.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΕΡΩΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ


Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι δύο εκατομμύρια κορίτσια στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Ασίας υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων. Γυναίκες του χωριού με τα πιο πρωτόγονα μέσα και χωρίς αναισθησία τους αφαιρούν μέρος ή ολόκληρη την κλειτορίδα και τα μικρά χείλη (αυτό που ορισμένοι αποκαλούν "κλειτοριδεκτομή"). Μοναδικός σκοπός αυτής της βαρβαρότητας που συνεχίζεται σε μεγάλο μέρος του πλανήτη είναι να αφαιρεθεί το όργανο που αποτελεί για τις περισσότερες γυναίκες την πηγή της σεξουαλικής ευχαρίστησης και να εξασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο ότι θα παραμείνουν "αγνές" και "πιστές" στο σύντροφό τους.

Πώς μπορεί να επηρεάσει ο ακρωτηριασμός το λεσβιακό έρωτα; Στο ερώτημα αυτό απαντούν γυναίκες από την Αφρική που είτε έχουν υποστεί οι ίδιες ακρωτηριασμό είτε είχαν ερωτικές εμπειρίες με ακρωτηριασμένες γυναίκες. Οι μαρτυρίες που θα διαβάσετε δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Tetu.


Μανού, Σενεγάλη: " Την πρώτη φορά σοκαρίστηκα και αισθάνθηκα πολύ άσχημα! Είμαι αρκετά άγαρμπη και φοβήθηκα ότι θα την πονέσω με τα δάχτυλά μου. Από τότε δεν μασάω τα λόγια μου και κάθε φορά που γνωρίζω μια κοπέλα σε κάποιο chat-room τη ρωτάω αν έχει ακρωτηριαστεί. Το να βγώ με μια κοπέλα ακρωτηριασμένη το βρίσκω κουραστικό και ενοχλητικό. Η κοπέλα σου αρέσει, θέλεις να την κάνεις να περάσει καλά αλλά δεν ξέρεις πώς.

Δεν ξέρεις πού να βάλεις τη γλώσσα σου και φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις δονητή γιατί πολλές φορές ματώνει. Χρειάζεται πολλή ενέργεια για να την ικανοποιήσεις και η ανταπόδοση είναι μικρή. Εγώ τις ικανοποιούσα και μετά έψαχνα άλλες κοπέλες για να ικανοποιήσουν εμένα. Δεν μετανιώνω τις εμπειρίες μου με αυτές τις κοπέλες αλλά θέλω να βγαίνω με κανονικές γυναίκες που όταν χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους ξέρουν να το κάνουν καλά. Βαρέθηκα να δίνω και να μην παίρνω τίποτα σε αντάλλαγμα. "


Φατού, Κεντρική Αφρική: " Έχω γνωρίσω δύο ακρωτηριασμένες κοπέλες και οι αναμνήσεις μου είναι πολύ ευχάριστες. Το μόνο που θέλουν είναι να σε ικανοποιήσουν! 'Εκαναν τα πάντα γι'αυτό και ήταν και οι δύο πολύ προικισμένες. Χρησιμοποιούν τους δονητές και γλείφουν εξαιρετικά. Αλλά όταν εγώ προσπαθούσα να τις ικανοποιήσω ποτέ δεν τα κατάφερνα το ίδιο καλά. Τις έγλειφα για να τις ευχαριστήσω αλλά μου έδιναν την εντύπωση ότι δεν αισθάνονται τίποτα. Από το βλέμμα τους και τον τρόπο τους καταλάβαινα πολλές φορές ότι η ικανοποίησή τους ήταν προσποιητή. Όταν συνεβαινε αυτό, τις άφηνα να προσποιούνται και περίμενα πότε θα ασχοληθούν ξανά μαζί μου!"

