.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

loukas giorgas4


“- Τι κακό ακούστηκε και σ’ επηρέασε;

Ακόμη και το να πει κάποιος –όπως εσύ νωρίτερα– ότι είμαι «φαβορί» δεν είναι καλό για μένα. Κάθε φορά που ακούω ακόμη και κάτι καλό το «στύβω» και το πετάω. Για να μπορώ να προχωράω.

- Και οι γυναίκες; Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, έχεις πολλές θαυμάστριες...

Μου αρέσει να είμαι με μία γυναίκα και να μοιράζομαι πράγματα.

- Σε αυτή τη φάση όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά στη ζωή σου. Ισχύει το ίδιο και για τα προσωπικά σου;

Ναι, είμαι ερωτευμένος. Και είμαι πολύ χαρούμενος.”


[Από συνέντευξη του φετινού εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision Λούκα Γιώρκα στο περιοδικό DownTown.]

loukas giorkas3


“- Σου λείπει η συντροφικότητα;

Αυτό είναι κάτι που θέλω πολύ στη ζωή μου. Αν είσαι μόνος σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις, αν έχεις κάποιον άνθρωπο δίπλα σου είναι πολύ καλύτερα.

- Πολλοί θα έλεγαν ότι με τέτοια αναγνωρισιμότητα και εξωτερική εμφάνιση θα έκαναν ουρές τα κορίτσια.

Και τι να κάνω; Να πάρω ολόκληρες ουρές; Δεν γίνεται! Δεν είμαι άπληστος, ψάχνω τη μία και μοναδική, αλλά δεν μπορώ να είμαι με τη μια και την άλλη μέχρι να βρω το τέλειο για μένα.

-Οι γυναίκες σε φλερτάρουν περισσότερο τώρα που είσαι αναγνωρίσιμος;

Αν σου πω ότι δεν μου την έχει πέσει καμία μέχρι τώρα, τι θα πεις; (γελάει) Δεν μου έχει συμβεί. Αλήθεια! Μόνο από το Facebook μπορεί να μου στείλουν μερικά μηνύματα, φωτογραφίες.“


[Από συνέντευξη του νικητή του Master Chef Άκη Πετρετζίκη στο περιοδικό People.]

petretzikis


Με ποιον συμπαίχτη του θα κοιμάται ο Άκης του Master Chef;

Ο 26χρόνος Θεσσαλονικιός που κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση και πήρε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα Master Chef βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και αναζήτα στέγη. Όχι όμως μόνο για εκείνον αλλά στέγη για δύο! Με ποιον όμως θα μοιράζεται την ίδια στέγη ο Άκης στην Αθήνα; Με το Γιάννη Μάργαρη …Εξάλλου οι δυο τους είναι πολύ καλοί φίλοι και έχουν «δέσει» σαν παρέα. Έτσι λοιπόν πήραν από κοινού την απόφαση να συγκατοικήσουν στην Αθήνα.”


[Από κουτσομπολίστικο δημοσίευμα του gossip-tv.gr]

petretzikis2


Νεαρά παιδιά και εμφανίσιμα, άγουρες διασημότητες στον αυτιστικό μικρόκοσμο της ελληνικής τηλεόρασης και του εγχώριου σταρ-σύστεμ. Παιδιά που δεν έχουν συνηθίσει τη δημοσιότητα, ούτε γνωρίζουν καλά-καλά πως να χειριστούν την υπερβολική έκθεση στα media. Τα περιοδικά του κωστοπουλικού lifestyle και του μεγάλου γυναικείου κοινού τους περνούν υποχρεωτικά από τη βάσανο των νοσηρά αδιάκριτων ερωτήσεων που περιέχουν τη μία προσδοκώμενη (και “αυτονόητη”) απάντηση: Έχεις θαυμάστριες; Σε φλερτάρουν οι γυναίκες; Κάνουν ουρές τα κορίτσια;

Με αυτό τον όχι και τόσο λεπτό τρόπο εκμαιεύεται η απαραίτητη δήλωση ερωτικών φρονημάτων: “Μου αρέσει να είμαι με μια γυναίκα”, “Ψάχνω τη μία και μοναδική”. Εδώ δεν ισχύει το περίφημο “Κανείς δεν πρέπει να λέει τι είναι, τί μας νοιάζει τί κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του;” - αν είναι ετεροφυλόφιλος πρέπει να το λέει και να το φωνάζει. Ποιο γένος “επιτρέπεται” να εκδηλώνει ερωτικό ενδιαφέρον για το Λούκα, τον Άκη, το Θεοχάρη, το Νίνο, το Σάκη και τα άλλα παιδιά; Μα φυσικά μόνο “οι γυναίκες”, “οι θαυμάστριες”, “τα κορίτσια”.

