.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΕΡΕΥΝΑ

Περισσότεροι άντρες ανησυχούν για θέματα που αφορούν την εξωτερική τους εμφάνιση όπως η “μπάκα”, η γυναικομαστία και η φαλάκρα σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύει το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας σύμφωνα με την οποία το 81% των αντρών εκδηλώνουν άγχος σχετικά με το σώμα τους σε σχέση με το 75% των γυναικών. Το ένα τέταρτο των αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι γκέι.

gay gym3

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν, το 38% των αντρών θα θυσίαζε ένα χρόνο από τη ζωή του ή και περισσότερο προκειμένου να αποκτήσει το τέλειο σώμα. Το άγχος της εμφάνισης φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο στους γκέι άντρες όπου το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται στο 58%! Το 23% των αντρών απάντησε ότι το άγχος για την εμφάνισή τους τους αποθαρρύνει από το να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο ενώ το 63% θεωρεί ότι τα χέρια ή το στήθος τους δεν είναι αρκετά μυώδη. Σχεδόν ένας στους έξι κάνει δίαιτα για να αδυνατίσει, ενώ αντίστοιχο ποσοστό ακολουθεί διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες για να πάρει όγκο.

Οι μελετητές επισημαίνουν ότι το άγχος για την εξωτερική εμφάνιση επιτείνεται εξαιτίας της κοινωνικής πίεσης και του ανταγωνισμού, ένας παράγοντας που δείχνει να επηρεάζει πολύ περισσότερο τους γκέι άντρες: Το 60% δηλώνει ότι συγκρίνει τακτικά το σώμα του με το σώμα άλλων αντρών, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους. Ένα άλλο αποκαλυπτικό στοιχείο είναι ότι οι ετεροφυλόφιλοι άντρες δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το πως κρίνει την εμφάνισή τους η σύντροφός τους. Αντίθετα οι γκέι δηλώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό ότι αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι η γνώμη των φίλων τους.

Με αφορμή την έρευνα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατηρούν ότι η έλλειψη ρεαλιστικών προτύπων και διαφορετικών σωματότυπων στη διαφήμιση και όχι μόνο δεν επηρεάζει πλέον μόνο τις γυναίκες, αλλά συμβάλλει όλο και περισσότερο στην αρνητική ψυχολογία και των αντρών. Και ότι αυτό το άγχος είναι άμεσα συνδεδεμένο με την έκρηξη των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής στους άντρες κατά την προηγούμενη δεκαετία αλλά και με συμπεριφορές επικίνδυνες για την υγεία τους όπως οι διατροφικές διαταραχές και η χρήση αναβολικών ουσιών.

[via]



11 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Εμένα μου λες;;;
Καλημέρα!!!

gay super hero είπε...

Kαι μια σχετική (και σχεδόν ταυτόχρονη) ανάρτηση εδώ

ασωτος γιος είπε...

εγώ πάντως δεν αγχώνομαι καθόλου
\νιώθω πολύ σεξυ

Unknown είπε...

Με κάλυψε ο Ασωτος. Το μόνο που δεν με αγχώνει. Εχω τα κιλάκια μου, την γούνα μου, και είμαι περήφανος και για τα 2.

dimitris.be είπε...

Και το ερώτημά μου παραμένει πάντα το ίδιο: γιατί τόση σημασία στο φανταχτερό περιτίλυγμα;;; Για μένα είναι το πιο ενδιαφέρον είναι να ξετυλίγεις το περιτίλυγμα και ν'ανακαλύπτεις αργά αλλά σταθερά το εσωτερικό του πακέτου. Κάτι που μπορεί να διαρκέσει μήνες, χρόνια ίσως, προσφέροντάς σου συχνά συγκλονιστικές εμπειρίες... Η φροντίδα του σώματος σε καλή κατάσταση (και δεν εννοώ gym freaks με κοικιακούς μπακλαβάς) είναι απλά μια συνήθεια υγείας. Τίποτα περισσότερο.

gay super hero είπε...

@ dimitris.be

Εγώ πάλι παραδέχομαι ότι είμαι περισσότερο επιφανειακός. Και ότι αν ήταν μόνο για την υγεία μου δεν θα πάταγα στο γυμναστήριο :-Ρ

dimitris.be είπε...

Άααααχ βρε Hero το σώμα είναι όντως μαγνήτης δεν αντιλέγω. Αλλά θα το χαρείς μιά, δυό, δέκα φορές και μετά τί, αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο να σε κρατήσει κοντά του;; Ίσως τώρα που έφτασα αισίως στα 45 μου να είμαι ο γέρος της παρέας και γιαυτό να τα λέω αυτά. Κουβαλώ την εμπειρία δεκαετιών!!
:-)

gay super hero είπε...

Εγώ δεν θέτω θέμα εμφάνισης, θέτω θέμα χημείας και πάθους. Κάποιος μπορεί να είναι σαν άγαλμα και να μην υπάρχει καμία χημεία μεταξύ σας. Μου έχει συμβεί και ξέρω ;-)

Επίσης μπορεί με κάποιον να είσαι στο ίδιο μήκος κύματος εγκεφαλικά αλλά να μην υπάρχει ερωτισμός μεταξύ σας. Κι αυτό συμβαίνει.

turigr είπε...

Τελευταία υπάρχει και η τάση να ασχολούνται αρκετά με το πρόσωπο (λιγότερο στη χώρα μας, περισσότερο στο εξωτερικό). Προσοχή όμως: τα γυναικεία καλλυντικά δεν κάνουν για το αντρικό δέρμα, ενώ τα περισσότερα αντρικά καλλυντικά που κυκλοφορούν είναι αντιγραφή της φόρμουλας των γυναικείων προϊόντων. Για να δείτε αποτελέσματα στο πρόσωπό σας θα πρέπει να ψάξετε!

gay super hero είπε...

Ε πες μας κανένα καλό μαντζούνι ;-)

cypriotguy είπε...

ego lipon exo ta kila mou kai idi 3ekinisa dieta kai exasa 2 kilakia.. as elpizoume oti 8a ta xaso ta peritta.. :) nio8o orea pou exasa 2 kila k prospa8o na ftaso sto stoxo mou.. :)