.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

sexy arab

ΙΣΡΑΗΛ Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ διέταξε τις αρχές της χώρας να εξετάσουν την παροχή πολιτικού ασύλου σε 24χρονο γκέι παλαιστίνιο που μπήκε λαθραία σε ισραηλινό έδαφος. Το δικαστήριο αποδέχτηκε το επιχείρημα του νεαρού που αυτή τη στιγμή κρατείται στις ισραηλινές φυλακές ότι η ζωή του μπορεί να κινδυνεύσει σε περίπτωση που οι αρχές τον αναγκάσουν να επιστρέψει στη Ναμπλούς, πόλη που ελέγχεται από την παλαιστινιακή αρχή.

Το άγριο ξύλο που έτρωγε από τον πατέρα του οδήγησε το νεαρό να το σκάσει από το σπίτι του σε ηλικία 12 ετών. Κατέφυγε στο Τελ Αβίβ όπου ζούσε για ένα διάστημα κάνοντας πεζοδρόμιο. Όταν κάποια στιγμή γύρισε στη Ναμπλούς οι αρχές εκεί τον συνέλαβαν και τον βασάνισαν. Έμεινε για δύο χρόνια στις παλαιστινιακές φυλακές περιμένοντας να εκτελεστεί ως “συνεργάτης των ισραηλινών” πριν καταφέρει να αποδράσει. Από τη μεριά τους οι αρχές του Ισραήλ τον κατηγορούν για πορνεία και μικροαδικήματα και θέλουν να τον απελάσουν. Ο ίδιος λέει ότι προτιμάει να μείνει στις ισραηλινές φυλακές παρά να γυρίσει πίσω…

(via)

homophobia victim
ΙΤΑΛΙΑ Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας νεοναζιστής που κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει ένα γκέι ζευγάρι το περασμένο καλοκαίρι στη Ρώμη. Ο κακοποιός -που είναι γνωστός με το παρατσούκλι “Σβαστικέλα”- επιτέθηκε στους δύο άντρες με μπουκάλι και μαχαίρι όταν τους είδε να φιλιούνται σε κεντρικό σημείο της πόλης και έστειλε τον ένα από τους δύο στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της πνευματικής υστέρησης. Η επίθεση είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στην ιταλική πρωτεύουσα.

(via)

japan-flag
ΙΑΠΩΝΙΑ Οι αρχές της Ιαπωνίας αρνούνται να αναγνωρίσουν σε ένα διαφυλικό άντρα την πατρότητα του παιδιού του. Το 2008 ο 27χρονος -που γεννήθηκε γυναίκα- προχώρησε σε αλλαγή φύλου κι ένα μήνα αργότερα παντρεύτηκε τη φίλη του. Η κοπέλα έφερε στον κόσμο ένα παιδί χάρη στον αδελφό του άντρα της που συμφώνησε να γίνει δότης σπέρματος για το ζευγάρι. Σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει το παιδί “αγνώστου πατρός” με το επιχείρημα ότι στην Ιαπωνία δεν επιτρέπονται γάμοι ατόμων του ίδιου φύλου! Και αυτό παρά το γεγονός ότι από το 2004 η αλλαγή φύλου αναγνωρίζεται επίσημα από το ιαπωνικό κράτος που είναι υποχρεωμένο να εκδίδει καινούριες ταυτότητες για τα τρανσέξουαλ άτομα…

Στο μεταξύ δύο ιάπωνες άντρες που παντρεύτηκαν φιλιπινέζες τρανσέξουαλ έχουν παραπεμφθεί σε δίκη καθώς οι αρχές θεωρούν τους γάμους άκυρους και τους κατηγορούν για λαθραία είσοδο αλλοδαπών στη χώρα! Οι αρχές είχαν εκδώσει άδεια γάμου κι άδεια παραμονής για τις δύο κοπέλες που είχαν γυναικείες ταυτότητες, τώρα όμως αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι ανήκουν στο γυναικείο φύλο και θέλουν να τις απελάσουν…

(via and via)

Spain-Flag

ΙΣΠΑΝΙΑ Ένα παιδί 16 ετών έγινε το νεαρότερο άτομο που έχει υποβληθεί σε επέμβαση διόρθωσης φύλου στην ιστορία της χώρας. Προηγουμένως οι γιατροί χρειάστηκε να λάβουν τη σχετική άδεια από δικαστήριο, όπως ορίζει η ισπανική νομοθεσία σε περιπτώσεις ανηλίκων. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο ασθενής αισθανόταν κορίτσι από την ηλικία των πέντε ετών ενώ είχαν προηγηθεί δύο χρόνια ορμονοθεραπείας και ψυχοθεραπείας όπως ορίζει ο νόμος. Η επέμβαση έγινε σε ιδιωτική κλινική της Βαρκελώνης καθώς κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν δέχεται να την πραγματοποιήσει σε ανήλικους.