Αλιμά, Σενεγάλη: " Μπορώ να τελειώσω με μια κοπέλα που ξέρει πως να με ευχαριστήσει μόνο με τα χάδια και την αιδοιολειχία. Φτάνει μια κοπέλα να ασχοληθεί τρυφερά με τις ρώγες μου και να με γλείψει λίγο ζωηρά για να έρθω σε οργασμό. Καθώς η κλειτορίδα μου δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, ερεθίζομαι ακόμα σε εκείνο το σημείο. Μου αρέσουν και τα παιχνίδια με δονητές αλλά πρέπει η κοπέλα να με ετοιμάσει πρώτα με τη γλώσσα της και στη συνέχεια να δοκιμάσει να διεισδύσει απαλά με τα δάχτυλα. 'Ετσι υγραίνομαι και μπορούμε μετά να χρησιμοποιήσουμε το δονητή. "


Κάρολ, Κεντρική Αφρική: " Όταν ήμουν με τη μοναδική ακρωτηριασμένη κοπέλα που έχω κάνει σχέση, ήταν ζήτημα τιμής για μένα να την ευχαριστήσω! Φτάνει να προσέξεις και να μάθεις ποια είναι τα ευαίσθητα σημεία τους για να τις κάνεις να τελειώσουν. Μαζί της, δεν μου πήρε πολύ καιρό για να τα καταλάβω. Λάτρευε τη διείσδυση και της άρεσε να τη γλείφω δυνατά και να τη χαϊδεύω στο σημείο όπου της είχαν αφαιρέσει την κλειτορίδα.

Ένα άλλο πολύ ευαίσθητο σημείο ήταν οι ρώγες της. 'Ηθελε να τις δαγκώνω και να τις χαϊδεύω συνέχεια. Αλλά και τα φιλιά ήταν πολύ σημαντικά. Με όλα αυτά, κατάφερνα να την κάνω να υγρανθεί και τότε ήταν που μου ζητούσε να κατέβω πιο χαμηλά... Στην αρχή ήταν δύσκολο γι'αυτήν να έχει σταθερές σχέσεις. Αισθανόταν άσχημα και όταν της άρεσε μια κοπέλα προσπαθούσε να την ξεχάσει γιατί φοβόταν ότι θα την κοροϊδέψει. Κατάφερα να τη βγάλω από το καβούκι της γιατί όταν πρωτογνωριστήκαμε είχε απορρίψει κι εμένα για τον ίδιο λόγο. "


Δρ Σαρλεμάν Ουεντραούγκο, γυναικολόγος: " Τα νεύρα γύρω από την περιοχή της κομμένης κλειτορίδας πολλές φορές δημιουργούν ινώσεις που προκαλούν δυνατούς πόνους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Από το 2006 έχουμε ξεκινήσει τις επεμβάσεις ανάπλασης της κλειτορίδας που κοστίζουν 40 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία. Σκοπός μας είναι να δώσουμε πίσω σε αυτές τις γυναίκες το αίσθημα της σωματικής ακεραιότητας και της χαμένης θηλυκότητάς τους. Να μην αισθάνονται πια άσχημα όταν οι φίλες τους μιλάνε για την κλειτορίδα τους.

Μετά την επέμβαση αιθάνονται πάλι "ολόκληρες" παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι ποτέ ακριβώς όπως τις έφτιαξε η φύση. Αν μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να βιώσουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση τόσο το καλύτερο. Αλλά τις προειδοποιούμε πως δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Πολλές φορές δεν είναι το ίδιο το όργανο που φέρνει την ηδονή αλλά οι ερωτικές πρακτικές και ο τρόπος που χειριζόμαστε αυτό που έχουμε που κάνει τη διαφορά."

28 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Μα πως κάνουν τέτοιους ακρωτηριασμούς.. απορώ σήμερα πως το αφήνουν.. μήπως ρωτάνε θα μου πεις..
Λυπάμαι που την αναγκάζουν σε τέτοιο μαρτύριο που τις ακολουθεί και στην υπόλοιπη ζωή τους..
Πάλι καλά υπάρχουν και οι γιατροί που βοηθάνε..

One Big DJ είπε...

bravo pou to ethikses

Unknown είπε...