Την ίδια στιγμή στην Άγρια Δύση του διαδικτύου κάποια άλλα δημοσιεύματα, εξίσου νοσηρά και αδιάκριτα, κλείνουν το μάτι στον αναγνώστη σχετικά με τις “πραγματικές” προτιμήσεις του “βρώμικου κόσμου της show-business” με δήθεν “χαριτωμένους” σκανδαλιστικούς τίτλους όπως “με ποιον κοιμάται ο τάδε;” δίνοντας -με τα κοροϊδευτικά γελάκια τους και τις δήθεν-τάχα μου αθώες σπόντες τους- μια πρόγευση στους εκκολαπτόμενους τηλε-σταρ για το πόσος χλευασμός και λοιδορία τους περιμένει αν τολμήσουν να ξεμυτίσουν από το μαντρί της ετεροφυλοφιλίας.

Πρόκειτα για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: ο εξαναγκασμός σε δηλώσεις σεξουαλικών φρονημάτων δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς το φόβο και την τρομοκρατία του outing...



9 σχόλια:

George Tsitiridis είπε...

kai telika isxiei ena pragma gia na min to kourazoume

1. an then deis then mporeis na peis.
2. an o allos then dilosi kati sigekrimeno kai na xtipas to kefali sou
then allazei kati
eimaste afto pou emeis niothoume kai emeis dilonoume
ego niotho agori as poume
pane esi kai pes oti eimai elefandas...

Hfaistiwnas είπε...

Και όσο ο κόσμος ζητάει κουτσομπολιό έτσι θα γίνεται.. αλλού θα δίνεται το βάρος..

g for george είπε...

Πρώτον, να ξεκινήσω λέγοντας ότι βλέποντας την φωτογραφία πριν διαβάσω για ποιον αναφέρεται το ποστ, νόμιζα πως ήταν ο Λούκας. Φτυστός;

Δεύτερον, τι περίμενες; αυτό συμβαίνει παντού. Εντός και εκτός σόου μπιζ. Η πλειονότητα θέλει να δείχνει στον έξω κόσμο και στην οικογένεια κάτι άλλο από αυτό που είναι. Αυτό που περιμένουν εκείνοι γι' αυτούς να είναι. Δεν θα υπήρχαν τόσες αγγελίες αλληλοκάλυψης αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Πρέπει να έχει πολύ θάρρος και κότσια κάποιος για να μιλήσει ξεκάθαρα για τον εαυτό του.

gay super hero είπε...

@ g for george

Δεν υπονόησα ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που λένε ότι είναι. Απλά παρατηρώ ότι συστηματικά σε όλες τις αντίστοιχες συνεντεύξεις το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να τους ζητάνε στην ψύχρα να το δηλώσουν: "Πες μας λοιπόν, πόσο σου αρέσουν οι γυναίκες;". Αυτό είναι το σοκαριστικό στην υπόθεση.

Και το άλλο που γράφεις για τη φωτογραφία δεν το πολυ-κατάλαβα. Του Λούκα είναι η φώτο αφού χρησιμοποίησα (και) τη δική του συνεντευξη.

g for george είπε...

Σαφώς και δεν υπονόησες κάτι τέτοιο και το γράφω τώρα στο σχόλιο προς διόρθωση. Μιλούσα γενικά ότι ακόμα και κάποιος να ήταν γκέι, αναγκαστικά θα αναγκαζόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις περί θαυμαστριών, τι του αρέσει στις γυναίκες, κτλ.

g for george είπε...

Α, οκ, ήταν τελικά η φωτό του Λούκα! για μια στιγμή νόμιζα ότι διάβαζα για άλλον και άλλον έβλεπα!

Gay in Evia είπε...

Αχ τι μου θύμισες, τι μου θύμισες...

http://www.youtube.com/watch?v=z_Ie34SNRTA&t=385s

Τι να πρωτοκράξεις? Την ερώτηση, ή την αντίδραση του Τότσικα όταν υπονοείται ότι μπορεί να είναι gay...?

gay super hero είπε...

@ gay in evia

"Σαν κάτι αμερικάνικες εκπομπές που βγαίνει ο άλλος και λέει "ε ναι λοιπόν είμαι γκέι"

Μονό στις αμερικάνικες εκπομπές μπορούν να συμβούν αυτά. Εδώ στις ελληνικές τα βρίσκουμε ξεκαρδιστικά.

Tommy είπε...

Απλά με μια πονηρή ερώτηση σε φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων, δηλαδή να δηλώσεις τι είσαι.

Και επειδή σε στριμώχνει έτσι ο συνομιλητής, αναγκάζεσαι να πεις και να δηλώσεις αυτό που είσαι.

Αν δηλώσεις στρέιτ, τότε όλα οκ και συνεχίζουμε τις ερωτήσεις ώς συνήθως, άν όμως όχι, τότε κάνεις νούμερα στην τηλεόραση και φυσικά πουλάς χιλιάδες (κίτρινες) φυλλάδες.

Άδικο?