.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΜΥΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πιστοί για ακόμα μια φορά στο ραντεβού μας επί των επάλξεων της γκέι-μέρωσης με ειδήσεις από την Ευρώπη αυτή τη φορά αλλά και τρία βιντεάκια από τον υπόλοιπο πλανήτη!

Ξεκινάμε με τη συνέντευξη που πήρε η Έλεν Ντετζένερες στα πλατό του talk-show που παρουσιάζει από τη σύζυγό της Πόρσια Ντε Ρόσι. Τα κορίτσια μόλις έκλεισαν εφτά μήνες από τη μέρα που άλλαξαν βέρες :-)



Καμπάνια εναντίον της ομοφοβίας με στόχο τους μετανάστες ξέκίνησε ο γκέι δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βοβεράιτ. Οι αφίσες που βλέπετε δείχνουν ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων με το σύνθημα "ο έρωτας αξίζει σεβασμό" να είναι γραμμένο στα γερμανικά, τα αραβικά και τα τούρκικα. Στην Ελλάδα αντίθετα ακούμε πολλά για την αλληλεγγύη που οφείλουν οι ομοφυλόφιλοι απέναντι στους μετανάστες - αλλά ποτέ κανείς δεν ζητάει το αντίθετο.



Η καμπάνια περιλαμβάνει και μία αφίσα με ετερόφυλο ζευγάρι, αλλά επειδή μπορεί να μας διαβάζουν και ανήλικοι δεν μπορώ να σας τη δείξω :-Ρ Αν θέλετε μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Παρά την οικονομική κρίση πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι συλλέκτες έργων τέχνης για την καλλιτεχνική συλλογή του μακαρίτη Ιβ Σεν Λοράν. Τη συλλογή έβγαλε σε δημοπρασία ο σύντροφος του μεγάλου σχεδιαστή Πιερ Μπερζέ και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Πιερ Μπερζέ - Ιβ Σεν Λοράν που έχει σκοπό τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας γύρω από το Aids.

Πλήρης  στοίχισηTo γλυπτό του Κονσταντίν Μπρανκούζι Madame L.R. πουλήθηκε έναντι 29 εκατομμυρίων ευρώ...


...ενώ 32 εκατομμύρια έπιασε ο πίνακας του Ματίς "Πολύανθοι πάνω σε μπλε και λευκό χαλί"


Τελικά οι ιάπωνες ίσως να είναι πιο θερμοί από ό,τι φανταζόμαστε! Παίκτης σε ιαπωνικό τηλεπαιχνίδι υποδέχεται τον αυστραλό σταρ του Χόλιγουντ Xιου Τζάκμαν με μία χειραψία στις.... απόκρυφες περιοχές :-ο



Να επιστρέψουμε στη Γαλλία όπου θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του διευθυντή του κρατικού ραδιοσταθμού Radio France Ζαν Πολ Κλουζέλ να φωτογραφηθεί ημίγυμνος μαζί με το σύντροφό του για ένα ημερολόγιο με ερωτικές φωτογραφίες που εκδίδει η οργάνωση Act Up. Αν και σκοπός του ημερολογίου είναι η συλλογή χρημάτων για τη μάχη κατά του ιού hiv, ο Κλουζέλ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρόεδρος Σαρκοζί έχει εξοργιστεί με τη "δημοσιοποίηση της ιδιωτικής ζωής ενός κρατικού λειτουργού"! Ο πρόεδρος ξεχνάει φαίνεται την εποχή που ο τύπος ήταν γεμάτος με τις δικές του φωτογραφίες αγκαλιά με ένα σούπερ μοντέλο....


Εδώ σας έχω και μια λίστα με τα ξένα μπλογκ που ασχολήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τα γεγονότα στη Λυρική Σκηνή της Αθήνας:

http://luclebelge.skynetblogs.be/post/6793263/grece-lopera-d-athenes-homophobe

http://gay-persons-of-color.blogspot.com/2009/03/state-orchestra-of-greece-hands-out.html

http://www.queerblog.it/post/5000/apriti-cielo-un-dvorak-in-chiave-gay-ad-atene

http://www.ansa.it/site/notizie/awnplus/cultura/news/2009-03-16_116353467.html

http://www.ansa.it/balcani/fattidelgiorno/200903161348341181/200903161348341181.html

http://www.gaysir.no/artikkel.cfm?CID=13446


Και για να κλείσουμε, μια σκηνή από την αμερικάνικη βερσιόν της "Μαρίας της άσχημης" όπου ο out ηθοποιός Σεγιέν Τζάκσον υποδύεται τον εργένη γκέι πατέρα ενός γλυκύτατου βρέφους. Kατά πόσο βέβαια ο Σεγιέν μετά το coming out θα μπορέσει να παίξει και κάτι άλλο εκτός από γκέι ρόλους και μιούζικαλ, αυτό μένει να το δούμε...



15 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αυτή μάλιστα είναι ενημέρωση!!!
Μπρόβο μικρέ μου ήρωα!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
χαχαχ πολύ γέλιο, μα πως του ρθε και τον χούφτωσε ο παίκτης;;; λολολ! Ο καημένος ο Χιού ταράχτηκε!!!
Αυτό γλυπτό 29 εκ.;;;; Ηλίθιο ακούγεται!!!
Και το τελευταίο βίντεο, τι γέλιο έριξα με το παπιγιόν στο λαιμό!! χαχαχα!

