.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ

Μέσω του ίντερνετ ο γάλλος φωτογράφος (και πρώην διευθυντής του γκέι καναλιού Pink TV) Φιλίπ Καστεμπόν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με γκέι άντρες από 51 χώρες του κόσμου όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται από το νόμο. Τους ζήτησε να διηγηθούν τις εμπειρίες τους και να φωτογραφηθούν με τα πρόσωπα κρυμμένα στο φακό για να προστατευτεί η ταυτότητά τους και να μην βρεθούν σε κίνδυνο. Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου σε μία έκθεση στο Παρίσι με τον τίτλο “Οι Καταδικασμένοι”.

condamnes22 Κ., 18 χρονών, Μοζαμβίκη

condamnes20 Ν., 20 χρονών, Λωρίδα της Γάζας

“Μια μέρα βρήκαν έναν άντρα δολοφονημένο στην παραλία. Όλοι πίστευαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Ο Θεός ξέρει ποιος τον σκότωσε και γιατί. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι το να μιλήσω στην οικογένειά μου για το ποιος είμαι πραγματικά θα έβαζε την ασφάλειά μου σε κίνδυνο, ίσως και τη ζωή μου…”

condamnes18 Μ.Σ., 26 χρονών, Ουγκάντα

condamnes19 Ο., 30 χρονών, Λιβερία

“Πως δικαιολογήστε να μου στερείτε την ελευθερία μου; Πώς δικαιολογήστε να μου στερείτε την ευτυχία μου; Μου στερήσατε την οικογένειά μου και με αφήσατε ολομόναχο. Έχετε έρθει ποτέ στη θέση μου; Ξέρετε τι σημαίνει να σε περιφρονούν και να σε πετάνε στο περιθώριο; Γι’ αυτό που γεννήθηκες; Για κάτι που δεν έχεις επιλέξει;”

condamnes21 I., 32 χρονών, Παπούα-Νέα Γουινέα

condamnes17 Υ., 25 χρονών, Αλγερία

“Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην αλγερινή κοινωνία είναι ότι η ομοφοβία είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν οι πάντες και ενώνει ακόμα και τους χειρότερους εχθρούς. Αναγκάστηκα να το σκάσω από τη χώρα μου ταπεινωμένος γιατί δεν είχα πια το κουράγιο να τους αντιμετωπίσω.”

condamnes7a
Σ, 18 χρονών, Καμερούν

condamnes10 Σ., 27 χρονών, Συρία

“Αγαπάω την πατρίδα μου, αλλά η πατρίδα μου δεν με αγαπάει. Θα πέθανα για να προασπιστώ την ελευθερία της, αλλά η πατρίδα μου δεν θα έκανε το ίδιο για μένα.”

condamnes16 Α., 24 χρονών, Μπαχρέιν

condamnes13 Σ, 27 χρονών, Ντουμπάι

“Να ζει κανείς με ένα τέτοιο μυστικό -που είναι και ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνει ασφαλής- είναι τόσο εξουθενωτικό που έφτασα στο σημείο να μισώ τον εαυτό μου και να θέλω να αλλάξω αυτό που είμαι. Αλλά πλέον ζω με τη βεβαιότητα ότι έτσι γεννήθηκα και έτσι πρόκειται να πεθάνω.”

condamnes24 Ντ., 28 χρονών, Σενεγάλη

condamnes5a Τ., 27 χρονών, Μπαγκλαντές

”Το να είσαι γκέι εδώ είναι σαν να συμμετέχεις σε καρναβάλι. Φοράς μια μάσκα από αβεβαιότητες και απλά ελπίζεις ότι η Θεά της Τύχης θα είναι πάντα στο πλευρό σου και δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Δεν μπορείς παρά να ζεις κλεισμένος σε μια πραγματική ντουλάπα κλειδωμένη με τόσους σύρτες και μεντεσέδες ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ανοίξει ποτέ.”


