.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο GAY SUPER HERO ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Με την ευκαιρία της προβολής αυτού του βίντεο, θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές της “Νέας Τηλεόρασης” στην Κρήτη που έκαναν τον κόπο να αναζητήσουν μαρτυρίες καθημερινών ομοφυλόφιλων της “διπλανής πόρτας” - και μάλιστα για μια εκπομπή που απευθύνεται στο κοινό της ελληνικής επαρχίας. Μακάρι να ακολουθούσαν το παράδειγμά τους και οι συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι της Αθήνας…


Εύχομαι καλή επιστροφή σε όλους και καλή δύναμη για το χειμώνα που έρχεται :-)

22 σχόλια:

erva_cidreira είπε...

Εξαιρετικός!!!

g for george είπε...

Αυτόγραφο. Τώρα!

Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες μαρτυρίες τέτοιου τύπου στην τηλεόραση. Εύγε :-)

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Και εγώ που νόμιζα ότι θα σε έβλεπα!!!

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο βρε παιδί, καλά τα είπες!
Μακάρι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες εκπομπές και άλλοι σαν εσένα!!!

mahler76 είπε...

και γιατί δεν βγήκες να σε δούμε αφού είσαι τόσο hero?? επίσης είναι δυνατόν να κρύβεις και από την ηλικία σου? χαχαχαχα

Πάντα επιτυχίες πάντως.

gay super hero είπε...

Ναι, είναι αλήθεια ότι παρά την ηλικία μου έχω αρκετές απ'αυτές ;-)

Επίσης σε αντίθεση με άλλους στην ηλικία μου έχω πτυχία, δουλειά, σπίτι κτλ.

Οπότε που καιρός για ξόμπλιασμα και κατινάζ...

sCaTterBraiN είπε...

ωραίος! καλή επιστροφή!

Unknown είπε...

Παρ'ότι είμαι εξωτερικό σε άκουσα.
Μπράβο μανάρι

nikos είπε...

Μπράβο σου φίλε, ήσουν πολύ καλός και μπράβο και στο κανάλι. Μια συμβουλή, πάντως, και με όλο το θάρρος: μην παρασύρεσαι. Δεν χρειάζονται προσωπικές συγκρίσεις. Καθένας είναι ότι είναι για τον εαυτό του...

ProFyLaKtiKo είπε...

δεν ήξερα ότι η κρητική τηλεόραση είναι τόσο μπροστά !

good work!

stella είπε...

καλλητεχνικο κατιναζ!


αντε και στον ΑΝΤ1 ευχομαι,τελικα η κρητη πρωτοπορει!

Neverlandean είπε...

Φτου φτου δε σε μάτιαξε το πάνελ με τόσο παίνεμα; ;P

Πολύ καλά και απλά τα είπες GSH μπράβο και μπράβο και στην εκπομπή, σε αντίστοιχο μεγάλο ιδιωτικό κανάλι θα σε έβγαζαν να μιλήσεις μόνο αν ήσουν τρανς που βγήκε στο κλαρί από τα 14 για να μαζέψει λεφτά και την εγχείρηση και εν τω μεταξύ έπεσε και στα ναρκωτικά. Κάτι με drama τέλος πάντων.

Ανώνυμος είπε...

