.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ


Αυτό το αγόρι αγαπάει τα αγόρια. Αλλά αυτό το αγόρι που αγαπάει τα αγόρια δεν αγαπάει τα αγόρια που δεν αγαπούν τα αγόρια που αγαπούν αγόρια.

Αν αυτή η φράση σας φαίνεται περίπλοκη, φανταστείτε να ήσασταν φοιτητής και ομοφυλόφιλος...


Και από πάνω η βερσιόν για τις κοπέλες. Από την καμπάνια του γαλλικού υπουργείου Παιδείας εναντίον της ομοφοβίας στα πανεπιστήμια.

Οι δικές μας φοιτητικές οργανώσεις πόσο ασχολούνται με το θέμα άραγε; Ξέρετε αυτές με τις βραδιές στα μπουζούκια, τις σημειώσεις και τις εκδρομές στη Μύκονο. Ή τις άλλες που φωνάζουν συνέχεια για τον ιμπεριαλισμό και το άσυλο...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

UPDATE: Τα μη γκέι μπλογκ δεν μας έχουν συνηθίσει να ασχολούνται με γκέι θέματα. Μία εξαίρεση είναι αυτή η πολύ καλή ανάρτηση του Abravanel για τη σχέση των διάφορων ρευμάτων της ιουδαϊκής θρησκείας με την ομοφυλοφιλία. Μια σχέση που κυμαίνεται από την απόλυτη απαγόρευση έως την πλήρη αποδοχή (κάτι που δύσκολα συναντάει κανείς ακόμα και σε χριστιανικά δόγματα). Aπό ένα πολύ καλό μπλογκ που έχει θέμα του την εβραϊκή ζωή στην Ελλάδα. Σας προτείνω να το διαβάσετε.

62 σχόλια:

Leviathan είπε...

Aaa ola ki ola otan imoun foititis oles oi paratakseis me auto asxoloudan...asteieuomai...fisika kai oxi...kalo vradi!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Ούτε που τους περνάει από το μυαλό...

sCaTterBraiN είπε...

nai, alla otan kathe toso pane mykono, den einai ena eidos induction?
;-)

Nikos είπε...

Νομίζω πως αν τους έλεγες να κάνουν κάτι τέτοιο, θα έφτιαχναν μία συμμαχία με τις άλλες παρατάξεις ώστε να σε αντικρούσουν.

Για τέτοιες μαλακίες πρώτοι είναι.

Κωλόζωα σιχτήρ!

Ωραίο post. Μη δεις τίποτα γαλλικό, ευκαιρία να μεταφράσεις :Ρ Μουχαχα

Nikos είπε...

mr.e I feel weird that we posted a comment at the same time.

George Tsitiridis είπε...

δεν ξέρω αν το παρακολούθησες αλλά κάτι πάνε να κάνουν στην Κατοριά οι φοιτητές εκει...
για να δούμε..

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Στην Καστοριά συγκεκριμένα;

Λίγο περίεργο δεν είναι αυτό; Δηλαδή όχι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη αλλά στην Καστοριά;

Ελπίζω να μην προσπαθούν πάλι κάποιοι να μπλέξουν τα δικά μας με άλλα θέματα...

THANOS είπε...

μήπως ασχολήθηκαν ποτέ με θέματα ουσίας οι φοιτητικές παρατάξεις για να ασχοληθούν και μ αυτά?
Εκολαπτήριο κηφήνων κατάντησαν και μελλοντικών κομματικών στελεχών.
Και πως ένα υπουργείο παιδείας θα μπορούσε να κάνει τέτοια καμπάνια εδώ, θα έπεφταν επάνω οι παπάδες και οι καρατζαφέρηδες...

Ανώνυμος είπε...

Όντως, είναι πολύ περίεργο που γκέι φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς πήγαν να φτιάξουν γκέι φοιτητική παράταξη στην Καστοριά και όχι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Διότι όλοι αυτοί οι γκέι φοιτητές παίρνουν εντολές ξέρεις από πού. Από αυτόν που έχει τον έλεγχο των συγκοινωνούντων δοχείων και ψαρεύει στα θολά νερά. Ο οποίος βλέπει για παράδειγμα ένα συγκοινωνούν δοχείο να θέλει να φτιάξει γκέι φοιτητική παράταξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του λέει: "ωπ! εντολές άνωθεν και τα σκυλιά δεμένα. Φυσάει αέρας από Ελσίνκι μεριά. Σταμάτα τώρα". Και σταματάει το συγκοινωνούν δοχείο. Πάει μετά στον γκέι φοιτητή της Καστοριάς και του λέει: "επ! εντολές άνωθεν και τα σκυλιά δεμένα. Φυσάει αέρας από Ελσίνκι μεριά. Τράβα μπρος και μη σε νοιάζει". Τι να καταλάβει λοιπόν ο μέσος ομοφυλόφιλος μετά από όλα αυτά;

gay super hero είπε...

@ anonymous

Μαρούσκα σημείωνε :-Ρ

Είναι ψιλο-ανατριχιαστικό βέβαια ότι κάποιος παρακολουθεί και καταγράφει όλες τις σχετικές συζητήσεις που γίνονται στο ίντερνετ, αλλά ούτως ή άλλως ανατριχιαστικά είναι όλα αυτά.

