.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΣΕΞΙ ΓΚΕΪ ΒΙΝΤΕΟ: “ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ”

Για την ταινία “Σκότωσα τη Μητέρα μου” είχα γράψει για πρώτη φορά πριν από έξι μήνες όταν ο 19χρονος σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είχε τιμηθεί με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών. Ο γαλλοκαναδός Ξαβιέ Ντολάν αφηγείται τη (σχεδόν) αυτοβιογραφική ιστορία της πολύ δύσκολης σχέσης ενός γκέι εφήβου με τη μητέρα του. Η ταινία παίζεται αυτή τη στιγμή σε δύο κεντρικούς κινηματογράφους της Αθήνας οπότε προλαβαίνετε ακόμα να πάτε να τη δείτε.

xavier dolan

Οι δυσκολίες στη σχέση μάνας – γιου περιγράφονται κυρίως μέσα από τους συνεχείς και θυελλώδεις καβγάδες τους που φτάνουν σε σημείο να κουράζουν το θεατή καθώς δεν εξισορροπούνται από ένα άλλο χαρακτηριστικό της εφηβείας: τη μελαγχολία και τη διάθεση για εσωστρέφεια. Μοναδική ανάσα οι στιγμές που ο Ιμπέρ περνάει με το αγόρι του και όταν μιλάει μόνος του στη βιντεοκάμερα.

Παρόλη την υπερβολή όμως, η ταινία φέρνει στο νου ανάλογες καταστάσεις που έχουμε ζήσει όλοι στην εφηβεία μας. Ούτε η μάνα ούτε ο γιος μας γίνονται συμπαθείς μέσα από την ταινία, υπάρχουν όμως στιγμές που καταφέρνουμε να τους κατανοήσουμε (για τη μητέρα π.χ. είναι το τηλεφώνημα που δέχεται από το σχολείο).

Σίγουρα αυτό που θαυμάζει κανείς περισσότερο στην ταινία είναι ότι πρόκειται για το έργο ενός 19χρονου! Σε πολλά σημεία πάντως η αισθητική θυμίζει βιντεο-κλιπ - όπως σε αυτή εδώ την πολύ σέξι σκηνή όπου πασαλειμμένοι με μπογιές και χρώματα ο Ιμπέρ και το αγόρι του κάνουν έρωτα στο πάτωμα…

Για όποιον ενδιαφέρεται το τραγούδι που ακούγεται είναι το “Noir Désir” από το βελγικό συγκρότημα των Vive la Fête.


Y.Γ. Όποιο “ακτιβιστικό” γκέι site (ξέρετε, αυτά με τις πορνό διαφημίσεις :-Ρ) ενδιαφέρεται να “δανειστεί” κάτι ΚΑΙ από αυτό το ποστ, παρακαλώ, κάντε τη δουλειά σας :-) Ούτως ή άλλως από μόνοι σας δεν παίρνετε χαμπάρι ούτε ποιες ταινίες παίζονται στα σινεμά…


8 σχόλια:

tovenito είπε...

αυτό θα πει να βάλουμε χρώμα στη καινούργια χρονιά!

sCaTterBraiN είπε...

nice!

Hfaistiwnas είπε...

χεχε όντως λίγο χρώμα παραπάνω!

SK είπε...

Η πιο σέξυ στιγμή της ταινίας :-)

Leviathan είπε...

to teleutaio pou les apaixto...xexe...filiaaaaa kai kali xronia kai pali! :)

George Tsitiridis είπε...

kai stin thessaloniki sto olympion

breezer είπε...

αυτή είναι ενημέρωση!! Ωραίο το σενάριο.

πέμπτη εποχή είπε...

μμμ...πρέπει ανυπερθέτως να το δούμε αυτό το φιλμ.
Καλή σου μέρα , ευγενικέ ήρωα:)