Οι επεμβάσεις διόρθωσης φύλου καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία στη Μαδρίτη, την Καταλονία και την Ανδαλουσία. Υπολογίζεται ότι 50 επεμβάσεις γίνονται στην Ισπανία κάθε χρόνο. Ελάχιστες χώρες στον κόσμο -ανάμεσά τους η Αυστραλία και η Ολλανδία- επιτρέπουν τέτοιες επεμβάσεις σε ανήλικους.

(via)

gay asian

KINA Οι αρχές του Πεκίνου ματαίωσαν τελικά τη διοργάνωση των πρώτων γκέι καλλιστείων στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές μόλις μισή ώρα πριν αρχίσει η εκδήλωση σε μοδάτο κλαμπ της κινεζικής πρωτεύουσας, αστυνομικοί εισέβαλαν στο μαγαζί και διέταξαν τη διακοπή της με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ληφθεί σχετική άδεια – κάτι που οι αρχές δεν ζητάνε σχεδόν ποτέ για εκδηλώσεις που γίνονται σε κλειστούς χώρους…

Τα καλλιστεία τράβηξαν την προσοχή των αρχών όταν έγιναν πρωτοσέλιδο σε κινέζικη εφημερίδα. Οκτώ νεαροί άντρες είχαν σκοπό να διεκδικήσουν τον τίτλο του Mr Gay China μπροστά σε ένα κοινό 250 θεατών. Ο νικητής θα εκπροσωπούσε τη χώρα στα διεθνή γκέι καλλιστεία που πρόκειται να γίνουν στο Όσλο σε ένα μήνα. Παρά την ακύρωση της εκδήλωσης πάντως οι διοργανωτές επιμένουν ότι η Κίνα θα στείλει τελικά εκπρόσωπό της στο Όσλο…

(via)

big brother germany hiv couple

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ένας από τους δώδεκα συμμετέχοντες στο γερμανικό Big Brother που προβάλλεται αυτές τις μέρες από το κανάλι RTL αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι του Μεγάλου Αδελφού όταν έμαθε ότι δύο από τους συγκατοίκους του είναι οροθετικοί! Ο 42χρονος Κάρλος και ο 45χρονος Χάραλντ είναι ζευγάρι και ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή τους υπόλοιπους για την κατάστασή τους. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι “θέλαμε να δείξουμε ότι μπορείς να ζεις μια κανονική ζωή ως οροθετικός και ότι η συγκατοίκηση σε κλειστό χώρο δεν αποτελεί πρόβλημα”. Αμέσως μετά ένας από τους συγκάτοικους ονόματι Χορστ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το παιχνίδι γιατί “ήρθε για να διασκεδάσει” και δεν θέλει να σκοτίζεται με τόσο σοβαρά θέματα… Πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους οροθετικούς και ότι θα έκανε το ίδιο αν μάθαινε ότι είναι καρκινοπαθείς…

(via)




13 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Πραγματικά ενδιαφέροντα θέματα Ηεro!!
Καλά έκανες και τα έβαλες!

sCaTterBraiN είπε...

πολύ ωραία δουλειά. κρατάω ως πιο ελπιδοφόρα την 1η είδηση που έβαλες.
καλημέρα!

ProFyLaKtiKo είπε...

ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά για το ισραήλ. για την κίνα δεν εκπλήσσομαι...

p.s. υπάρχουν ασιάτες με τέτοια σώματα;

gay super hero είπε...

Και γιατί να μην υπάρχουν; :-)

Ιθάκη-man είπε...

Κρίμα που τέτοιες ειδήσεις δεν συγκαταλέγονται στα δελτία :( Μακάρι να μην υπήρχαν καθόλου τέτοιες ειδήσεις... μόνο ειδήσεις σαν της Πορτογαλίας να ακούμε!

erva_cidreira είπε...