Αυτή η ανάρτηση γίνεται με την ελπίδα κάποια στιγμή οι κάθε λογής “προοδευτικοί” πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κτλ. να σταθούν αλληλέγγυοι στα προβλήματα των ομοφυλόφιλων (ελλήνων και μεταναστών) όπως ακριβώς σήμερα διαφημίζουν την αλληλεγγύη τους προς τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι που βλέπετε παραπάνω δεν έχουν γεννηθεί στην χώρα μας αλλά κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστούν ένα ασφαλές καταφύγιο. Αν βρεθούν στην Ελλάδα καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα τους χορηγηθεί άσυλο, ούτε ότι η περίπτωσή τους θα γίνει αφορμή για χιλιάδες εκπομπές όπως π.χ. η περίπτωση Κούνεβα. Μπορεί να απελαθούν ανά πάσα στιγμή ακόμα κι αν έχουν σχέση με έλληνα – τον οποίο βέβαια ο νόμος δεν τους δίνει το δικαίωμα να παντρευτούν ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί δικαιώματα.

Μήπως λοιπόν οι ίδιοι προοδευτικοί μπορούν να μας πουν ως πότε θα πρέπει να κάνουν υπομονή για τα δικά τους δικαιώματά οι ομοφυλόφιλοι έλληνες πολίτες (που φορολογούνται και πηγαίνουν στρατό σε αυτή τη χώρα) και οι ομοφυλόφιλοι μετανάστες (άνθρωποι που έρχονται από χώρες όπου μπορεί να κινδυνεύει και η ίδια τους η ζωή); Μήπως να μας ενημερώσουν επίσης κατά πόσο στις εξετάσεις για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας οι ερωτήσεις θα μετράνε και την ανεκτικότητα των υποψήφιων απέναντι στους ομοφυλόφιλους και άλλες μειονότητες ακριβώς όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης;

‘Η μήπως με την ίδια ευκολία που σήμερα οι αντιρατσιστές του σαλονιού διαφημίζουν την τόλμη τους και πατρονάρουν τα παιδιά των μεταναστών με τον αριστερό “διεθνισμό” τους, αύριο θα μας πουν ότι λυπούνται πολύ αλλά η κοινωνία δεν είναι έτοιμη ακόμα και ότι για όλα φταίνε (όπως πάντα άλλωστε) η Εκκλησία, ο Καρατζαφέρης και όλοι οι συνήθεις ύποπτοι;

29 σχόλια:

DiViNe__ είπε...

wow!
Τελικά υπάρχουν και πολύ χειρότερα... το ήξερα βεβαίως, αλλά δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να φανταστώ το εύρος.
Τι να πω, μακάρι αυτές οι φωνές να φτάνανε μέχρι τα αυτιά τους και να μπορούσε να βρεθεί μια λύση και γι'αυτούς τους ανθρώπους.

Hfaistiwnas είπε...

Τι να πω βρε Hero, δεν μου είναι εύκολο να συνειδητοποιήσω ότι κάπου τιμωρείται η ομοφυλοφιλία.. πραγματικά αν και ακούω, αν και διαβάζω και βλέπω, είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος κάπου φοβάται για τη ζωή του επειδή .. ουφ..
Καλημέρα..

erva_cidreira είπε...

Συγχαρητήρια!

Και, τώρα, περίμενε τις αντιδράσεις.

Tales from the other side of town είπε...

Θα σου αντιγράψω ένα κομμάτι από συνέντευξη του Στάθη Καλύβα (καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο Yale), στην Καθημερινή:

Αυτό που με χαλάει.
Η απίστευτη γενίκευση της διαφθοράς στη χώρα μας. Και η κυριαρχία, εν είδει «τοτεμικής» σκέψης, μιας απλουστευτικής και πρωτόγονης αριστερόστροφης ιδεολογίας που ντύνει ό,τι πιο οπισθοδρομικό με τον μανδύα της «προοδευτικότητας» για να συντηρήσει το σημερινό τέλμα, μέσα στο οποίο ανθεί η διαφθορά.