@ thanos

Αυτοί οι παπάδες και οι καρατζαφέρηδες έχουν εξελιχθεί σε πολύ βολικό άλλοθι...

Ανώνυμος είπε...

Παιδί μου, έτσι είναι αυτές οι δουλειές. Αν θέλεις να επιβάλεις την ατζέντα σου και να καπελώσεις έναν χώρο με μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, παρατηρείς και καταγράφεις τα πάντα. Σωστό Παρατηρητήριο, που λέει ο λόγος.

Hfaistiwnas είπε...

Ασχολείται το Υπ. Παιδείας της Γαλλίας με αυτό το θέμα;;
Μα πόσο μπροστά είναι όλοι;;;

Owain Glyndwr είπε...

Ανώνυμε τα κάνεις πιο λιανά;να υποθέσω ότι το Παρατηρητήτιο επέλεξε την Καστοριά για άλλους λόγους;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ; Ο GSH να τα κάνει πιο λιανά - είναι ειδικότης του οι παρατηρήσεις επί του Παρατηρητηρίου. Μαζί με τον Λιακόπουλο.

g for george είπε...

Δυστυχώς όσο δεν γινόμαστε ορατοί στην κοινωνία (φίλοι, γνωστοί, συγγενείς, κτλ) δεν υπάρχουμε. Γιατί να ασχοληθούν αυτοί μαζί μας όταν εμείς οι ίδιοι δεν ασχολούμαστε;

Tales from the other side of town είπε...

ανώνυμε,
ο gsh έχει ένα μπλογκ εδώ και κάποια χρόνια, έχει γνωστές καταγεγραμμένες απόψεις.
μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμφωνεί ή να διαφωνεί.
εσύ, θέλω πολύ να μου εξηγήσεις τί ρόλο βαράς με την βλακώδη ειρωνία σου.

Nikos είπε...

τι είναι το παρατηρητήριο καμία μυστική οργάνωση ορ σαμθιν;

να κανουμε και εμείς τότε το αντίπαλο δέος χαχα

Ανώνυμος είπε...

Το Παρατηρητήριο έστειλε γκέι φοιτητές και σε άλλη πόλη. Κάτι λένε για ίδρυση ομάδας και στο τει κοζάνης! Ανατριχιαστικό...

Nikos είπε...

This all sounds so exciting!

gay super hero είπε...

@ anonymous

To TEI Δυτικής Μακεδονίας έχει τέσσερα παραρτήματα στην Καστοριά, την Κοζάνη, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά. Είναι από τα ΤΕΙ οπου έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα κάλυψης των κενών θέσεων καθώς ελάχιστοι από τους επιτυχόντες εγγράφονται κάθε χρόνο. Και θες να μας πεις ότι σε ένα ΤΕΙ με τόσο χαμηλό αριθμό σπουδαστών στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας (αλλά πολύ κοντά στα σύνορα της γειτονικής χώρας και σε μια περιοχή που τίθεται από κάποιους ζήτημα μειονότητας) βρέθηκαν τόσοι πολλοί γενναίοι σπουδαστές ώστε να ιδρύσουν γκέι σύλλογο; Που δεν έχουν βρεθεί ούτε σε πόλεις με δεκάδες χιλιάδες φοιτητές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη; Που δεν έχουν βρεθεί ούτε καν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που ασχολείται ακαδημαϊκά με κάτι "σχετικό" (κοινωνιολογία των φύλων);

Μα τόσο κουτόχορτο θεωρείτε ότι τρώμε πια;

Tales from the other side of town είπε...

ανώνυμε, το ρεσιτάλ αυνανισμού πόσο συνεχίζεται;
ο σκοπός είναι το κοτέτσι που βαφτίζεται φόρουμ να μεταφερθεί εδώ;

gay super hero είπε...

@ tales

Θα σε παρακαλέσω να μην καταφεύγουμε σε προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμούς (αυνανισμός, κοτέτσι κτλ).

Η διαφωνία είναι πολιτικού χαρακτήρα και η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα.

Tales from the other side of town είπε...

Ζητώ συγγνώμη και σταματώ εδώ - μόνο που δεν βλέπω κάποια "διαφωνία πολιτικού χαρακτήρα", προβοκατόρικη ειρωνία μόνο βλέπω και χάνω την ευγένειά μου. Γνωρίζεις καλά ότι δεν συνηθίζω να γράφω έτσι. Συγγνώμη ξανά.

Tales from the other side of town είπε...

Ας έχουμε ένα καλό Πράιντ αύριο, τουλάχιστον :-)

e-Lawyer είπε...

Δεν χρειάζονται "πολλοί" gay σπουδαστές για να ιδρύσουν ένα lgbt σύλλογο: για την ακρίβεια κανένας δεν χρειάζεται να είναι gay για να ιδρύσει μια ομάδα που υπερασπίζεται τα lgbt δικαιώματα. Καθένας έχει το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν μια καλή αρχή. Το ότι δεν είναι από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη δεν καθιστά "ύποπτο" το εγχείρημα.

Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ποια ακριβώς είναι η "διαφωνία πολιτικού χαρακτήρα" που έχεις στην ίδρυση μιας lgbt ομάδας σε ένα πανεπιστήμιο και ποια ακριβώς τα "πολιτικά επιχειρήματα" σε αυτό το διάλογο.

gay super hero είπε...