"Βαγγέλη", συγχαρητήτρια, κέρδισες τα εύσημα των στρέιτ ψυχολόγων, τελεπερσόνων και ξερωγωτιάλλο ("συγκροτημένος", "σοβαρός", "σχεδόν σαν εμάς", "αξιόλογος ΑΝ ΚΑΙ έχεις αυτή τη σεξουαλική προτίμηση"), αν εσύ τη βρίσκεις με αυτά και θεωρείς ότι κάνεις κάτι εμένα προφανώς δεν μου πέφτει λόγος. Θα σου έλεγα ότι κάτι τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται φάτσα-φόρα, χωρίς ψευδώνυμα και τηλεφωνικές συνδέσεις, εκεί με τους άλλους δίπλα στους άλλους, αλλά φυσικά ούτε κι εγώ θα έκανα κάτι τέτοιο οπότε το βουλώνω. Χώρια που έθεσες και πολλά ορθά ζητήματα (απώλεια εφηβείας, το πρόβλημα της κατά τα άλλα στρέιτ οικογένειας κλπ). Το ερώτημά μου όμως είναι ένα: καλά εσύ ο "συγκροτημένος", ο "αξιόλογος" ο "κατά τα άλλα" φυσιολογικός τραπεζικός που δεν πολυ"φαίνεται". Με εμάς τις κραγμένες τι γίνεται; Τι γίνεται με τους πούστηδες και τις αδερφές; Μπορεί ένας γυναικωτός να γίνει τραπεζικός; δάσκαλος; Μπορεί μια τελειωμένη να χαρακτηριστεί "αξιόλογος άνθρωπος"; (Πρόσεξε, ο κ. ψυχολόγος που μίλησε μετά από σένα, σε χαρακτήρισε "ωραίο πρότυπο ομοφυλόφιλου...", μετά κόμπιασε ελάχιστα και συμπλήρωσε "...ανθρώπου" (βλέπεις φίλε μου, ακόμα κι εσένα, τον σοβαρό και αξιόλογο, δεν μπορούσε να σε πει "ομοφυλόφιλο ΑΝΤΡΑ"...). Αυτό που θέλω να πω, έτσι για να μετριάσω - σα κακιά αδερφή που είμαι - και λίγο τη χαρά σου για τα μπράβο των στρέιτ, είναι ότι κάτι τέτοιες προσεγγίσεις, που αναγνωρίζουν την υπεροχή των στρέιτ - είναι αυτοί που δεν κρύβουν το πρόσωπό τους, είναι αυτοί που κρίνουν, είναι αυτοί που απονέμουν εύσημα, είναι αυτοί των οποίων την αποδοχή αναζητούν οι αδερφές, οι μαύροι και οι μετανάστες (ενδεχομένως και οι γυναίκες, μη γελιόμαστε) - κάνουν, τώρα πια, περισσότερο κακό παρά καλό. Θά 'πρεπε να είσαι εκεί, αγόρι μου, κι όταν ο παπάρας σου έλεγε κατάμουτρα "φαίνεστε αξιόλογος άνθρωπος" να του γύρναγες πίσω την προσβολή λέγοντάς του "κι εσείς το ίδιο". Δεν είμαστε σκυλάκια να μας εκπαιδεύουν στα κόλπα του αστικού σαλονιού. Το θέμα δεν είναι να γίνουμε εμείς στρέιτ. Το θέμα είναι να γίνουν αυτοί γκέι. Εγώ πρότυπό μου θέλω την τελειωμένη όχι την (μισο)κρυφή.

Δημήτρης

gay super hero είπε...

@ Δημήτρης

Οκ, καταρχάς να σου πω ότι δεν είναι "ψευδώνυμο" :-). Τα υπόλοιπα που γράφεις, σωστά τα θέτεις και μπορώ να σου προσθέσω ακόμα περισσότερα ("θέλει να κάνει...γάμο" αντί του "θέλει να παντρευτεί", τα περί σεξουαλικής "προτίμησης" κτλ). Αν παρακολουθήσεις και τα υπόλοιπα βίντεο της ίδιας εκπομπής θα δεις ακόμα περίσσότερα πράγματα που δικαίως θα προβλημάτιζαν τον καθένα. Και φυσικά αποτελεί πρόβλημα όταν κάποιος δηλώνει ότι "εκπλήσσεται" που ακούει έναν "αξιόλογο" ομοφυλόφιλο σε μια χώρα που έχει βγάλει τόσους ομοφυλόφιλους που υπήρξαν πνευματικοί κολοσσοί.

Από την άλλη εμμένω σε αυτό που έγραψα στην αρχή. Τα στερεότυπα του πάνελ και της ετεροφυλόφιλης κοινωνίας γενικότερα είναι πανταχού παρόντα και σε αυτή την εκπομπή, όμως αυτό που τους τιμά και δεν συνηθίζεται γενικότερα είναι ότι αναζήτησαν τις μαρτυρίες πραγματικών ομοφυλόφιλων (εκτός από τη δική μου παρουσίασαν κι άλλες, όχι τηλεφωνικές αλλά γραπτές)