Τα παραπάνω, φυσικά δεν ισχύουν μόνο για την διαφθορά που ανθεί στην ελληνική κοινωνία, αλλά προφανώς βρίσκουν εφαρμογή και στο συγκεκριμένο θέμα, όπου αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως "προοδευτικοί" (όπως σωστά αναφέρεται στο ποστ σου), είναι αυτοί που έχουν τις ισχυρές αγκυλώσεις ειδικά στα λοατ θέματα.

gay super hero είπε...

@ tales

Δεν θεωρώ ότι είναι "οπισθοδρομική" η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ και φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία. Κάθε άλλο. Άλλωστε δεν βλέπω με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί η γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Φτάνει βεβαίως να πληρούνται οι προϋποθέσεις ενσωμάτωσης - και σε αυτές να περιλαμβάνεται και ο σεβασμός των μειονοτήτων που προυπήρχαν στη χώρα.

Αυτό που με ενοχλεί και θέλω να καυτηριάσω είναι οι επιλεκτικές ευαισθησίες των διάφορων κατ'επάγγελμα αντιρατσιστών. Που καταγγέλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ το ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας ενώ παραμένουν παντελώς αδιάφοροι απέναντι στο ζήτημα της ομοφοβίας - όταν δεν την αναπαράγουν κιόλας.

Φτάνει να σκεφτεί κανείς πόσες ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και δημοσιογραφικές εκπομπές ελληνικής παραγωγής έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με θέμα το ρατσισμό και πόσες με θέμα την ομοφοβία (ελληνικής παραγωγής ελάχιστες - το μόνο που υπαρχει είναι μεταφορές ξένων έργων, τηλεοπτικών προγραμμάτων κτλ). Πόσα προγράμματα υπάρχουν σχετικά με το ρατσισμό στην εκπαίδευση και πόσα σχετικά με την ομοφοβία.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι παρά την ξενοφοβία της ελληνικής κοινωνίας κάποια ζητήματα προχωρούν ενώ κάποια άλλα μένουν πίσω. Και έρχονται όλοι αυτοί μετά να μας πουν ότι η κοινωνία "δεν είναι έτοιμη" - όταν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα για να την "ετοιμάσουν".

Tales from the other side of town είπε...

Μα ούτε εγώ εννοώ αυτό. Εννοώ ακριβώς την νοοτροπία ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως "προοδευτικοί" και όταν τους μιλήσεις για λοατ δικαιώματα, σφυρίζουν αδιάφορα.

Σου ξανα-αντιγράφω τί έγραψα.

αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως "προοδευτικοί" (όπως σωστά αναφέρεται στο ποστ σου), είναι αυτοί που έχουν τις ισχυρές αγκυλώσεις ειδικά στα λοατ θέματα.

erva_cidreira είπε...

Άλλωστε δεν βλέπω με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί η γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας τρόπος είναι να μην απαγορεύεται η ομογονεϊκότητα (υιοθεσία, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή) και να μην δυσκολεύεται η μονογονεϊκότητα των ελλήνων πολιτών.

Tales from the other side of town είπε...

Απολύτως σωστό το τελευταίο σχόλιο του έρβα.

George Tsitiridis είπε...

foveri anartisi !!bravo!!

tin omofovia tin zoume kathimerina
kai edo stin ellada
kai exeis poli dikio s afta pou les..
vevaia i enstasi mou einai oti then mporoume na tsouvaliazoume ola ta pragmata mazi..
giati na min mporoun ta paidia pou geniounde stin ellada na exoun ithagenia kai na mporoun na pane sxoleio na spoudasoun kai na einai ellines polites
kai taftoxrona to elliniko kratos na proothisei epitelous kai tin gay atzenda?
to ena then anairei to allo..
fisika exei endiaferon i stasi mas apenandi sto ena kai sto allo thema alla pistevo oti then prepei na yparxei to dilima i to ena i to allo
oute to giati to ena kai giati to allo?
kai ta dyo mazi then ginete?