@ tales

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη. Γνωρίζω πολύ καλά και το ύφος και το ήθος σου και μπορώ να εγγυηθώ για αυτό. Αλλά ο τύπoς ειρωνεύεται εμένα και σε διαβεβαιώ ότι I can handle it :-)

@ e-lawyer

"κανένας δεν χρειάζεται να είναι gay για να ιδρύσει μια ομάδα που υπερασπίζεται τα lgbt δικαιώματα"

Δηλαδή για να καταλάβω: επιβεβαιώνεις ότι όσοι ίδρυσαν το συγκεκριμένο σύλλογο δεν είναι γκέι και λεσβίες; Και τί είναι ακριβώς; Για ποιο λόγο χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο καμουφλάζ;

e-Lawyer είπε...

Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση ίδρυσης lgbt ομάδας στην Καστοριά, αναφέρομαι στο δικαίωμα καθενός να ιδρύσει μια συλλογικότητα για έναν στόχο, χωρίς υποχρεωτικά να είναι μέλος ο ίδιος της ομάδας συμφερόντων που υπερασπίζεται.

Για ποιο λόγο θα πρέπει άραγε να αντιμετωπίζεται a priori με δυσπιστία η πρωτοβουλία ορισμένων σπουδαστών να οργανώσουν μια τέτοια ομάδα, μόνο και μόνο επειδή δεν βρίσκονται στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη;

Αυτή η αντιμετώπιση νομίζω ότι ενέχει το στοιχείο της προκατάληψης. Αυτό σχολιάζω και το επεκτείνο: κι αν δεν είναι καν gay αλλά υπέρ των gay; Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για τους straight φίλους μου που πηγαίνουν με τις οικογένειές τους στο gay pride, γιατί αυτοί δεν είναι μέρος του interest group αλλά πολίτες που προασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα άλλων πολιτών.

Και δεν τους θεωρώ καθόλου "καμουφλαρισμένους", αλλά απλώς δημοκράτες.
Κάθε δημοκρατικός πολίτης έχει χρέος να συμπαρίσταται σε μια προσπάθεια θεσμικής αντιμετώπισης των διακρίσεων και της προκατάληψης ως προς το σεξουαλικό προσανατολισμό. Είτε είναι κάτοικος Αθήνας, είτε είναι κάτοικος της υπόλοιπης Ελλάδας.

Nikos είπε...

Θα συμφωνήσω με τα εξής:

"Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ποια ακριβώς είναι η "διαφωνία πολιτικού χαρακτήρα" που έχεις στην ίδρυση μιας lgbt ομάδας σε ένα πανεπιστήμιο και ποια ακριβώς τα "πολιτικά επιχειρήματα" σε αυτό το διάλογο."

Και χαίρομαι με αυτό επίσης:

"Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για τους straight φίλους μου που πηγαίνουν με τις οικογένειές τους στο gay pride, γιατί αυτοί δεν είναι μέρος του interest group αλλά πολίτες που προασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα άλλων πολιτών."

Owain Glyndwr είπε...

GSH έχεις δίκιο,φυσικά και το Παρατηρητήριο με το κράξιμο που έχει φάει θα έκανε κάτι έμμεσο και πλάγιο για να δημιουργήσει πρόβλημα,τώρα δε που έχουν και άτομα στην ευρωβουλή (δες Οικολόγους-Πράσινους) εύκολα μια ομάδα που φαίνεται να υπερασπίζεται δικαιώματα gay κατ'αρχάς να μετατραπεί σε γενικά "προστάτη" (νταβατζή) "δικαιωμάτων" διαφόρων...Εύκολα μια τέτοια ομάδα θα έβγαζε ανακοινώνεις για καταπάτηση lgbt δικαιωμάτων και μαζί μ'αυτά θα έχωνε και άλλα ψευτοδικαιώματα ανύπαρκτων μειονοτήτων,και σκέψου ότι θα ήταν έτσι πιο εύκολο για πολλούς να το εκμεταλλευτούν
Για τον φίλο που ρώτησε,το Παρατηρητήριο είναι μια ομάδα ανθρώπων που χρηματοδοτούνται από διάφορους γνωστούς ανθέλληνες και δυνάμεις αντίθετες με την χώρα μας ή ακόμα και από το ΥΠΕΞ όταν υπουργός ήταν ο τετραπέρατος Γιωργάκης,για να βρίζουν την Ελλάδα,να ψάχνουν για μειονότητες Ατζέκων και Μάγιας,να προμοτάρουν τα Σκόπια και να συμφωνούν σε όλα με την Τουρκία,την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ την περιγράφουν σαν το πιο δημοκρατικό κράτος στην περιοχή...Αρχηγοί Δημητρά-Βαλλιανάτος!ΚΑταδικάστηκαν για οικονομικές ατασθαλίες και γενικά έχουν πολύ ύποπτη συμπεριφορά,δεν ξέρω μετά από όλα αυτά αν επιτράπηκε η λειτουργία τους επίσημα γιατί με αυτά που έκαναν είχαν σοβαρά νομικά προβλήματα.Παρατητρητήρια υπάρχουν σε πολλές χώρες,σε πολλές της ΕΕ έχουν καταδικαστεί για κατασκοπία και κυρίως οικονομικές ατασθαλίες,με άλλα λόγια είναι ένα μέσο για να πλουτίσουν διάφοροι μηδενιστές και απάτριδες και να κάνουν και το κομμάτι τους
Ο e-lawyer δεν σταματά να τους υποστηρίζει και να να βγάζει ακραίες νομικές ερμηνίες για χάρη τους

Owain Glyndwr είπε...

