.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΓΚΕΪ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ iPHONE

25.000 εφαρμογές μετράει ήδη το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple για τους χρήστες του κινητού iPhone - και αρκετές από αυτές απευθύνονται στους γκέι καταναλωτές! 'Ενα μικρό δείγμα μπορείτε να τσεκάρετε παρακάτω:

Επανάσταση αναμένεται να φέρει στα δίκτυα κοινωνικών επαφών η χρήση κινητών τηλεφώνων καθώς μέσω του συστήματος GPS μπορεί κανείς να εντοπίσει τους φίλους του αλλά και πιθανές καινούριες γνωριμίες ενώ κινείται μέσα στην πόλη. Ήδη το aka-aki (εξαιρετικά δημοφιλές στο εξωτερικό μεταξύ των γκέι) φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το Facebook ως το πιο "προχώ" δίκτυο κοινωνικών επαφών.


Αν δεν σας ενοχλεί να έχετε στην τσέπη σας έναν Μεγάλο Αδελφό που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενημερώνει τους πάντες για το πού ακριβώς βρίσκεστε, το iPhone υπόσχεται να ταρακουνήσει την ερωτική σας ζωή με υπηρεσίες όπως το GrindR που σας δίνει την ακριβή απόσταση (σε χιλιόμετρα!) της κοντινότερης ερωτικής επαφής στην οθόνη του κινητού σας.


Και μια που μιλάμε για ηλεκτρονικό ψωνιστήρι δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει πίσω το gaydar που προσφέρει στους χρήστες του iPhone την εφαρμογή GaydarApp η οποία δεν είναι δωρεάν όπως οι παραπάνω αλλά κοστίζει €1,59. Πάντως δεν προβλέπω τρελή επιτυχία, καθώς η ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών απαγορεύεται ;-)

Για τους τουρίστες η εφαρμογή GayCities προσφέρει πληροφορίες και εντοπίζει στο χάρτη γκέι στέκια, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά σε περισσότερες από 70 πόλεις παγκοσμίως.

Για όποιον δεν αντέχει να περιμένει μέχρι το Σαββατόβραδο για να ακούσει τις τελευταίες χορευτικές επιτυχίες στο Γκάζι, το αμερικάνικο Gay Internet Radio Live (σύμφωνα με τα αρχικά του GIRL - μάλλον δεν είναι για τους straight-acting) επιλέγει για σας χορευτικά remix 24 ώρες το 24ωρο. Αν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα στηρίζουν την εφαρμογή του live ραδιοφώνου υπάρχει και το CandyStation, ο επίσημος ραδιοσταθμός της Madonna.


Για τους πιο κουλτουριάρηδες, η εφαρμογή Aphorisms σας προσφέρει εκατό από τα πιο διάσημα ρητά του μεγάλου 'Οσκαρ Ουάιλντ απευθείας στην οθόνη σας. Για να δείτε το επόμενο, φτάνει να κουνήσετε ελαφρά το κινητό σας.

20 παίδαροι ντυμένοι μόνο με τα απολύτως απαραίτητα (καλοκαίρι έρχεται άλλωστε) εναλλάσσονται στην οθόνη του κινητού σας - φτάνει να πληρώσετε €0,79 για την εφαρμογή GuyWall.


Για να κάνετε πρόταση γάμου στον καλό σας, φτάνει να του στείλετε ένα μήνυμα με την εφαρμογή iPropose. Αν πατήσει το Yes το κινητό θα ξεσπάσει χειροκροτήματα ενώ αν πατήσει το No θα σας ακούσει να κλαίτε με μαύρο δάκρυ. Πολύ ρομαντικό!


Γκέι ειδήσεις στο κινητό σας 24 ώρες το 24ωρο μέσα από την εφαρμογή GayNews.


Και τέλος η εφαρμογή PrideLite που φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν παγκόσμιος πίνακας ανακοινώσεων για τα γκέι δικαιώματα, αφού ο κάθε χρήστης μπορεί να αφήσει ανώνυμα το μήνυμά του με φόντο τη σημαία του ουράνιου τόξου.

10 σχόλια:

mahler76 είπε...

na πώ την αλήθεια μόνο το τελευταίο θεωρώ σοβαρό και χρήσιμο, άλλα περί ορέξεως...

Greekstories είπε...

Ημουν μεταξυ iPhone καικατι αλλου. Τωρα τελειωσε..Θα παρω iPhone!!!!!!

gay super hero είπε...

@ greekstories

Καλά που μου τό πες να ζητήσω ποσοστά από την Apple :-Ρ

g for george είπε...

Αυτός είναι ένας λόγος να πάρω iphone που το 'χω για φτύσιμο!

Όντως, να ζητήσεις ποσοστά!

Dr_MAD είπε...

Δε θέλω GayNews στο κινητό μου. Αν βγει εφαρμογή Gay Super Hero News τότε μόνο θα το πάρω :P

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστος και ο Αποστολος Γκλετσος, τι αλλο θα σκεφτουνε!
Δεν ειμαι τοσο της τεχνολογιας, και σιγουρα δεν ειμαι Mac λοβερ, οποτε ποσοστα απο μενα δεν θα παρεις αγαπητε :P

Όναρ είπε...

Πάντα ενημερωμένος..Καλή Ανάσταση Heroάκι μου..Καλησπέρες ευχετήριες..

ColourfulMind είπε...

Τα βρίσκω λίγο υπερβολικά. Δεν μας φτάνουν οι ώρες μπροστά στον υπολογιστή για όλα αυτά, θα τα χουμε και στο κινητό; Δεν ξέρω, δεν ενθουσιάζομαι και πολύ, αλλά γούστα είναι αυτά.

Καλές γιορτές. Εύχομαι να τις περάσεις με τη καλύτερη διάθεση και με τους πιο αγαπημένους σου ανθρωπους.

Hide In My Suitcase είπε...

Αυτές οι εφαρμογές (ειδικά οι πρώτες) ακροβατούν ανάμεσα στο χρήσιμο-αποτελεσματικό και το απελπισμένο!

One Big DJ είπε...

.............