apla oi omofilofilia einai ena thema pou then einai kai toso in ..
then einai to idio na polemas gia to metanasti to mavro kai tin aniperaspisti ginaika
kai to idio gia to pousti..sosta?

telos tha eixe endiaferon na apaitousan 2 ,3 zevgaria na nomimopoiithoun oi sxeseis tous giati o enas apo tous 2 then einai ellinas...

mipos eimaste vathia nixtomenoi akoma??

p.s asxto...erxete se liges meres megali vomva gia to thema gay organoseis... ante na sas do ..

gay super hero είπε...

@ erva

Δεν καλοβλέπω αυτό το επιχείρημα. Γιατί πολύ εύκολα μπορεί να αντιστραφεί και να πει κάποιος ότι για την υπογεννητικότητα ευθύνονται οι ομοφυλόφιλοι ή οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει παιδιά.

Ακόμα κι αν η ομογονεϊκότητα αναγνωριστεί και προστατευτεί, ένα μεγάλο μέρος ομοφυλόφιλων (κυρίως αντρών) θα συνεχίσουν να μην κάνουν παιδιά είτε γιατί δεν το επιθυμούν είτε γιατί οι πρακτικές δυνατότητες τεκνοποιίας παραμένουν πολύ πιο περιορισμένες (και πολύ πιο δαπανηρές) σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους ή τα ζευγάρια γυναικών.

Επιπλέον μεγάλο μέρος των ομοφυλόφιλων γονέων εκ των πραγμάτων δεν συμβάλλουν στην αύξηση της γεννητικότητας καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να ανάλάβουν έκθετα παιδιά είτε ως κηδεμόνες είτε ως ανάδοχοι γονείς παρά να κάνουν παιδιά οι ίδιοι.

Και ούτε θεωρώ ότι στατιστικά μπορούμε σοβαρά να ισχυριζόμαστε ότι το 10% του πληθυσμού μπορεί να αναπληρώσει την υπογεννητικότητα του 90%. Προσωπικά ως ομοφυλόφιλος καθόλου δεν με ενδιαφέρει να χρησιμοποιηθώ ως "επιχείρημα" για να "αθωωθούν" οι πολιτικές επιλογές και τα πρότυπα ζωής του 90% του πληθυσμού.

@ pisoglendis

Φυσικά και το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Δεν μπορεί όμως η μία ατζέντα να προωθείται και η άλλη να μένει στα αζήτητα.

Tales from the other side of town είπε...

gsh,

Προφανώς αυτό το επιχείρημα δεν αντιστρέφεται γιατί απλά είναι σαθρό, καθώς θυμίζει τύπους στυλ Πάτ Ρόμπερτσον, που λένε επίσης ότι οι ομοφυλόφιλοι ευθύνονται για τους σεισμούς και τα τσουνάμι. Αν καταλήγουμε σε τέτοιου τύπου επιχειρήματα τότε οκ.

Φυσικά ποτέ οι ομοφυλόφιλοι δεν θα αναπληρώσουν την υπογεννητικότητα του 90%, όμως είναι και αυτός ένας δρόμος.

Επιπλέον, οι πολιτικές επιλογές και τα πρότυπα του 90% (συν φυσικά και ενός μέρους του υπόλοιπου λοαδ 10% που θέλει να παίρνει πιστοποιητικά "προοδευτικότητας" και συμπαρατάσσεται), είναι αυτές που ορίζουν ένα πλαίσιο ακινησίας και τέλματος, τουλάχιστον για την Ελλάδα μιλώντας.