Οι "προστάτες" (νταβατζήδες) δηλαδή "δικαιωμάτων" και "μειονοτήτων"...

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα λες Owain Glydwr! Μα δεν βλέπετε τι γίνεται τώρα με το ΤΕΙ Καστοριάς; Είναι τυχαίο που έστειλε επιστολή συμπαράστασης η ΟΛΚΕ; Ή μήπως είναι τυχαίο που το ΤΕΙ Καστοριάς είναι παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, όπως αποκάλυψε ο Gay Super Hero, έχει και παράρτημα στη Φλώρινα; Στη Φλώρινα, of all places! Σε λίγο τι; Κομοτηνή;

Πώς να μη σηκώνονται μετά οι τρίχες του μέσου ομοφυλόφιλου με όλα αυτά τα ανατριχιαστικά και να μην απομακρύνεται από τις οργανώσεις, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους θιασώτες της queer θεωρίας; Έννοια τους και τους πήραμε χαμπάρι. Ευτυχώς βέβαια που ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καστοριάς είναι υποψιασμένος και σοβαρός άνθρωπος, επειδή ίσως διαβάζει τον gay super hero, και δεν αναγνωρίζει τη γκέι φοιτητική οργάνωση που να χτυπιούνται κάτω εκατό παρατηρητήρια.

Αλλά τι να σου κάνει ένας πρόεδρος όταν έχει μπροστά του τέτοια διεθνή συμφέροντα; Θα τον φάνε κι αυτόν. Πρέπει όλοι μαζί να τους κράξουμε από αυτό εδώ το blog και από όσα άλλα έχουν μείνει έντιμα και δεν έχουν γίνει μέρος των συγκοινωνούντων δοχείων, όπως φυσικά του Tales που τον πειράζουν μόνο μερικά κοτέτσια κι όχι άλλα και το ρεσιτάλ αυνανισμού το εντοπίζει σωστά στη βλακώδη ειρωνεία και όχι στη συνωμοσιολογική παπαρολογία. (Δεν πειράζει, Tales, ο καθένας έχει τις δικές του ευαισθησίες).

Owain Glyndwr είπε...

Ανώνυμε:φιλάκιααααααααααα!

Owain Glyndwr είπε...

Η ενημέρωση είναι καλή,το συγκεκριμμένο μπλογκ (abravanel) σε γενικές γραμμές καλό το βρίσκω,αν και δεν αποφεύγει τις ακρότητες ενίοτε και αποκρύπτει αρκετά στοιχεία

gay super hero είπε...

@ Μαρούσκα

Koίτα να κρατάς καλές σημειώσεις από αυτά που γράφω κατά καιρούς γιατί μπορεί να σε χρειαστώ όταν είναι να γράψω τα απομνημονεύματά μου :-Ρ

Γιατί αυτά τα περιοδικά δεν πληρώνουν καθόλου καλά βρε παιδί μου...

ProFyLaKtiKo είπε...

Φοιτητικές παρατάξεις... Πφφφφ... Και να ήταν το μόνο που δεν ασχολούνται...

Φευ!

Ανώνυμος είπε...

Τι ν' ασχοληθούν ρε συ... αυτό είναι ακόμα ζήτημα taboo. Στα πανεπιστήμια έξω, οι students unions έχουν και LGBT officers, εδώ σιγά μην εκπροσωπηθούμε εμείς επισήμως... τι να πω. Πάντως, χαίρομαι για τους Γάλλους, γιατί γενικά όσους έχω γνωρίσει, είναι αρκετά συντηρητικοί με το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

όόόχι,στη φιλοσοφική δεν υπάρχουν γκέι ούτε λεσβίες κι αν υπάρχουν δεν πρέπει να τους μιλάμε κι αν είμαστε καθηγητές να διαφωνούμε με όό,τι λένε

θέλω την αφίσσα!!

γκρίτινγκς

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αυτό κρατήστε το:

e-Lawyer: Δεν χρειάζεται να είναι gay για να ιδρύσει μια ομάδα που υπερασπίζεται τα lgbt δικαιώματα.

Ξέρει τι σας λέει. Με το χαρτί lgbt μέσα στην τράπουλα των ανθρώπινων δικαιωμάτων μπορείς να παίξεις πολλά παιχνίδια.

Kι επειδή φαίνεται πως το χαρτί Ρομά ή το χαρτί "διακίνησης γυναικών προς την αναγκαστική πορνεία" δεν πουλάει όσο το χαρτί lgtb, όλο και κάποιος ανθρωπιστής που "δεν χρειάζεται να είναι gay", θα βρεθεί να στρώσει καμμιά νέα ΜΚΟ για τα lgtb δικαιώματα. Εξάλλου, πάντα υπάρχει και η γνωστή εταιρεία-ΜΚΟ με τα "υποκαταστήματα-ΜΚΟ" που μπορεί να δεχθεί να επεκτείνει τις ανθρωπιστικές δραστηριότητές της προσθέτοντας ένα ακόμα "υποκατάστημα-ΜΚΟ".

