.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΣΤΕΙΛΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ E-MAIL. ΜΠΟΡΕΙΣ! / TRY AND SEND AN E-MAIL. YOU CAN!


'Οπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ δύσκολο να γράψω οτιδήποτε σε αυτό το μπλογκ μετά την προηγούμενη ανάρτηση. Η συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια έχει ξεπεράσει και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. 'Οπως βλέπετε και πάνω δεξιά ήδη πάνω από 230 μπλογκ έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους και έχουν ενώσει τη φωνή τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο των ελεύθερων διακρίσεων. Οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα είναι πολλές και καταιγιστικές. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από νέες ειδήσεις αλλά και νέες προτάσεις για υποστήριξη. Προσπαθούμε κάθε μέρα να έρθουμε σε επαφή με μπλόγκερ και οργανώσεις από το εξωτερικό. Ανακαλύπτουμε πόσο δύσκολο είναι να χτυπάς πόρτες στα τυφλά και πόσο πιο χρήσιμο θα ήταν αν είχαμε χτίσει αυτούς τους δεσμούς από πιο νωρίς. Στερνή μου γνώση να σε έιχα πρώτα. Αλλά τουλάχιστον είναι ένα πολύτιμο μάθημα για το μέλλον.

Ο χρόνος όμως τρέχει και δεν μας περιμένει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το Υπουργείο ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Πάνω από 220 μπλόγκερ έχετε εκφράσει τη διαμαρτυρία σας, αλλά ίσως να μην είναι αρκετό. Ίσως κανείς να μην ασχοληθεί με όσα φωνάζουμε από τα μπλογκ μας. Γι'αυτό θα σας παρακαλούσα μέσα στο Σαββατοκύριακο να ξεκλέψετε πέντε λεπτά από το χρόνο σας και να στείλετε τη διαμαρτυρία σας απευθείας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι grammatia@justice.gov.gr. Mπορείτε να στείλετε ένα σύντομο μήνυμα όπως αυτό εδώ:

"Πληροφορήθηκα από τον τύπο την πρόθεση του Υπουργείου σας να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα προβλέπει ένα συμβόλαιο συμβίωσης αποκλειστικά για τα ανύπαντρα ετερόφυλα ζευγάρια. Θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου καθώς θεωρώ ότι ο αποκλεισμός των ζευγαριών ίδιου φύλου από το νομοσχέδιο αντιβαίνει προς το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο."

Παρακαλώ να υπογράψετε τη διαμαρτυρία με ονοματεπώνυμο και όχι με κάποιο ψευδώνυμο!

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχω να γράψω και κάποια στιγμή ελπίζω να ξεκλέψω χρόνο και να το κάνω. Οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε καλά πόσο συχνή ήταν η επικοινωνία μας όλες αυτές τις μέρες και πόσο πολλά και σημαντικά ήταν όλα όσα ανταλλάξαμε. Για τη ζεστασιά σας και τα πολύτιμα λόγια συμπαράστασης, για τις ιδέες σας και τη θετική σας διάθεση, για την απόλυτη άρνησή σας να το βάλετε κάτω μπροστά στην αδικία και την περιφρόνηση, ένα μεγάλο ευχαριστώ.

..........................................................................................

More than 230 bloggers in Greece and abroad have united their voices against the discriminating domestic partnership contract from which the greek government wants to exclude same-sex couples. We have recorded our disapproval in our personal web journals but that on its own may not be enough. The government is still ignoring us and wants to go ahead with legalising discrimination. They still pretend they haven't seen or heard a single thing.

That is why we are asking you this weekend to steal five minutes from your time and send an e-mail directly to the greek Ministry of Justice to voice your disapproval. The Ministry's e-mail address is grammatia@justice.gov.gr You can send a brief note, something like this:

"I understand that it is the intention of your Ministry to present a bill in parliament instituting a new domestic partnership contract that excludes same-sex couples. I believe this discrimination is contrary to both the greek Constitution and european Law and I would like to expresss my protest and disapproval."

And don't forget to sign your mail!

There is so much that happened over the past couple of weeks and so much stuff I would like to write about. I sincerely hope that very soon I will find the time to do it. I am in regular contact with most of you and you all know how important was everything we have shared these few days. For your humanity and your kind words of encouragement, for the freshness of your ideas and the positivity of your thinking, for your utter refusal to give up in the face of contempt and injustice, a heartfelt thank you to each and everyone.