Τέλος, συμφωνώ με το ποστ σου, όμως όπως και σε προηγούμενό μου σχόλιο σε άλλο σου ποστ, επιμένω, ότι για πολλά από τα δεινά της Ελλάδας, ευθύνεται και η Εκκλησία. Θα σου επαναλάμβανα να μην την υποτιμάς.

erva_cidreira είπε...

Η ανοησία ακόμη κι αν αντιστραφεί θα παραμείνει ανοησία. Δεν θα γίνει ποτέ σοβαρό επιχείρημα.

Να θέσω όμως ως ομοφυλόφιλος πολίτης ευθέως κάτι που με προβληματίζει και που κι εσύ επισημαίνεις:
Είναι σίγουρο ότι χρειαζόμαστε έτσι άκριτα στη χώρα μας κάποιους από τους μετανάστες που με βεβαιότητα θα ανεβάσουν το ήδη υπάρχον υψηλό ποσοστό της ομοφυλοφοβίας και μισαλλοδοξίας;

Θα πρέπει να υπάρξουν ειδικά κριτήρια; Κι αν ναι, ποια;

gay super hero είπε...

@ erva

'Εγραψα κάτι που είναι σαφές: στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τίθεται σαφής υποχρέωση προς όσους επιθυμούν την ιθαγένεια να σέβονται το πλαίσιο ανεκτικότητας της κοινωνίας στην οποία θέλουν να ζήσουν. Και η πολιτεία από τη μεριά της αναλαμβάνει να ευαισθητοποιήσει αυτές τις ομάδες για ζητήματα διαφορετικότητας μέσω της εκπαίδευσης, των μέσων ενημέρωσης κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι η έκθεση που αναφέρω
γίνεται στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανακαλύψουμε εμείς τον τρόχο.

Βεβαίως στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία παράδοση διαχωρισμού του κράτους από τη θρησκεία, το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα αξιώνει ρόλο συνδιαμορφωτή της εκάστοτε νομοθεσίας ενώ ο ισλαμικός νόμος αποτελεί ήδη οικογενειακό δίκαιο στη Θράκη.

Γι αυτό και μία σοβαρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία θα φρόντιζε πρώτα να λύσει το θέμα των σχέσεων δογμάτων και κράτους και θα έθετε ως πρώτη προτεραιότητα την κατοχύρωση των σεξουαλικών μειονοτήτων που είναι και οι πιο ευάλωτες ώστε να κατοχυρωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η πολυπολιτισμικότητα δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συνύπαρξης.

Αλλά μιλάμε για μια σοβαρή πολιτεία, όχι για την Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Ομοφοβία στα μίντια? Θυμάστε την περίπτωση της καρ... της Στεφανίδου που δίκασε και καταδίκασε έναν άνθρωπο που διορ΄γανωνε πάρτυ σε γκέϊ μαγαζιά, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αυτοκτονήσει μέσα στο κρατητήριο? Είδατε κανένα γκέι απο αυτούς που κατα δεκάδες στελεχώνουν όλες τις αντίστοιχες εκπομπές να κάνει κάτι για αυτό? Και βέβαια οι αντιρατσιστές ή "αντιρατσιστές" έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες, αλλά δεν είδα κανέναν σας να καταδικάζει το ρατσιστόμουτρο τον Χάιντερ (δικά μας βλέπεις) - αλλά εδώ υπα΄ρχουν γκέι που θαυμάζουν ακόμη την Θάτσερ (άικον, κουκλίτσες μου...). Στις παρέες μου (που είναι απόλα - ιφ γιου νοου γουαραμην) ο ορισμός του λεβέντη είναι ο τύπος που εξεγείρεται ενάντια στον καθημερινό αυταρχισμό με όποιο κόστος κι αν έχει αυτή εξέγερση... Κλό απόγευμα σε όλους!

