναγνώστες για τις εξελίξεις (κοινωνικές, νομικές και πολιτικές) σχετικά με τα ΛΟΑΔ ζητήματα στη χώρα μας αλλά και να προσελκύσει τους φιλέλληνες αναγνώστες με αναρτήσεις ομοερωτικού περιεχομένου από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Το υλικό του νέου μπλογκ θα περιλαμβάνει μεταφράσεις αναρτήσεων που εμφανίστηκαν εδώ ή αλλού αλλά και πρωτότυπα κείμενα σε δύο ευρωπαϊκές γλώσσες: τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Και άλλοι ιστολόγοι έχουν ξεκινήσει ανάλογες προσπάθειες (δείτε π.χ. εδώ και εδώ δύο αντίστοιχες προσπάθειες στα ισπανικά και τα πορτογαλικά) θεωρώ όμως ότι το θέμα της συλλογής υλικού σχετικά με τη συμβολή των ομοφυλόφιλων στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά και η προβολή αυτής της ιστορίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει το αντικείμενο μιας επίσημης και οργανωμένης προσπάθειας που να μην εξαρτάται από τις προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του κάθε μεμονωμένου ιστολόγου. Γιατί καλό το Pride και τα μπαλόνια, αλλά δεν φτάνει από μόνο του για να πάμε παραπέρα. Όπως λέει και ο ποιητής, “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή”…

Γνωρίζω ότι είναι μεγάλος πειρασμός να εκφράζουμε τις απόψεις μας επί παντός επιστητού μέσα από τα μπλογκ, τα “κοινωνικά δίκτυα” ή ακόμα και μέσα από οργανωμένες ομάδες. Θεωρώ όμως ότι σε αυτή τη χώρα που περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις, μπορούμε να συμβάλλουμε αν ο καθένας από μας αποφασίσει να διαθέσει το χρόνο και το μεράκι του σε ένα θέμα που γνωρίζει και όπου θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει, ανάλογα με τις δυνατότητες, τις γνώσεις και τα ταλέντα του.



6 σχόλια:

erva_cidreira είπε...

Εύχομαι ολόθερμα "Καλή Επιτυχία"!

Unknown είπε...

Εξαιρετική πρωτοβουλία.
Good luck!

Περσέας είπε...

καλή αρχή και καλορίζικο το νέο blog

SK είπε...

Good luck!

Ξενικός είπε...

My best wishes for success!
Je vous souhaite de bons resultats!
Ich wuensche Ihnen guten Erfolg!
Met beste wensen voor sukses
Ξενικός

xomeritis είπε...

Τώρα το είδα! Καλή αρχή!