34 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν περίμενα να έχει τόση απήχηση να σου πω την αλήθεια. Έλεγα ότι θα περάσει έτσι. Χαίρομαι για ότι έγινε όμως. Τώρα όσον αφορά στο μέιλ, αν βάλουμε όνοματεπώνυμο, μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα πουθενά;
Φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε gsh το mail έχεισταλεί ήδη. Με όνομα και επίθετο. Φαρδύ πλατύ. Άντε να ξυπνάμε, άντε ας κάνουμε ό,τι μπορούμε έστω και από τους καναπέδες μας. Μα ούτε αυτό πιά;

g for george είπε...

Εννοείται ότι θα "φύγει" email και άμεσα. Και φυσικά με ονοματεπώνυμο, δεν κατάλαβα που θα μας δημιουργήσουν και προβλήματα, Ηφαιστίωνά μου. Αρκετά μας έχουν δημιουργήσει ως τώρα (με την ανοχή μας)

revqueer είπε...

Μέσα!

Dr_MAD είπε...

I will. Αλλά γιατί δεν απαντάς στο mail? χμου...

Tres_Leches είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
erva_cidreira είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
erva_cidreira είπε...

gay super hero:Ανακαλύπτουμε πόσο δύσκολο είναι να χτυπάς πόρτες στα τυφλά και πόσο πιο χρήσιμο θα ήταν αν είχαμε χτίσει αυτούς τους δεσμούς από πιο νωρίς. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Αλλά τουλάχιστον είναι ένα πολύτιμο μάθημα για το μέλλον.

Τώρα που είμαστε εμείς εκείνοι που χρειάζονται τη διεθνή κοινοτική αλληλεγγύη, ας αναλογιστούμε πότε στηρίξαμε εμείς ανάλογες προσπάθειες άλλων.
Με έτοιμες φόρμες και διευθύνσεις διαμαρτυρίας προσπάθησα στο παρελθόν μέσα από το ιστολόγιό μου να κινητοποιήσω κόσμο για τις περιπτώσεις Νικαράγουας, Ιράν, Ουγκάντας, με πολύ πενιχρά αποτελέσματα.

Ας μας γίνει αυτό μάθημa για το μέλλον.

Άλλωστε το λέει και ο εθνικός μας ύμνος:
δεν είν' εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Έφυγε!!!!
Καλό Σ/Κ

ολα θα πανε καλα... είπε...

Καλημέρα,φίλε μου.
Αρκετοί κάνουν ό,τι μπορούν αλλά είναι ακόμα λίγοι σε αυτή τη χώρα...

hotel iris είπε...

έφυγε! :)

Ναυτίλος είπε...

Έστειλα το e-mail, και μάλιστα, με ονοματεπώνυμο.

Ευχαριστώ για την υπόδειξη και το e-mail που βρήκες.

:-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω πάντως για ποιο λόγο σου έκανε εντύπωση η απήχηση της προσπάθειας. Οι περισσότεροι στο ιστοχωριό με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς στο ζήτημα ή το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις. Ίσως θα έπρεπε να είναι ακόμα περισσότεροι αυτοί που θα υπογράψουν. Ίσως θα έπρεπε η όλη προσπάθεια να γίνει και έξω από το ιστοχωριό και να φτάσει σε όλη την κοινωνία με συλλογές υπογραφών.

Κώστας είπε...

Εστάλη :)

Βάσσια είπε...

Τείνει να γίνει συνήθεια σε αυτή τη χώρα να αγωνίζεται κάποιος για τα αυτονόητα.
Και το αυτονόητο είναι η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Και δεν είναι η άποψη αυτή των ανθρώπων μόνο εδώ στο διαδίκτυο, που υπάρχει και η ανωνυμία, αλλά κι έξω στη ζωή μας.

Επώνυμα πάντα, το γράμμα έφυγε.

Κάλησπέρα :-)

gay super hero είπε...

@ erva

Επίσης να αναλογιστούμε πόσες φορές δείξαμε τη συμπαράστασή μας στο εσωτερικό σε ομάδες υφίστανται διακρίσεις όπως οι αλλοδαποί, οι αλλόθρησκοι κτλ. Και επειδή λάβαμε τη στήριξη πολλών ιστολόγων που έχουν συνδεθεί με αυτούς τους χώρους, είναι σημαντικό να το τονίσουμε γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση στο μέλλον θα πρέπει και εμείς να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε.

@ δείμος

Γι'αυτό και επιλέξαμε το ιστοχωριό για την πρωτοβουλία μας. Γιατί αν περιμένουμε από τα παραδοσιακά μέσα, φέξε μου και γλίστρησα!