George Tsitiridis είπε...

stin periptosi tis aftoktonias kai tou gay bar an kai oi epoxes itan diskoles
kai milame gia merika xronia prin
ipirkse megali kinitopoihsi
kai topothetiseis
kai polla polla alla

ta thimamai poli kala
kai exo kai arxeio ekpompon apo afta
me valianato ktl ktl
opos kai diafora deltia tipou tis epoxis

George Tsitiridis είπε...

ego leo gia afto

Ομοφοβία στα μίντια? Θυμάστε την περίπτωση της καρ... της Στεφανίδου που δίκασε και καταδίκασε έναν άνθρωπο που διορ΄γανωνε πάρτυ σε γκέϊ μαγαζιά, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αυτοκτονήσει μέσα στο κρατητήριο?

Leviathan είπε...

adianoito einai na simvainoun ola auta...makari na allaxoun ta pragmata...kali evdomada

another george blog είπε...

Φοβερή ανάρτηση, όντως. Ξεκινώντας να διαβάζω (και να κοιτάζω τις φωτογραφίες) δεν περίμενα να με επηρεάσει τόσο.

Εννοείται πως συμφωνώ μαζί σου. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και δεν μπορώ με τίποτα να κατανοήσω πως το δικό μας θέμα συνεχίζει να πέφτει όλο και χαμηλότερα στην λίστα.

Κανείς δεν λέει να μην αποδοθούν τα δικαιώματα των μεταναστών, ζω και συναναστρέφομαι καθημερινά με ανθρώπους που μεγάλωσαν εδώ ή που γεννήθηκαν, μορφώθηκαν και ζουν εδώ. Όμως υπάρχουμε κι εμείς. Και αν δεν γίνει κάτι, πάντα θα υπάρχει κάτι άλλο που θα είναι πιο πάνω στην λίστα.

Επίσης διαφωνώ κάθετα με την "λύση" Καρατζαφέρη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να είναι ζήτημα δημοψηφίσματος. Είναι αδιανόητο.

Unknown είπε...

Καταπληκτικό κείμενο!

Αν είναι δυνατόν τέτοιες ιστορίες το 2010

gay super hero είπε...

@ bear, anothergeorge

Ευχαριστώ :-)

Όσο για την Καρατζαφέρη και τον Άνθιμο οι "προοδευτικοί" όποτε θέλουν μας τους παρουσιάζουν ως "μπαμπούλες" και κρύβονται από πίσω τους και όποτε θέλουν (όπως σε αυτή την περίπτωση) τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Και δεν είναι μόνο το θέμα της ψήφου των μεταναστών. Εγώ δέχομαι ότι ο αριθμός αυτών που μπορούν να διεκδικήσουν άμεσα την ιθαγένεια και να ψηφίσουν είναι πολύ μικρός.

Είναι ότι η κυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να εξαγοράσει "πόντους προοδευτικότητας" τόσο από το προς τα αριστερά της ακροατήριο όσο και στο εξωτερικό (βλέπε Σοσιαλιστική Διεθνής)

Προφανώς θεωρεί ότι το αριστερό ακροατήριο δεν θα είχε συγκινηθεί το ίδιο αν νομοθετούσε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων....

sCaTterBraiN είπε...

μπράβο για την ανάρτηση, και πολύ ενδιαφέροντα τα σχόλια.

θα σταθώ στο θέμα του σεβασμού των των μειονοτήτων που προϋπήρχαν στη χώρα - γιατί πρόβλημα με τους λοατ πιστεύω ότι έχουν σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι και οι αφρικανοί. ελπίζω να έχω λάθος.

sCaTterBraiN είπε...

φυσικά ανάλογο πρόβλημα έχουν και με τις γυναίκες. οπότε, τι γίνεται;

gay super hero είπε...

@ scatterbrain

To θέμα δεν είναι τι πρόβλημα έχει ο ένας και ο άλλος. Άλλωστε δεν φαντάζομαι να έρχεται κανείς εδώ για να κάνει τζιχάντ.