Επιτέλους πότε θα πάψουν οι θρησκείες να ανακατεύονται στα πόδια μας; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ντροπή τους.

mr.F είπε...

Έχω μία ευαισθησία με τις περιγραφές... με πιάνει αναγούλα ζαλάδα κτλ...τι φλώρος που είμαι...

γ... τη θρησκεία μου μέσα με τις ηλιθιότητες που "προστάζει"...να κόψουν τον π.... τους αυτοί που τα κάνουν... πω ανατρίχιασα.. καλά που δεν έγινα γιατρός

gay super hero είπε...

@ mr.F, bear

Πουθενά δεν μίλησα για θρησκείες. Ο γυναικείος ακρωτηριασμός εφαρμόζεται κυρίως σε διάφορες χώρες της Αφρικής που οι πληθυσμοί τους πιστεύουν σε εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους θρησκεύματα (κάποιοι είναι χριστιανοί όπως π.χ. στην Αιθιοπία, κάποιοι μουσουλμάνοι και κάποιοι είναι ανιμιστές). Καμία θρησκεία δεν εγκρίνει τον ακρωτηριασμό και μάλιστα ακόμα και οι ισλαμικές αρχές της πολύ συντηρητικής Αιγύπτου τον έχουν καταδικάσει καθώς καμία τέτοια υποχρέωση δεν αναφέρεται πουθενά στο Κοράνι.

Ο ακρωτηριασμός είναι πρακτική της ανδροκρατούμενης κοινωνίας σε διάφορες χώρες για τον έλεγχο της σεξουαλικότητας των γυναικών. Αυτοί που τον αποδίδουν στη θρησκεία το κάνουν απλά για να ενισχύσουν την επιβολή και τον καταναγκασμό, όχι γιατί είναι αλήθεια.


@ mr F

Δύο λέξεις από το σχόλιό σου κόπηκαν από τη λογοκρισία :-)

erva_cidreira είπε...

Ρητορική ερώτηση:
Μήπως και στις κοινότητες των Αφρικανών μεταναστών στην Ελλάδα γίνονται κλειτοριδεκτομές;

Ανώνυμος είπε...

Πω,πω απίστευτα πράγματα, τι να λέμε τώρα... ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξει λύτρωση γι' αυτούς τους ανθρώπους.

gay super hero είπε...

@ erva

To πραγματικό ερώτημα είναι κατά πόσο στην Ελλάδα ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων αποτελεί ποινικό αδίκημα ή όχι. Γιατί να μην το κάνουν εφόσον δεν είναι ποινικό αδίκημα;

Και η απάντηση είναι ότι αν και η πρακτική έχει ποινικοποιηθεί στις περισότερες αφρικανικές και σε αρκετές δυτικές χώρες (στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ιταλία τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο κτλ) κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ελλάδα.

Ελπίζω οι γυναικείες οργανώσεις να ασχοληθούν κάποια στιγμή με το ζήτημα...

Owain Glyndwr είπε...

Μιλάμε για φρικαλέες καταστάσεις!ανατριχιαστικές!ας σκεφτούμε λοιπόν και τι πολιτισμούς εισάγουμε

Owain Glyndwr είπε...

Αλλά και τι στάση κρατάνε οι δυτικές χώρες μας απέναντι στις δικές τους,μάλλον στάση εκμετάλλευσης ή στηρίζουμε ανελεύθερα καθεστώτα αρκεί να συμφέρουν την Αμερική,αντί να επέμβουμε με κάθε τρόπο και να τους βοηθήσουμε στην ανάπτυξη.Σίγουρα ενισχύοντας το δουλεμπόριο δεν γίνεται τίποτα,οπότε ας κλείσουμε τ'αυτιά σε κάτι επαγγελματιες δήθεν "αντιρατσιστές" που κάνουν τι δουλειά τους,δηλαδή να στηρίζουν το δουλεμπόριο

gay super hero είπε...