Όσο για την απορία σου, mr.F, στα σχόλια ΑΥΤΗΣ της ανάρτησης μπορείς να βρεις λεπτομέρειες και λινκς που αφορούν στην λειτουργία του ΕΠΣΕ που είναι μία από τις ΜΚΟ που διαχειρίζεται μία άλλη ΜΚΟ η οποία ταυτοχρόνως διαχειρίζεται και κάποιες άλλες ΜΚΟ . Μιλάμε για ΤΗΝ ανθρωπιστική δραστηριότητα μπρος στην οποία οφείλουμε να υποκλινόμεθα. Ξέρεις πόσος κόπος και χρόνος χρειάζεται για να διαχειρίζεται κανείς πεντέξι ΜΚΟ με τόσο σοβαρούς σκοπούς; Nα διευθύνει την κεντρική εταιρεία, να συντονίζει τις "ΜΚΟ-υποκαταστήματα", να εντοπίζει τα προβλήματα των διαφόρων "μειονοτήτων" που απασχολούν χωριστά την καθεμιά, να τα ερευνά, να τα καταγγέλει, να τα διαδίδει, να βρίσκει χρηματοδότες, να κάνει τις διαδικασίες για να εξασφαλίζει τις απαραίτητες επιχορηγήσεις, να υποβάλλει μελέτες προγραμμάτων, να εκπονεί οικονομικούς προϋπολογισμούς, να κάνει ισολογισμούς και οικονομικούς απολογισμούς, να παρίσταται σε δίκες και εκδηλώσεις; Και ανάμεσα σ’ όλα αυτά να βρίσκει και χρόνο για να συνεργάζεται και να εκδίδει κοινά δελτία τύπου με την ΟΛΚΕ και το Αthens Pride, παράλληλα με δελτία Τύπου για να :επισημαίνει προσυπογράφοντας το ακόλουθο κείμενο-πρόσκληση του Βασίλη Σωτηρόπουλου («e-lawyer») προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να πάρουν θέση για το θέμα της ανάγκης πραγματικής αναγνώρισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων της μακεδονικής και της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα.;;;

Και να καλεί τουλάχιστο τα σοβαρά ΜΜΕ να ενημερώσουν το κοινό τους για το γεγονός πως τις επίμαχες θέσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου μοιράζονται και άλλα δύο κόμματα ή έστω σημαντικά στελέχη τους και υποψήφιοί τους, ώστε να μη συμβάλουν σε παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.;;;

Oύτε χρόνος για να φάει δεν πρέπει να του περισσεύει! Για ύπνο, ουδείς λόγος.


...αλλά ευτυχώς που δεν κοιμούνται και πολλοί άλλοι.

Nikos είπε...

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τις "8:03 PM, June 14, 2009 " και εγώ κοιμόμουν. Thanks for the wake up call, Κατερίνα!

Ανώνυμος είπε...

Gay Super Hero,

Θα ήμουν ευχαρίστως στη διάθεσή σου να σε βοηθήσω να γράψεις τα απομνημονεύματά σου, αν και μάλλον κάτι σαν τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών μας βλέπω να γράφαμε. Μήπως όμως καλύτερα να απευθυνόσουν στον Λιακόπουλο ή έστω στην Κατερίνα σ-Μ. και τον Owain Glyndwr, μιας που βλέπω ότι τα βρίσκετε;

Όσο για τα άλλα, μην βαυκαλίζεσαι. Καμία καταγραφή δεν συμβαίνει, απλώς επαναλαμβάνεσαι πολύ πιο συχνά από όσο θέλεις να πιστεύεις.

teikastoria.blogspot.com0 είπε...

Έλεος ρε παιδιά
Δική μου απόφαση να δημιουργηθεί ο σύλλογος στην Καστοριά. Εδώ σπουδάζω εδώ ζω τον ρατσισμό των άλλων και εδώ ήθελα να γίνει η αρχή. Έχουμε την υποστήριξη του ΔΣ των φοιτητών και όλων των παρατάξεων.
Μιχάλης

apparos είπε...

Υπάρχει και blog για τον αντίστοιχο σύλλογο στην Καστοριά, αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο ο Μιχάλης από πάνω δεν έχει αναφέρει ποιο είναι.

gay super hero είπε...

@ anonymous

Kαι γιατί Δημήτρη μου εκνευρίζεσαι τόσο πολύ που εγώ επαναλαμβάνομαι; Σίγουρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολείσαι με ένα γραφικό που δεν είναι παρά η γκέι βερσιόν του Λιακόπουλου! Ή μήπως υπάρχει;

Και για ποιο λόγο κάποιος από ένα περιοδικό της Αθήνας (λέμε τώρα ;-)να υπερασπίζεται με τέτοιο πάθος έναν αγνό, αμόλυντο και πάνω από όλα ανεξάρτητο σύλλογο φοιτητών από την Καστοριά; Μου γεννήθηκε αυτή η απορία γιατί είδα που κάτι έγραφες για "συγκοινωνούντα δοχεία" ;-)

Nikos είπε...

Πως με εκνευρίζει αυτή η λανθάνουσα διαφθορά, το ημι-ψέμμα, το ανακριβές, που σου προκαλεί ένα αίσθημα ανασφάλειας. Με κάνει να θέλω να πάρω το πτυχίο μου, να μαζέψω άτομα να κάνουμε κόμμα να κερδίσουμε και μετά να φέρουμε την επανάσταση και όλα τα λαμόγια και τα ερπετά να πάρουν δρόμο από εδώ.

