.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΦΩΤΟΓΕΝΕΣ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

gay bearded love

Μπορεί να φέρνουν στο νου δρυΐδες, σαμάνους ή προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, όμως ο λόγος που η φωτογραφία τους κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει να κάνει με κάποια προφητεία για την επικείμενη συντέλεια του κόσμου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια. Η αφορμή για την οποία έγιναν διάσημοι είναι περισσότερο πεζή αλλά όχι λιγότερο ιστορική: πρόκειται για ένα από τα πρώτα ζευγάρια που έσπευσαν να εκδώσουν άδεια γάμου στο ληξιαρχείο του Σιάτλ την πρώτη μέρα που οι αρχές της πολιτείας τους παρείχαν τη σχετική δυνατότητα. Οι καινούριες άδειες δεν αναφέρουν τις λέξεις “νύφη” και “γαμπρός” αλλά απλώς “σύζυγοι”.

Σε σχετικό δημοψήφισμα πριν από ένα μήνα, οι συμπολίτες τους στην πολιτεία της Ουάσιγκτον (στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ) αποφάσισαν  με ποσοστό 53%  ότι τα ζευγάρια ίδιου φύλου δεν μπορούν να στερούνται  το δικαίωμα στον γάμο. Η Ουάσιγκτον είναι πλέον μία από τις εννιά αμερικάνικες πολιτείες που παρέχει αυτό το δικαίωμα στους πολίτες της, αν και οι σχετικοί γάμοι δεν αναγνωρίζονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ: για το κατά πόσο αυτό αποτελεί αντισυνταγματική διάκριση θα αποφανθεί μέσα σε λίγους μήνες το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Το αν θα θεωρούνται παντρεμένοι μόνο μέσα στα σύνορα της πολιτείας τους ή σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια δεν φαίνεται να απασχολεί προς το παρόν το ζευγάρι της φωτογραφίας μας: Χρειάστηκε να περιμένουν ήδη έντεκα χρόνια και αυτό είναι αρκετό. Ο 56χρονος Λάρι, συνταξιούχος νοσοκόμος, και ο 48χρονος Ραντέλ που δουλεύει ως  προγραμματιστής γνωρίστηκαν  σε ένα πάρτι το 2001 και όπως λένε ο έρωτάς τους υπήρξε κεραυνοβόλος. Προαισθανόμενοι ίσως ότι θα κάνουν αίσθηση, αποφάσισαν να εμφανιστούν στο ληξιαρχείο με ασορτί κυνηγετική αμφίεση. Μόλις τελειώσουν με τα διαδικαστικά, ετοιμάζονται για την τελετή σε μια εκκλησία της περιοχής τους που πήρε την απόφαση να παντρέψει ζευγάρια του ίδιου φύλου: “Μέχρι τώρα μας λέγανε  ότι ο Θεός μισεί τις αδελφές. Τώρα θέλουμε να ακούσουμε μέσα στην εκκλησία ότι ο Θεός μας αγαπάει όπως όλους τους ανθρώπους.”

UPDATE: Νάτοι και με τα γαμπριάτικα κοστούμια. Παντρεύτηκαν την Κυριακή 9 του μηνός, στην εκκλησία των Βαπτιστών* του Σιάτλ σε μια ομαδική τελετή μαζί με 24 άλλα ζευγάρια.

20121209_mkh_me9_369.jpg

* Βαπτιστές: Όρος που αναφέρεται σε διάφορες προτεσταντικές εκκλησίες που έλκουν την πνευματική τους καταγωγή από αντιφρονούντες της Αγγλικανικής Εκκλησίας που έδρασαν τον 17ο αιώνα στην Ολλανδία. Ονομάζονται έτσι γιατί αρνούνται τη βάπτιση στη νηπιακή ηλικία, θεωρώντας ότι ο πιστός πρέπει να επιλέξει τη βάπτιση συνειδητά ως ενήλικος. Έχουν εκατομμύρια πιστούς στη Βόρεια Αμερική, κυρίως στον αμερικάνικο Νότο.


Και βέβαια μπορεί να έκλεψαν την παράσταση αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες δεν ήταν οι μόνοι που έσπευσαν εκείνη τη μέρα να προμηθευτούν το επίσημο έγγραφο με το οποίο η πολιτεία πιστοποιεί ότι είναι σύζυγοι και όχι απλώς “συγκάτοικοι”.

seattle marriage licence1

seattle marriage licence2

seattle marriage licence3

seattle marriage licence4jpg


[via]


Σχετικές αναρτήσεις:
Ένα συγκινητικό βίντεο για τον γάμο από την Αυστραλία
”Ο Χριστός δεν έκανε διακρίσεις”

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Να ζήσουν οι άνθρωποι! Και να είναι καλά!

cypriotguy είπε...

na zisoune! :D ti gluko

xomeritis είπε...

"...I behold the picturesque giant and love him..."

Walt Whitman

Ανώνυμος είπε...

greetings gayrightsgreece.blogspot.com blogger found your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://massive-web-traffic.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic at this website http://massive-web-traffic.com