@ owain

Eλπίζω να σε ενοχλεί εξίσου το γεγονός ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική (παρά τις πολύ καλές σχέσεις που υποτίθεται ότι έχουμε με κάποιες από αυτές τις χώρες) ουδέποτε έχει ασκήσει την παραμικρή πίεση για τέτοια ζητήματα.

Αν πρόκειται για μειονότητες στην Τουρκία βέβαια τότε γινόμαστε λαλίστατοι...

Eπίσης θα ήθελα να ξέρω τί θα έλεγες αν ένα καράβι με κοπέλες που έρχονται για να γλιτώσουν τον ακρωτηριασμό στην πατρίδα τους ξεβραζόταν στη Χίο.

Θα ζήταγες να τις στείλουμε πίσω;

tifoeus είπε...

σκέφτομαι πως είναι να μεταφράζεις αυτά τα κείμενα...
εξαιρετική κίνηση, γιατί καμιά φορά ο προβληματισμός έρχεται μέσα από τη διήγηση προσωπικών εμπειριών.

Owain Glyndwr είπε...

Πότε η ελληνική εξωτερική πολιτική αναφέρθηκε σε μειονότητες στην Τουρκία;ουδέποτε!η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι προκλητικά απούσα από οτιδήποτε που αφορά τα εθνικά μας θέματα αφού έχουν επικρατίσει στο υπουργείο (χάριν στον Παπανδρέου) άτομα τύπου Άλεξ Ρόντος.Αλλά τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να κάνει η ελληνική εξωτερική πολιτική;μόνη της;να δεχτούμε όλες αυτές τις κοπέλες;πόσες;μάλλον θες το πρόβλημα να το αντιμετωπίσει το Υπ.Εσωτ...
Το καράβι δεν θα φέρει μόνο κοπέλες αλλά και τρομοκράτες,θα φέρει και τους βασανιστές τους.
Το ζήτημα θα λυθεί συλλογικά από τις δυτικές χώρες,η Ελλάδα παρά είναι μιρκή και με πολλά εθνικά προβλήματα για να το λύσει...εκτός κι αν παραιτηθούμε απ'όλα και μετατραπούμε από χώρα σε ΜΚΟ (αλλά δυστυχώς τότε δεν χρηματοδοτούμαστε από κανέναν Σόρος...αλλά μιας και τον ανέφερα,οι ΜΚΟ τι κάνουν για το ζήτημα αυτό,μόνο Ατζέκους στην Ελλάδα ξέρουν να βρίσκουν;)
Η λογική αυτή όχι απλώς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά ενισχύειο το δουλεμπόριο
Επίσης τι κάνουν τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη;μόνο νόμος για να μαζεύουμε στην Ελλάδα όλους όσους μπαίνουν στην ΕΕ;
Κι αν τόσο πολύ νοιάζεσαι πες τα αυτά και στην Ιταλία και στην Μάλτα και στην Ισπανία,αλλά βλέπεις αυτές οι χώρες δεν αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν.
Τώρα για συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχει η διαδικασία του πολιτικού ασύλου!ας κάνουν αίτηση και ας δούμε μία μία τις περιπτώσεις αλλιώς πάμε στην λογική όσοι μπουν ας κάτσουν

Owain Glyndwr είπε...

Αν θες να ενημερωθείς για την εξωτερική μας πολιτική και με το τι ασχολείται μπες στα blog που έχω στο προφίλ μου (στο strategy ακολούθησε τα 4 links που υπάρχουν στην τελευταία ανάρτησή του)

Tales from the other side of town είπε...

Κάτσε, ο ακρωτηριασμός αυτός δεν γίνεται με την θέλησή τους. Επομένως πώς μπορεί στην Ελλάδα να μην αποτελεί ποινικό αδίκημα;

gay super hero είπε...

@ tales

Φαντάζομαι ότι μπορεί να διωχθεί κάποιος για κακοποίηση και σωματική βλάβη αλλά σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία η οποία να ποινικοποιεί εξειδικευμένα στη συγκεκριμένη πρακτική που είναι εθιμική σε κάποιες κοινότητες.