Εγώ και πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα αξίζουμε πολλά για να έχουμε 5-10 δερβένακες άχρηστους να μας κυβερνάνε και να ζουν την καλή ζωή στις πλάτες μας... Ίσως άσχετο με το post, ίσως όχι, εγώ ήθελα να το πω.

Με όλη αυτή τη μαυρίλα μου έρχονται τόσα πολλά συναισθήματα, αλλά στο τέλος, με βρίσκω να ψάχνω ιδέες για να το αλλάξω.

Όπως και να έχει, δεν ξέρω ποιος λέει τι εδώ μέσα αλλά και γενικά στον κόσμο, αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα (και μιλάω μόνο για μένα για να μη πάρω κανέναν στον λαιμό μου), οι καρέκλες από τους ψεύτες και τα λαμόγια τα τρέμουν.

V For Vendetta!
We Sleep, They Live!

επαναστατικά,
mr.f

Ανώνυμος είπε...

Gay Super Hero,

Με τον Δημήτρη που αναφέρεις εγώ δεν έχω σχέση. Αν θέλεις ντε και καλά να βάλεις όνομα, θα προτιμούσα το Αικατερίνη η Μεγάλη ή έστω το Μαρούσκα που εισήγαγες και το οποίο με κάνει να ονειρεύομαι.

Τώρα, αν ρωτάς εμένα τη Μαρούσκα, θα σου απαντούσα ότι δεν εκνευρίζομαι που επαναλαμβάνεσαι. Όλοι μας το κάνουμε. Εκνευρίζομαι με την επιμονή σου σε εμμονικές συνωμοσιολογικές παπαριές, όπως εκνευρίζομαι για παράδειγμα με όσους ερμηνεύουν την οκονομική κρίση με το επιχείρημα της παγκόσμιας κυριαρχίας των Εβραίων ή των γκέι. Και βεβαίως υπάρχει λόγος. Ο λόγος είναι ότι πίστεψα ότι είσαι ένας νοήμων και λογικός άνθρωπος, που έχει την ικανότητα της ορθής κρίσης και μπορεί να παραμερίσει τα κομπλεξάκια του και να αφήσει κάτι θετικό. Με πρόδωσες, αλλά δεν πειράζει, θα το ξεπεράσω.

Να επισημάνω ότι δεν υπερασπίστηκα κανένα σύλλογο. Υπερασπίστηκα μόνο τη λογική και τη στοιχειώδη αρχή κάποιος να ξέρει στοιχειωδώς για ποιο πράγμα μιλάει, πριν αρχίσει να φαντασιοκοπεί.

Επίσης, δεν ξέρω σε ποιο περιοδικό της Αθήνας αναφέρεσαι. Αν παρ’ ελπίδα αναφέρεσαι σε ένα γκέι περιοδικό και δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί υποστηρίζει, χωρίς κανένα πάθος, ένα γκέι σύλλογο φοιτητών παντού στην Ελλάδα, εγώ σηκώνω ψηλά τα χέρια, και νομίζω και η επιστήμη.

Nikos είπε...

"όπως εκνευρίζομαι για παράδειγμα με όσους ερμηνεύουν την οκονομική κρίση με το επιχείρημα της παγκόσμιας κυριαρχίας των Εβραίων ή των γκέι."

I want in!!!! Έχουμε οι γκέι τέτοια δύναμη και εμένα δεν μου το λέει κανένας;;;;;;;;;;;

gay super hero είπε...

@ anonymous

Eγώ πάλι στην απίθανη περίπτωση που ήμουν νοήμων και λογικός άνθρωπος και είχα γκέι περιοδικό (μιας που απολογείσαι εξ ονόματός τους παρά το γεγονός ότι δεν έχεις καμία σχέση μαζί τους όπως είπαμε) θα φρόντιζα πρώτα να μάθω από πού κρατάει η σκούφια όσων δηλώνουν ότι αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας -όπως επίσης και για ποιων άλλων τα δικαιώματα αγωνίζονται παραπλεύρως- και θα ενημέρωνα γι'αυτό τους αναγνώστες μου.

Το "ό,τι δηλώσεις είσαι" σίγουρα δεν είναι αρκετό.

Owain Glyndwr είπε...

Ρε μην δίνεται σημασία στον κάθε ανώνυμο.Νομίζω το σχόλιο της Κατερίνας τα λεει όλα για το ποιοι είναι ορισμένοι κύριοι της μπλογγόσφαιρας και ιδίως ο συγκεκριμμένος!

e-Lawyer είπε...

"θα φρόντιζα πρώτα να μάθω από πού κρατάει η σκούφια όσων δηλώνουν ότι αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας".

Δηλαδή θα έκανες έλεγχο φρονημάτων και καταγωγής.

Ανώνυμος είπε...

Gay Super Hero,

δεν πειράζει που δεν έχεις γκέι περιοδικό, έχεις ευτυχώς το μπλογκ σου, μέσω του οποίου ενημερώνεις τους δικούς σου αναγνώστες, υποθέτω μετά από στοιχειώδη έρευνα, για πιθανές διασυνδέσεις της συγκεκριμένης προσπάθειας με αλλότρια συμφέροντα. Με το αδιάσειστο στοιχείο ότι η προσπάθεια γίνεται σε συγκεκριμένη επαρχία της Ελλάδας. Και εις ανώτερα!

g for george είπε...