Το θέμα είναι τι έχουν κάνει όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" τόσα χρόνια για το θέμα των σχέσεων θρησκείας και κράτους, τι έχουν κάνει για να διδάξουν το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα στην εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης κτλ. Τελικά αυτά τα παιδιά είτε γηγενείς είναι είτε αλλοδαποί τι μηνύματα παίρνουν από την ελληνική πολιτεία;

Για να λειτουργήσει μια πολυπολιτισμική κοινωνία πρέπει οι πάντες να μάθουν να σέβονται όλους τους υπόλοιπους. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται θεσμοί και διαδικασίες, όχι να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη να διαμορφωθούν από μόνα τους.

Εδώ αντί για θεσμούς έχουμε μόνο διεθνιστικές "ευαισθησίες" παλαιοαριστερού τύπου.

another george blog είπε...

Και μην ξεχνάμε το πρόσφατο γεγονός όπου ένας -πουδενθυμάμαιτηνεθνικότητάτου- ήθελε να πάρει την Γαλλική υπηκοότητα αλλά επέβαλε στην Γαλλίδα γυναίκα του να φορά μπούρκα. Το αίτημά του απορρίφθηκε.

George Tsitiridis είπε...

toso kairo to leo na kanoume mia poreia ekso apo ta grafeia tou pasok
dioti eno egine kivernisi ...
ksexase tis iposxeseis kai tin lgbt atzenta!!

oso gia to karatzaferi kai tous allous min ksexname oti yparxei kai to dikaioma na leei o kathenas ti gnomi tou
opos tin leme kai emeis..
stin periptosi pou then lene terata alla apla milane..
then exei kapoios to dikaioma na tous empodisei..

Raggedy Man είπε...

Μην υποτιμάς την ικανότητα, τη θέληση των ανθρώπων να στηρίξουν άλλους ανθρώπους ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις τους...
Και, ρε συ, μια παρατήρηση, θα προτιμούσα η αναφορά στην Κούνεβα να είχε αποφευχθεί...

gay super hero είπε...

@ indiefuck

Μακάρι να τη δούμε αυτή τη θέληση που λες γιατί μέχρι τώρα...

Και η αναφορά στην Κούνεβα έγινε ακριβώς για να δείξει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στον τρόπο με τον οποίο ιεραρχούνται τά πράγματα. Μπορείς να το συγκρίνεις με την περσινή περίπτωση ενός 19χρονου γκέι που αυτοκτόνησε στην Κοζάνη αφού προηγουμένως ο αδελφός του τον είχε στείλει στο νοσοκομείο από το ξύλο.

Όπως ξέρεις ούτε μία εκπομπή και ούτε ένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με το θέμα...Από τα ψιλά των εφημερίδων το μάθαμε...

Raggedy Man είπε...

Ρε... Δεν μπορώ να συγκρίνω καμία περίπτωση με καμία άλλη... Η αδικία είναι κατάφορη και για τους δύο. Τα media, τα ψιλά και τα χοντρά να πάνε να γαμηθούνε... Καταλαβαίνω ότι, μερικές φορές οι συγκρίσεις, αν και επίπονες, είναι αναπόφευκτες, απλά... Τέλος πάντων... Ζόρικα θέματα...

gay super hero είπε...

Όταν όμως η αντιμετώπιση δύο εξίσου άδικων και απάνθρωπων περιστατικών γίνεται με άνισο τρόπο τότε η αδικία γίνεται διπλή όπως καταλαβαίνεις...

Και μένα μπορεί να μη με ενδιαφέρουν τα media και να μην τα παρακολουθώ κιόλας αλλά διαμορφώνουν την κοινώνία στην οποία ζω. Κανείς δεν αμφισβητεί ούτε το δράμα που περνάει η Κούνεβα ούτε την πλήρη ανικανότητα (ή απροθυμία) του ελληνικού κράτους να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης. Μιλάμε για τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που καπηλεύτηκαν την περίπτωσή της για να προβάλουν το "προοδευτικό" τους προφίλ ενώ άλλα θέματα τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι....