.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η DANA INTERNATIONAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ EUROVISION!

13 χρόνια μετά τη νίκη που χάρισε στο Ισραήλ, η 38χρoνη πλέον Dana International θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να εκπροσωπήσει την πατρίδα της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Aργά χτες βράδυ η βετεράνος του διαγωνισμού στέφτηκε νικήτρια του ισραηλινού εθνικού τελικού ανάμεσα σε δέκα διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες και πήρε τελικά το εισιτήριο για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας με το καινούριο της τραγούδι “Ding Dong” . Η νίκη της Dana οφείλεται στην υψηλή βαθμολογία που έδωσε η κριτική επιτροπή στη ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού, καθώς το τηλεοπτικό κοινό που ψήφιζε από το σπίτι έδωσε την πρώτη θέση σε μια μπαλάντα που τραγούδησε η Ιντίτ Χαλεβί.


Η Dana International κέρδισε το διαγωνισμό που διοργανώθηκε το 1998 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας με το τραγούδι “Diva” που είχε συγκεντρώσει τότε 174 βαθμούς (δέκα από αυτούς έδωσε η Ελλάδα). Το τραγούδι αναφερόταν στις δυναμικές γυναίκες που άφησαν τη σφραγίδα τους την παγκόσμια ιστορία όπως η Μαρία Κάλλας, η Κλεοπάτρα και η βασίλισσα Βικτώρια και πούλησε 400 χιλιάδες αντίτυπα διεθνώς. Απαντώντας στους συντηρητικούς συμπατριώτες της που είχαν αντιδράσει έντονα στην επιλογή μιας τρανσέξουαλ για να εκπροσωπήσει τη χώρα, η Dana είχε δηλώσει: “Η νίκη μου αποδεικνύει ότι έχω το Θεό στο πλευρό μου. Θέλω να στείλω στους επικριτές μου ένα μήνυμα συγχώρεσης και να τους ζητήσω να αποδεχτούν εμένα και τη ζωή που κάνω. Είμαι αυτό που είμαι και αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύω στο Θεό. Είμαι κι εγώ κομμάτι του εβραϊκού έθνους.”


Η Dana χάρισε στο Ισραήλ την τρίτη νίκη του στα χρονικά το διαγωνισμού. Την επόμενη χρονιά, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν, πηγαίνοντας να παραδώσει το τρόπαιο στη διάδοχό της, σκόνταψε στο φόρεμα και έπεσε από τη σκηνή τη στιγμή της βράβευσης! Συμμετείχε και πάλι στο διαγωνισμό το 2008, αυτή τη φορά ως συνθέτης και στιχουργός για το τραγούδι του (κούκλου) Boaz Mauda που κατέκτησε την ένατη θέση. Το 2011 θα είναι η δεύτερη πρώην νικήτρια που δοκιμάζει την τύχη της ξανά, αφού η διοργανώτρια Γερμανία εκπροσωπείται και φέτος από την περσινή νικήτρια Lena με το τραγούδι “Taken by a Stranger”.

Ο τίτλος “Ding Dong” είναι μάλλον καλός οιωνός αφού στην ιστορία του διαγωνισμού έχει συνδεθεί με την αξέχαστη νίκη της Ολλανδίας το 1975! Για να διαγωνιστεί όμως στον τελικό, η Dana θα πρέπει πρώτα να περάσει από το δεύτερο ημιτελικό στις 12 Μαϊου. Είναι πολύ νωρίς για προγνωστικά, αλλά τί λέτε; Θα τα καταφέρει για δεύτερη φορά;



12 σχόλια:

GEIGREEK είπε...

telia! exei vgalei kala tragoudia...kai auto to tragoudi kalo ine!

Blog Skepseon είπε...

H Dana θα κάνει περίπατο στην EUrovision!

Hfaistiwnas είπε...

Δεν μου άρεσε τόσο πολύ!
Καλή επιτυχία!!!

'Ανθρωπος στον Πλανήτη είπε...

Με χαρά ξαναβλέπουμε παλιούς γνώριμους να συμμετέχουν ξανα στην eurovision! Και η συγκεκριμένη κυρία είναι κι απ' τις πολύ αγαπημένες μας. Τώρα για το τραγούδι... εντάξει δεν τρελλάθηκα κι όλας. Ένα συμπαθητικό γιουροβιζινιακό κλισέ είναι. Δεν το βλέπω να σαρώνει. Αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Υ.Γ.
Σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση Ηρωα. Προσωπικά σ' ευχαριστώ που μου θύμησες αυτον τον κούκλο τον Boaz και ξεκίνησε όμορφα η μέρα μου... ;-)

Gay in Evia είπε...

Ααααααααχχχχ! Μύρισε 90ίλα!

Το τραγουδάκι μέτριο. Αλλά αν δεν τη δούμε στη σκηνή δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα τα πάει...

gay super hero είπε...

@ gay in evia

Δεν διαφωνώ, αλλά είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο των τραγουδιών που έστειλαν οι υπόλοιπες χώρες σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια που πιστεύω ότι θα καταλήξει άνετα μέσα στη δεκάδα :-)

@ πλανητάνθρωπος

Πως μπόρεσες να ξεχάσεις τον Μποάζ; :-Ρ

gay super hero είπε...

Επίσης δεν βλέπω κανέναν να σχολιάζει τις ανθρώπινες στιγμές της καλλιτέχνιδας με το κατοικίδιο στην αρχή του βίντεο :-Ρ

partaki είπε...

ενωμένες θα νικήσουμε.

g for george είπε...

Yaaayy!

Πάντως, δεν νομίζω ότι είχε σκοντάψει στο φόρεμά της τότε, γιατί έβλεπα λάιβ (φυσικά!) τον διαγωνισμό. Αν θυμάμαι καλά την είχε πάρει το βάρος του βραβείου και σωριάστηκε κάτω! θα έπιασαν οι κατάρες των ραβίνων!

ΜaRioNaSTRo είπε...

Κουκλάρα και γυναικάρα!
Μακάρι να πάει καλά, να την σπάσει δεύτερη φορά στο Ισραήλ!

Neverlandean είπε...

Δεν είναι καλό. Βέβαια σε σχέση με το δικό μας...

gay super hero είπε...

Σιγά μην είναι αυτό καλύτερο από το δικό μας!

Πάντως στα στοιχήματα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ισοβαθμεί με το Ισραήλ στη 14η θέση...