Και ιδού γιατί δεν θα πάμε μπροστά ως γκέι κοινότητα.

Λέμε, όταν η χώρα αποκτήσει γκέι κοινότητα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Owain Glyndwr:... τα λεει όλα για το ποιοι είναι ορισμένοι κύριοι της μπλογγόσφαιρας και ιδίως ο συγκεκριμμένος!

Aν "συγκεκριμένο" εννοείς την/τον Αnonymous, δεν αναφερόμουν σ' αυτόν. Η αναφορά μου είχε να κάνει με τον διαχειριστή της κεντρικής πολυΜΚΟ με τις θυγατρικές ΜΚΟ.

Αποφεύγω τα διαδικτυακά μαντέματα, ωστόσο θα διακινδυνεύσω να σε βεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠολυΜΚΟ. Ο/η Anonymous διαθέτει χιούμορ και φέρεται με αγάπη στην ελληνική γλώσσα. Αλλά θα του αφαιρέσω points επειδή ξέχασε να πάρει μαζί του όλες τις καραμέλες και προτίμησε να πιπιλίσει μόνον την καραμέλα Λιακόπουλος για τον εκ της απορίας βήχα που του προκάλεσε η αδιαμφισβήτητη αλήθεια των λινκς που παρέθεσα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Anonymous:Gay Super Hero,δεν πειράζει που δεν έχεις γκέι περιοδικό, έχεις ευτυχώς το μπλογκ σου…

Mην το λέτε ανώνυμη… O gay super hero σήμερα μπορεί να έχει μπλογκ και αύριο να μην έχει. Αρκεί να βρεθεί καμμιά e-αγωνίστρια για την για την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, να κάνει καταγγελία στην μπλόγκερ και μετά θα καταλάβετε τι μπορεί να πάθει όποιος βγάζει γλώσσα.

Ρευστά είναι και τα μπλογκς ανώνυμη. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Σαν τα φύλα ένα πράγμα. ;-)

Λυπάμαι δε που είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω ότι χρειάζεται «έλεγχος» πριν παραδοθεί σε κάποιους ο χειρισμός των ευαίσθητων ζητημάτων των ελλήνων ομοφυλοφίλων. Δεν εννοώ έλεγχο καταγωγής, όπως ανοήτως νομίζουν κάποιοι. Εννοώ τον έλεγχο υπό την μορφή της κριτικής για τις δημόσιες δηλώσεις και άλλες δημόσιες δραστηριότητές τους που δεν έχουν σχέση με τα ομοφυλοφιλικά αιτήματα. Είναι εμπαιγμός και περιφρόνηση προς τους ομοφυλόφιλους να αντλείς το «κύρος» σου από αυτούς -που δήθεν εκπροσωπείς-, και σε σημαντικά πολιτικά συνέδρια να ρίχνεις στο ίδιο τσουβάλι τα δικαιώματά τους με τα δικαιώματα των "σαϊεντολόγων, των δωδεκαθεϊστών, των άθεων, των βουδδιστών". Αναφέρομαι στην τοποθέτηση της Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο 7ο Συνέδριο του ΠαΣοΚ.

Ή ακόμα χειρότερα, να εμφανίζεσαι σε ιδρυτικά συνέδρια κομμάτων και να μην κάνεις την παραμικρή αναφορά στους ομοφυλόφιλους και τα αιτήματά τους, αλλά να προτιμάς να διαφημίζεις το ΕΠΣΕ που ασχολείται με «γενναία θέματα», να τονίζεις την αναγκαιότητα να μιλάμε «για τούρκους στην Ελλάδα, για μακεδόνες στην Ελλάδα, για πουτάνες στην Ελλάδα, για σαϊεντολόγους στην Ελλάδα», και να κόπτεσαι για την παρεξηγημένη κοκαΐνη. Γιατί «μπορούμε να μιλάμε και για ναρκωτικά χωρίς να θεωρούμε ότι η κοκαΐνη και το έκστασυ είναι ναρκωτικά – όσοι το λένε δεν ξέρουν τι τους γίνεται», αλλά εμείς που ξέρουμε τι μας γίνεται έχουμε καβάντζα στην κωλότσεπη τους ομοφυλόφιλους για εσωτερική κατανάλωση και για να τους μνημονεύουμε στα μεσημεριανάδικα του δεδομένου κοινού.

Ευτυχώς που έχουμε τα γενναία θέματα του ΕΠΣΕ για να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Αναφέρομαι στον χαιρετισμό, της Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο ιδρυτικό συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Υποθέτω ότι οι εν Ελλάδι σαϊεντολόγοι θα την ευγνωμονούν που δεν τους ξεχνά ποτέ.

υ.γ.
για το σχόλιο-πράκτις στα νέα μαθήματα γλώσσας, της Λύο, τι λέτε; Tα πάω καλά τώρα που «το γκέι μάς τελειώνει και ανατέλει η queer εποχή»; Το «κλονίζω» καλά το «δυαδικό σύστημα του φύλου»;

Στο ΛΕΠΑΤ που καθιέρωσε η ΟΛΚΕ δυσκολεύομαι ακόμα λίγο, αλλά πού θα μου πάει; θα το συνηθίσω κι αυτό.