SK είπε...

Για το γλυπτό κι εγώ απορώ. Για τους πολύανθους όμως, χαλάλι τους!
Καλή η πρωτοβουλία του δημάρχου του Βερολίνου. 'Αντε, και στα δικά μας.

Όναρ είπε...

Λέω να αλλάξω επαγγελματική κατεύθυνση και να το ρίξω στη ζωγραφική..δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τίποτα άλλο..Καλησπέρες καλλιτεχνικές..

gay super hero είπε...

@ onar

Ναι μόνο που συνήθως τέτοιες τιμές τις χτυπάνε οι καλλιτέχνες μετά θάνατον... οπότε μάλλον θα δουλεύεις για τους κληρονόμους σου :-)

ColourfulMind είπε...

Μάλλον είμαι άξεστος και δεν μπορώ να εκτιμήσω την αξία των έργων τέχνης. Θεωρώ υπερβολικά υπερτιμημένες τις τιμές πώλησεις. Το μόνο θετικό είναι πως τα χρήματα πάνε στην έρευνα κατά του AIDS.

gay super hero είπε...

Oκ απλά να πω ότι ο Μπρανκούζι είναι ίσως ο μέγιστος γλύπτης του 20ου αιώνα, αν και θα συμφωνήσω ότι δεν το μαντεύει κανείς από το συγκεκριμένο έργο. Μετράει όμως η υπογραφή του γιατί προφανώς δεν βγαίνουν κάθε μέρα έργα του στην αγορά...

turigr είπε...

Διαβάζω για την καμπάνια του δημάρχου του Βερολίνου και αναγκαστικά η σκέψη μου πάει στο δικό μας δήμαρχο και στις "πρωτοβουλίες" του!

gsus είπε...

Δεν έχεις δίκιο. Μια φορά είχα ζητήσει να μου πει τη γνώμη του για το γκέι γάμο ένας πακιστανός στα φανάρια και είχε ταχθεί υπέρ του αγώνα. Σε συλλογικό επίπεδο πάσχουν, στην επόμενη διαμαρτυρία τους [κάνουν κάθε εβδομάδα] δίπλα στην αναγνώριση ασύλου να βάλουν και τα δικά μας. Αλλιώς να κυρήξουν εμπάργκο οι γέροι στο test me και να μην ψωνίζουν αλβανούς.

gay super hero είπε...

Nά σαι καλά βρε gsus μου που τους ξεσηκώνεις :-Ρ

Αν θέλεις πάντως μπορούμε να δημοσιεύσουμε τους δiαλόγους μας και στη Lifo. Έχω στο μυαλό μου μια στήλη με τίτλο "Ξινή εναντίον κολλημένης: το απόλυτο μαλλιοτράβηγμα". Επίσης μπορούμε να το κάνουμε και νούμερο στα μαγαζιά γιατί όσο νά ναι τα καρτελάκια έχουν παλιώσει λίγο ως concept.

Για σκέψου το. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα ;-)

gsus είπε...

Με νοιάζεσαι και θες να κάνουμε πράγματα μαζί. Με χτύπησες όμως κάτω από τη μέση, μικρός έβρεχα κρεβάτι, πες κι αυτό στα παιδιά.

ColourfulMind είπε...

Δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο έργο. Δεν έχω καν τις γνώσεις για να εκτιμήσω τις τιμές τέτοιων έργων στην αγορά. Η διαφωνία μου πάντως είναι γενική. Θεωρώ ότι είναι εκτός πραγματικότητας τέτοιου τύπου υπερβολές (ως τέτοιες θεωρώ τις κοστολογήσεις εκατομμυρίων) που αφορούν και ποδοσφαιρικούς αστέρες, ηθοποιούς, μουσικούς, μάνατζερς τραπεζών κτλ.

gay super hero είπε...

@ gsus

Από συμφέρον δεν τό πα, μη νομίζεις. Οι ουρολάγνοι ήταν η τελευταία μου ελπίδα για αποκατάσταση. Τώρα πάνε κι αυτοί :-Ρ

@ colourful mind

Μα στη περίπτωση των δημοπρασιών δεν μιλάμε για αμοιβές αλλά για επενδύσεις. Όπως κάποιος θα αγόραζε ένα ακίνητο ή μετόχές σε κάποια εταιρεία κτλ. Οπότε μετράνε πολλά πράγματα πέρα από την καθαρή καλλιτεχνική αξία.

Για παράδειγμα έχει μεγάλη σημασία πόσο συχνά βγαίνουν στην αγορά έργα ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Γιατί αν τα περισσότερα ανήκουν σε μουσεία τότε είναι εξαιρετικά δυσεύρετα και η τιμή τους ανεβάινει.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σύμφωνα με τον πατέρα μου ο δήμαρχος του Βερολίνου ήταν ομοφυλόφιλος. Δεν τον πίστευα μιας και σαν "καθώς πρέπει" ΕΧΟ είναι ομοφωβικός.

George Tsitiridis είπε...

ekpliktikes oi afisses