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για την προσπάθεια που κάνετε.

erva_cidreira είπε...

gay super hero:
Δείξαμε τη συμπαράστασή μας πάρα πολλές φορές στο παρελθόν σε ομάδες που υφίστανταιδιακρίσεις στο εσωτερικό και χωρίς αμφιβολία θα συνεχίσουμε να τη δείχνουμε και στο μέλλον.
Ωστόσο σε ποια ιστολόγια αναφέρεσαι δεν μου είναι σαφές. Αυτά που εγώ γνωρίζω τήρησαν σιωπή ιχθύος.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα ήταν εξίσου χρήσιμο, ή και ακόμη περισσότερο, να στηρίξουν τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους στις διακρίσεις που δέχονται μέσα στον κύκλο των ομοεθνών τους, ομοθρήσκων κλπ. Δεν νομίζεις;

gay super hero είπε...

Θα σου αναφέρω ενδεικτικά τους abravanel, deviousdiva, gazikaplani αλλά και άλλους που θα με συγχωρέσουν γιατί δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή.

gay super hero είπε...

Επίσης ιστολόγους που είχαν δραστηριοποιηθεί στην καμπάνια ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση των μπλογκ όπως ο netpen, ο Αστέρης Μασούρας και πολλοί άλλοι.

gay super hero είπε...

Ν αμην ξεχάσω βέβαια και το Indymedia και ένα σωρό άλλους. Φτάνει να ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στην πιο κάτω λίστα.

Ymeli είπε...

κι εγω μαζι σας! εστειλα μηνυμα και μαζι μου εστειλαν και δυο φιλοι.

If...ιγένεια είπε...

οκέι.

Voltsek είπε...

Το έστελα το e-mail και με το ονοματεπώνυμο εννοείται.

stassa είπε...

Ώχ, τώρα το είδα τούτο. Καλή ιδέα είναι. Θα στείλω κι εγώ. Πρέπει όμως να είναι επώνυμο, γιατί φοβάμαι οτι αλλοιώς δεν έχει ελπίδα να το πάρει κανείς στα σοβαρά.

Αναρωτιέμαι όμως μήπως ισχύει και στην Ελλάδα αυτό που διάβαζα σ΄ ένα ξένο μπλογκ, οτι οι γερουσιαστές στις ΗΠΑ προσέχουν περισσότερο γράμματα διαμαρτυρίας γραμμένα στο χέρι, κι αδιαφορούν ψιλό για τα μαίηλ.

Ανώνυμος είπε...

done my friends!! =)

Sogian είπε...

Καλημέρα.
Είμαστε τόσο βαθιά καταγεγραμμένοι στα "αρχεία" όλων των δορυφόρων του πλανήτη, που ένα επώνυμο mail δε θα μας στιγματίσει περισσότερο.
Φιλί.
Κι αποστολή του μηνύματος...

g for george είπε...

Done

xomeritis είπε...

Το έστειλα κι εγώ. Πρέπει να κινητοποιήσουμε και τους ξένους να πράξουν αναλόγως.

Ανώνυμος είπε...

το εστειλα

Aphrodite είπε...

Done already!

Να πω και μια κακία που μου πέταξαν, μετά από λογίδριο περί "κρυφών", παντρεμένων με γυναίκες σε τυπικά πλαίσια ετερο- γάμου, που ενίοτε διασκεδάζουν "αλλιώς" ή διαλύουν γάμο στα 60 τους ας πούμε γιατί θέλουν να ζήσουν με το τεκνό?

Να την πω!

"Τελικά, εσένα τι σε κόφτει? Αμα βγουν όλοι οι "τιούτοι" (sic) στα φανερά, να δούμε πόσοι άντρες θα μείνουν για σας τις γυναίκες..."

Τι απήντησα?

"Ας έχουμε περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους με όποιο τρόπο διαλέγει κανείς, και τα άλλα τα βρίσκουμε στην πορεία".

Δε νομίζω ότι θα μου ξαναμιλήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ούτε ότι τον έκανα να αναθεωρήσει, έστω και λίγο.

Για το πρώτο χέστηκα, για το δεύτερο λυπήθηκα που "στου κουφού την πόρτα", αλλά μαζί χάρηκα που κάνουμε βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Πού θα πάει...

;))))

gay super hero είπε...

@ aphrodite

Έπρεπε να του απαντήσεις ότι θα προτιμούσες να μείνεις στο ράφι παρά αγκαλιά με έναν κρυφο-τοιούτο που θα αγγίζει εσένα και θα σκέφτεται το παιδί που δουλέυει στο συνεργείο. Γιατί κάτι τέτοιοι τα ανθρωπιστικά τα γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

@ everyone else

Παιδιά εύχομαι ο κόπος σας να πιάσει τόπο!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η ιδέα με το γράμμα διαμαρτυρίας ! Μόλις τώρα το έστειλα. Ίσως θα ήταν καλό αν και άλλοι ιστολόγοι το ανέφεραν στη σελίδα τους?!
geonurse

SK είπε...

Nα κι ἐνα πιο φωτισμένο άρθρο από τον Συντονιστή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και πάρεδρο ε. θ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Παντελή Καλαϊτζιδη. Δημοσιεύεται στην Καθημερινή της 25/3/08. Αποσπάσματα:

Σε αντίθεση με τα όσα ανιστορικά διατείνονται οι φωνασκούντες στα τηλεπαράθυρα κληρικοί και θεολόγοι, για δέκα σχεδόν αιώνες ο γάμος και τα σχετικά με τη νομοθεσία του ανήκαν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας («πολιτικός γάμος»). Η υποχρεωτική ιερολογία του γάμου ξεκινάει μόλις το 893 μ. Χ. από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό...

Την ίδια περίοδο έχουμε νόμιμες (κατά την πολιτεία) μορφές εκτός γάμου συμβίωσης (παλλακεία), με τις οποίες αν και η Εκκλησία διαφωνούσε, από λεπτότητα έναντι του νόμου (και των εμπλεκόμενων προσώπων;) και εφαρμόζοντας την εκκλησιαστική αρχή της οικονομίας, φαίνεται εξωτερικά να τις ανεχόταν.

...πρωταρχική αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι ο γάμος καθ’ εαυτόν και η οικογένεια, αλλά η σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, θεωρούμε ότι η εκ μέρους της πολιτείας προσπάθεια νομικής ρύθμισης της ελεύθερης συμβίωσης επιλύει ορισμένα σοβαρά προβλήματα, και μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει «φιλάνθρωπα» για όσους συνήθως οι συντηρητικοί θρησκευόμενοι θεωρούν «αμαρτωλούς» και «απολωλότες»: τα ετερόφυλα ζευγάρια που συζούν ελεύθερα και τους ομοφυλόφιλους. Υπάρχουν σοβαρά νομικά, κοινωνικά αλλά και ανθρώπινα προβλήματα που ανακύπτουν από τις συμβιώσεις αυτές, τα οποία μια υπεύθυνη πολιτεία που ασκεί τα δικαιώματά της στο πεδίο της δικής της δικαιοδοσίας, και που παράλληλα σέβεται τη θρησκευτική ετερότητα και ελευθερία καθώς και τις προσωπικές επιλογές των πολιτών της δεν μπορεί να αγνοεί. Μπροστά στα ίδια αυτά προβλήματα και μια ποιμαντικά ευαίσθητη Εκκλησία δεν μπορεί να κλείνει υποκριτικά τα μάτια και να εκδίδει απλώς καταδικαστικούς φετβάδες.

...να αποδεχτεί η Εκκλησία πως τα νομικά και συμβολαιογραφικά ζητήματα που άπτονται του γάμου είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της πολιτείας, κρατώντας για τον εαυτό της τη μυστηριακή, μυσταγωγική και πνευματική διάστασή του, και ξεπερνώντας την παιδική ασθένεια που την κάνει να νομίζει ότι μπορεί να είναι «Νύμφη Χριστού» και «μυσταγωγός της σωτηρίας» αλλά ταυτοχρόνως και ληξίαρχος του κράτους!

...να αναγνωρίσει ότι το μυστήριο του γάμου ξεκινάει από την ίδια τη συνάντηση του άνδρα και της γυναίκας (και όχι απλώς από την ιερολογία) και να επανατοποθετήσει θεολογικά το ζήτημα της σεξουαλικότητας, επαναπροσεγγίζοντας με πιο θετικό τρόπο την πρόκληση μιας θεολογίας της ηδονής και της τρυφερότητας, μακριά από την μονομέρεια της θεώρησης του γάμου αποκλειστικά υπό το πρίσμα της τεκνοποιίας.

Όναρ είπε...

Ένα mail (ένα ολόκληρο κατεβατό δηλαδή) στάλθηκε υπογεγραμμένο (επώνυμα) από 7 λεσβίες που δηλώσαμε την προτίμησή μας ανοιχτά καθώς και τις τρέχουσες πολιτικές μας πεποιθήσεις (ανάμεσα σε πολλά άλλα). Εξάλλου, γιατί να γράφουμε στα βιογραφικά μόνο φύλο και οικογενειακή κατάσταση (αν και αυτά στο εξωτερικό απαγορεύονται όπως και η φωτογραφία και η ημερομηνία γέννησης), να γράφουμε και σεξουαλική προτίμηση! Κότσια θέλουν; Να βγούμε προς τα έξω θέλουν; Να δούμε αν το αντέχουν. Να δούμε αν αντέχουν την ισότητα και το δικαίωμα στην ελευθερία. Καληνύχτες, απελευθερωμένες..