- - -
(gay super hero, ξέρω, βαριέσαι τα "σεντόνια" μου - στην κρίση σου να τα διαγράψεις)

gay super hero είπε...

@ κατερίνα

Πρέπει να παραδεχτώ ότι το τελευταίο σου σεντόνι ήταν απολαυστικό :-)

Επιπλέον όπως βλέπεις ούτε μετριασμό έχω ούτε και διαγράφω τίποτα, εκτός αν πρόκειται για απροκάλυπτα υβριστικό σχόλιο.

George Tsitiridis είπε...

κοιτα να δεις
ειπα μια κουβέντα και έγινε ... της Καστοριάς..
θα πείτε τελικά πιο περιοδικό ειναι ?
ε είναι to screw
το antivirus
και η city uncovered

George Tsitiridis είπε...

επίσης θέλω να πω μιας και συμμετέχω σε περιοδικό οτι δεν ειναι ευθύνη και υποχρέωση μας να κάνουμε έρευνα πριν βάλουμε ενα δελτίο τύπου

π.χ
στην Θεσσαλονικη ειχε βγει μια ανακοινωση για σύσταση ομάδας οροθετικών ..
τότε μας παρακάλσεσαν να γράψουμε δυο λόγια και θα μας ενημέρωναν οταν κάνανε την σύσταση της ομάδας τους
πέρασαν 3 μήνες και δεν έγινε κάτι
εμεις παρ ολα αυτα γράψαμε για την ομάδα...

η απλή ανακοίνωση ενος νέου δεν χρειάζεται και έρευνα.

gay super hero είπε...

@ pisoglendis

Yπάρχουν και τα ηλεκτρονικά περιοδικά και οι επίσημες / ανεπίσημες ακτιβιστικές ιστοσελίδες.

Χαίρομαι αν αυτή είναι η πολιτική σας στο Screw αλλά τα συγκεκριμένα στα οποία αναφέρομαι δεν νομίζω ότι θα έκαναν τον κόπο να αναφέρουν οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται πέρα από το στενό κύκλο του "γκέι κινήματος" όπως οι ίδιοι το ορίζουν.

Δεν έχω να σου πω κάτι παραπάνω. Έξυπνο παιδί είσαι και ο νοών νοείτο.

George Tsitiridis είπε...

απλα ήρωα το ξέρεις ( ισως και δεν το ξέρεις) οτι μ αυτους δεν ασχολούμε..

δεν ζήτησα ποτέ επίσημη θέση
αρνήθηκα 2 φορές προεδρία σε σωματέιο
και ποτε δεν ειχα σκοπούς οταν έκανα κάτι
εχω κάνει πολλά λαθη αλλά στο λεω απο καρδιάς οτι γίνανε αυθόρμητα και στην πορεία των πραγμάτων..
και έτσι πιστεύω οτι πρέπει να λειτουργουν ολοι...
ας αφήσουμε και το χρόνο βέβαια να δείξει..

για μενα κάθε προσπαθεια καλη ειναι

George Tsitiridis είπε...

οι υποκοινούμενοι δεν ειναι ακτιβιστές
ασε που στην ελλάδα δεν υπάρχει κίνημα και δεν θα υπάρξει μάλλον ποτε
διότι πάντα ολοι με οσους μιλάω και συνεργάζομαι βγάζουν στο τέλος το εγω τους
ολοι μα ολοι

gay super hero είπε...

Χωρίς να σε ξέρω, μόνο αν κρίνω από τις κουβέντες που έχουμε κάνει εδώ μέσα, η αλήθεια είναι ότι αυτά που γράφεις για τον εαυτό σου τα πιστεύω :-)

Τα λάθη είναι ανθρώπινα βεβαίως. Γι'αυτό και τα πάντα πρέπει να συζητιούνται ανοιχτά και να κρίνονται.

Τόσο αυστηρά όσο με κρίνει κι εμένα ο ανώνυμος :-)

George Tsitiridis είπε...

παντως τα πράγματα ειναι και λίγο μπρός γκρεμος και πίσω οι γκέη

αν δεν συνεργαστείς ( το εχω δοκιμάσει ) απομονώνεσε και σε απομονώνουν
αν συνεργαστείς θα έχεις και ευτράπελα...

στο ειπα βγαίνει το προσωπικο εγω..
που πρέπει να προσπαθούμε να ΄βαψουμε..

ξέρεις ποσες φορές το θάβω
και πόσα καταπίνω??
αλλά βλέπω τους αλλους και τρελένομαι

γεροί να μαστε σκέφτομαι σε μερικά χρονια να γράψω ενα βιβλίο με ονόματα καταστάσεις τα πάντα..
εκτος και αν τα πράγματα γίνουν τοσο καλα βελτιωθούν και δεν έχει νόημα..
προς το παρον αγωνιζόμαστε με οτι μέσα έχουμε
το screw ειναι ενα απο αυτα
καιειναι ανοιχτο σε ολους
εχουμε δημοσιεύσει καθε κειμενο που πήραμε
και ειμαι περίφανος γ αυτο
επισης απο Σεπτεμβρη ειναι ανοιχτο για ολους σας και παλι

teikastoria.blogspot.com0 είπε...

http://gay-atei-kastoria.blogspot.com/

TO BLOG MAS.....