Ο λόγος που ανέβασα το βίντεο δεν είναι βεβαίως ότι η ματαιοδοξία μου τρέφεται από τους επαίνους του πάνελ, αλλά ότι αποτελεί μέρος της δραστηριότητας αυτού του μπλογκ και παράδειγμα του δημόσιου λόγου που προτείνω σχετικά με τα ζητήματα των ΛΟΑΔ. Γιατί - φαντάζομαι να συμφωνήσεις μαζί μου- πέρα από τις προκαταλήψεις των ετεροφυλόφιλων δημοσιογράφων υπάρχει στην Ελλάδα ένα πρόβλημα στο να επικοινωνήσουμε τα ζητήματα που μας αφορούν ως πολίτες χωρίς ψευδο-επαναστατικότητες και φανφάρες.

Ανώνυμος είπε...

@Οικοδεσπότη. Πρώτα-πρώτα, θερμά σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις στη "σεντονιάδα" μου! Ξέρω τι λες και το καταλαβαίνω, η διεκδίκηση όμως της πραγματικής, χωρίς όρους, όρια και αστερίσκους ισότητας δεν είναι ψευδοεπαναστατικότητα. Δεν ζητάμε κάτι από τους άλλους, ζητάμε κάτι που θα έπρεπε να το είχαμε χωρίς πολλά πολλά. Ενώ όμως έχεις τις ίδιες ανάγκες με κάθε ξεφωνημένη - και θα έπρεπε να έχεις και τα ίδια δικαιώματα - θα μπορούσε μια τέτοια περίπτωση να σταθεί στην εκπομπή, έστω και με επιχειρήματα καλύτερα από τα δικά σου; Τέλος πάντων, νομίζω ότι συμφωνούμε περισσότερο από ότι διαφωνούμε και εν πάση περιπτώσει μπράβο σου που μιλάς (μπράβο και για το μπλογκ, το οποίο παρακολουθώ).
Δημήτρης (επίσης πραγματικό όνομα, και σόρι αν τα εισαγωγικά πριν φάνηκαν ειρωνικά).

ΥΓ-ναι, το "θέλει να κάνει γάμο" παίρνει βραβείο ...

Ethan Raynolds είπε...

θα συμφωνήσω με το γατόνι...Αλλά και πάλι είναι μία αρχή....!!!

Unknown είπε...

Εγώ πιστεύω το να έδειχνε φάτσα θα ήταν μέγα λάθος τη στιγμή που ζούμε σε αυτό το κωλοχανείο που λέγετε Ελλάδα, και την στιγμή που δουλεύει σε τράπεζα.
Βέβαια δεν υπάρχει νόμος να σε απολύουν για ομοφυλοφιλία, αλλά άνετα τα αφεντικά μπορούν να σου βρουν αιτία απόλυσης.
Για παράδειγμα μπορούν να στην παίξουν και να σε απολύσουν για κλοπή κι εσύ να μην ξέρεις τίποτα.
Αντε μετά να αποδείξεις τι;

Leviathan είπε...

bravo sou! kai bravo kai stin ekpobi! :) kalo apogeuma!

gay super hero είπε...

@ bear

Από την αρχή μου ζητήθηκε να συμμετέχω τηλεφωνικά αφού το κανάλι είναι στην Κρήτη. Οπότε δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα.

Unknown είπε...

Πέρα από αυτό. Εγώ μίλησα γενικά τι θα μπορούσε να συμβεί.

someonegay είπε...

Γεια σου.
Ειπώθηκε και κάτι σχετικό με το γάμο. Καταρχήν δεν είναι όλοι (οι γκέι) ύπερ του γάμου. Δικαιολογημένα πιστεύω. Όχι επειδή έχουμε χάσει τον μπούσουλα αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό επειδή δεν υπάρχει αυτη η ένταξή μας σε κανένα τομέα (στην εκπαίδευση, κοινωνία κλπ. όπως επίσης ειπώθηκε). Δεν έχουμε λοιπόν 'μπούσουλα' (δεν τον είχαμε για να τον χάσουμε) για την ομοφιλιφιλία, ούτε εμείς, ούτε η κοινωνία, ούτε κανείς.
Κι αυτο δυσκολεύει τα πράγματα για όλους και προπάντων για μας.

cypriotguy είπε...

mpravo! :))telia ta ipes! :))