Σχετικά με την χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου σε ανήλικο στην Ισπανία να σημειώσω ότι προηγήθηκε η αίτηση των γονέων, οι γνωματεύσεις ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων και τα 2 χρόνια ορμονοθεραπείας.
Κι ενώ συνεχίζεται η θεωρητική συζήτηση για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για τέτοιου είδους επέμβάσεις, διαφορετική όπως φαίνεται κατά βιολογικό φύλο, στην πράξη ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες, αφού προφανώς πρόκειται για μια απόφαση με σημαντικές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή του ανηλίκου και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οι περισσότερες δυνατές διασφαλίσεις ότι θα πρόκειται για μια ορθή απόφαση.
Κάτι που, φυσικά, προκαλεί τις αντιδφράσεις των θιασωτών της queer θεωρίας. Βλέπεις εκείνοι θα προτιμούσαν την ασυδοσία του "γιατί έτσι (τώρα) μου αρέσει".

Unknown είπε...

Καλά,είναι μύθος ότι όλοι οι Κινέζοι είναι κοντοί και όχι ιδιαίτερα όμορφοι.Οι βόρειοι Κινέζοι είναι πιο ψηλοί, και γενικά, ανταποκρίνονται απόλυτα, σε αυτό που λέει: ''Παληκάρι δύο μέτρα!'' :-)
Τώρα,για το Κινεζικό σώμα,τι να πω εγώ τώρα;Τι βγάζει η Κίνα! και δεν το αφήνει να βγει και παραέξω;
Τέτοιο μυικό σύστημα.... αφήνει ασυγκίνητο κάποιον; Και σε συνδυασμό με τα αντρικά σχιστά μάτια...ασκεί μια...εξωτική έλξη...
hero μου αρέσει πολύ που μας ενημερώνεις για αυτά που δικαιούμαστε να ενημερωθούμε από τα μέσα τα οποία πληρώνουμε και δεν μας ενημερώνουν όπως οφείλουν!! Και εμένα, θα μου άρεσε να μας μεταφέρεις,γενικότερα, οποιαδήποτε είδηση είναι αντισυμβατκή και ''προς θάψιμο'' από τα μέσα.
Φιλιά!! :-)

turigr είπε...

Ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου και σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση (γιατί αν περιμέναμε από τα ΜΜΕ...) Μακάρι να εκλείψουν τέτοιου είδους θέματα στο μέλλον!

Unknown είπε...

Εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοια θέματα στο μέλλον.
Ευχαριστώ πολύ βρε μανάρι για τα ωραία σου θεματάκια

Το Λαγωνικό είπε...

... και μετά λένε ότι τα κινέζικα προϊόντα είναι φτηνιάρικα...

Ενδιαφέρουσα ενημέρωση, για άλλη μια φορά. Ευχαριστούμε
;-))

Το Λαγωνικό είπε...

@erva_cidreira
Πολύ εύστοχο το σχόλιο erva. Δεν γίνεται τέτοιες σοβαρές μη αναστέψιμες καταστάσεις να γίνονται στο άρπα-κόλλα.

'Ανθρωπος στον Πλανήτη είπε...

Εύγε Ήρωα!
Για μια ακόμη φορά κάνεις σπουδαία δουλειά.Είναι πολύτιμη για όλους μας η έγκυρη ενημέρωση που μας δίνεις. Συνέχισε έτσι φίλε!
Σε παρακολουθώ καιρό και είμαι θαυμαστής σου. Από σήμερα έχω το δικό μου blog.
Σαν "πρωτάκι" λοιπόν σου βγάζω το καπέλο και σε χαίρετώ!

Ανώνυμος είπε...

Για να υπάρξουν τέτοια θέματα στην ελληνική θεματολογία της ελληνικής ενημέρωσης ίσως σε 50-100 χρόνια, ποτέ δεν ξέρεις....

Καταπληκτική δουλεία, σκεφτείται ότι πριν 10 χρόνια δεν είχαμε τέτοια ενημέρωση, χαίρομαι που το internet προσφέρει πραγματικά επικοινωνία.

Και χαίρομαι που μας ενημερώνεις..gay Super Hero