Μην ξεχνάμε ότι και ο βιασμός είναι παράνομος αλλά χρειάστηκε να γίνει ειδική νομοθεσία για το βιασμό μέσα στο γάμο. Και η κακοποίηση είναι παράνομη αλλά υπάρχει ξεχωριστή νομοθεσία για την κακοποίηση μέσα στην οικογένεια. Και ο εκβιασμός είναι παράνομος, αλλά υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που αντιμετωπίζει εξειδικευμένα το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα συγκεκριμένα κορίτσια είναι ανήλικα, ότι αυτές είναι αποφάσεις των νόμιμων κηδεμόνων τους και ότι η ελληνική νομοθεσία έχει την κακή συνήθεια να αποδέχεται το εθιμικό δίκαιο κάποιων κοινοτήτων (π.χ. τη Σαρία στη Θράκη).

Και τί ακριβώς σημαίνει "με τη θέλησή τους"; Δηλαδή αν δηλώσουν ότι έγινε με τη θέλησή τους, ούτε γάτα ούτε ζημιά;

Tales from the other side of town είπε...

ok, ναι, έχεις δίκιο.

Owain Glyndwr είπε...

Πολύ σωστό αυτό για την Σαρία στην Θράκη,είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία ισχύει η Σαρία!αλλά μούγκα οι "προοδευτικοί"...
Ακόμα και η περιτομή και ο τρόπος μάλιστα που επιβάλεται στις ΗΠΑ μου φαίνονται πράξεις βάρβαρες,εκεί γιατί δεν μιλάει κανένας,να πω ή θα γίνω κακός;

Owain Glyndwr είπε...

Η μοναδική χώρα στην Ευρώπη εννοώ φυσικά,στον κόσμο δυστυχώς είναι πολλές

THANOS είπε...

μα τι πολιτισμούς εισάγουμε βρε παιδί μου, μα να μην έρθει λαθρομετανάστης ένας γερμανόφωνος Ελβετός, ένας Σάξωνας βαρώνος, έστω ένας απόγονος των Μινγκ...
μόνο η πλέμπα της υφηλίου που θα μιάνει το ευγενές γένος των Ελ...

gay super hero είπε...

@ Thanos

Μπορεί να μην έχουμε βαρόνους, αλλά κάποτε είχαμε την Τζίνα Βαρόνη :-Ρ

Owain Glyndwr είπε...

θάνε τι τους ανέφερες βραδιάτικα να μην μπορώ να κλείσω μάτι;

breezer είπε...

Για κάποια blog χαίρομαι πολύ που έχω κάνει subscribe :-)

gay super hero είπε...

@ breezer

Σε ευχαριστώ :-)

abravanel είπε...

Η αναλυτικές περιγραφές θεωρώ οτι είναι εξαιρετικές γιατί μερικές φορές παρα-ασχολούμαστε με την θεωρία.

Η κλειτοριδεκτομή δεν είναι παράνομη στην Ελλάδα για τους ενήλικες, ενώ είναι παράνομη για τις ανήλικες μέσω των νόμων περι επιμέλειας ανηλίκων. Βέβαια σε μια χώρα όπου η Σαρία είναι μέρος της εθνικής νομοθεσίας, όπως η Ελλάδα, δε μπορούμε να περιμένουμε διώξεις.

Owain Glyndwr είπε...

Το πόσο είναι μέρος της νομοθεσίας είναι σχετικό,περισσότερο για τα θέματα γάμου,πάντως στην Θράκη οι μουσουλμάνες δεν κάνουν τέτοιο πράγμα.Πάντως εμένα abravanel και η περιτομή παράλογη μου φαίνεται και ιδίως ο τρόπος που επιβάλεται στις ΗΠΑ

Owain Glyndwr είπε...

Ελπίζω να μην γίνει μόδα και εδώ

turigr είπε...

Η χαρά της ζωής πάντα θα ενοχλεί κάποιους και πάντα θα την πληρώνουν οι λιγότερο δυνατοί!